ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מנזר בסין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    9
    2332
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Bar_3213489
      Bar_3213489 נערך לאחרונה על ידי

שלום שמי בר...
      אני כבר הרבה זמן מחפש אינפורמציה והצעות לגבי מנזרים בסין...
      כאלה שאפשר לבוא ולחיות שם לאיזה שבועיים עד חצי שנה.

אני לא מדבר על בית ספר ללחימה באמצע איזה עיר סוענת. שחיים שם כמו בחוג ארוך לקונג פו.
      אני מדבר על סגנון המנזרים המרוחקים ביערות שכול הנזירים שם קמים מוקדם אוכלים בריא מתאמנים בקונג פו ועושים מדיטציות הרחק מציוויליזציה. איפה שאפשר לתפוס את השקט הזה.
      יש פה דוגמה לאחד מצויין שאני פשוט לא מוצא אותו
      http://www.shambhala.co.il/kungfu/news/archives/45/china.htm l

אשמח לעזרה תודה רבה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • cillam
        cillam נערך לאחרונה על ידי

מנזר בסין
        אתה מחפש מנזרים מדיטציות וכיו"ב ומעלה את השאלה ככ הרבה פעמים ומבקש תשובת אקספרס???

Rolling Eyes
        זה לא מסתדר לי ..... Confused
        • Ori...A
          Ori...A נערך לאחרונה על ידי

מנזר בסין
          אהלן בר,
          לגבי המנזר המדובר, בכתבה הזאת מצוין בדיוק איפה הוא נמצא, וכל גסט האוס בדאלי שתשאל אותו יידע להסביר לך ולהזמין לך מונית\מיניבוס לשם.

אני הייתי שם במשך שבועיים בחודש אפריל האחרון. כמה פרטים וקצת להכניס אותך לפרופורציה:
          אין מדיטציה, לפחות לא כחלק מהאימונים, גם לא ראיתי אותם עושים את זה בעצמם. יש שקט מוחלט ברוב היום, אז אם תרצה לעשות בעצמך זאת אחלה אווירה.
          המחיר כיום עומד על 500 יואן לשבוע, כולל הכל. קצת יותר יקר ממה שמצוין שם, עדיין זול להפליא, בתהחשב שאתה מקבל אוכל, לינה ולימודי קונג פו\טאי צ'י.
          מבחינתי זו הייתה חוויה נהדרת. תכננתי להישאר שם שבוע אחד, בסוף נשארתי שבועיים ולפעמים הצטערתי שלא נשארתי יותר. מעבר ללימודי קונג פו שמאוד נהניתי מהם, כל המקום הוא באווירה שלווה, שקטה, ממושמעת ונעימה. לא לכולם זה מתאים להיות ככה, אני מניח שאתה בתור אחד שמחפש את זה, תשמח.
          סדר היום:
          את הגונג הראשון בפעמון תשמע כבר ב 5:15 (אני ישנתי בחדר שקרוב לפעמון, אז ההשכמה שלי הייתה כמובן בשעה הזאת), והם יוצאים לתפילה. אתה יכולה להמשיך לישון, אם תצליח. בשעה 7:00 מתאספים כולם ויוצאים לריצה קצרצרה (מאוד) עד לנהר. משם חוזרים את אותה דרך בהליכה עם סלע על הראש. משם קצת קפיצות צפרדע למטה ולמעלה במדרגות (מאוד קשה).
          בשעה 8:00 ארוחת בוקר, אחריה מתחילים באימון בוקר בשעה 9:00-12:00. בשעה 12:00 ארוחת צהריים והפסקה עד 16:00. בזמן הזה הילדים לומדים, מתפללים ונחים. אנחנו עשינו לילדים שיעור אנגלית כל יום ב 15:00, עוד משהו שמאוד נהניתי ממנו. אתם (התיירים) חופשיים לעשות מה שתרצו, יש כאלה שמעדיפים לפעמים לקפוץ לעיר ולחזור, אני העדפתי להישאר.
          בשעה 16:00 אימון של שעתיים עד 18:00. ב 18:00 ארוחת ערב ואחר כך משוחררים לעשות מה שרוצים עד שב 21:30 שקט מוחלט.
          אין חשמל (כמה שקעים במטבח), מים חמים יש רק אם השמש הראתה את פניה באותו יום, אז בדרך כלל כולם קוראים משהו, מדברים והולכים לישון.
          כל יום ככה, כשביום חמישי אחרי הארוחת צהריים אין אימונים עד שבת בבוקר. הם עושים קצת אימונים, אבל בקטנה, זה הזמן שלהם לנוח, להתקלח (מה שהם לא עושים כל השבוע), לנקות וכל דבר אחר. התיירים בדרך כלל נוסעים לעיר דאלי להעביר שם את הלילה וחוזרים בשישי לארוחת ערב.

עוד כמה נקודות:
          - רובם שם לא נזירים, אלא פשוט סינים שבאו ללמוד קונג פו או לחיות במנזר. חלק מהילדים שם הם יתומים שההורים שלהם עזבו אותם או נהרגו, השאר באו כי הם או ההורים שלהם רצו. הבוגרים יותר שם מבחירה שלהם, בדרך כלל לא מגיל צעיר אלא הגיעו לפני כמה שנים.
          אל תצפה למנזר כמו בסרטים, אבל אני הופתעתי לטובה. ציפיתי לשוק של תיירים, גיליתי מנזר שקט וממש נהניתי.

