טיפים לטסים עם איזי ג'ט?
-
שמתי לב שאיזי ג'ט מאוד חביבה פה בפורום.
זו לנו פעם ראשונה שאנחנו טסים איתם - בטיסה פנים-אירופאית.
כמה שאלות:
אנחנו 2 הורים + 2 ילדים. לא שילמנו עבור עליה מוקדמת - האם תהיה לנו בעיה לשבת יחד בזוגות (לא חייבים כל הארבעה יחד)?
הטיסה תארך שעתיים נטו יחד עם הזמן מהעליה למטוס ועד שנעבור ביקורת דרכונים בשדה התעופה בצד השני - לפחות 3 שעות. האם ירשו לנו להעלות בקבוקי מים למטוס? האם ניתן להעלות בקבוקי מים מינרליים שנקנו בשדה התעופה? או שמים לשתיה יש במטוס?
כל טיפ אחר יתקבל בברכה!
-
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?בתוך אירופה אסור לעבור עם שתייה, אבל אחרי הביקורת הבטחונית, תוכל לקנות בדיוטי, בכל אופן, בטיסה מוכרים שתייה קרה וחמה ואוכל קל.
עם הילדים , או אחד מהם מתחת לגיל 5, יש עדיפות בעליה , ראשונים עולים מששילם על עליה מהירה, אחר כך משפחות עם ילדים קטנים, אם אתם לא בשום קטגוריה, תגיעו מוקדם ותעמדו במקום טוב בהתחלה, תלך מיד לסוף המטוס, לרוב שם יש יותר מקומות פנויים, לך אתה או האישה מהר ושמרו 3 מקומות, שורה..
וזה כל התורה על רגל איד
-
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?את התשלום עבור הנכנסים הראשונים למטוס אפשר לשלם גם קרוב ליום הטיסה, אם תחליטו.
שושי, לא חשבתי על כך שאחד יכול לעמוד בראש התור ולשמור מקומות.
על פי שיטה זו, אפשר שרק אחד ישלם עבור ראשון למטוס וישמור מקומות לשאר, בעניין בקבוקי המים, אפשר להכנס לטרמינל עם בקבוק ריק ולמלא אותו שם. במטוס המחירים מאד יקרים. -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?nice try r.o
אבל אי אפשר להזמין ספידי רק עבור אדם אחד מתוך הזמנה אחת הכוללת מספר נוסעים...
אם אין לכם ילד מתחת לגיל 5 אפשר לעמוד בתור במשמרות כלומר אחד עומד ושומר לכולם ומתחלפים עד שפותחים את הגייט.
מה כן? בטיסה ללוטון היתה לנו גישה חופשית לברז במים הקרים שממוקם במטבחון ליד תא הטייס.אנשים ניגשו ומילאו מים ושתו חופשי חופשי.
בנמלי התעופה באירופה מקפידים מאוד על נוזלים אבל אחרי שעוברים את הבדיקות הבטחוניות אין בעיה לרכוש/למלא בקבוק ולעלות איתו לטיסה.
ג'מוס -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?בכל אופן, השתייה עולה 2 יורו, לא זול, אבל לא יותר יקר מאשר לקנות בדיוטי.
לפעמים הדיילות מרשות לקחת מים קרים, בטיסה האחרונה אמרו ששומרים את המים במקרה שצריכים דחוף לנוסע חולה, אולי הולכים על אחוזים של מחירות..
בשוויץ, אכן גם אני מלאיתי בקבוקים ריקים, כי המים בשוויץ יוצאים מהברז קרירים וטעימים, אבל, אני, לפחות, לא שותה מהברז בכל מקום בעולם, גם לא בארץ.
רותי:כמו שג'מוס כתב, אי אפשר רק לאחד לקנות, גם לא הייתי שומרת שורות, אבל לשבת במעבר ולהגיד שהילדים שלך יושבים בשני המושבים האחרים, עובר.
לנו יש סידור שכבר עבד בשלוש טיסות, יושבים מעבר וחלון ושמים מששהו במושב האמצעי, ויושבים לבד כל הטיסה
-
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?המח היהודי ממציא לנו פטנטים...
בחזור מבאזל הגיעו 2 זוגות לתור, אחת שלפה ספידי, דילגה על התור, עלתה ושמרה לכולם.
התעניינתי הכיצד?
מאוד פשוט,
אמרה שפיצלו הזמנה 1 בנפרד ועוד 3 בהזמנה נוספת...
שילמו פעמיים עמלת אשראי , חסכו 3 ספידי, כלומר חסכו קצת יותר מ-50 יורו!
