מי נסע לבאלי ?
-
האם מותר לישראלים לטוס דרך תיאלנד לבאלי?
אם כן האם כדאי לבקר שם זו מדינה מוסלמית?
אודה למי שימסור מידע -
מי נסע לבאלי ?למיטב ידיעתי, בעלי דרכון ישראלי לא מתקבלים בזרועות פתוחות... -
מי נסע לבאלי ?הייתי שם, מדהים ללא ספק וטסתי דרך סינגפור אבל עם דרכון זר. ויזה בכניסה 25 דולר. שדה התעופה נקרא דנפאסר בבאלי
לבעלי דרכון ישראלי הסיפור מסובך יותר וצריך לארגן דרך אחת מהחברות אדמה" או "החברה הגאוגרפית". הטיולים שלהם טובים אבל יקרים ולשלושה" שבועות בערך. אופציה נוספת להיכנס עם בעל דרכון זר עד 6 מטיילים אבל האופרציה מסובכת והוויזה עולה כמה מאות דולרים.
תברר באינטרנט ואצל החברות אם תמורת תשלום מסוים הם יהיו מוכנות להזמין לך סידורי קרקע חלקיים
בהצלחה -
מי נסע לבאלי ?אני לא הייתי מסתכן בנסיעה דרך מדינת אוייב שלא מכירה במדינת ישראל ומהווה חממה לארגוני טרור רבים, אפילו אם הייתי מגיע עם 20 דרכונים של שוויץ ותעודת הוקרה ממזכ"ל האו"ם. -
מי נסע לבאלי ?אינדונזיה היא לא מדינת אויב של ישראל - היא לא מקיימת יחסים רשמיים עם ישראל. זה רחוק מלהיות אותו הדבר. יש בעייתיות בנסיעה למדינה שאין בה קונסוליה/שגרירות אפשרות חילוץ פשוטה למקרה שקורה משהו (כמו שיכול לקרות בכל מקום אחר) אבל זה נכון לגבי כל מדינה שלא מקיימת קשרים שוטפים, רשמיים, עם ישראל.
לא כל מדינה מוסלמית היא מדינת אויב, מה גם שספיציפית באלי זה אי שרוב רובם של התושבים בו הם הינדים (למעשה, אם אני לא טועה, אחוז הנוצרים והמוסלמים ביחד, קטן בבאלי מאחוזם בישראל). -
גליתאני מאוד מקווה שבעקבות תגובתך לא יטעו אזרחים ישראלים ויחשבו שניתן לסוע לאינדונזיה או דרכה.
* אינדונזיה לא מכירה במדינת ישראל ומתנהגת כמדינת אוייב לכל דבר.
* אינדונזיה היא לא קטאר ואין עימה אף הסכם תעופה או הסכם כלכלי לא רשמי.
* אינדונזיה מהווה חממה אדירה לתאי טרור וגידול טרוריסטים, מהאיומים והאכזרים שראתה האנושות!
מיותר לציין מה יהיה המחיר הלאומי (וגם המשפחתי) בעקבות חטיפת אזרח ישראלי בחו"ל! וברור שהסכנה לכך באינדונזיה גבוהה מאוד. -
גליתאם מישהו על בסיס התגובה שלי חושב לנסוע או לא לנסוע לאינדונזיה, הוא אידיוט. באופן כללי, אדם צריך לקבל החלטות על בסיס מידע מוסמך ורלוונטי אליו אישית.
לגופו של עניין, אינדונזיה לא מתנהגת כמדינת אויב לכל דבר - יש מאפיינים מאד ברורים למדינות אויב (וגם הגדרות פורמליות לכך) - אינדונזיה לא תואמת למאפיינים האלה. האם ישראלים יכולים לטייל בסוריה או באיראן כמו שהם יכולים לטייל בבאלי? כמובן שלא. האם ישראלים יכולים לטייל בבאלי כמו שהם יכולים לטייל בתאילנד או בלונדון? גם כן לא.
