ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

וויתורים קשים ...בהולנד

פורום טיולי משפחות
    11
    46
    17570
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ארנון א
      ארנון א נערך לאחרונה על ידי

ווליבי או אפטלינג
      היי ליליה,
      שמעתי מזל טוב, באתי!

תוכלו לעשות הסבה לאפטלינג ללא בעיה.
      פעם, באמריקה, עליתי על מיתקן פתלתל שכזה שטסים בו הפוך. זה היה שיא השיאים והפחדים.
      היום למפחיד הזה, יעל (האמיצה והנועזת Cool ) קוראת 'לייט' או 'סופט' ושכאילה Shocked Confused Mad

אפטלינג - לייט
      וואליבי - דיאט (ק"ג 2- , למיתקן ?)

ובעצם, רק באתי להגיד לך מזל טוב Nod

ארנון Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ליליה נ.
        ליליה נ. נערך לאחרונה על ידי

ווליבי או אפטלינג
        חברים יקרים - תודה, תודה על הברכות!

עם שינוי לאפטלינג (כל המשפחה כבר מסכימה) ירדה לי אבן גדולה מהלב,
        זה נראה שוס אמיתי, חגיגה והנהה גם לעיניים וגם לגוף!!
        יעל - תמונות מקסימות, עושות חשק אדיר,
        ארנון - אני ממש לייט, דיאט, משתגיד, אפילו לראות רכבת הרים עושה לי בחילה Laughing
        תודה מיוחדת לאורן ש"זרק" את ההערה שלו בסקפטיות האופיינית רק לו Rolling Eyes .
        בדקתי במפה - רק שעה נסיעה, לא נורא, אנחנו משקימים מוקדם.
        ועכשיו לטירונית של אפטלינג - איך מתחילים? כרטיסים באינטרנט, מפה להדפי, מה שווה? מכשירי קשר? הגבלות גיל? לא ביום ראשון-ברור, מה עוד?

יש תגלית קטנה - בית הסירה שלנו נמצא מצד אחד על שפת התעלה(כמובן) ומצד שני בכניסה ליער קטן המשמש את הולנדים כקמפינג משפחתי!
        נראה שנוכל לדווש שם בכיף, מה גם שהבעלי הצימר נותנים לנו זוג אופניים!
        לכל המעוניינים מצ"ב לינק.

http://www.vliegenbos.com/
        • hgktrduc
          hgktrduc נערך לאחרונה על ידי

ווליבי או אפטלינג
          ליליה
          מאד משמח לשמוע שכל המשפחה בחרה "אפטלינג". אתם לא תצטערו!
          אפשר לקנות כרטיסים מראש באינטרנט ולהדפיס. ההנחה לא גדולה והרכישה מראש מאפשרת לדלג על הקופה, שהתור בה מתקדם מהר בדרך כלל.
          אסימון לחניה אפשר לקנות בקופה או בחנות שבכניסה. המלצה חמה - לעשות את זה מיד כשנכנסים ולא בסגירה כשמאות אנשים מנסים לעשות את אותו הדבר Laughing
          המפה עולה גרושים ומקלה על ההתמצאות באזורים השונים. כמו כן היא מרכזת מידע על כל מתקן וזה עוזר לתכנן את הביקור.
          הפארק גדול יחסית, הולכים הרבה, הוא מאד יפה ואסתטי.

שומעים כמה שאת מתלהבת לקראת הטיול ותדעי שזה מדבק ! Shocked .
          אני מבינה שבקישור רואים את אזור הקמפינג שגובל בצימר שלכם. אפשר לראות קישור של הלינה עצמה? אני סקרנית.

* שירלי - לא ראיתי אותך קודם, שתהיה לכם נסיעה טובה Smile
          * גלינה - היינו באוגוסט האחרון במוזיאון הרכבות עם בנים בגיל 13,9. שניהם מאד נהנו וגם ההורים הילדותיים שלהם Laughing
          * ארנון - אתה כבר אמור לדעת שבהולנדית הכל הרבה פחות מפחיד Cool

יעל

הנשר - קצר וחשוך... הפח המדבר
          הנשר - קצר וחשוך...(גודל:9.63KB)הפח המדבר(גודל:8.63KB)

הנשר - קצר וחשוך...הפח המדבר
          • ליליה נ.

