שבוע באוקראינה.
-
בשנתיים האחרונות ביקרתי מס' פעמים באוקראינה.
מתוכם שהיתי 4 פעמים למשך שבוע. כשאני מטייל לי להנאתי בים מרכז למערב אוקראינה.
אשתף את הקוראים בסודות הקטנים. ובאם תהיה הענות ארחיב את הדיבור.
אז היום אכתוב את המסלול :
יום א' קייב- טיול יומי. בערב לקחתי רכבת לילה (שינה) מקייב ללבוב.
יום ב' לבוב. ובערב רכבת (שלש שעות נסיעה) לאיוונו פרנקובסקיה. לינה בעיר.
יום ג' לאחר סיור קליל בעיר, יציאה לעבר הרי הקרפטים באזור ירמצ'ה וורוכטה. אטקרציות מגוונות. לינה במלון בוורוכטה
יום ד' טאטריב ובוקאבל - - טרקטרונים בהרים וכאלה. נסיעה עם מונית שירות לקמניץ. לינה בקמניץ.
יום ה' קמניץ עיר מהאגדות. מונית לאזור חמלניצקי. לינה באזור.
יום ו' נסיעה (עם רכב ונהג מקומי) למז'בוז' לטיצ'ב - ברצלב, אומן. לינה ושבת באומן.
יום א' לאחר ביקור בגן סופיה חזרה לקייב, ביקור נוסף במקומות שהחמצתי וחזור ארצה.
-
שבוע באוקראינה.כמהים כאן גם לאתרים שאינם פופולרים.
אנא, הרחב ופרט.
נילי -
שבוע באוקראינה.הקרפטים ובוקוביל אמורים להיות נחמדים מאוד,
האם הגעת גם לצ'רנובצי?
אם יש תמונות,אשמח לראות,
אמה -
שבוע באוקראינה.ירמצ'ה, וואו, ילדות נשכחת. כן, אנא, תמונות וסיפורים. -
קייב ולבובהיי,
תודה על השיתוף
אוקראינה היא יעד שאין עליו הרבה מידע ממטיילי הפורום..
אשמח לקרוא עוד, יש גם תמונות?
ראובן חבר הפורום, נוסע בקרוב לאוקראינה בשילוב משחקי היורו (טיול בקראוון של כמה חברים)
יש אפשרות שתנסה לסייע לו? בהערות/הארות, טיפים והמלצות לקייב.
ראובן צריך גם מידע וטיפים לטיול ב-לבוב ואומן.
תודה רבה
-
קייב ולבובנתחיל ביום בקייב.
יום א' נחיתה ב11-15 בבוקר אוקראיני מעונן . יציאה מהירה ללא ההטרדות במסלול הירוק.
(נראה שהם מחפשים את המקומיים).
יציאה לשדה התעופה ועליה על אוטובוס השרות בחברת SKYBUS בעלות 25 גריבנה המוביל את המקומיים למרכז העיר כשהתחנה האחרונה היא יוז'ני וגזאל(תחנת הרכבת הדרומית החדישה) שהוא בעצם חלק מהצנטראלנה ואגזאל (תחנת הרכבת המרכזית של קייב).
נסעתי עמו בבטחה עד תחנת הרכבת , שם הלכתי להפקיד את חפצי תמורת 14 גריבנה ל24 שעות ב"שמירת חפצים" (אויש, למה האוקראינים תמיד מדברים בצעקות, בפרט עם זר שאינו מבין כ"כ את שפתם).
יצאתי ברכבת התחתית שעלותה 2 גריבנה, לכיוון בית הכנסת שם יש את מסעדת "קינג דיוויד" מסעדה יהודית בתחתית בית הכנסת המרכזי, שבמקרה והתמזל לכם תפגשו איזה אוליגרך יהודי מקומי סועד את ליבו כששומרי ראשו ממתינים בחוץ.
עלויות החל מ25 $. ועד 250$ לארוחה.
תלכו על אוכל מהמטבח האוקראיני המקומי - מה ששייך במסגרת הכשרות.
מי שרוצה לחסוך יוכל להכנס לתוך בית הכנסת ולאכול במסעדה המיועדת ל"עמך", שם תאכלו לשב מאוכל נחמד ב8$ (תבקשו אוכל בוכארי או גרוזיני).
בהמשך יצאתי לטיול של יום א' אחה"צ ברחוב החרישטיקה שרובו נהפך ביום א' למדרחוב.
יש שם קטע מעצבן שצריך להכנס לתוך הקניון התת קרקעי בכדי לעבור כבישים. (את הקניון תכנן אדריכל ישראלי).
כמובן שניתן ללכת ולראות את פסלו של "שלום עליכם" ואת ביתה של גולדה מאיר הנמצאים בקרבת מקום.
(אך את זה עשיתי בסוף שנות ה90).
מה שלא יהיה צעדתי עד קשת העמים. קצת נוף, כוס של חצי ליטר קוקה קולה לייט בלי גזים.
התחמקות מציידי תיירים, התלבטות עם ללכת עם הבחורה שמחזיקה את השלט של החברה הבנלאומית, FREE TOUR.
משם ירדתי רגלית לעבר שכונת פאדיל, עליתי עם הפיניוקולור - (גריבנה וחצי) וירדתי ברגל.
חזרה לרכבת תחתית נסיעה של תחנה א' , לפגישה עם ידיד מקומי.
נהיה מאוחר וחוזרים לתחנת הרכבת.
-
קייב ולבובתמונות? טוב, בעצם גם של גולדה גם של שלום עליכם יש לי. חתיכת הליכה עשית מחרשצ'אטיק לקשת הידידות. עברת דרך מדרון אנדרייבסקי? בסוף שבוע יש שם שוק עבודות יד נהדר. ואת "ולדימירסקי גורקה" לעשות ברגל זה תענוג גדול.
בקיצור, תמונות, תמונות, תמונות בבקשה.
אלונה -
קייב ולבובכך נכנסים למטרו
פה אני נצפה בהכנסת הז'יטון לפתח המיועד.
וירידה ב"ולדימירסקי גורקה"
-
קייב ולבובאז הנה פרק ההמשך, ובו תלמדו על הפרוצדורות הקשורות לנסיעה ברכבת אוקראינית. על אופן הזמנת כרטיסי רכבת ועוד.
הגעתי לתחנת רכבת , ירדתי למרתף ושחררתי את מזוודתי שהיתה ספונה אי שם בחדר שמירת החפצים.
העובדים נחמדים יחסית. טרק עובדות הנקיון צעקו לי משהו שהתברר בסופו של דבר , כ"אל תדרוך לנו על הספונז'ה".
לקחתי את המזוודה וחיכיתי לרכבת רקספרס קייב -צ'ופ של 22-50 היוצאת מקייב ועוצרת בערים המרכזיות ובין השאר גם בלבוב. היא לביב היא למברג.
15 שעה לפני זמן היציאה הופיעה במסך התחנה את מס' הרציף, (צריך להיזהר ולדייק כי היו עוד 3 רכבות שיצאו בסביבות אותו שעה ללבוב).
עליתי על הקרון המתאים לא לפני שאחראי הקרון (באוקראינה יש לכל קרון אחראי- וע"פ רוב אחראית- קונדיקטור בלע"ז) ונכנסתי לחדר הראוי.
בחדר 4 מיטות. שניים למעלה ושניים למטה, כולם ממוספרות כך שקבלתי את הימנית העליונה. (פרטים טכניים - עלות הכרטיס 22$ , באתר הרישמי של הרכבות האוקראיניות, שם תוכלו לרכוש כרטיסים (מצורף לינק) אפשרות אחרת היא לרכוש בכל תחנת רכבת כרטיס, ואפי' יש היום אפשרות לקנות במסופים אוטומטיים המפוזרים בכל מיני מלונות , קניונים ועוד. אפשרות נוספת (שעשיתי לא פעם, וזה הולך ע"פ רוב בקלות,) זה לגשת לקונדיקטור עצמו ולתת לו משהו ביד, והוא כבר מוצא לך מיטה.
א' מהבעיות הם שאתה לא יודע עם מי תהיה בחדר.
(זה קרה לי פעם בנסיעה ממוסקבה לקייב ברכבת הקבועה של 23-23 בלילה, שנכנסתי לחדר והיו שם כמה בחורות עם מראה חשוד ומבט מוזר. ניגשתי לקונדיקטור דחפתי לו 50$ והופ עברתי למחלקה ראשונה בחדר פרטי עם ארוחת ערב מסך פלאזמה, מים זורמים ועוד שלל פינוקים - כמו נעלי בית חד פעמיים).