יחסי המסחר/קשרי החוץ עם אינדונזיה הם מעטים מאד ועל בסיס קונקרטי (שלרוב מערב מדינות נוספות) כך שלמטייל ישראלי הם לא יכולים לעזור. זה נכון. איך זה קשור למה שאמרתי? לגבי המידע עמוס סימני הקריאה שלך אודות הטרור באינדונזיה, הואיל ואני לא עובדת במוסד אין לי דרך להעריך את האמירות האלה שלך. כשלעצמי נראה לי שדווקא מדינה שבה מספר המטיילים הישראלים נמוך כל כך הסכנה לישראלים פחותה מאשר במקומות עם ריכוזי ישראלים, לעומת מקומות עם ריכוזי ישראלים גדוליםמ ובולטים. אני לא רואה מישהו כאן נמנע מלהמליץ למטיילים על בבתי חב"ד, האין זאת? כך ש"ברור" זה בטח לא ברור. לא כהיסק לוגי, על כל פנים.
ומעבר לכך, התגובה שלך פשוט מתעלמת מהעובדה שאינדונזיה זו מדינה גדולה, מורכבת מאיים, ומי שנוסע לטייל בה נוסע לבאלי, יעד תיירותי מאד מפותח במזרח. לא אזור מלחמה. -
גליתלעניין ההגדרות הפורמליות - דעי לך כי גם איראן עדיין לא מוגדרת כמדינת אויב, כך שמדינה המתנהגת כאויב לישראל ולעצם קיומה בעולם הזה לא זקוקה להגדרתה כ"אוייב" ע"י מדינת ישראל על מנת לפעול לקידום סדר היום שלה בעולם.
אבוי לישראלים שלא יפעילו שיקול דעת בבחירת היעדים בהם הם מעוניינים לטייל או לבצע מעבר בין טיסות, שכן אם נתייחס להגדרות בלבד אזי ניתן גם לטוס לאיראן ולבצע שם החלפת טיסות.
ההשוואה בין רמת הביטחון לישראלים ביעד שנמצא במדינה מסבירת פנים לתייר הישראלי בו ריכוז הישראלים גדול מאוד, כגון תאילנד או בית חב"ד אותו ציינת, לבין יעדים שנמצאים במדינות אויב (אפילו אם זו לא ההגדרה הפורמלית, כמו במקרה של איראן) בהם ריכוז הישראלים אפסי, כגון אינדונזיה, אינה נכונה!
למדינת ישראל קשרים דיפלומטיים, כלכליים ותיירותיים עם תאילנד!
לישראל יש שגרירות וקונסוליה בתאילנד שערוכות לטפל בכל מקרי החירום!
שירותי הביטחון התאילנדים נמצאים בקשר עם שירותי הביטחון הישראלים ומקבלים מהם מידע שוטף לגבי איומים על התיירים הישראלים הנמצאים בתאילנד, כאשר רק לאחרונה היינו עדים לשיתוף הפעולה הזה כשהמודיעין הישראלי העביר מידע לשירותי הביטחון התאילנדים על מחבלים איראנים שמתכוונים לבצע פיגוע בבנגקוק, פיגוע אשר יצא לפועל ובעקבות המידע שהועבר נמנע אסון כבד!
אין שיתוף פעולה כזה בין שירותי הביטחון הישראלים לבין שירותי הביטחון המקומיים באינדונזיה!
סליחה גלית, אני מקווה שאת מבינה שהויכוח שלנו נעשה ברוח ידידותית, אבל התחושה שלי היא ששכחת שאנו ישראלים.
באלי אולי יעד תיירותי לאזרחי שוויץ, בריטניה, צרפת, קנדה וכו', אבל לא לישראלים בעת הזו. -
גליתתבחין בין שני דברים. האחד, רמת המסוכנות של מדינה (מראש) והשני, היכולת להתמודד עם בעיה במקרה שקרה משהו (בדיעבד). לדעתי בית חב"ד בבנקוק (או בדלהי) מסוכן יותר לישראלים (ככאלה) מאשר חוף בבאלי. ארגון טרור שרוצה לפגוע בישראלים, באלי זה יעד די טיפשי עבורו ולו בגלל ריכוז הישראלים הנמוך מאד שם ומידת הפיזור שלהם.
הנקודה השנייה היא החשובה יותר - אם קורה משהו (ו"משהו" יכול להיות צונאמי, תאונת דרכים או שבץ מוחי) אז אכן יש משמעות לשאלה אם אתה במדינה שקל לעזור לך בה או לא.
לטוס ולטייל באיראן, למיטב ידיעתי, ישראלים לא יכולים. לנסוע לבאלי ולנפוש שם, בתנאים מסוימים, ישראלים כן יכולים. האם כדאי? זו כבר שאלה אחרת. אני כשלעצמי די פחדנית - לא טיילתי בקשמיר, לא נסעתי לסיני, דווקא באלי לא נראית לי מסוכנת. כמובן, היות ואני לא אוהבת טיולים מאורגנים ולא מחזיקה בדרכון זר, מדובר בשאלה היפוטתית לחלוטין מבחינתי. כך או כך, בהנתן שאין איסור לנסוע לשם, שכל אחד יעשה את השיקול של עצמו. -
-
תשובהלא הייתי אומר שבאלי זה אינדונזיה.
95% מתושבי באלי הם הינדים.
ויזה אפשר להוציא בשגרירות אינדונזיה בתאילנד.
ישנם טיסות ישירות מבנגקוק לבאלי (לא נוחתות בשדה הלאומי באינדונזיה).
ישנם ישראלים שאוהבים לגלוש שנוסעים לשם די הרבה.
פגשתי לא מעט אינדונזים בירדן ושוחחתי איתם גם לא מעט והם ידעו שהם ישראלי וכל השיחות היו נעימות מבלי שום התייחסות לבעיות שלנו עם מדינות ערב.
בכל מקרה שכל אחד יעשה את שיקול דעתו
אני באופן אישי הייתי בבאלי וזה פשוט חלום.
-
מי נסע לבאלי ?
נכון כי יש אזהרת מסע לאינדונזיה, אבל לדרום תאילנד יש אזהרת מסע חמורה יותר. רוב הישראלים אכן אינם מגיעים לדרום תאילנד, לכל היותר עד פוקט קוסמוי, קראבי. כל אחד לפי אופיו יכול להחליט אם הוא מטייל במדינה, או באזור זה או אחר.
כל אחד יעשה את החושבים שלו אם שווה את הסיכון. בבאלי לא נתקלתי בשום תחושת אי בטחון. בג'אקרטה הבירה נקלעתי להפגנת אלפים נגד השילטון ומהרתי להכנס לקניון להרגע באיזה קפה טוב.
כל הצדדים צודקים. אני מניח שלבעל משפחה יש שיקולים אחרים משלי, כמו בכלכלה גם בטיולים יש שונאי סיכון ויש כאלה שלא. כשביקרתי במלזיה (שהיא מדינה שלה עוד פחות קשרים עם ישראל, לפחות לא רישמיים), לא נתקלתי בכל גילוי עוינות, לכל היותר סקרנות, גם שידעו שאני מישראל. לא שהצהרתי על זה ובודאי שלא הלכתי עם חולצת "אחרי לצנחנים" ודיברתי עברית...יש גבול לטפשות.
שוב, אני לא ממליץ לאף מטייל לעשות שטויות ולטייל בכל מקום. פשוט להפעיל את ההגיון והשכל הישר.
תאילנד דרום המדינה - (המלצת המטה למלחמה בטרור)
רמת האיום:איום קונקרטי גבוה מאוד
המלצת המטה ללוחמה בטרור:להמנע מביקור ולצאת את האיזור בהקדם האפשרי.
בעקבות עימותים אלימים בין האוכלוסיה המוסלמית למשטר בדרום תאילנד מתקיים איום חמור ומתמשך לבטחונם של מבקרים,לרבות ישראלים, באזור זה. כמו כן קיים חשש להצטרפות ארגוני טרור למורדים המוסלמים במטרה לפגוע בתיירים/מבקרים, לרבות ישראלים, בדרום תאילנד. לפיכך ממליץ המטה ללוחמה בטרור לאזרחי ישראל להמנע מכל ביקור/שהייה בדרום תאילנד, מדרום לקו הרוחב שבין Thammarat - Krabi (ראה סימון על המפה)
-
מידע מעניין אבל אבקש להפסיק להגיבאנו עוסקים בתאילנד ובל נגרר למקומות אחרים
אפשר כמובן להתווכח על כל מדינה אבל אנחנו בתאילנד עסקינן .
תודה
לכולם .