ווליבי או אפטלינג
            בבקשה יעל, לינק לצימר.
            אני כבר חורשת בתמונות של הפארק המקסים הזה, איך יכולתי לדלג עליו?

http://www.waterinn.nl/
            • hgktrduc

ווליבי או אפטלינג
              ליליה
              תודה על הקישור, נראה מצויין!
              הולך להיות לכם ממש כיף Smile יעל
              כניסה 2008 כניסה 2011
              כניסה 2008(גודל:9.67KB)כניסה 2011(גודל:13.96KB)

כניסה 2008כניסה 2011
              • hgktrduc

ווליבי או אפטלינג
                ליליה
                פתאום נזכרתי שבביקור האחרון שלנו חילקו את המפה חינם Cool
                יעל
                • ליליה נ.

ווליבי או אפטלינג
                  יעל , את מעודדת אותי לאורך כל הדרך - תודה ענקית לך על זה!

אני כאלו כבר שם....התמונות סוף!!!
                  • hgktrduc

ווליבי או אפטלינג
                    ליליה בוקר טוב,
                    כפי שכבר כתבתי, אני מאד נהנית ללוות אותך, הולנד "עושה לי את זה" ביגטיים Cool
                    מרוב עייפות שכחתי אתמול להתייחס לחלק מהשאלות שלך.
                    אני לא זוכרת את הגבלת הגובה באפטלינג (נתון שמבררים בלי קושי באתר) אבל כשהיינו ב 2008 הצעיר היה בן 6. כשהיינו לפני שיגור במתקן "הנשר" קראו לנו האחראים במקום ומדדו את גובהו. הם אמרו שהוא עובר, החתימו לו את גב היד ואמרו לו בטון חגיגי שהוא יכול להיכנס לכל המתקנים בפארק. היית צריכה לראות את ההקלה והחיוך על הפנים של הילד. לא רצה להתקלח אחר כך שבוע Smile (אגב, זה קורה כל הזמן, אבל לא קשור לאפטלינג Cool )

לגבי מכשירי קשר - אמנם הפארק גדול ואולי תתפצלו אבל אפשר לקבוע נקודת פגישה ושעה ואנחנו הסתדרנו ככה מצויין באוגוסט האחרון כשהיינו עם עוד משפחה. הקמנו "חמ"ל תיקים" ליד האגם (יש שם כמה מסעדות) וזו הייתה נקודת מפגש והחלפת משמרות.
                    אגב, ממליצה גם לאכול באחת המסעדות באזור האגם ולא במסעדה שצמודה לנשר, שהייתה יקרה להחריד ולא נהנינו בה.
                    כשאתם קובעים זמן מפגש קחו בחשבון שבעונה, ההמתנה למתקנים המבוקשים לוקחת זמן. הכי הרבה חיכיתי ל"פיית'ון" - 3/4 שעה. בזמן הזה המתבגרת הרצתה לי על היסטוריית התקלות של הסופרלנד... Shocked לפיית'ון לא עולים עם תיקים אבל כדאי שיהיו בכיס כמה יורו'ס, ביציאה מחכה עגלה שמוכרת גלידה, תאמיני לי שתצטרכו את זה Laughing
                    (את המידע הזה פירטתי לטובת חובבי האקסטרים כמובן, יש לי ניחוש מי תהיה תורנית תיקים בזמן הזה Smile ).

זהו, מקווה שלא שכחתי שום דבר.
                    ועוד תמונה של הפגסוס, רכבת הרים ותיקה מעץ והמתקן האהוב עליי ביותר באפטלינג.