בחדר זה הסתדרתי היטב, והיה נחמד ביותר , הייתי עייף, נרדמתי על צידי השמאלית כשהארנק שלי נמצא בכיס הימני.
והתעוררתי בשעה 7-20 מדפיקות של הקונדיקטור, שמבשר שבעוד 20 ד' נגיע ללבוב.
למעשה הרווחתי,
1. מלון.
2. נסיעה ליעד ללא טירדה.
שבת שלום ומבורך לכל בית ישראל.
-
קייב ולבובצילומים ברכבת קייב לבוב
-
קייב ולבובחיים (?) שלום,
תודה רבה על השיתוף.
אמי נולדה לפני מלחמת העולם השנייה בכפר באיזור לבוב (ליד העיירה יריצ'ב). כך שאני מעוניינת בפרטים על העיר ועל סביבתה (אם טיילת בסביבותיה).
האם ניתן להסתדר באנגלית או שנדרש ליווי של מדריך מקומי?
אמי טוענת שלא ניתן להסתובב ללא ליוי מקומי גם בשל המצב הבטיחותי. האמנם או שזה מיתוס?
נילי
-
קייב ולבובאכן טיילתי הרבה בסביבת לבוב.
בכפרים כמו גם בערים קשה למצא דוברי אנגלית, ובאזור זה השפה הרוסית , גם אינה חביבה במיוחד.
המצב הבטיחותי מצויין, והאהדה לתיירים היא נפלאה, בכפרים שבקרתי ניתן לתאם בקלות פגישה עם ראש הכפר, (באם אתם אוצים שהוא יעשה לכם איזה עבודה מומלץ להשאיר אצלו בקבוק ויסקי, ובאם זה אישה להשאיר לה ערכת קרמים של "ים המלח"...)
לא שאני ממליץ להסתובב בשעה 1 לפנות בוקר בכפר ללא תאורה, כשהשיכורים המקומיים מתגלגלים להם בצידי הדרכים. אבל בשעות היום אין שום בעיה.
אפשר למצא בלבוב נהגים דוברי אנגלית, שיסעו עמכם ויפתרו עבורכם את בעיית השפה. -
קייב ולבובפרק ג'.
ובו סיור בן 8 שעות בלבוב.
ונסיעה של 3 שעות לאיוונו פרנקובסקיה.
הגעתי בשעת בוקר מוקדמת, ללבוב , תחנת רכבת לא מי יודע מה.
יצאתי מהרתיף לתחנה שם עיכב אותי שוטר משועמם שרצה לדעת מאין זה אני בא ולאן אני הולך. (עצה טובה- התרחקו מהשוטרים המקומיים, הם בד"כ מעוניינים אך ורק לקבל שוחד מהתיירים , תנסו לא להעזר בהם ולא לבקש מהם הדרכה) למרות שאני נגד הכללות אבל יש מהם הרבה מאד "בעלי תאוות ממון".
יצאתי מהרכבת וצעדתי כ7 ד' עם התיק לעבר בית הכנסת המקומי, שמנוהל ע"י זוג אמריקאי נחמד, ששמחים עם אורחים מהארץ , ומספרים בפתוס על הלבוב של פעם כשעוד היתה עיר פולנית בשם למברג, הגליציאנית.
את התיק הפקדתי אצל שומר בית הכנסת ששמח לשמור על תיק של מישהו מ"איזראל", אכלתי ארוחת בוקר.
ויצאתי ברגל לכיוון מרכז העיר.
כשאני מלווה בשני בחורים שהגיעו זה עתה ממסע ארוך ומתכננים לעבור את הגבול הרגלי לפולין בשיגאני (באם מישהו מעוניין אוכל להרחיב את המידע על מעבר רגלי בין אוקראינה לפולין, וחזור , מאוד מעניין ומקורי).
תחילה נכנסתי עימם למוזיאון השעווה של לבוב, מוזיאון לא כ"כ ידוע, הבחורה בכניסה רצתה 40 גריבנה, עשינו לה פרצוף, והיא הסכימה לתת לנו הנחה של 50% אבל בלי לתת קבלה...
נכנסו וראינו כ35 דמויות כשפוטין הוא המרשים שבהם.
הארי פוטר לא היה כ"כ מוצלח, אבל כוכבי מלחמת הכוכבים, כיכבו דם בהצלחה.
יצאנו משם לעבר כיכר האופרה, שהיא בעצם הכיכר המרכזית של העיר העתיקה (יש חולקים ואומרים כי כיכר העירייה הינו המקום).
בכיכר עשרות דוכנים לממכר ממתקים אוקראיניים וכן חפצי אומנות אוקראינית. ניתן גם לשכור במקום סאגווי. במחיר של 20 גריבנה ל10 ד'.
גם שיירה של עגלות צב המחוברים לשני סוסים אבירים עומדים בסמוך.
כמו כן הילדים יוכלו לרכב על כל מיני סוגי אןפניים רכבים ממונעים, וכל כלי תחבורה מצוי.
בית האופרה נחמד למראה.
שמענו שיש שם קונצרטים טובים...
הנשכנו עד כיכר שצ'בצ'נקה, (200 מטר) כשמנקה נעליים א' מראה לי בגאווה שעל א' מהבניינים ניצב דגם של פסל החרות הניו יורקי.
פנינו שמאלה לכיוון בית העירייה שם ישנו 2 רכבות תיירים המכילה כ50 מקומות ומידי חצי שעה ישנו יציאה לסיור של שעה למקומות המרכזיים בעיר העתיקה מחיר 40 גריבנה ללא אוזניות. יש אוזניות שבו תוכלו לשמע את קורות העיר בשלל שפות. כמדומני ש20 גריבנה מחירם.
בניין העירייה העתיק מכיל בתוכו שני דברים חשובים,
1. שרותים ציבוריים נקיים, בעלות 2 גריבנה.
2. מרכז מידע לתיירים עם צוות מתוק דובר אנגלית צחה.
מן הסתם תזדקקו לשניהם.
קבלתי מפה ותדרוך להגעה לבית הכנסת העתיק "שושנת הזהב" שהיה גם ליבו של סטארי-ייבריסקה אוליצה , ושל הגטו היהודי.
הבחורה ממרכז המידע ציירה לי על המפה את גבולות הגטו.
כך שהסתובבתי ומשום מה שירת התקווה התערבלה לי עם השיר אני מאמין, כשאני חושב על עשרות אלפי היהודים שהועברו מכאן למינה בלזץ.
המשכתי לסייר בינות לבניינים העתיקים של העיר. המון מבנים מהמאה ה16 וה17. עם כמה מבנים בודדים מתקופות קודמות. סיירתי גם ליד החומה העתיקה.
בהמשך לקחתי מונית שתעלה אותי למגדל התקשורת שמוצבת על ראש ההר וממנה נשקף העיר כולו (עשיתי את זה גם פעם בלילה וזה הרבה יותר רומנטי).
החל להיות מאוחר לי, שלחתי את הבחורים לקניון החדש KINGS CROSS במרחק נסיעה של כ10 ד' , קניון יפה וחדש, שאני ממליץ בחום.
הבעיה היא שצריך להזמין הכל(באולינג סרט 3D באוקראינית וכדו'?) מראש עקב העומס במקום - אבל בכל אופן יש שם סטייל ואם בא לכם על החלקה על הקרח עם המקומיים, זה המקום.
חזרתי לבית הכנסת לקחתי את התיק ורצתי כל עוד אוחי בי לתפוס את הרכבת לאיוונו פרנקובסקיה.
-
קייב ולבוב
-
קייב ולבוב
-
קייב ולבובפרק ד' ובו יסופר על נסיעה ברכבת מלבוב לאיוונו פרנקובסקיה ועל מלון בוטיק שנמצא בתוך מוזיאון טמפל(אנסה הפעם להקפיד על שגיאות מקלדת -) .
כאמור רצתי כל עוד רוחי בי לרכבת, למזלי הטוב חיכה לי בחור בתחנת רכבת שמישהו ביקש ממני לתת לו 75$ , והוא דיווח לי מראש על הרציף הנכון,
ואכן הגעתי לרכבת אחרי השריקה של הממונה, אך טרם הניף את דגלו,
עליתי לקרון הנכון (הם מאוד מקפידים על כך באוקראינה, שאנשים יעלו על הקרונות שלהם, ולא יטיילו ברכבת, אלא אם כן ישנו קרון מסעדה).
