אהלן,
יש כמה דברים שמתקשרים לשאלה שלך, וכולם מעולים
1. CouchSurfing זה אתר שבו אנשים מוכנים לארח אותך על הספה/מזרן מתנפח/מיטה ספייר שלהם בחינם לחלוטין, בדרך כלל מתוך אהבת אדם, חברותיות עודפת ורצון להכיר אנשים. הרעיון הוא לא רק לישון איפהשהו בחינם, אלא באמת להתארח אצל מישהי שגרה במקום שבו את תיירת - להכיר אותה, לפעמים לבלות יחד וכו'. איך שמסתדר. נשמע לי שזה מתאים לך, בכל מקרה זה משהו שחשוב לדעת.
2. HelpX זה אתר שמחבר בין מתנדבים, בדרך כלל תיירים, למארחים שצריכים עזרה במשהו. יש שם מבחר עצום. את עובדת משהו כמו 5-6 שעות ביום, לפי מה שתסכמי עם המארח, ובתמורה מקבלת לינה ואוכל (לפחות באירופה זה ככה). אני עבדתי דרך האתר הזה בחוות ביתיות בבולגריה, חוות סוסים בטוסקנה, הוסטל באלבניה וחווה אקולוגית באקוודור. המגוון נהדר וגם האפשרות להתנדב לפרקי זמן קצרים (כמה ימים) מתאימה מאוד למטיילים.
בשני האתרים חשוב להשקיע בפרופיל טוב ומפורט ובפניות אישיות לאנשים.
לגבי טרמפים -
לא הייתי מגדירה את הטיול שלי כ"טיול טרמפים", אבל השתמשתי גם בשיטה הזאת כדי לנסוע ברחבי הבלקן. לא בטיחותי, אבל מה-זה כיף!!
צריך לקחת בחשבון שיש מקומות בהם אנשים יאלצו אותך לעבוד על תקשורת לא מילולית... ושתמיד יהיה לך גיבוי למקרה שמשהו לא מסתדר (קצת כסף להוסטל ומושג איפה את נמצאת ולאן את רוצה להגיע).
על איזה חלק של אירופה חשבת? או שאין הגדרה?
כי אני הסתובבתי בבלקן וקצת באיטליה, ולחברה שלי שהסתובבה בגרמניה וספרד היו חוויות די שונות... בכל מקרה אני מצרפת לך גם את הטיפ שכתבתי על טרמפים בלקניים.
אם יש לך שאלות ספציפיות - את מאוד מוזמנת לשאול.
טיול שמח!