וויתורים קשים ...בהולנד
-
חברים יקרים,
אני פותחת אשכול זה מתוך ייאוש טוטלי,
לא מצליחה לבד "לדחוס" כל הרצוי במעט הימים שיש לי
(מאילוצי התכנון )
מדובר באתרקציות באיזורים GERDELAND-FLEVOLAND,
ברשותינו רק 3 ימים (כולל יום נחיתה)...
רצוי:
1.היטחורן
2.דולפינאריום + HERDERWIJK
3.WALIBI + ספינה בטביה+קניות בלילסטאד
4.גן חיות בורחר +הוחה פלואה
תמצית נתונים למצטרפים החדשים:
ילדים גדולים
אמא "שרופה" על חיות וטבע
אבא "זורם" עם הכל
כולם מעדיפים נסיעות קצרות
...
עזרתכם שוב בבקשה,
ליליה
-
וויתורים קשים ...בהולנדתוציאי את הילדים שלך באמצע היום מוואליבי כדי לעשות קניות בלליסטאד ואת רוצה שאחרי זה הם יאהבו אותך?
אם הילדים מתחת לגיל עשר אז תוותרי על הוחה פלואה, אם הם מעל גיל עשר אז תוותרי על גן החיות. -
וויתורים קשים ...בהולנדליליה
אלעד ניסח את הדילמה בצורה כל כך חדה שנשכבתי על הרצפה לגמרי Speechless
אחרי שהתעשתתי, אני חושבת ככה:
מסכימה עם אלעד לגבי הבחירה בין הוחה פלואה לבורחר.
לגבי הימים שלכם:
הרעיון המקורי שלך היה לצאת לחיטהורן אחרי הטיסה (שעות שינה לא יהיו לכם, רק אדי אדרנלין...). אם תצליחו - פתיחה "פצצה".
אבל אם לא, הייתי הולכת על הדולפינריום וגיחה לבטביה אם יישאר לכם כוח.
יום 2 - הוחה פלואה על הבוקר - תעשו מסלול קצר ובצהריים לכל המאוחר תצאו לחיטהורן. בדרך חזרה אולי עדיין אפשר לעשות השלמות באאוטלט של לליסטד.
יום 3 - וואליבי בלי תוספות (תזכרי מה שאלעד אמר).
אני כבר מחכה לקרוא על החוויות שלכם...
יעל -
אני מנסה להבין. זה כל הטיול?3 ימים כולל יום הנחיתה?
לא רוצה להיות משביתת שמחות, אבל לא נראה לי שוה, לא את כרטיסי הטיסה ואפילו לא את המאמץ של לארוז. לא תספיקו להגיד חיטהורן וכבר תהיו בחזרה בישראל.
אי אפשר לנסוע ליומיים וחצי להולנד ולחשוב שבאמת תספיקו משהו, במיוחד עם ילדים.
אולי יש לכם סיבה מאוד טובה לטיול כ"כ קצר, אבל מציעה לשקול שוב, להאריך ללפחות שבוע ברוטו. חבל שתוציאו כ"כ הרבה כסף ותחזרו בתחושת החמצה. -
אני מנסה להבין. זה כל הטיול?נעמי, אל חשש
אלה 3 ימים ראשונים של הטיול ואחריהם לליליה יש שבוע שלם כשהלינה בפרבר צפוני של אמסטרדם.
הנה, כאן דיברנו על זה:
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1170485/start-0/
יעל -
עכשיו זה הגיוני. איפה אתם ישנים ליד אמסטרדאם? -
ליליהצריכה לקחת בחשבון את היום ה-1 אחרי לילה לבן
אין מה לעשות-אי אפשר להספיק ה-כל
אני חוששת שמרוב ריצות.....
אולי תוותרי על הקניות-אפשר גם בארץ
רוניה -
ליליהאוקיי,
נתחיל לחתוך בבשר חי:
קניות לא היו ממש מאסט, אם כי היו "על הדרך" - מוותרת בקלות
,
ספינה BATAVIA - יהיה נחמד לראות, עם נצליח לשלב במסלול, ואם לא - עו יהיו לנו ספינות רבות בפריסלנד (מוזאון צי ההולנדי - האומנם?)
עם לב כבד מוחקת גן חיות
, אלעד צודק, הילדים גדלו, להבדיל מאמא שלהם, שעדיין תקועה בגיל הנפלא ההוא...
יעל - חלום להתחיל בהיטחורן התנפץ על המציות, לא נצליח להגיע לשם לפני 15:00 אחרי הצהריים, ובכך לא נספיק הרבה...
דווקא רעיון להגיע לדולפינריום מאוד אהבתי,
עיירה HERDERWIJK נמצאת במרחק של 20 דק' מהמלון - בהחלט פתרון נהדר וישים ליום ראשון!
השאלה היא האם שהייה שם לא מצריכה הרבה אנרגיות?
אם גם בחלק השני של היום ישנם הופעות שוות?
נחמד שניתן, כמו פאזל, להרכיב בכל פעם תמונה אחרת (מסלול אחר),
תודה,
ליליה
-
ליליההיי ליליה
נדמה לי שהופעה אחרונה בדולפינריום היתה בשעה 16 או 17
יש הופעות לאורך כל היום ורובן חוזרות על עצמן.