ממליץ בחום, אתה יכול להישאר שם כמה שתרצה (עקרונית בתשלום, אני מאמין שאם תישאר חצי שנה, איפשהו הם יתנו לך גם בלי, הם ממש לא לחוצים על הכסף).
          תהנה ובהצלחה,
          אורי Smile
          • גילי ט
            גילי ט נערך לאחרונה על ידי

מנזר בסין

היי
            סליחה שאני מתערב, צצו לי כמה שאלות ברשותך אורי
            תודה על הפירוט Smile

ברשותך כמה שאלות..
            1. כמה תיירים לא סינים היו איתך בו זמנית שם?
            2. יש אפשרות להטעין מצלמה/מחשב במטבח? אם לא, איך?
            3. אני משתדל לשמור כשרות, אפשר לקנות אוכל בסופר חיצוני ולשמור שם איפשהו?

תודה רבה Smile

• Ori...A

מנזר בסין
              היי גיל,
              1. הכי הרבה היינו 6 או 7 אם אני זוכר נכון. רוב הזמן פחות.
              2. כן, אתה יכול לבקש להטעין משהו בשקע שבמטבח, אין עם זה בעיה.
              3. אין שם מקרר אם לזה אתה מתכוון. לא נתקלתי במצב כזה אז לא יודע, צריך לשאול אותם. בכל מקרה, הם גם ככה לא אוכלים שם שום סוג של בשר, ככה שגם בבישול לא צריך לדאוג שהיה שם חזיר לפני כן או משהו כזה. הכל מורכב מנודלס, אורז, טופו, באודזה, ירקות ומרק.
              • גילי ט
                גילי ט נערך לאחרונה על ידי

מנזר בסין

תודה רבה אורי, תודה על ההשקעה. הסבר מעולה !
                מה שנשאר זה להגיע לשם.. Smile

סופ"ש מהנה ושבת שלום

• R e e F
                  R e e F נערך לאחרונה על ידי

מנזר בסין
                  גם לי מעט קושיות ברשותך...

בזמן שבכל זאת מתקשרים ומדברים, איך האנגלית של הנזירים במקום?

האם יש קוד לבוש מסוים?

האם אפשר לצלם באופן חופשי או שיש זמנים מסוימים, או מגבלות כלשהן?

תודה.
                  • Ori...A

מנזר בסין
                    גיל, בשמחה Smile
                    לגבי האנגלית - המאסטר של המנזר לא מדבר אפילו מילה באנגלית, אבל גם ככה אתם לא בקשר ישיר איתו כמעט בכלל.
                    שני החבר'ה הבוגרים יותר שאימנו אותנו (בני 24 ו 25) דיברו אנגלית שאפשר להסתדר איתה בכיף (אחד דיבר לא רע בכלל, השני לא משהו, אבל מסתדרים).
                    אצל הילדים זה משתנה. יש שם (כרגע) שני ילדים בני 14 שגם אפשר לתקשר איתם באנגלית בסך הכל בסדר, השאר קצת פחות.
                    הם בדרך כלל מבקשים מהתיירים שמתאמנים לעשות שיעור אנגלית פעם ביום בשעה 15:00. אנחנו ממש שמחנו ונהנינו לעשות את זה.

לבוש - מכנסיים ארוכים, חולצות עם שרוולים (קצר או ארוך, רק לא גופיות) ונעליים כמובן.
                    ראיתי כאלה שהיו עם מכנס קצר או עם סוג של גופיה. לא תמיד הם מעירים על זה, אבל כשאתה נכנס אלה הדרישות שלהם וצריך לכבד.

מבחינת צילום - את הסביבה והמנזר עצמו אפשר לצלם חופשי. יש שם את מקום התפילה שלהם (אפיה שיש פסל ענק של בודהה) שאותו לא צילמתי, והאמת שגם לא שאלתי אם אפשר, אני מניח שלא.
                    לגבי צילום שלהם - הם לא אוהבים את זה בדרך כלל, אבל אם תבקש הם לפעמים יסכימו.
                    בכל אופן, אין צילומים בזמן האימונים בכלל, גם לא של אנשים מבחוץ.

אף אחד לא שאל, אבל אני אוסיף משהו בנוגע ל, איך אומרים בצבא, השילוב הראוי.
                    בנות ובנים (רק תיירים כמובן) מתאמנים שם ביחד ואין עם זה בעיה. כמובן שאסור כל סוג של מגע מרומז כזה או אחר (נשיקה, חיבוק ובהתדרדרות תבינו לאן זה מגיע) ואם זה קורה (מה שלא ראיתי) תיאלצו לעזוב את המקום.
                    לבנים ולבנות מגורים נפרדים לחלוטין, ואסורה הכניסה של אחד המינים למגורים של השני.

• R e e F
                      R e e F נערך לאחרונה על ידי

מנזר בסין
                      תודה רבה על תשומת הלב וההשקעה Smile
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון