מעבר ממקסיקו לגואטמלה
-
היי !
רציתי לדעת איך אני עוברת לגואטמלה..
חיפשתי קצת וראיתי שאפשר לעבור מפלנקה לפלורס..
השאלה האם זה בטוח? כמה זמן זה לוקח? ואיפה מוצאים מידע על תור מאורגן שעושה את המעבר וכמה עולה..
אני יודעת שיש גם דרך בליז.. אבל חברים שלנו עברו שם לאחרונה ועשו להם הרבה בעיות במעבר..
אנחנו מתחילים את הטיול במקסיקו סיטי ויורדים עד החופים..
בגלל שאמרו לנו שדרך היבשה לעבור לגואטמלה יכול להיות מסובך ולפעמים שודדים בגבול חשבנו לקחת טיסה.. ואז לעשות את המסלול הפוך ולסיים במקסיקו סיטי.. אבל טיסה יוצאת סביבות ה 350$ לאחד..
מה ההמלצה ??? -
מעבר ממקסיקו לגואטמלהמצטרף לשאלה!
גם אשמח להבין ממך מה הבעיות שעשו לחברים שלך בבליז.
הדבר היחיד שאני שמעתי הוא שלפעמים מבקשים דמי מעבר של 25-50$ אבל לא משהו מעבר. -
מעבר ממקסיקו לגואטמלהבהמשך לשאלתך על בליז...
אז סירבו לתת להם לעבור בטענה שישראלים צריכים ויזה כדי להיכנס.
ולעשות ויזה חדשה הבנתי שעולה סביבות ה 60$ לאחד..
בכל מקרה הם היו צריכים לשחד את הפקיד שם שייתן להם לעבור
אבל חבר שלהם שגם הגיע לבליז לא נתנו לו בכלל לעבור והוא היה צריך לחזור חזרה ...
-
מעבר ממקסיקו לגואטמלהמה שלא ברור לי את שואלת על המעבר מפלנקה לפלורס- אבל אח"כ ישאר לך רק את המעבר דרך בליז להגיע ליוקטן או לחזור לפלנקה- האם בגווטמאלה את מתכוונת להגיע רק לפלורס-טיקל? כי אם את מטיילת גם בגווטמאלה - את יכולה להיכנס מאחד ממעברי הגבול הדרומיים ולצאת מפלורס לפלנקה ומשם לקחת אוטובוס של 14 שעות לקנקון.
אני חציתי משם את הנהר עוד לפני שהיו חברות מסודרות שגם עשו את זה, והשייט לקח הרבה זמן. היה מאוד נחמד ומיוחד. היום השייט נעשה בנקודה הכי קצרה שאפשר ( אולי עדיין אפשר לשוט מאל נארנחו.. אין לי מושג) והמעבר הפך ליותר פופולרי. אם כי לכל סיפור החציה תצטרכי עדיין להקדיש יום. -
מעבר ממקסיקו לגואטמלה - אשמח לסיועשלום,
אני מנסה לעשות לי סדר עם אפשרויות המעבר ממקסיקו לגואטמלה שהצלחתי לדלות מהודעות קודמות:
1. קנקון ---> בליז ---> טיקאל
2. קנקון ---> בליז ---> גואטמלה סיטי
3. סן קריסטובל ---> קצלטננגו (שלה)
4. סן קריסטובל ---> גואטמלה סיטי
5. סן קריסטובל ---> סן פדרו/פנחצ'ל
אשמח אם מישהו יוכל לתת הערכת זמן ומחיר לכל אחת מהנסיעות האלה.
כמובן שאם יש עוד אשמח לדעת.
תודה!
-
מעבר ממקסיקו לגואטמלה - אשמח לסיוע1. כ12-13 שעות הרבה תלוי במעבר הגבול
2. תצטרך לעשות את הנסיעה לפלורס קודם ואז לקחת עוד אוטובוס לגווטמאלה סיטי= שזה שוב כיום נסיעה ( שעות היום הכוונה)
3.בערך 7-8 שעות בשאטל
4.כ-13 שעות, אם זה בשאטלים וצריך החלפות מדויקות. אחרת יקח יותר עם המתנות או שילוב של תחבורה ציבורית.
5.שאטל לפנחצ'ל- כ-9 שעות
לגבי מחירים- תיכנס לחברות של שאטלים ותקבל פחות או יותר לעויות. צ'יקן באס יעלה הרבה פחות ויקח יותר זמן.
נסיעה טובה! -
מעבר ממקסיקו לגואטמלה - אשמח לסיועהיי !
שאלתי על המעבר לפלורס כי זאת הדרך שהבנתי הכי קרובה לעבור מהחופים חוץ מבליז.