-מחיר הרכבת 27 גריבנה = 3 וחצי דולר-
מצאתי את מקומי, נתתי תשר קטן לבחורה ששימשה כקונדיקטרית, הזמנתי סודה, ותה, והתיישבתי במקומי , הפעם היה זה קרון שינה ללא דלתות, כך שנפלה בחלקי ההזדמנות לשוחח עם המקומיים. (תחביב ותיק שלי...).
הזמנתי איזה סירוז'ה לכוס תה, ולתדהמתי הוא לא כ"כ משחק שחמט, כך שהשח המגנטי חזר לתיק, ושוחחתי עימו ברוסית עילגת על היחסים בין הרוסים לאוקראינים במערב אוקראינה.
איכשהו חלפו להם בניחותא 3 שעות והרכבת הגיע ליעדה.
יצאתי עם התרמיל החוצה וגשם קליל ומרענן החל לרדת ,
התקשרתי למלון שהוזמן מראש, והפקידה הדריכה אותי איך להגיע רגלית.
כשהיא תמהה על כך שאיני לוקח מונית.
(לא שאני כזה קמצן אבל אם מוצי'לר אז עד הסוף).
עשר ד' הליכה בשדרה יפה ונפלאה, ואני במלון.
ת'אמת הפתעה גמורה,
מלון יהודי בעיר שמתגוררים בו לכל היותר 300 יהודים, מלון בוטיק מושקע, נקי, מאובזר היטב, ממש כל הכבוד.
והדבר שאני הכי אוהב, מסעדה ובר עם יין כשר!!
התרחצתי לאחר כל המסע המפרך וירדתי לאכול ארוחת ערב
אכלתי משהו שתיתי קצת בירה, היה נחמד, בקייב יותר טוב.
קצת אימליים (WIFI חופשי) זפזפתי עד שהגעתי לBBC NEWS ונרדמתי.
-
קייב ולבובובכן נעבור לפרק ה'
החמישי בסדרה.
לאחר ארוחת בוקר ופגישה עם הרב החביב של העיר - רבי משה לייב שממש הכריח אותי (כפיה דתית!!!) תוך כדי הליכה לשוק המקומי -בשוק מוכרים הכל - לשמע על עברו היהודי של העיר.
קניתי חולצה אוקראינית - עבודת יד ב250 גריבנה. קניתי גם בננות מדרום אמריקה, עגבניות מקומיות, ושאר ירקות, חזרתי למלון לקחתי את מטלטלי שילמתי ויצאתי עם אוטובוס לתחנת הרכבת.
רכבתת נקיה להפליא הביאה אותי בפחות משעתיים לירמצ'ה ההררית.
אוירה של עיירת נופש, שוק מקומי עלוב, ומולו מחוז חפצי, השכרת אופניים, כדאי לדעת שבירמצ'ה יש מסלולי אופניים מסודרים ,
שכרתי אופניים ל4 שעות - 8$ עם קסדה. וכן מדריך (בעצם בעל החנות, כי לא היה שום תיירים באזור בתקופה זו של עונת המעבר) שליווה אותי תמורת עוד 12$.
-מים לא צריך לקנות במסלול כזה, כי הכפריים נותנים לך לשתות מהבארות בכיף - ובקיץ הם גם מאכילים אותך עם חיוך מהתפוחים והאגסים הגדלים בגינה-
מה אומר ומה אדבר, מדהים מסלול הררי נפלא. לא קשה במיוחד, עוברים מעל גשרי הימלאיה מתפרקים, המונפים בגובה של עד 40 מטר מעל נהר הפרוט.
כפריים, נערים ונערות מצחקקים.
ממש תענוג גם למדווש הלא מיומן.
חזרנו לירמצ'ה, הייתי מעט עייף, החזרתי את האופניים .
לקחתי ציוד וממשיכים לוורוחטה, כאן אעשה את הלילה במלון ספורט,
שאפשר בהחלט לומר כי בו נפלתי, אבל מה היה שווה לעבור בכדי לספר לחברים....
