טיפים לטסים עם איזי ג'ט?
-
שאלה בנושא מזוודות באיזי גטכל נוסע רשאי לעלות למטוס עם פריט אחד בודד בלבד והם מקפידים על זה מאד.
הפריט יכול להיות שקית ניילון, ארנק של אשה, תיק מצלמה או טרולי שמידותיו לא יחרגו מ 56 x 45 x 25cm . יש להם מתקן שבו הם מכניסים את הטרולי, וטרולי שלא נכנס בו, הם מפנים שוב לצ'ק אין וצריך לשלם עליו משהו כמו 40 אירו.
פרטים נוספים מאתר איזי ג'ט: http://www.easyjet.com/EN/Planning/baggage.html
יורם -
שאלה בנושא מזוודות באיזי גטהיי לכולם!!!!!!!!
חזרנו היום,ראיתי את האשכול ורוצה להוסיף מחוויות הטיסה האחרונה.
קודם כול,החברה הסקפטית שלי("איזה מטוס זה במחיר כזה לטיסה???")ביקשה מאיזי ג'ט גם טיסות לקנדה
מסתבר שמותר לעלות עם מצלמה בתיק המצלמות ולא חייבים להכניס אותה לטרולי המסכן.שאלתי בארץ וגם בחו"ל.ואכן עליתי עם מצלמה על הכתף.
אז כך,הטיסה לג'נבה מהארץ היתה מלאה,ביקשו אם נרצה לעלות טרולים למטוס?מסרנו חלק(היו 4 טרולים)הבחורה לא נידבה מידע ואני משום מה שכחתי שאם הם מבקשים זאת,אז מקבלים "זכות" עליה ראשונים אחרי הספידי והילדים.הלכנו לטרקלין דן ובאנו די באיחור,היה כבר תור לא קטן.אז עמדנו בתור כמו כולם.נכנסנו וישבנו במקומות טובים כולנו יחד,שורה אחרי שורה.
בחזור,בדקנו את הטרולים וחלק היו די מנופחים ובקושי נכנסו,פיזנו לגדולות.היתה זכות ל3 מזוודות,למדתי מחגי, שכדאי לקחת מזוודה נוספת ואפילו לא להביא אותה,אז פשוט יש אפשרות למשקל גבוהה יותר מה20 הסטנדטיים.לנו היה זכות ל60 ק"ג ל4 איש.משקל של 61 ק"ג עבר עם חיוך הפקידה האדיבה.רגע אחרי היא שאלה עם נרצה למסור טרולים?מסרנו חלק מייד.הדיילת רשמה לנו שער עליה למטוס של הספידים ומייד נזכרתי בטיסה קודמת מבאזל.עמדנו בתור אחרי הספידי והילדים,בדלפק צמוד לכול השאר.היו כמה הרמות גבה ע' הישראלי המצוי.למה אתם שם?זה לא אומר שתעברו ראשונים ןכו'...לנו היה רשום על הדף מספר שער וניכנסנו מייד אחרי משפחות עם הילדים.
אחרי שמסרנו טרול אחד מהשניים שהיו ברשותינו,הנשים,עלו עם תיק יד נשי,ללא שום בעיה וללא שום הערה.ועדיין הדיילות ביקשו מקהל הגדול למסור טרולים למטוס בתמורה לעליה,משום מה הרוב סירבו-נראה לי לא הבינו את הבקשה
דייל עמד בין השורות הראשונות וכיוון את הנכנסים היכן יש מקום לבודדים,למשל.כאילו מילא שורות...
נכנסנו מדלת אחורית,הריקה וישבנו בשורות הראשונות,7-8.
הדיילים היו מאוד אדיבים וחביבים,חילקו מיים קרים לכול מבקש וגם הניחו כוסות מיים מלאים על הדלפק הצמוד-רק באו ותקחו.
עלות השתיה במטוס-זולה בחצי מחיר ממחירה במכונה במלון,בעיר(ג'נבה) או בדיוטי.4 יורו במכונה או במלון ו 2 יורו בטיסה.
גם אני ממתינה לקוים נוספים
למרות שלא מיצינו את הקיימים עדיין
הרבה בריאות וחופשות נעימות לכולם,
אמה -
אמה!!בטח שתנוחי קודם, אבל לא יותר מידי, מתה כבר לשמוע על אאוסטה, ובכלל, טוב, כל זאת, לשרשור חדש כבר.. -
אמה!!ברוכה הבאה, מחכה לשמוע הכל.... -
אמה!!אמה ברוכים השבים
כמו כל שאר החבר'ה הטובים ממתין שתתני האות לחגור כדי שנצטרף למסע... -
שאלה בנושא מזוודות באיזי גטאמה
האם ניתן לקחת בקבוק ריק בטיסה מבאזל ,מג'נבה ולאחר בדיקת הביטחון
למלאות אותו במי הברז ?
-
שאלה בנושא מזוודות באיזי גטלא יותר פשוט להוסיף בדמיון 2 יורו לעלות הכרטיס ולקנות בקבוק במטוס במקום להיות בסטרס של "יתנו או לא יתנו"? -
שאלה בנושא מזוודות באיזי גטתודה לכול המברכים,נשאבתי ישירות לסוף החודש,הפרטים יבואו כמובן.
עוד על הטיסה האחרונה...
בחזור שכחנו להוציא פותחן בקבוקים מהטרול,בשיקוף כנראה ראו אותו או משהו...ביקשו לפתוח את הטרול,היו שם הסנדוויצים(טעימים)תפוחי עץ(הרבה,נשארו מהקניות)פיצוחים ועוד..מפיות..הבודקת רק אמרה "או מאמא" וסגרה את התיק לא לפני שהגרעינים השחורים קצת התפזרו לה על השולחן.
היה לחץ על נקודות הבידוק,כולם נכנסים ועוברים בכמה תחנות ללא קשר לטיסה,סרט נא כזה.לוקחים מגש בתוכו שמים:שעון,פלאפון חגורה,מחשב,מפתחות כול מיני...טרול(היו שפתחו אותו קצת)משכיבים ע', הבודקים עוברים מהר,יש מנתב תנועה לאיזה נקודה לגשת.
לא נראה לי שתהיה בעיה עם בקבוק ריק,קטן.את הגדול שלי זרקתי לפח לפני שיעירו משהו.
הטיסה יצא משער C58(לספידי)וC59 לכול השאר.לפני הכניסה לאולם השערים היתה עוד בדיקה משונה,אף פעם לפני זה לא עברנו אותה.מושיטים ידיים קדימה והבודקים עוברים עם פיסת נייר קטנה על גבי כפות הידיים,נעליים,חגורה,ולצידי הגוף.אחר כך מכניסים את הפיסת הנייר למחשב והוא מראה משהו.חומר נפץ??סמים??
מכיוון שהיו שם רק עולים לטיסה לתל אביב,לא יודעת עם זה לכולם או רק לטיסות לישראל.
אמה -
שאלה בנושא מזוודות באיזי גטהיום חזרנו באיזיג'ט מבאזל...לא נבדקו גודל תיקי היד , אפילו נתנו לשלוח לבטן המטוס עוד תיקי יד שרצינו,הספידי היה מעולה,אחרינו היה תור מיזע של כ 70 איש,באוטובוס הוכנסנו לחלק האחורי שנסגר בסרט ואפילו "נשמר" ע"י הנהג.
מה שכן היה לנו עיכוב של כשעה וחצי בגלל תקלה טכנית במטוס ונאלצנו לחכות למטוס חלופי מג'נבה,כמו כן היה עיכוב על הקרקע גם בהלוך וגם בחזור בגלל מאחרים,מה שעיצבן בטירוף. -
מי ברז מהשירותים במטוס?!לא רק שהארוחות במטוס אינן מומלצות,(פרט למרכיבים הטריים שבהן)
על אחת כמה וכמה..המים.(לא אלה המוגשים מתוך בקבוק)
תחשוב שהכרטיס לאדם, עולה עוד יורו-שניים
ככה פשוט יותר.....
רוניה.
-
מי ברז מהשירותים במטוס?!יש שירותים גם בשדה התעופה, אם לא שמת לב
-
2 יורו- רק לא לשתות מהשירותים-ולא משנה היכן הם.... -
2 יורו- רק לא לשתות מהשירותים-ולא משנה היכן הם....על טעם וריח אין טעם להתווכח, וכל אחד עושה את החשבון שלו.
אף אחד לא דיבר כאן על לשתות מים מהשרותים! אלא מהברז ויש בזה קצת הבדל.
בזמן טיסה רצוי לשתות הרבה כי יש יובש, כך שבקבוק שתיה של ליטר וחצי נגמר בקלות. בכל הטיסות שלי עם איזי ג'ט לקחתי איתי בקבוק ליטר וחצי ריק כאשר הפקק מאוחסן בכיס, ואכן לאחר הבידוק הבטחוני ולפני העליה למטוס הוא מולא במי ברז בכיור בו שוטפים ידיים בשירותים.
דרך אגב גם בבית אני ומשפחתי תמיד שותים מי ברז ולא מים מינרלים אז אני לא רואה הבדל וצורך לרכוש את המים.
לחיי הטיסות שבדרך
ורדה -
ורדה, בדיוק באתי לכתוב אותו הדבר...כי הכיור לא מחובר במעגל סגור לאסלה, או משהו..
גם בחדר במלון בשוויץ, שתינו באופן קבוע מים מהברז של השרותים, אין מים במקום אחר, גם כי שוויץ יקרה רצח, אבל גם כי הם היו קרירים וטעימים.
גם לא מבינה איך מישהו מרשה לעצמו להיכנס לכיס של השני, בנוסף, מי ששרד את הודו וסרי לנקה, מה הביעה עם כיור מצוחצח בשוויץ
-
ורדה, בדיוק באתי לכתוב אותו הדבר...מצטרף לשושי ובאירופה נוהג כמנהגם : אפוא שהמקומיים שותים מהברז גם אני. באפריקה ובחלק מאמריקה הלטינית, לא שתיתי ישירות.
גם בישראל אין שום בעיה לשתות מי ברז. -
ורדה, בדיוק באתי לכתוב אותו הדבר...אני גם שותה מים מהברז, אפילו בישראל. אין לי מתקן טיהור מים בבית ואני לא מפחדת ממי ברז במדינות מפותחות.
מאידך, נראה לי אישית קצת מוגזם להכנס לדיוני "האם יתנו לי להעלות בקבוק ריק לטיסה" ולדאוג לגבי זה, ולדון בזה ארוכות, כשאפשר לקנות מים בטיסה בחלקיק ממחיר הטיול ככללותו.
פשוט להוריד דאגות מהמוח, זה הכל.
-
אף אחד לא נכנס לשום כיסמנסה למזער לחצים....
יתנו, לא יתנו....
לא חבל להתעסק בזה?
בהודו ובסרי לנקה -גם שם מוכרים מים בבקבוקים....
מה שמייקר את הטיול בעוד אי-אלו שקלים....בודדים
רוניה
-
אף אחד לא נכנס לשום כיסמבלי להכנס לשיקולי הכיס, זכור לי שבאחת הטיסות שלי ולא זוכר באיזו חברה, היה שלט מעל הכיור שהמים אינם לשתייה!
אז השאלה היא לא רק יתנו /לא יתנו אלא גם המים לשתייה/לא לשתייה?
האם הדיון הארוך כאן שווה את זה? -
שאלה בנושא מזוודות באיזי גטאמה כתבה באשכול: "כדאי לקחת מזוודה נוספת ואפילו לא להביא אותה, אז פשוט יש אפשרות למשקל גבוה יותר מה20 הסטנדרטיים"
האם אפשר לשלם על מס' מזוודות גדול ממספר האנשים הטסים כדי שסה"כ המשקל לאדם למזוודה יהיה גדול יותר מ-20 קג'? -
שאלה בנושא מזוודות באיזי גטכן,קיבלתי עצה זאת מחגי.
לכול עולה לטיסה מגיע לעלות עם טרול שעונה על דרישות המידות המדוייקות.הטרול או תיק גב או תיק יד לא נשקלים.
מותר לכול נוסע להזמין מזוודה בתשלום,עלות המזוודה לפי ק"ג ורשומה בדף של איזי ג'ט.
אין בעיה לרכוש שתי מזוודות לפי הפירוט לאדם-אתה משלם עבורם.
אנחנו הייהו 4 איש,כול אחד עם טרול והוזמנו תחילה מזוודה לכול זוג,יחד 40 ק"ג.הוספתי מזוודה נוספת כמה ימים לפני הטיסה,עוד 20 ק"ג כי זה אמור היה להספיק.יצא שהיה לנו 60 ק"ג לכולנו שאפשר היה לחלק בין המזודות.
בהלוך נסענו עם מסוודה אחת 22 ק"ג והשניה 23 ק"ג.באחת המזוודות הכנסנו תיק גדול(לקניות) ובחזור השתמשנו בו.
סה"כ משקל של 3 המזוודות בחזור היה 61 ק"ג,הדיילת חייכה והעבירה אותנו.
בטיסה קודמה,מבאזל,ראיתי אנשים משלמים קנס על 2 ק"ג עודף-על 22 ק"ג במקום ה20 המותר.
כדאי לקחת תיק גדול שכמעט ולא שוקל במקום מזוודה כבדה.
אמה