אני מתכוונת לטייל בכל גואטמלה.
לא ממש הבנתי אז מאיפה הכי כדאי לעבור אם אני נמצאת בחופים ?
ולמה רשמת בתשובה שלך שאני צריכה אח"כ לחזור לפלנקה..
אני לא מתכוונת לחזור למקסיקו אחרי גואטמלה.
חוץ מזה בנוסף לחופים אנחנו רוצים להיות גם בוואחקה סן כריסטובל ופוארטו אסקונדידו.
ככה שאם נתחיל ממקסיקו סיטי ונרד עד לחופים ואז נעבור מסן כריסטובל זה קצת סיבוב לא? או שכדאי להתחיל בחופים ולעלות ?
איך המעבר מסן כריסטובל מתבצע ? רק באוטובוס? יש שם מקומות שאפשר לקחת מאורגן ? לאיפה מגיעים מסן כריסטובל בגואטמלה ? וכמה זמן זה לוקח ?
-
מעבר ממקסיקו לגואטמלה - אשמח לסיועהיי גדעון,
אחרי שהסתכלי עוד קצת פה באתר. מצאתי קישור ששמת לפני כמה זמן לחברה שמוציאה שאטלים מסן כריסטובל.
רציתי לשאול, אם אני עוברת מסן כריסטובל לקצלטננגו (שלה.
זה לוקח בערך 8 שעות לפי מה שרשמת נכון?
האם המעבר בטוח?
איך היית ממליץ לי לסדר את הטיול במקסיקו בצורה נכונה?
לנחות בקנקון או במקסיקו סיטי?
המקומות שאני רוצה להיות בהם במקסיקו הם ( החופים: קנקון, איסלה , פלאיה.. סן כריסטובל, וואחקה ופוארטו אסקונדידו)
ובגואטמלה אני רוצה להיות ב שלה, פנחצל, סן פדרו, אנטיגואה, סמוק שמפיי פלורס וטיקל לסיים בגואטמלה סיטי ולקחת טיסה לקוסטה ריקה.
תודה מראש.
שאלה אחרונה, לא הבנתי מהאתר האם המעבר מתבצע באוטובוס אחד או יש החלפות בדרך והאם זה אוטובוס תיירים ברמה כמו שאר האוטובוסים במקסיקו (שהכסא נשכב וכו') או אוטובוס רגיל?
תודה מראש !!!! -
מעבר ממקסיקו לגואטמלה - אשמח לסיועאו קיי
תתעלמי מהתשובות הקודמות- כי נתת פרטים מעטים מדי לגבי תוכנית הטיול, ועכשיו לפחות דברים קצת יותר ברורים לאן את רוצה להגיע וכו .
אז אם אני מסכם- את רוצה להימנע מלעבור בבליז והטיסה שלך תגיע למכסיקו סיטי או קנקון וההמשך הוא מגוטמאלה סיטי לקוסטה ריקה. האם הטיסה הזו סגורה כבר? אם לא הייתי בודק לגבי הגעה אם יש מקנקון ( או מה שבטוח יש ממכסיקו סיטי.)- אח"כ תביני למה.
אם אני מנסה לעשות לך מסלול "עוקף בליז" לפי הנתונים שעשית- אני הייתי אולי מוותר על וואחקה כי להכניס אותה כבר עושה לך סיבוב מיוחד בשבילה. אז זה יהיה נחיתה בקנקון וחופי הסביבה- אוטובוס לילה לסן קריסטובל- כניסה לגווטמאלה ( השאטלים הם וואנים- לא כיסאות נשענים ולא כלום מיוחד מדי, יש חברות שיסעו הכל ויש שיחליפו רכב בגבול- תלוי בחברה)- קטצלטננגו- פנחצ'ל ואגם אטיטלן ( סן פדרו)- אנטיגואה- כאן במקום ימי וואחקה ופוארטו אסקונדידו הייתי נוסע לריו דולסה לביקור משם לפלורס/טיקל משם סמוק שמפיי וגווטמאלה סיטי.
אם תוכלי לשנות את הטיסה החוצה מגווטמאלה סיטי למכסיקו סיטי אפשר לעשות חופים- פלנקה ולחצות לפלורס ירידה לסמוק שמפיי-אנטיגואה- פנחצ'ל ואגם אטיטלן- שלה- חציה חזרה למכסיקו לסן קריסטובל ומשם לווחאקה ולטיסה ממכסיקו סיטי לקוסטה ריקה.
האופציה השנייה נותנת לך את כל מה שביקשת- אבל קצת מסרבלת לך את החציה ( ומעניקה לך ביקור בפלנקה גם)
כנראה שאי אפשר להכיל את הכל.