יעל
                    הפגסוס
                    הפגסוס(גודל:9.39KB)

הפגסוס
                    • hgktrduc

Den Haag
                      ליליה,

אני בשוונג כנראה ... Cool
                      לא זוכרת אם אתם מתכננים יום בהאג
                      גם אם לא, לטובת מטיילים אחרים:

יש 2 אטרקציות חדשות (?) בטיילת של סחוונינגן, אם הבנתי נכון זה ממוקם במרכז קניות (מי אמרה שופינג ולא קיבלה? Smile .
                      אחת - מבוך מראות
                      שתיים - מיניגולף זוהר בחושך - ויש בעוד מקומות בהולנד.
                      מצרפת קישורים
                      מתאים כמובן ליום גשום - תמיד צריך.
                      חוץ מזה אם בונים יום שלם בהאג כדאי לדעת שיש גם דברים כאלה.

יעל
                      • מיני גולף זוהר בחושך בהאג
                      • מיניגולף זוהר בחושך בכל הולנד
                      • מבוך מראות בהאג
                      • ליליה נ.

אפטלינג - איזה שאלה!!!!
                        יעל - לנו אין נסיון רב בפארקים מהסוג הזה בחו"ל בכלל ,ובארץ אולי פעם-פעמיים (בעיקר בגלל העומסים ותורים אין סופיים).
                        הבנתי שאנו באים ממש בעונה, מה גם שההולנדים בחופש, האם העומס נסבל?

ברשותך אני רוצה להחזיר אותך לאוטרכט - הזכרת פעם שחניתם במוזאון הרכבות (חניה מקורה?) - איך התניידתם ללא רכב בעיר?
                        סיפרת באחד טייקים שלכם שב :0017 הרחובות מתרוקנים, מה עושים אז?
                        האם גם המסעדות ליד התעלות נסגרים?
                        קניון HOOG KATHERIJNA פתוח ביום חמישי עד מאוחר - אפשר להעביר שם עוד כמה שעות, עד כמה הוא גרוע?

נ.ב. - המח מסרב לקבל שהתמונה שצירפת אמיתית...

• hgktrduc

אפטלינג - איזה שאלה!!!!
                          היי ליליה
                          בפעם האחרונה היינו באפטלינג באוגוסט בשיא העונה. זה מקום מאד גדול שערוך להכיל כמויות אדירות של אנשים. את הצפיפות מרגישים בעיקר בהמתנה למתקנים המבוקשים, לא בכולם. יש המון מסעדות ואזורי שירות - כיוונו את הביקור לאמצע השבוע וגם כך נהנינו מאד.

לגבי אוטרכט - אני לא הייתי בעיר עצמה וגם לא ב"הוג קתרין". יכולה להתייחס לחניה במוזיאון הרכבות - זה מגרש גדול ולא מקורה אבל מסודר. אסימון ליציאה ממנו קונים עם הכרטיסים בקופת המוזיאון.
                          יש שומר שמכוון את המכוניות אבל המגרש ענק וממילא באף חניון אין אחריות על גניבת ציוד אישי. גם אנחנו היינו שם ביום מעבר בין לינות כשכל הציוד ברכב מכוסה בתא המטען. הצלחנו למצוא מקום חניה שבו הצמדנו את הרכב לקיר, לקחנו איתנו כמובן את כל חפצי הערך ובשלב הזה הפסקנו לדאוג. הכל חיכה לנו כשחזרנו. אני יודעת שגם בהולנד יש גנבים אבל תחושת הביטחון גבוהה ואם את נוקטת באמצעי זהירות בסיסיים אני לא חושבת שיש סיבה לחשוש.

בטיול הראשון הגענו לוולנדם בסביבות 1700 די מורעבים והתקשנו למצוא מקום לארוחה חמה מלאה. בסוף מצאנו עצמנו שותים ומנשנשים צ'יפס על הטיילת, אבל לא זכורים לי כל הפרטים במדוייק. זה היה בחודש יוני.
                          באוגוסט האחרון בהינדלופן הגענו למסעדה ב"תפר" שבין א.צהריים (שכבר אין) לא.ערב (שעוד לא) וגם שם נאלצנו להסתפק בנשנוש בלבד Smile
                          אנחנו מכירים מגבלת שעות של מסעדות גם במדינות אחרות כמו איטליה וצרפת, לא צריך להתרגש מזה, רק להתארגן בהתאם.