אני מניחה שתגיעו לשם יחסית מוקדם ואין חובה להישאר עד הסגירה.
מסביב לדולפינריום יש מספיק מה לראות בטווח הליכה וגם מקומות לאכול.
כאמור זה רדיוס לא גדול אבל אחרי לילה ללא שינה, הכל יותר מעייף.
טוב שלא תהיו רחוקים מהמלון, תסתובבו עד שתיפלו מהרגליים...
תיקון קטן - מוזיאון הצי ההולנדי נמצא בדן הלדר, לא בפריזלנד. וארנון המליץ על המוזיאון הימי שבאמסטרדם.
יעל
-
ליעליעל - תודה שאת פה,
לגבי דולפינאריום - מתאים בול.
מקבלת תיקון לגבי מוזאון הצי, בשעות האלו אני לא בפוקוס כבר.
נשארת עם יומיים - לווליבי, היטחורן - כל אלו למזג אוויר טוב, חייבת אופציות לימים גשומים, יש לנו קארטינג בהרדרויק, יש באולינג באיזור, במלון יש בריכת שחיה.
הרכיבה בהוחה פלואה בנתיים לא ממש משתלבת-לא הייתי רוצה לוותר גם אל זה...למרות שיש מקומות רבים בהולנד לרכיבה.
-
לליליהבוקר טוב ליליה
אני כל כך נהנית להשתתף איתך בתכנון, את לא יודעת עד כמה
אם לא מתחשק לכם לרכב בהוחה פלואה אבל עדיין תרצו משהו אקטיבי ולא רחוק, אני מזכירה לך שב Ernelo מצאנו פארק חבלים ואפשר להתחיל שם ולהמשיך לחיטהורן, ואם רוצים משהו יותר נינוח אז מצאנו בסביבה גם קטיף פטל ומסלול רגליים יחפות.
האפשרויות האלה גם מקצרות את מרחק הנסיעה באותו יום.
ועוד משהו, אמנם הילדים גדלו אבל חלק מהחוויה בחיטהורן היא להאכיל ברווזים - נא לאסוף שאריות של לחם
ואת צודקת, אלה הפאזלים שהכי כיף להרכיב !
שיהיה יום טוב,
יעל
-
ליעלהי ליליה
חבל שתייסרי את עצמך...
תחליטי על מה בטוח את לא רוצה לוותר, או מה במקום ראשון ושני, ועם השאר כבר תזרמו בהתאם למזג האוויר, החשק באותו הרגע וההספק.
פשוט תזרמו, והעיקר שתהנו מהאווירה.
יעל, התמונות שלך מקסימות!
אנחנו טסים ביולי ל11 לילות. הכנתי תוכנית של אטרקציה אחת בכל יום או שתיים סמוכות, יש אופציות לימים גשומים ואפשרות לתוספות, אבל מראש אני יודעת שבטיול עם ילדים, הרבה פעמים הכנתי תוכניות כאלה ואחרות, ובפועל לא תמיד עמדנו במה שתוכנן.
-
ליעלאיזה עצבים - היית באמצע הכתיבה כאשר המראה של האתר השתנה ונזרקתי החוצה...זה בטח קרה לכולם,טוב, אז מה יש לנו?
יום הנחיתה - דולפינים והרדרוויק, מעולה.
יום שני- נתחיל את היום בפארק חבלים ב ERMELO, נמשיך לGIETHORN, אגב - ניתן לישכור אופניים בכפר?
נהיה שם בכיף 4-5 שעות, נזכרתי שאורן המליץ על עיירה BLOKZIJL מקסימה עם נמל יאכטות, נראה מתאים לסיים את היום באחד מבתי הקפה על שפת הנמל.
אני בכל זאת שומרת לעצמי אופציה ליום סגרירי - גן חיות (כי הוא מקורה, וכי מאוד באה לי)+ אחה"צ בלי גשם- הוחה פלואה, עם גשם - קארטינג בהרדרוויק.
יום שלישי - ווליבי,(ובשקט- אולי בכל זאת בשעות הערב(עד מתי פתוח) שופינג בלילסטאד, לילדים ישנה אופציה להישאר בבריכה של המלון,
תוכנית לגשם - כנ"ל.
שירלי - בטוח שכל אלו רק תכנונים, חשוב להיות מציותים, לחשב מרחקים,
ועם כל הרצון - יש גם יכולות וקצב שונה לכל המשפחה,
והכי חשוב לא לשכוח - אנחנו בחופששששש!
-
ליעלהיי ליליה,
לא רחוק מחיטהורן, בלוּטלחייסט Luttelgeest ישנו אתר מענין ומקורה,
חוות הסחלבים, 'גן עדן טרופי' – גנים טרופיים הגדולים באירופה (לדבריהם), אלפי פרפרים, לטאות, דגים ויותר מ- 2000 סוגי סחלבים
אם תגיעי, ספרי איך שם. קיבלתי המלצה מחברים ומקווה בקרוב (?) להגיע גם.
כן, בחיטהורן אפשר לישכור אפניים אבל, כשתגיעי לשם תביני שממש אין צורך ולא לענין. או בשייט או ברגל. אופנים שוכרים שם רק אם רוצים לצאת מהכפר.
השופינג בלליסטאד פתוח עד 18:00 ועד 19:00 אמורים לעזוב את המקום.
ישנה חניה בשפע 3 € לכל היום. משלמים לפני שיוצאים ו... שימי לב שאם באתם ואתם מתכוונים לצאת אחרי 19:00 מחסום היציאה יהיה פתוח!! חסכת 3 € ואפשר ללקק גלידה בימקום
וממקור ראשון – רק הינו שם עים הבן הצעיר ש'חחג' על מותגים. נא לא להילחץ, השארנו משהו גם לכם
בוקר ויום טוב, ארנן
-
ליעלארנון - תודה, אופציה נחמדה לגשם ובכלל - נרשם.
-
ליעלהייתי מוותרת על הלליסטאד - לא שווה את המאמץ בכלל. -
אוטרכטתודה, אין בעיה לוותר.
אשמח עם מישוה יכול להמליץ על קניון HOOG KATHERIJNA שבאוטרכט,
ביום חמישי פתוח עד מאוחר - יש מציעות?
עוד לגבי אוטכרט (יום מעבר לאמסטרדם):
החלטנו לא להתפזר ולהקדיש כל היום לעיר - דום טורן, תעלות, כיכרות, כנסיות...
מוזאונים - עדיין לא סגורה האם ניתן להספיק את שניהם בלי לחץ,
ומה כדי לבנים גדולים ולהורים.
עד כמה מקומות אלו רחוקים אחד מהשני - האם אפשרי לחנות רכב ולהסתובב ברגל?
בסוף היום בדרך לאמסטרדם רוצים לעבור בטירת דה האר - רק כדי להיכנס לגנים (ספק שישאר המרץ).
-
אוטרכטהי ליליה. עדיין לא היינו, אך חלק מהשאלות כבר שאלתי ונענתי, וחלק מהשאלות לא נשאלו וכאילו את הוצאת אותן מפי. ממתינה לשמוע את התשובות שאת תקבלי. לגבי הקניון - הייתה כמעט הגמוניה בפורום, שהוא זוועתי למדי ושאפשר לוותר עליו בגדול (אולי לקפוץ על מנת לקנות מזון מהיר). אם רוצים לעשות קניות - עדיף לעשות אותן ברחובות העיר. בקניון יש חניה מאוד נוחה, אך יקרה. ניתן להחנות במחיר זול יותר בחניון שליד מוזיאון הרכבות, אך יש לשים לב שהוא נסגר ב - 17:00. אנחנו נטייל עם בני 12 ו - 14 וביני לביני נראה לי שמוזיאון הרכבות מתאים לקטנים יותר. אשמח לראות מה יכתבו המנוסים בהולנד. -
ווליבי או אפטלינגטוב, שוב אני, מזל תאומים - אין מנוח לרגע
גלינה - תודה על התייחוסתך לגבי הקניון, איכשהו כנראה פספסתי את הדיון הסוער בנושא הזה, אבל הוא באמת לא אתרקציה המרכזית בשבילנו בעיר הזאת.
בנתיים אנשים חוזרים ואני שוב חוזרת לכתבות חדשות וישנות יותר, ומגיע למסכנה שכמות הדעות ככמות הנוסעים - להולנד פנים רבות, וכך גם למטיילים רבים דעות שונות...
ואני בשלב של הליטושים האחרונים פתאום נותנת לעצמי "להשתחרר" קצת ולצאת קצת מהקבעון הגאוגרפי הקשור למיקום לינה, לכן העלתי רעיון להחליף ווליבי באפטלינג...אצלנו אני והבן הגדול לא ממש אוהבים רכבות הרים ואקסטרים בכלל, בן הקטן ואבא שלו מאוד אוהבים, לכן מבקשת פה התייצות איתכם האם אפטלינג יכול להתאים לכולנו?
-
ווליבי או אפטלינגהיי ליליה
לא הייתי בווליבי אבל הייתי 3 פעמים באפטלינג ובכולן נהניתי ואני מגדירה עצמי כחובבת אקסטרים "לייט". נהנתה מאד גם מתבגרת חובבת ריגושים שהצטרפה אלינו בפעם האחרונה.
האפטלינג הוא הרבה יותר מפארק שעשועים, יש בו אוירה, יש בו אגדה, הוא חווייה. הצעיר ואבא יהנו ללא ספק ועבור המתבגר יש אקסטרים "רך" במידה. יש גם מופעים ומתקנים של Fun טהור ובהם כולכם תהנו יחד.
לדעתי (וכפי שציינת ובצדק יהיו שיחלקו עליי) למתבגרים שעבורם העניין המרכזי הוא אקסטרים אינטנסיבי בעוצמה חזקה - אפטלינג באמת פחות מתאים.
אבל על פי הנתונים שתיארת, לדעתי כולכם תהנו מאד.
יעל
נ"ב מזל טוב ליום הולדתך