מונית שירות 20 גריבנה חצי שעה ונמצאים בוורכטה, תחילה התקשרתי לאולג בחור בעל הג'יפ הצבאית שהבטיח לי שנעלה להר הגבוה באוקראינה ושמה הוברלה.
הוא הגיע בזמן, קיבל ממני את הסכום שהובטח לו, והופ נסענו כחצי שעה, עד שהתחלנו לראות שלג ועוד שלג ועוד שלג ,
חלק מהדרכים היו חסומות (סוף אפריל) עדיין בשלג בגובה של יותר משני מטר.
עלינו והגענו למפלס הכמעט אחרון, גובה של 1700 מטר, והתבשרנו ע"י מספ' בחורים מקומיים שהג'יפ שלהם נבלע בשלג... ולא כדאי לנו לנסות ולעלות...
עשינו כמה תמונות עם דגל אוקראינה כחול (ע"ש השמיים) - צהוב( ע"ש החיטה).
וירדנו באותו דרך.
סיימנו את המסלול במלון הזוועתי שמצאתי באינטרנט, בתמונות היה נראה טוב אבל במציאות ירחם המרחם.
נכנסתי אין לובי או פשוט אולם לא מואר שהיה חסר צבע, עם שומר זעוף פנים, ואיזה עובד ניקיון מוזר למראה.
הם ידעו שאני בא העלו אותי לקומה 3, (איפה המעלית).
הראו לי חדר קטן ללא חימום.
הם הסבירו לי שבעוד 5 דולר אקבל חדר דילוקס עם מקרר.
גם הבנתי לפתע שאין עוד אורחים במלון.
החדר דלוקס היה נראה מעט יותר טוב, הוספתי את ה5 דולר.
וכאן ציפתה לי הפתעה.
"יש לנו גם סאונה".
"כמה?"
"100 גריבנה. והבנתי לפי תנועות הידים שמדובר על אצבע וחצי אצבע = שעה וחצי (בסוף גם קיבלתי מגבות כפכף חד פעמי ותה.) "
"אוקיי"
"עוד שעה".
יופי, ירדתי אחרי שעה ואכן התענות היה נפלא התנקתי התרחצתי, ונרדמתי כמו תינוק.
בבוקר צעדתי למרכז העיירה וקניתי כמה ביצים ומצרכים.
והתכוננתי לדבר האמיתי
-
קייב ולבובמעניין,וכול כך שונה אפילו מטיולי קייב וריגה של אלונה.
הנסיעות ברכבת,אומנם אתה גבר,אבל איך הן?מלחיצות,אנשים נטפלים או הכול רגוע?יצא לך ליסוע ברכבת לילה??כרטיסי רכבת אפשר לרכוש און ליין בקופות ?
אמה -
קייב ולבוב1. אמנם אני גבר, אבל נשים מקומיות נוסעות ללא חשש ברכבות בין עירוניות מהירות. - מי שאמור להגן עליך הוא הקונדיקטור/ית הנמצא בכל קרון. ואחראי על הסדר הטוב.
בלילה נוסעים רק בקרונות עם דלת סגורה.
באם אישה נוסעת לבד והיא לחוצה הייתי ממליץ לה לקנות כרטיס בקרון שנקרא ESVE , ולקנות שני כרטיסים באותו חדר , כך שכל החדר בן ה2 מיטות שלה.
אפשר להזמין כרטיסים און ליין באתר שכבר כתבתי לעיל , האתר הינו מאובטח ולפני שנכנסים צריך לעשות פעם א' רישום.
מקבלים כרטיס עם בר קוד ובאים עימו לכל תחנת רכבת לפחות חצי שעה לפני יציאת הרכבת ומנפיקים אותה.
אפשר כמובן גם לקנות בתחנת הרכבת , אך ברגע האחרון ע"פ רוב מלא.
פעם נסעתי מבוקרשט לצ'רנוביץ' ברכבת , (קו יומי מוסקבה - בולגריה)
ולא היה מקום ברכבת, עליתי לרכבת עם עוד 7 חברים דחפנו משהו לקונדיקטור, והוא נתן לנו חדרים, ובכל כמה שע ביקש מאתנו לעבור לחדר אחר,
הוא תמרן בין אלה שעולים ויורדים