ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

באזל, מה אני עושה איתה?

פורום טיולי משפחות
    12
    21
    6721
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • glasha
      glasha נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נוחתים בבאזל בסביבות 10 בבוקר וממריאים ממנה למחרת ב-6 בבוקר. נניח בסביבות 11 נזרוק את התיקים במלון איפה שהוא קרוב לשדה עם שאטל. ומה הלאה? מה אני עושה עם באזל הזאת עכשיו? לתפוס רכבת לאנשהו? להסתובב לשוטט לסמן V? יש למישהו רעיונות יותר מסעירים (המרפסת של הרצל לא עושה לנו את זה)? צריך להחליף כסף בשביל יום אחד למסעדה ובירה? יש בסביבה איזה מוזיאון מכוניות נדמה לי, מישהו היה ראה יודע?
      להזכירכם, אנחנו זה נסיך בן ה-13 ואימאשלו הזורמת.

דברו אלי.

אלונה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • boazr
        boazr נערך לאחרונה על ידי

באזל, מה אני עושה איתה?
        אלונה, לדעתי מוזיאון המכוניות במילוז הוא אופציה מצוינת
        http://citedelautomobile.com/en/home

• R e e F
          R e e F נערך לאחרונה על ידי

באזל, מה אני עושה איתה?
          הייתי עושה את באזל ביום, או עיירה אלזסית סמוכה כמו קולמר למשל.

המעבר מסנט לואי הסמוכה לבאזל פשוט וקל, באוטובוס ואפילו בשילוב רגלי וחשמלית.
          יש כמה רחובות מרכזיים להסתובב ולחוש אירופה, כיכר העירייה והשוק הסמוך נחמדים מאוד, יש את הקתדרלה והרחובות העתיקים שמסביב. הריין והגשרים שחוצים אותו, אפשר לשוט בו. עוד דברים שראינו ועשינו, בדיווח מהכריסמס ובבלוג שלי.

לגבי מוזיאון המכוניות, זה במילוז Mulhuose שם בנוסף יש מוזיאונים נוספים לחשמל ולרכבות.

לקולמר אפשר להגיע ברכבת, יש את הטרולי שעושה סיבוב בעיירה, יש את העיר העתיקה, קצת ונציה על המים ומלא אוכל ויין צרפתיים משובחים.

אין צורך להחליף כסף, מקבלים יורו, רק תביאי שטרות קטנים, כי הרוב לא מקבלים מטבעות של יורו ועודף מחזירים בפרנקים.

לגבי מה יש/אין בבאזל אפשר להזמין שוברים וברושורים בחינם דרך האתר של העיר, אותו כנ"ל לגבי קולמר או שטרסבורג.
          באזל - העירייה קולמר על המים
          באזל - העירייה(גודל:23.33KB)קולמר על המים(גודל:22.29KB)

• באזל
          • קולמר
          • מבאזל לקולמר ושטרסבורג ברכבת
          • הזמנת מפות ושוברים מלשכת התיירות באזל
          • המרת כסף, מטבע וכרטיס אשראי בבאזל
          • הזמנת מפות ושוברים מלשכת התיירות קולמר
          • הזמנת מפות ושוברים מלשכת התיירות מילוז
          באזל - העירייהקולמר על המים
          • דנט
            דנט נערך לאחרונה על ידי

באזל, מה אני עושה איתה?
            אלונה,גם אני ממליץ על מוזיאון המכוניות במולוז.לחובבי מכוניות זו חוויה.הקטע שיתכן וההגעה תהיה מסובכת.צירפתי פה לינק של רכבת מבזל למולוז'-רק אני מקוה שהכנסתי את היעד הנכון:
            http://fahrplan.sbb.ch/bin/query.exe/en
            המרחק בין שתי הערים הוא כ30 ק"מ.אולי אפשר במונית או בחלק מהדרך במונית.בהצלחה!!!!
            • לִי
              לִי נערך לאחרונה על ידי