יהיה מוגזם לאמר שהרחובות מתרוקנים בחמש, ודאי לא בשיא הקיץ ובערים הגדולות. אבל מוזיאונים ואטרקציות נוספות בהחלט נסגרים מוקדם יחסית (17-18) גם בקיץ וגם בסופי שבוע.

יעל
                          • ליליה נ.

אפטלינג - איזה שאלה!!!!
                            תודה יעל, בטוחה שיהיה בסדר.
                            לגבי האג בטיול הזה בכלל לא חשבנו, יש עוד המון מקומות "לפעם הבאה", כמו ליידן לצערי...

עכשיו אני מתרכזת באמסטרדם, כל כך הרבה תכנונים, לא רוצה להעמיס אל החבריי...
                            כבר די רמזו לי שרוצים טיול "באיזי", טוב , נו, אני זורמת Rolling Eyes ...
                            באופן כללי הרשימה היא:
                            נמו
                            מוזאון ימי (?)
                            רובע יורדן
                            אנה פרנק
                            ואן גוך
                            וונדל פארק
                            ליידנספליין
                            שייט תעלות או סירת פדלים?
                            כיכר דאם(?)
                            שווקים (נורדמארקט או אלברט ?)
                            חווית ההייניקן(?)
                            רובע חלונות אדומים(?)

מלא סימני שאלה, בעיקר רוצים אווירה, שוטטות..
                            • glasha
                              glasha נערך לאחרונה על ידי

אפטלינג - איזה שאלה!!!!
                              הי לילוש אני עצמי ישנה עם מפת אמסטרדם עכשיו...
                              לא זוכרת כמה ימים תהיו באמסטרדם אבל זאת פחות או יותר "רשימת מכולת".
                              אזור יורדן נהדר לשוטטות. אנה פרנק הבנתי שהתור יכול להיות אינסופי וכדאי להזמין כרטיסים מראש (?), ליידנספליין אני אישית לא סובלת אותה בגלל עומס בני דודים קטינים מעושנים אבל היא על הדרך לכל מקום. הלב שלי נמצא בכיכר דאם, למרות שאורן חולק עלי בכל פעם.

החלונות האדומים - המ... פה אני בדילמה ענקית ורוצה לשמוע את דעתך. אני אוהבת את המקום. אבל כשהעליתי את הרעיון לקחת נסיך בן 13 לטיול ברובע (נגיד בבוקר, אפילו לא בערב) נשמעו המון צקצוקי לשון. מתלבטת וכנראה אתלבט עד שלא נהיה שם כבר.

אצלי ברשימה מופיעים גם "המרתף של אמסטרדם", מוזיאון קעקועים ומוזיאון חתולים.

חווית הייניקן שמרתי לי למקרה של "ממש לא יהיה לנו מה לעשות". סירת פדאלים או שייט מבחינתי הבחירה ברורה - מה שמצריך פחות מאמץ פיזי. וונדל פארק - אצלי רשום על הדרך בלבד. מוזיאון ימי - אני מחכה להתרשמות שלך. ואן גוך אצלי חובה למרות שזה יעלה לי ביוקר.

מצאתי כמה מסיבות רחובות באמסטרדם בעיניי שווה יותר מכל מוזיאון.

לא בטוחה שעזרתי במשהו, אבל אני מתלבטת פה ביחד איתך Smile

אלונה
                              • שירלי
                                שירלי נערך לאחרונה על ידי

אפטלינג - איזה שאלה!!!!
                                גם אני כאן, עוקבת כל הזמן...
                                אלונה, את מתלבטת אם לקחת ילד בן 13...
                                (ורק שלא יהרגו אותי כאן...)
                                אנחנו מתכוונים ללכת לשם עם ילדה בת 6.5 וילד בן 10.5
                                הכל עניין של הסברה נכונה...
                                וכמובן שנגיע לשם מוקדם.
                                • glasha

אפטלינג - איזה שאלה!!!!
                                  שירלוש, לא יהרגו, אולי רק קצת יסקלו Smile
                                  מה שמטריד אותי זה דווקא החנויות לאבזרים למיניהם ולא הבנות בחלונות.
                                  להגיע מוקדם, כן, "קניתי".

