עלויות בגרוזיה לחודש
-
היי,
אז סופסוף בחרתי יעד לטיול השנתי - גרוזיה
קראתי לא מעט הודעות ופוסטים כאן באתר (בעיקר את הטיפים הטובים של משה ר).
עדיין לא ברור לי משהו מאוד בסיסי,
כמעט בכל מקום שאני קורא נוטים לתאר את גרוזיה כמקום זול, אבל כשאני מסתכל על המחירים, אני רואה שלינה עולה בסביבות ה30 לארי לבנאדם ללילה, שזה בערך 71 ש"ח - וזה, עפ"י כל אמת מידה אסייתית, מחיר גבוה למדי...
גם הנסיעות לא נראות זולות ביותר (להוציא נסיעות קרובות, או מרשרוטקות פופלריות יחסית). 100-200 לארי לכל מיני נסיעות של כמה שעות, שזה יוצא מעל 200 ש"ח, זה המון כסף.
אז אולי מישהו פה יכול להחזיר אותי לכיוון המתאים, כי קצת איבדתי אותו מרוב קריאה.
כמה יעלה לי חודש בגרוזיה?
אני וחברתי תרמילאים ותיקים, לא מחפשים דברים יקרים מדי (וגם לא מעדיפים לישון בדיר חזירים, אבל אי אפשר לומר שזה לא קרה כבר בעבר..). מנסים ליהנות בעיקר מהנוף ומהאוכל המקומי, כלומר בלי אטרקציות של אופרה גרוזינית או נופש בעיירת חוף, אלא בעיקר טרקים בהרים, לינה במקומות זולים, ואוכל מקומי.
(לא כולל טיסות. טיסות אני מניח שיעלו לי באיזור ה450$-500$ לבנאדם, הלוך חזור. כמובן שאם למישהו יש טיפים בנושה הזה, אני יותר מאשמח לשמוע).
תודה וסופ"ש נעים לכולם!
-
עלויות בגרוזיה לחודשזול זה עניין יחסי ותלוי גם איך מסתכלים על גיאורגיה,(גרוזיה זה שם שניתן למדינה על ידי הרוסים והוא שנוא על הגיאורגים לכן מהיום אמור - גיאורגיה
) כשמגדירים את אושוגלי כ"כפר הגבוה יותר באירופה" ניתן להבין שישנה כאלו שמתייחסים אל גיאורגיה כאל אירופה. ואכן יחסית לאירוםה היא זולה בעוד שבהשוואה למדינות הזולות במזרח -הודו, נפאל, לאוס היא באמת יקרה.
גם אני בתכנון לגיאורגיה סוף יולי- + חלק מאוגוסט 17 יום. לפי בדיקות שערכתי הבנתי שניתן לבנות על תקציב תרמילאים של 30 -40 דולר ליום.
30 נראה לי קצת גבולי 40 נראה לי יותר סביר וזה בתנאי שנוסעים במרשרוטקות ובנסיעות עם ג'יפים ממקום למקום למשל מאושוגלי חזרה למסטיה אחרי הטרק מוצאים פרטנרים כדי להוזיל עלויות.
בקיצור זה כפול מהודו אבל חצי מספרד(במקרה הטוב
)
אשמח לקבל כאן הערות לגבי האומדן.
-
עלויות בגרוזיה לחודשהיי:)
גם אנחנו נוסעים לגאורגיה סוף יולי- תחילת אוגוסט ל15 יום.
40 דולר ליום יוצא כ- 680 דולר לשבועיים וחצי.
מה שאני קראתי נע בין 800 דולר לשבועיים וחצי ל1000 דולר (כולל טיסה).כך שנראה לי שהחישוב שלך הגיוני...
יש לכם כבר מסלול מתוכנן?
אתה יודע אם צריך לעשות חיסונים?
פרסמתי שאלות בפורום מקודם, אז אתה מוזמן לענות
שבת נעימה... -
עלויות בגרוזיה לחודשבוקר טוב,
רציתי לומר לך שאמנם גרויה לא זולה כמו המזרח, אבל אל תשכח, שהטיסה לשם זולה ביותר מחצי מאשר למזרח...
אז בסה"כ זה באמת לא טיול יקר...
-
עלויות בגרוזיה לחודשהיי,
עושה רושם שבפורום אין הרבה "מומחי גיאורגיה", לפי קריאה של הפוסטים חסרי התגובות. תודה גולני וסמשקה, נקווה שאחרי ה"השתלמות" שם נוכל לעזור פה בנושא
גולני - לגבי "גיאורגיה", אני מכיר את הסיפור, אבל קצת קשה להוציא את הרוסי ממני
בכל זאת תודה על ההערה. אתה חושב שהגרוזינים, אההה... גיאורגים, נעלבים כשקוראים להם ככה? סה"כ אני מתכוון לדבר שם ברוסית, ו"גיאורגים" ברוסית זה גרוזינים, רק שלא יתעצבנו עלי..
אתם צודקים שכנראה שיחסית לאירופה זה זול... וגם ההערה על הטיסה. חבל שאין פה מישהו שיכול לתת הערכה טובה יותר, בתור מישהו שהיה שם (בינתיים כולנו פה רק הולכים להיות שם בעתיד). אז נתכונן לגרוע מכל ונקווה לטוב.
סמשקה - לגבי חיסונים, את האמת, אפילו לא חשבתי על זה. הייתי בטיול ארוך לפני שנתיים, ועשיתי את כל החיסונים שהאנושות ידעה, אז אני מקווה שזה יספיק. אולי אני אפילו אזיז את עצמי לאיזה מרפאה לבדיקה.
ולמקרה שיגיע מישהו שכבר היה ומבין:
האם כדאי להחליף על ההתחלה 600-700$ ללארי בטביליסי? או שיש אפשרות להחליף כספים על הדרך?
-
עלויות בגרוזיה לחודשהי
קודם כל - בהחלט לא מקובל להשתמש בשם גרוזיה. המקומיים די רגישים לזה ולכן עדיף לקרוא להם גאורגים. אנחנו היינו שם ב-2008 ממש מספר שבועות אחרי המלחמה עם רוסיה וייתכן שאז הרגישות שלהם היתה אפילו יותר גדולה.
אם כן, לפני 4-3 שנים היא עדיין היתה יחסית יקרה למזרח אבל נראה לי שמאז המחירים אפילו עלו קצת. אנחנו לא שילמנו בשום מקום יותר מ-25 לארי ללילה (שברוב המקרים כלל 2 ארוחות ביום). אם היום אתם מדברים על 30-35 לארי - אז זו עליה לא מבוטלת (גם אז ערכו של הלארי היה כ-2.5 ש"ח).
חודש יצא לנו כ-600$ אבל עם לא מעט טרקים וכמה לינות שטח באוהלים.
רצוי מאוד להחליף כסף בטיביליסי בזמנו אני לא זוכר שהיה כספומט במסטיה ולא בקזבגי. בכל מקרה במעבר בין המקומות חוזרים לטיביליסי את תמיד אפשר למשוך ולהשלים.
ממליץ מאוד על:
1. הטרק ממסטיה לאושגולי
2. הטרק בקזבגי עם לינה ליד הקרחון או בתחנה המטאורולוגית.
3. הטרק מקזבגי דרך עמק סנו והכפר ג'וטה לעמק חבסורטי.
תהנו, מדינה מהממת עם אנשים מקסימים
MG
-
עלויות בגרוזיה לחודש
היי mectype
אענה פה , שלומי טוב תודה ששאלת. שמח לראות שאתה יוצא לעוד יעד מרתק..
לא הייתי בגיאורגיה אך מכיר מישהו שחזר מטרק של 3 שבועות ממש לא מזמן ואשמח לקשר ביניכם.
אם כן, שלח לי מייל
יום מצוין
-
עלויות בגרוזיה לחודשעלות לינה נכון ל-8/11 הינה 40-50 לארי לזוג לחדר.
לגבי המרת כסף,אינני יודע איפה תהיו אבל במסטיה/קאזבגי/בורז'ומי יש בנקים,שבהם ניתן להמיר כסף.כך שלא חייבים להמיר מראש בטבליסי. -
האם אפשר לטייל בגיאורגיה בלי לדעת רוסית?שלום,
גם אנחנו חושבים על טיול לגיאורגיה אבל מאוד מאוד מתלבטים אם אפשר לעשות זאת.
לצערי לנו יש רק שבועיים ואנחנו מעוניינים להגיע עד למסטייה.
הבנתי מהשרשור הקודם שלא כדאי לשכור רכב ולנהוג לבד - בגלל איכות הכבישים.
האם זה נכון?
הבנתי גם שאם אתה לא דובר רוסית (ולצערי הידע שלנו בשפה כולל כ 10 נילים)
אנחנו בבעיה.
אשמח מאוד לדעת.
וכרטיסי טיסה? מבדיקה ראשונית שעשיתי זה משהו כמו 600$ לטיבלסי. אשמח לדעת אם למישהו יש הצעה יותר אטרקטיבית.
המון תודה לכל העונים.
-
האם אפשר לטייל בגיאורגיה בלי לדעת רוסית?היי no,
דבר ראשון:
לא משנה לאן תגיע - ידיעת השפה היא לא שיקול רלוונטי. עיין ערך סין - מעטים האנשים שמגיעים לשם עם ידע בשפה, ולא פגשתי מישהו שלא סימן את סין כאחד המקומות המוצלחים שהוא ביקר בהם.
בקיצור - גם אני כמוך רק מתעתד להגיע לגיאורגיה - אבל אני סמוך ובטוח שאי ידיעת רוסית לא תמנע ממך ליהנות מהמדינה הזו ומהאנשים.
דבר שני:
טיסות לטביליסי - אני חורש את אתרי הטיסות מספר פעמים ביום (עד שאתגבש על התאריך המדויק שאני רוצה) - והמחירים די דומים, ונעים בין 400$ ל550$, הלוך חזור לבנאדם.
אני מסתכל בעיקר פה:
http://www.kayak.com/
רק שלא תגנוב לי את הדילים
-
האם אפשר לטייל בגיאורגיה בלי לדעת רוסית?בשנה שעברה טיילנו(2 זוגות) במשך שבועיים וחצי בצורה עצמאית.אנחנו לא יודעים רוסית.מסתדרים.
לא לשכור רכב. -
עלויות בגרוזיה לחודשגם אנחנו זוג שיוצאים לטייל בגרוזיה 5 שבועות ולטעמנו זה מספיק זמן בשביל גם לנוח בכפרים, (סטייל הודו רק בגרוזיה)
תודה על ההמלצה להשתמש בשם גאורגיה, אבל גם לי עדיין גרוזיה נשמע יותר "סקסי". בכל מקרה גם מהלונלי פלנט וגם חרשתי פה את כל ההודעות לגרוזיה ונראה לי שנסתמך על המזל יחד עם הטיפים שקראתי פה. טיסות מצאנו ב 440$ וזה כי קיצרנו את זמן ההמתנה, לפני כן מצאנו ב 390$.
חשבנו לשכור שם ג'יפ לחלק מהימים באזור מסטיה או הקזבג, אבל כרגע זה מעורפל עד שנגיע לשם ונדע תשובה אמיתית אם זה כדאי בכלל, בנתיים מתכננים בתחבורה במקומית, הגעה ליעדים מרכזיים, המתקמות, ויציאה לטרקים קצרים מאותו מוקד.
הטרקים מהקזבג, והטרקים ממסטיה נראים לנו כמובן על הפרק.
חוץ מזה חיפשנו עיירת נופש על חופי הים השחור, ולכל אלו שחושבים על בתומי..תוותרו.יש עיירות השוכנות על צלע הר על חופי הים השחור, נראה לי יותר מגניב. ולמעט חוף אחד כל שאר החופים עם המון אבנים. מעיינות חמים וסודה קיימים בשפע בגרוזיה על פי הבנתי.
חרשתי גם את GOOGLE EARTH ואכן סימנו לנו מקומות נוספים שחייבים להגיע אליהם. ממליץ בחום.
ולמרות כל הנ"ל נשארו לי כמה שאלות.
א. האם 5000 שח יספיקו לנו ל5 שבועות?
ב. האם האזור של דרום צ'צניה מסוכן לנו הישראלים?
ג. קצת חצוף אבל מישהו יודע אם חוץ מאלכוהול יש דברים אחרים? לייט
ד. נסיעות בטרמפים? סביר?
ה. שימוש באייפון(מצלמה ואינטרנט), כרטיס סים אחר, וכל מידע בעניין התקשורת. -
עלויות בגרוזיה לחודשטיילנו לפני שנתיים בגאורגיה, ולא שילמנו מעולם יותר מ20 לארי לחדר לזוג. סה"כ הוצאנו בערך 800 דולר לשנינו לשבועיים, כשההוצאות הכבדות היו הנסיעות בג'יפים, וגם לא ניסינו לחסוך יותר מידי... התחבורה הציבורית די זולה אבל לא מגיעה לכל מקום. יצא שתפסנו טרמפים אבל שילמנו השתתפות עצמית.. -
עלויות בגרוזיה לחודשבאוגוסט שנה שעברה עלות חדר לזוג נעה בין 40-50 לארי.בטביליסי 60 לארי. -
עלויות בגרוזיה לחודשהיי
אנחנו מחפשים טרק למשך כ-8 עד 10 ימי הליכה נטו.
חשבנו על גאורגיה כיעד וקיבלנו מעט מידע על המסלול מתושתי לקזבגי .
מישהו יכול לתת חוות דעת ? או המלצה למסלול דומה אחר (אין חובה לגסט האוסים מדי יום, אנחנו מגיעים עם ציוד מלא).
אגב, יכול להיות שאני מפספס משהו, אבל המחיר הכי נמוך שמצאתי לטיסה במהלך אוגוסט הוא 580 דולר... -
עלויות בגרוזיה לחודש
תנסה להגיע בטיסה לטרבזון שהיא בתורכיה יש מעבר גבול לגיאורגיה ותוך דקות ספורות אתה בבוטומי. תנסה דרך טורקישאייר. סביר להניח שהמחיר זול יותר בהצלחה. -
עלויות בגרוזיה לחודשטורקישאייר יעלה לך כפליים. תבדוק עם חברת PEGASUS