-
אחוזים ממכירות, הכוונה -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?סיפור דומה עם סוף שונה . בטיסה שהייתי היתה חכמולוגית עם ספידי ששמרה לבן-זוגה + נער מקומות לידה .זה לא עבר עם הדייל (הגרמני) הוא שמר את 2 השורות הראשונות בשני הצדדים לספידי ולאנשים מוגבלים בלבד ! ולא נתן להם לשבת לידה . -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?נו, סוף סוף ניסיתי להיות ישראלית... ולא הלך,
כשטסתי באיזי - הבנתי שאין סיכוי שאדחף בתור ואעמוד שעה לשמור מקומות, לכן ממש ברגע האחרון שילמתי עבור כניסה מהירה לשתי הנוסעות (אני ואחותי), בדרך חזרה הצטרפה אלינו בחורה שהכרנו במהלך הערב לפני הטיסה ואכן, עלינו אחרונות מבין הראשונים.... ושמרנו מקום לבחורה הנוספת. -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?"אדחף בתור ואעמוד שעה לשמור מקומות" נשמע לא משהו
הילדים מעל גיל 5 (הקטנה בת 7) ולא קניתי עליה מוקדמת גם בגלל הכסף וגם כי נאמר לי שלטיסות של איזי ג'ט מגיעים לעתים באוטובוס ולא בשרוול (נוסטלגיה...) ואז כל היתרון של הכרטיס מתמסמס. מצד שני אין מצב שהקטנה תשב לבד - היא פשוט לא תהיה מוכנה לשבת (גם בקולנוע/הצגה היא אף פעם לא מוכנה לשבת ליד מישהו זר) אז נקווה לטוב.
גם אצלנו דרך אגב ההזמנה מפוצלת ל- 1 + 3 (כי אבא נוסע מהעבודה) אבל אם לא יתנו לו לשמור מקום אז אין טעם (הוא לא יתווכח עם הדייל).
אני מאוד מקווה שיהיה איפה למלא מים אחרי הבידוק (זו הרי לא טיסה לישראל - שם לפעמים אין כלום אחרי הבידוק - רק חדר עם כסאות) ואם לא, נקנה בקבוק.
צריך להמציא מים בקפסולות - כל עוד הן סגורות הן קטנות ויבשות אבל כשפותחים את האריזה במגע עם האוויר הקפסולה הופכת לכוס מים. יהיה מאוד שימושי לכל מי שצריך לסחוב איתו הרבה מים. פוטנציאל עסקי עצום
בדיוק גם ראיתי ב-seatguru שהכסאות במטוס לא ניתנים להטיה אחורה.
תודה על הטיפים! נקווה שהטיסה למרות הכל תהיה חוויה נחמדה. -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?הסיפור עם הדייל היה על המושבים הראשונים במטוס, כפי שהמלצתי, לכו ישר אחורה, אין שום בעיה לשמור שם מושב.
ולא מבינה מה הסיפור לעמוד שעה בתור, בארץ, בקייץ, כמה עומדים לבדיקת בטחון, ואחרי זה בתור למסירת מזוודות??
למי שרגיל לנסוע מחלקה ראשונה או ביזנס, ללכת לעמדות ויפ ללא תור, אולי איזיג'ט אכן לא מתאים.
בנוסף, בתוך אירופה, שעה, שעתיים טיסה, זה אוטובוס מעופף וכך צריך לחשוב עליו.
תהיי רגועה, בטוחה שתמצאו 2 מקומות לשבת ביחד, אנו זוג ותמיד מצאנו, ואחרי פעם הראשונה ששילמנו על עליה מהירה, הבנו שלגמרי מיותר, אם כי אין לי בעיה לעמוד שעה בתור
-
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?בנסיעה האחרונה לא עשינו ספידי , בין השאר כי אמרו שבג'נבה הספידי לא עוזר כמעט כלום.
בישראל הגענו לגייט בשעה שהיה כתוב על כרטיס העליה למטוס. ממש לא "אדחף בתור ואעמוד שעה לשמור מקומות" . היינו בתור במקום טוב באמצע. כשעלינו היה עדיין מבחר מקומות גדול.
בחזרה בג'נבה הגענו קצת לפני השעה הנקובה על כרטיס העליה למטוס (רק בגלל שהבחורה בצ'ק אין אמרה לנו להגיע לפני). גם כאן היינו די בהתחלה (עלינו לאוטובוס הראשון, יחד עם הספידי) . כאן יש שתי דלתות לעליה למטוס ושוב - ממש לא היתה בעיה של מקומות
גם בנסיעות הבאות לא אעשה ספידי. אין טעם -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?אנחנו הגענו באוטובוס האחרון לעליה למטוס וכמו שריקי כתבה יש 2 מדרגות עליה למטוס אין שוב בעיה בישיבה מה שכן שמנו לב במקרה ששורות 12-13 שהם השורות של 4 פתחי החירום מרווח הרגלים גדול בהרבה לנו יצא בטיסה לשם לשבת בשורה 12 ובחזור 13 יש להם מבצע סנדוויץ סולומון - שתיה פחית -קופסה קטנה של תפוציפ ביחד 8.5 יורו
יוסי -
לפי מה שאני יודעת חוקי התעופה קובעים שלא ניתןלהושיב ילד לבד ללא מבוגר אחראי.
שוה לכם לבדוק את זה, כי אז אין להם ברירה, אלא להושיב אתכם בזוגות. -
לפי מה שאני יודעת חוקי התעופה קובעים שלא ניתןאוסיף על שלל הדעות והדברים שנכתבו , שגם אנחנו לא רכשנו ספידי, בהלוך וגם בחזור יצא לנו למצוא 2 מקומות בשורות 2 או 3 וזאת מכיוון שבשני המקרים הכסא שבמעבר נתפס ע"י נוסע בודד שהיה לו ספידי.
ועוד סיפור של "רק בישראל", נתקלתי לא אחת במצב שבו עולים 2 נוסעים וכדי שיהיה להם הכי נוח שבעולם, אפילו נוח מפניהם הם בעצמם, הם תופסים 2 כיסאות מעבר האחד ליד השני...
איך שושי אמרה... כולה אוטובוס מעופף...
-
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?תודה!
גם אני בהחלט מתייחסת לטיסה הזו כאל "אוטובוס מעופף" ואומר גם לילדים שלא יחכו לסרטים, דיילות עם ארוחות וכו'.
לגבי התור אני פשוט בטראומה משבוע שעבר - לקטנה היתה הופעה בסיום החוג. ההופעה היתה באולם. אמרו שפותחים את הדלתות ב-7, בסוף פתחו ב-7:15. בינתיים כולם נעמדו שם (אולם של 600 איש בערך, אולי יותר) וכשהדלתות נפתחו, כולם דחפו ואני הייתי איפושהו באמצע של כל זה והיה בכלל לא נעים.
הטיפ לגבי סוף המטוס אומץ V -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?למי שנוסע עם ילדים אין בעיה, מכיוון שאחרי הספידי מעלים משפחות עם ילדים.
וכן, הבעיה היא לא לעמוד שעה, הבעיה היא ה"עקיפות"...
אני אמשיך לשלם ספידי גם לאוטובוס המעופף. לא יודעת להדחף. -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?רותי, אף אחד לא נדחף, עומדים בשורה בלי בעיות, גם כאן, ולבטח באירופה, ואם אני זוכרת נכון, אתם נוסעים כבר זוג לבד, לא צריכים בכלל לעמוד בתור, לכו ישר אחורה ותמצאו שפע של מקום.
בטיסה הראשונה שלנו היו לי חששות וקניתי ספידי, היינו הראשונים בתור בבזל, בדיוק שפתחו את הדלת לעלות לטיסה, אנשי ביטחון לקחו אותי ואת בעלי הצידה, בדיקה מכף רגל עד ראש, בסוף עלינו בין האחרונים, גם אז ישבנו ביחד, אפילו שלושה מושבים רק לנו, מאז, אין מצב שאשלם על ספידי... -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?שושי היי,
הלוואי וכל הטיסות ההיו כמו שאת מתארת וחווית .
טסתי פעמים עם איזי מהארץ ואני רוכשת ספידי . בטיסה הראשונה הכל עבר כשורה .
הטיסה באפריל היתה בלגן רציני .
הגורם הראשוני המפריע לסדר - זה המתקן המגוחך לשני התורים שיוצר צוואר בקבוק .
דיילות הקרקע בארץ שמאבדות את "הראש" בשעת לחץ . נוסעים שמנסים לעבור ולעקוף
מהצדדים ... ואז , נוסעי הספידי קלטו את המסתננים והתחילו לצרוח.... היה נורא,
Chaos !!.
דבר נוסף ולא ברור היה - משפחה כ - 10 נפשות ( ולא ילדים ) מלווה אדם מוגבל ועברה
לפני הספידי .
אוקיי, זה ברור ונכון ! שאדם מוגבל חייב מלווה ואפילו שניים .
אבל , "חמולה" של 10 אנשים ... נו...באמת...
שוב , גם כאן הדייל לא עשה הנחות , והושיב רק את האדם המוגבל ומלווה אחד! בשורה השניה .השאר....אחורה .
אוקיי אחורה ... אבל , נכנסו לפני הספידי . -
טיפים לטסים עם איזי ג'ט?O.K, מחלקה בזנס זה לא, אז מה עזר הספידי, עדיף ללכת לשתות קפה ולחזור אחרי כל הבלגן, אם כבר, זה בדיוק מה שהיינו עושים בתאילנד עם טיסות אייר אסיה, היפנים היו מקבלים לא יודעת מה שהיו קוראים לעלות לטיסה, מאנשים שקטים נהיו כולם נינג'ות, לא היינו קמים בכלל וניגשים אחרונים, אבל שם זה לא קיים עוד, מוכרים מושבים ממוספרים, לא סתם זכות לעלות, מי שלא קונה מראש, מקבל בכל זאת מושב ממוספר בלי אפשרות לבחור, תמיד נתנו לנו ביחד, מה זה משנה איפה, שאיזיג'ט תמכור לי מושב ממוספר, כמו שאמרו פעם, קונה, לא לפני, כי זה אותו סיפור.
אני טסתי פעמיים בחורף ופעם בספטמבר, אולי בקיץ הסיפור הוא כמו שאת אומרת.
בכל אופן, ארץ חופשיה, עדין, מי שירצה שיקנה, מי שלא לא