תודה!!!
                                  • שירליץ
                                    שירליץ נערך לאחרונה על ידי

אפטלינג - איזה שאלה!!!!
                                    רק לגבי הקניון באוטרכט - לטעמי הוא לא נעים ולא מזמין. לא הייתי מבזבזת עליו דקה. בבטביה דווקא היה בסדר.

אבל אנחנו גם מצאנו את איזור היורדן משעמם, בטח לשיטוט עם ילדים.
                                    • ליליה נ.

אמסטרדם
                                      ערב טוב לכולם,
                                      אלונה - מצאת משהו מעניין ולא מספרת, איזה הופעות רחוב - לינקים בבקשה!
                                      "מרתף של אמסטרדם" - הכוונה למרטף עינויים? - הבנתי שהכל ההולנדית, נראה לך בכל זאת כדי?
                                      יש לנו 3 ימים מלאים באמסטרדם, בגדול מסמנת לי בכל יום מוזאון/אטרקציה אחד "רצינית" , ובהמשך - שוטטות, שייט, וכו"ל.
                                      מעניין שעד שהראש מתלבט בין ליידנפליין לרמברנדפליין - הלב רוצה כיכר דאם, מבינה אותך ב 100%, גם אני שמתי לב ואהבתי מאוד את מוזאון הקעקועים...

1. נמו+כיכר דאם+מופעי פסטיבל תעלות+רובע יורדן+אנה פרנק.
                                      2. ואן גוך+ מופעי פסטיבל תאטרון פתוח באיזור רייסק מוזאון+ שייט.
                                      3. רובע פייפ+שוק אלברט קייפ - יום האחרון.

לגבי "חלונות" , היינו בלילה, מיצינו את המקום, לדעתי ממש לא לילדים, - הבן הגדול רוצה לראות (כמובן), את האח הקטן שלו לא שאלנו עדיין,
                                      אם כן - לבוא מוקדם, כאשר עוד אין "תפאורה" והמקום לא שורץ "לקוחות" ותיירים רבים.
                                      • glasha

אמסטרדם
                                        לילוש מצאתי את האירוע המרגש הזה שכמובן מתרחש ברובע החלונות האדומים. חשבתי אולי האנשים יסתירו קצת את חלונות הראווה ויחסכו לי מבוכה...
                                        http://www.stichtinghartjesdagen.nl/foto2010.htm
                                        17-19 אוגוסט. אמנם האתר בהולנדית אבל התמונות מדברות בעד עצמן

באתר של IAMSTERDAM ראיתי מסיבות רחוב וכמובן שעל הבוקר אני לא מוצאת אותן.

המרתף של אמסטרדם - עוד לא התעמקתי ממש, שאלתי את ארנון והוא לא ענה לי לגבי השפה שבה מדברים שם Crying or Very Sad בלונדון זה היה מדליק. אני חושבת שאנחנו נלך גם אם זה בהולנדית. אבל לנו יהיו 8 ימים ככה שנוכל להרשות לעצמנו.

מה עם בר הקרח? סימנתי לי אותו בראש בפעם הקודמת אבל לא הגענו אליו. ואני לא יודעת אם הכניסה לילדים מותרת ועד כמה הנסיך יתלהב לראות אימא מתה מקור.

ראיתי גם משהו שנקרא "הטראסות של אמסטרדם" - יש לך מושג?

וגם טיול רגלי בעקבות רוחות רפאים של אמסטרדם באנגלית. החלק "הרגלי" פחות מדבר אלי אבל הסיור קיבל שבחים בטריפאדוויזר וחשבתי לנסות.

זרקי עוד רעיונות, אני מתחילה להיכנס לאווירה Smile

אלונה
                                        • ליליה נ.

אמסטרדם
                                          אלונה - זה הלינק שאת מחפשת?

http://lowlands.nl/en/

http://www.holland.com/global/tourism/activities/events/lowl ands.htm

• ליליה נ.

אמסטרדם
                                            שירליץ - תודה על המידע בנוגע לאוטרכט, נרשם...

אז איפה בכל זאת עושים קניות?
                                            באמסטרדם יש מקומות אתרקטיביים?
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון