מדרבן לפורט אליזבת
-
שלום לעוזרים המכובדים.
הבנתי שלא מומלץ לעשות דרך זו באוטו, אך בכל זאת מה משך הנסיעה הסביר לקחת בחשבון והאם יש איזושהן מקומות לעצור בדרך?
תודה על עזרתכם
מיכל -
מדרבן לפורט אליזבתהיי מיכל!
נהפכו, לעשות את דרבן-פורט אליזבת ברכב זו דרך מצוינת.
יש הרבה מה לראות בדרך- ערים גדולות, חופים מדהימים והרבה טבע.
ברכב זה עדיף כי כך את מחליטה מתי את ממשיכה וכמה זמן את מתכוונת להיות שם.
בכל מלונית יש ספר שמחלקים חינם- "Coast to Coast" שזהו ספר הדרכה (סטייל לונליפלנט) של המקומות השווים בדרום אפריקה.
שווה לעיין בו ולבחור לאן להמשיך הלאה.
מקומות מומלצים:
Nesniya
Coffee bay
Hogback
East London
Jeffres bay
דרך נוספת לטייל בדרום אפריקה היא בעזרת ה- "Bus Baz"
שזוהי סוג של מונית שירות שמביאה תיירים ממלון אחד למלון אחר בעיר הבאה.
זו אחלה דרך להכיר עוד תיירים בדרך, אך הוא לא מגיע לכל מקום ולא תמיד יוצא כל יום.
בהצלחה
אריק -
תודהכמה זמן כדאי להקדיש לדרך?
תודה -
מדרבן לפורט אליזבתטעה כאן העונה שטען שבדרך יש ערים גדולות ואף ציין את שמותיהן. ובכן, האיזור שבין דרבן ופורט אליזבט נקרא "החוף הפראי" (למעשה הקטע שבין פורט שפסטון לעיר איסט לונדון)
מכוון שבעת האפרטהייד היו בו מדינות החסות טרנסקאי וסיסקאי, הממשל כמעט ולא השקיע בפתוח, בייחוד לא בכבישים ורק לאחרונה דברים מתחילים להשתנות.
הכביש הראשי (N2), עובר רחוק מהחוף דרך העיר אומטאטא. זאת מכוון שיש לאורך החוף הרבה בתרונות עמוקים שקשה מאוד לגשר עליהם. לאורך כביש זה ובוודאי לא באומטאטא אין מה לעשות. האטרקציות הן לאורך החוף עצמו קופיי ביי, החור שבקיר, פורט סיינט ג'ונס והגה-הגה. הכבישים מהדרך הראשית (שגם היא אינה טובה במיוחד) לכוון האטרקציות שלאורך החוף הן דרכים גרועות (ובשיפור)
אז השאלה העקרית היא: האם אתן סתם רוצות לחצות את טרנסקאי וסיסקאי לכוון איסט לונדון ומשם לפורט אליזבט? או לטייל בנקודות החן שלאורך החוף?
-
מדרבן לפורט אליזבתראשית תודה,
אני מטיילת עם המשפחה שכוללת 3 מתבגרים ,
האמת, שהמחשבה הראשונה הייתה לחסוך בעלויות של 5 טיסות מדרבן לפורט אליזבת,
ואם יש מקומות מעניינים בדרך - מה טוב.
כעת אני מבינה שלא ממש כדאי לעשות דרך זו ברכב אלא בטיסה.
האם הבנתי נכון?
תודה
מיכל -
מדרבן לפורט אליזבתהמרחק מדרבן לאומטאטאהוא בערך 440 קמ. מאומטאטא לאיסט לונדון הוא 240 קמ ומאיסט-לונדון לפורט-אליזבט הוא עוד 300 קמ. יחד, קרוב לאלף קמ.
עכשיו: אתם מסוגלים לנהוג 1000 קמ ביום אחד?
בהתחשב במצב הכבישים באזור זה, אני מניח שאתם זקוקים
16-17 שעות נהיגה.
4 ארוחות
לינה של לילה אחד
100 ליטר דלק
עצירות מנוחה כל שעה, שעתיים
אפשרות למלכודות מהירות.....
אם מדובר כאן רק במעבר מנקודה לנקודה, תעשי לעצמך את החישוב. -
מדרבן לפורט אליזבתלרגע לא חשבתי לעשות זאת ביום אחד, אלא בכמה ימים עם עצירות בדרך, בתנאי כמובן שיש היכן לעצור וממה להתרשם.
מיכל -
מדרבן לפורט אליזבתאנחנו עשינו את הדרך הזו עם 2 ילדים בני 5, 8 לפני כ - 5 שנים.
אכן האזור פחות מפותח ונותן הרגשה יותר אותנטית. הכביש הראשי היה בסדר.
אנחנו עשינו הפסקה בקופי ביי ל - 2 לילות (הכביש המגיע לשם היה משובש מאוד) לנו במלון נחמד מאוד ואלו היו יומיים שאנחנו זוכרים אותם עד היום.
רצ"ב קישור לטריפ אדוויזר על המלון -
מדרבן לפורט אליזבתכמו שכתבתי, האטרקציות נמצאות לאורך החוף, הרחק מהכביש הראשי עם כבישי גישה גרועים, עם מיעוט במקומות לינה, אבל עם נופים פראיים יחודיים. צמחיה עבותה, ביתרונות עמוקים, חופי ים פראיים וגועשים.
אם זה מתאים לכם, זה המקום. -
תודה למגיבים! -
מדרבן לפורט אליזבתבהנחה שרוצים לנסוע בלי לחץ עם ביקור בכמה חופים פראיים כמה זמן צריך להקדיש למסלול דרבן-פורט אליזבת? -
מדרבן לפורט אליזבת4-6 ימים -
נסענו מ פורט אליזבט אל דרבן ביום אחד !השאלה כבר נשאלה במשך השנים בפורום . אני עניתי עליה כבר פעמיים (לפחות) . מצרף כאן את תשובתי האחרונה . חשוב מאד לציין כי זוהי דעתי אני וכמובן שלא מחייבת אחרים . כמו כן - הנסיעה שלנו היתה בשנת 2003 .
נכון , היה זה בשנת 2003 . ואכן הרעיון היה קצת משוגע משהו כמו 1000 ק"מ ביום אחד . יצאנו ב 7 בבוקר מפורט אליזבט והגענו אל דרבן סביב 11 בלילה . בדרך נכנסנו אל EAST LONDON הסתובבנו מעט שם . ערכנו עוד עצירה בדרך לפיקניק קצר , ועוד מספר עצירות לשרותים . היתה לנו התלבטות באם לעשות את הדרך בטיסה , או לנסוע ברכב השכור . במקרה שמחליטים לטוס יש תחילה לנסוע אל שד"ת ולהחזיר את הרכב השכור ( לוקח זמן ) ולהגיע אל שדה התעופה כשעתיים לפני הטיסה . אח"כ הטיסה - לא ארוכה במיוחד . ואז שוב לגשת ולשכור רכב מחדש שוב צורך זמן , ואז לנסוע משדה התעופה בדרבן אל העיר . היו מעט מאד טיסות ביום מפורט אליזבט אל דרבן ( 2-3 אם אני זוכר היטב ) והטיסה אשר התאימה לנו היתה רק ממש בצהריים . עשינו חשבון כי לא נצליח להגיע אל דרבן לפני הערב ( זמן הטיסה , שכירת רכב חדש , ונסיעה עד דרבן ) .
לפיכך החלטנו לעשות את כל הדרך הארוכה בנסיעה ( לא כל כך מפריע לי לנהוג , היו לנו קסטות אשר הבאנו מהבית , אז עדיין לא היו כל כך פופולאריים הדיסקים ) , בדרך נראה את הנוף וגם נערוך ביקור קצר בעיר איסט לונדון אליה בדרך כלל לא מגיעים . אגב , במסגרת הטיול בדרום אפריקה ערכנו שני טיולים מאורגנים ( אחד מיוהאנסבורג אל קרוגר פארק ואל סוואזילנד ועוד , וטיול שני באזור קייפטאון ודרך היין ) עם מדריך מקומי . כאשר שמעו כ"א מן המדריכים כי אנו עומדים להיות גם ב EAST LONDON , שניהם אמרו כי הם מעולם לא ביקרו שם - זה ממש מחוץ למסלולי התיירות .
אגב , כאשר ערכנו את הפסקת הפיקניק בדרך באזור מיוער במקום מסודר לפיקניק בדרך המתעקלת בין גבעות . מייד עם תחילת הנסיעה לאחר ההפסקה עצרו אותנו שוטרים בטענה / תואנה כי עברנו את המהירות המותרת משהו כמו 60 קמ"ש . הדרך כאמור בין גבעות ומתעקלת ואנו רק יצאנו מן הפיקניק ונסענו כמה מאות מטרים בלבד . בלתי אפשרי היה שם לפתח מהירות אפילו של 60 קמ"ש . אך הם טענו שהם מדדו לנו מהירות מעבר למותר . אני לא האמנתי להם והתקוממתי אך הם לא וויתרו ודרשו תשלום במקום ובמזומן של הקנס 400 ראנד . לא רציתי לשלם וביקשתי שיראו לי כי עברתי את המהירות המותרת . הם ענו לי כי לשם כך אני צריך לנסוע איתם אל תחנת המשטרה הקרובה - מרחק של 40 ק"מ ואז יש להם שם מכשיר שיכול לפענח את הצילום שלהם . היינו כאמור בנסיעה ארוכה מאד ולא היה לנו זמן לבזבז וכך נאלצתי לוותר ולשלם להם את הקנס . קבלה הם לא נתנו ואמרו כי גם זאת ניתן לקבל רק בתחנת המשטרה - היה לי ברור כי הם לוקחים את הכסף לכיסם . לאחר שסחטו ממני את הקנס מייד בתחילת הנסיעה התבוננתי במראה וראיתי אותם צוחקים בכל פה .
האם אני ממליץ לעשות כמונו את כל הדרך ברכב ביום אחד ? לא יודע בעצמי לענות . מה שוודאי - צריך לשם כך להיות קצת "משוגע" .
בברכה אלי .