גן חיות
              http://www.zoobasel.ch/e/index.php

"גן החיות בבאזל מושך כ-1.7 מיליון מבקרים בשנה ונחשב לאתר התיירות הפופולרי השני בחשיבותו בכל שוויץ. הוא נפתח ב-1874 (נחשב לאחד מהגנים העתיקים ביותר בעולם) במרכז העיר ומשתרע על פני 24 דונם שמארחים יותר מ-6,000 בעלי חיים.
              בין האטרקציות אפשר למצוא את בית הקופית, בית אפריקה (זברות, היפופוטמים) בית האנטילופות (ג'ירפות), אוסטרליה (קנגרו), נמרים, אריות, נמרי שלג, פילים, בית ציפורים ועולם מים מפואר.
              האתר אולי עלול להיראות מעט "אולד פאשן" לילדים שהורגלו לאטרקציות אינטראקטיביות, אבל כאן טמון קסמו."

אטרקציה מיוחדת בגן היא הופעות של פילים על במה מיוחדת ורכיבה על פילים לילדים.

מחיר כניסה למבוגר: 18 פרנק שווצרי, גילאי 16-25 12 פרנק שווצרי, ילדים 6-16 7 פרנק שווצרי

לגן החיות יש שתי כניסות: האחת מכיוון מרכז העיר והשנייה בצד הדרומי של הגן.

הגן נמצא במרכז העיר, 10 דקות הליכה מתחנת הרכבת SBB.
              חשמלית מספר 1 או 8 עד תחנת Zoo Bachletten,
              חשמלית מספר 2, 34, 36 עד תחנת Zoo Dorenbach
              או חשמלית מספר 10, 17 עד תחנת Zoo.

מתוך: עכבר עולם, 15.6.12 "גני החיות הטובים בעולם"

תבלו Smile
              • גן החיות של באזל
              • הגנים הבוטניים
              • עכבר עולם - גני החיות הטובים בעולם
              • מפות ועלונים על שויץ מלשכת התיירות
              • seglav
                seglav נערך לאחרונה על ידי

באזל שלנו
                אלונה,

אנחנו היינו בבאזל לפני שלוש שנים. התחלנו את היום במוזיאון טינגלי Tinguely. המוזיאון נמצא בתוך פארק על גדות נהר הריין בשם Solitudepark. רוב הפסלים זזים וניתן להפעיל אותם. טינגלי השתמש בתנועה כחומר, נוסף על הגלגלים והפסולת התעשייתית המאפיינים את עבודותיו..... שלושת הבנים שלנו מאוד נהנו מהעניין. בחוץ היה משטח שחמט ענק וכמובן אי אפשר היה לנתק אותם ממנו.
                http://www.tinguely.ch

המשכנו לגן החיות. הלכנו אליו בעקבות ההמלצה. הרגשנו שזו היתה טעות. הכלובים נראו לנו קטנים. בקיצור לא היה לנו נחמד.

סופשבוע רגוע,

טל
                • לִי
                  לִי נערך לאחרונה על ידי

באזל שלנו
                  "כאשר יוצאים מאולם הקונצרטים שבו התקיים הקונגרס הראשון וחוצים את הרחוב מגיעים לכיכר התיאטרון. זו אחת הכיכרות הפופולריות בעיר ועשרות צעירים יושבים סביבה בכמה בתי קפה ומסעדות, או על מדרגות התיאטרון. במרכז הכיכר פועלות כמה מזרקות מיוחדות, כולן פרי יצירתו של האמן השווייצי ז'אן טינגלי, שבבזל חולקים לו כבוד גדול.

טינגלי, שנולד ב-1925 והלך לעולמו ב-1991, מוכר בעיקר בזכות פסלי המתכת יורקי המים שלו שניצבים בבריכה גדולה לצד מרכז פומפידו בפאריס. שם הם משולבים בפסליה הצבעוניים של רעייתו, האמנית הצרפתייה ניקי דה סנפל. בבזל מופיעות המזרקות המשעשעות של טינגלי ללא ליווי, ויש בהן משהו מהפנט.
                  מי שטינגלי חביב עליו במיוחד יכול להמשיך מכאן למוזיאון טינגלי (Museum Tinguely) שמוקדש ליצירות האמן. כדאי להגיע למוזיאון ששוכן על הגדה הצפונית של הריין, בחלק המזרחי של העיר, בעיקר בזכות המבנה המעניין שבנה האדריכל מריו בוטה."

הגעה באוטובוס 31.
                  הכניסה עולה 10-15 פרנק. הכתובת: 1 Anlage-Paul Sacher.

"מוזיאון ז'אן טינגלי (Tinguely), אמן ידוע מהתקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה. הוא פיסל בברזל מכונות מסובכות ומוזרות, שרבות מהן מבטאות את האובססיה שלו לנושא המוות והן מצויידות במנועים המאפשרים לצופים להפעיל אותן במו ידיהם. ראינו שם תלמידי בתי ספר צעירים משתעשעים במכונות המופלאות, אבל גם יושבים בשקט על הרצפה ורושמים את רשמיהם מהעבודות. הפסלים של טינגלי הם סיבה טובה לא להחמיץ את המוזיאון הזה, אבל אם לא בגללם, הרי גם בגלל הבניין שבו הוא שוכן, שתוכנן על ידי האדריכל המפורסם מריו בוטה (Botta). הוא בנוי בפארק סוליטיוד (Solitude Park) על גדת הריין, ולו אכסדרת זכוכית מופלאה המתפתלת לאורך קו הנהר. כמה מהפסלים של טינגלי נוצרו בשיתוף רעייתו, הפסלת ניקי דה סן פאל (Niki de Saint Phalle), שפסליה מוכרים בכל העולם בשל צבעוניותם הלוהטת והפרופורציות המשונות שלהם." (TNT)
                  באזל - מוזיאון טינגליי
                  באזל - מוזיאון טינגליי(גודל:160.02KB)

• כתבה
                  • כתבה מלמטייל
                  • המלצות מהפורום - באזל עם ילדים
                  באזל - מוזיאון טינגליי
                  • glasha

באזל שלנו
                    או.קי. באזל כבר לא נראית כבזבוז זמן מוחלט.

בועז ודנט (טוב לראות אותך!), כן, למוזיאון הזה התכוונתי. העניין של ההגעה נראה לי מסובך קצת. אני שומרת למקרה של יום גשום.

טל, מוזיאון טינגלי - נדלקתי לגמרי. רשמתי.

ריפ, אנחנו נהיה אחרי 8 ימים על המים בונציה של הצפון. ככה שקולמר זה יהיה כבר טיפה יותר מדי. אחזור לבלוג שלך לרענן את הזיכרון. וכמה טוב שהזכרת לי, נדמה לי שקיבלתי מעטפה מבאזל כשעוד חשבתי לטייל ביער. אתה זוכר אולי איפה שמתי אותה? Cool

לי, קיבלתי בהמון תודה את המייל. ים חומר למחשבה, כרגיל.

סליחה על הבורות - היה איזה פסל של אריה ישן? או שאני שוב מאותגרת גאוגרפית?

בוקר נפלא ידידיי,

אלונה
                    • שושי
                      שושי נערך לאחרונה על ידי

באזל, מה אני עושה איתה?
                      לושי, לא היינו במוזאון המכוניות ורכבות, אבל נראה גם לי שזה יכול להיות יופי של פתיחה לטיול,לבטח תלונו בסיינט לואיס, בגלל המחיר, משם למולהוס מאוד קל להגיע, תחנת הרכבת די במרכז העיר, ממלון איביס 7 רחובות, נסיעה מאוד קצרה ויגעתם, ולפי האתר המוזאון קרוב לתחנת רכבת

http://citedelautomobile.com/en/prepare-your-visit/opening-t imes-and-access

בכל אופן, יש לך כמה אפשרויות, אהבתי את בזל, ותמונה מהמלון של הרצל לנהר היה החלק הכי קטן של יום טיול בעיר, את יכולה להגיע לקולמר, 1/2 שעה ברכבת, העיר העתיקה יפה, עם בניה אלסזית טיפוסית, אזור של פטיט וניס, מאוד יפה, רק תחליטי Smile
                      • ג'מוס
                        ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

באזל שלנו
                        אריה ישן זה בלוצרן.
                        ואם אני מבין נכון זה בסוף הטיול הטרנזיט הזה?
                        כבר לא יהיה לכם חשק לנסוע רחוק ומולהאוז קרובה.אפשר לוותר על באזל בקלות.סעו לראות מכוניות ואולי תקחי מגלי/איילת את הכתובות של החנויות בלורך ותמלאי את המזוודה במה שלא הספקת באמסטרדם.

ג'מוס
                        • מוטי א
                          מוטי א נערך לאחרונה על ידי

באזל, מה אני עושה איתה?
                          אלונה,
                          הם לא חברים אמיתיים.
                          הצעתי היא מיד עם הנחיתה לתפוס מחסה ומיד לתפוס מטוס ראשון היוצא אל מחוץ ליבשת.אפריקה,אסיה,דרום אמריקה.באמת לאמ'שנה.
                          אם את חושבת שטיסה לגיאורגיה דרך באזל היא הדרך הנכונה......????? הכל מקדש את המטרה.

נסיעה טובה Cool

מוטי.
                          • jenn
                            jenn נערך לאחרונה על ידי

באזל, מה אני עושה איתה?
                            בגלל שאני קצת ולגמרי במקרה מכירה אותך....

ברור שאת הולכת להראות לנסיך את בוגאטי ויירון במוזיאון המכוניות
                            במולהוז. את לא באמת רוצה לטייל בבאזל.

• שושי
                              שושי נערך לאחרונה על ידי

מוטי
                              איך, איך לא חשבתי על זה, מזמן חולמת על דרום אמריקה, נבלבל את כולם, נגיד: בזל, ומשם ישירות לפרו Cool
                              • מוטי א
                                מוטי א נערך לאחרונה על ידי

מוטי
                                ואני בחוצפתי העזתי לומר שאין לה חברים.
                                מסלול פרו מוכן,רק תבקשו.

מוטי
                                • Jenny2
                                  Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

מוטי
                                  עוד תוספת קטנה לים של חומר שכבר קיבלת- רק נראה לי יותר לאמא מאשר לבן 13 Confused

http://www.basel-virtuell.ch/en/culture/museums/dolls_house_ museum

• glasha

מוטי
                                    וואי איזה חום אפילו בדרך לירושלים חם כל כך. אפשר לחשוב שהקיץ כבר הגיע.

ככה, היום המאולץ הזה הוא בסוף, אחרי אמסטרדם שממילא שום דבר לא ישתווה אליה.

שושיק, את שוכחת שאני צריכה מלון למיעוט הנרדף של אירופה, ככה שבכלל לא בטוח שזה יהיה איביס או אחד ממלונות הפורום. עוד לא בדקתי את מדיניות העישון בשוויץ, באמסטרדם יצאה לי הנשמה עד שמצאתי.

ג'מוסי, אני אכן אהיה כבר עם 2 מזוודות מפוצצות. לא חושבת שנסיך יעמוד בעוד יום של שופינג. ומולהאוז עם המכוניות שלה בינתיים היא האופציה שהכי נראית ליום גשום. יש מה לעשות במולהאוז חוץ מזה? ואם האריה ישן בלוצרן בכלל אין לי סיבה להיכנס לתוך באזל למעט המוזיאון השווה הזה של טל.

מוטי א"א, אני לא טסה למרחקים ארוכים. השנה מכורח הנסיבות יש לי 4 טיסות וזה מספיק מחרפן גם ככה. אבל כמו שאמרת, הכול מקדש את המטרה, בפרט אם זאת אמסטרדם.

ג'נקין, שאת מכירה אותי...

ג'ני2, לא בטוחה שהנסיך ירשה לי.

או.קי. יום גשם - מולהאוז, יום שמש - באזל והמוזיאון של טל.

נשארה סוגיית המלון אבל הגיעה שעת שנ"צ קודש שישי.

נתראה בערב,

אלונה
                                    • Jenny2
                                      Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

מוטי
                                      הקישור הזה יכול לעזור לך איפה כן ואיפה לא (ולי בדיוק ההיפך!):

http://www.smokers-united.com/smoker-friendly/hotels/index.p hp?coco=ch&city=2289&ln=en

• שושי
                                        שושי נערך לאחרונה על ידי

מה את אומרת על ג'ני השנייה ??
                                        ידעת שיש אתר כזה??
                                        הנה, יש מלון , אפילו לא יקר בסיינט לואיס, את לא צריכה לדאוד לפרנקים בכלל, ואם הוחלט על מוזאון המכוניות, עדיף בעיר, קרוב לתחנת רכבת, יש לך חיים קלים הפעם Smile

http://www.smokers-united.com/smoker-friendly/hotels/index.p hp?ln=en&coco=fr&city=60620
                                        • R e e F
                                          R e e F נערך לאחרונה על ידי

אלונה... השארת את המעטפה בדיוק באותו מקום... בבאזל Cool
                                          שלחי להם בקשה ותקבלי מעטפה חדשה ומעודכנת... Cool

אל תסתבכי את עצמך במציאת לינה ל"מוקצים מחמת מיאוס" ותזרקו לכם בקצה הנידח של העיירה הרדומה. עדיף לקחת את איביס שיש לו שאטל, והוא מרכזי (הכל יחסי בחיים) ומתחתיו יש בולונז'רי שתוכלו להצטייד בו בבאגטים חמים וטריים לטיסה וממול יש את הסופר של SIMPLY שתוכלי לקנות בו ברגע האחרון כל מה שרק רצית, כולל את חידוש מלאי הגבינות המסריחות והנקניקים שהוחרמו לך בשעתו בפרנקפורט.

למרות שאת ממש לא מעוניינת בשופינג יש בבאזל מדרחוב מקסים ב- Clarastrasse, שרק הטראמים נוסעות בו והוא אכן מזכיר לא במעט את אמסטרדם ובכל זאת יהיה כיף לטיול רגלי. בקצה שלו לקראת הגשר תוכלו לסמן V על אחד מבתי הקפה המקסימים של אירופה, קפה שפיץ כמובן!
                                          ba02.jpg
                                          ba02.jpg(גודל:20.05KB)

ba02.jpg
                                          • glasha

ריפ, רואים שאתה שייך לרוב הבריא של אירופה. גם אם איביס יהיה בחינם עם אסלות מזהב, הוא לא מתאים לי. ואת הגבינות אני אביא מאמסטרדם. אבל קפה שפיץ נראה מדליק. אולי באמת בערב אצליח לשכנע את הנסיך לוותר על מקדונלדס...

ג'ני ושושיק היקרות, האתר הזה הוא גלגל הצלה שלי. ארנון נתן לי אותו במתנה לפני שנה בערך ומשם אני מתחילה את כל תכנוני הטיול שלי.

טוב, סגרתי פחות או יותר את הפינה הזאת של באזל. ואת אמסטרדם ממילא אין מה לתכנן. החיים יפים Cool

לילה טוב יקיריי ותודה כרגיל

אלונה

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון