ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיוע לעלמה במצוקה - Mulhouse

פורום טיולי משפחות
    26
    80
    19495
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • glasha
      glasha נערך לאחרונה על ידי

טוב, יש לי יום "מיותר" (למרות שאין דבר כזה בחו"ל) בדרך מאמסטרדם הביתה. נוחתים בבאזל ב-10 בבוקר ממריאים למחרת ב-6 בבוקר (יש שעה כזאת בכלל?).

הרעיון המקורי היה לבלות בבאזל. אבל לא בא לי בכלל. כרגע יש לי הזמנה למלון קפטן כמובן, ולמלון לא זוכרת איך קוראים לו במרכז מולהאוז. נכון שמאריך לי את הדרך לשדה תעופה בבוקר. מצד שני מרכז העיר, מוזיאון המכוניות, קצת מדרחובים, כיכר העיר, בתי קפה וכו'. קפטן לעומת זאת נמצא בשום מקום עד כמה שהבנתי.

כסף זה לא שיקול מכריע כרגע.

השאלה היא מה עדיף? לבלות יום בשום מקום או נניח בסנט לואיס (כאמור לא רוצה באזל) ולישון קרוב לשדה או לנסוע משדה תעופה למולהאוז לבלות שם יום אבל לקום מוקדם הרבה יותר לטיסת בוקר?

ואולי להישאר בקפטן וממנו לקחת מונית הלוך חזור ליום במולהאוז?

שמישהו יעשה לי סדר בראש בבקשה.

אלונה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ריקי 5
        ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אולי להשאר בקפטין ולשכור רכב ליום אחד. יפתור הרבה בעיות ויפתח הרבה אפשרויות

• liorev
          liorev נערך לאחרונה על ידי

ממה ששמעתי מרבים וטובים מולהאוס העיר איננה חוויה בכלל.

אם נוחתים בעשר בבוקר אז עד שתגיעו למלון זה 12 בצהריים.קחי מלון בבאזל תסעו משם למוזיאון המכוניות בתחבורה ציבורית תבלו בו כמה שעות,תחזרו לבאזל קצת שיטוט קפה ולמיטה כי צריך לקום באמצע הלילה

אין לך יותר מדי זמן.

• מיקהמיקה
            מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

ממה שנכתב בפורום עולה כי מולהאוס היא לא עיר נעימה ומלאה במהגרים.

מצטרפת לליאור לאופציה לקחת מלון קרוב לשדה ולצאת במונית למוזיאון הרכב. וכשתחזרו תחליטו על פי השעה ורמת העייפות היכן לבלות את הזמן.
            • שושי
              שושי נערך לאחרונה על ידי

לגבי המלצות למוניות, לפני שנה הם עלו 60 יורו לכיוון, 120 יורו נראה לי יקר אש לבילוי של כמה שעות, מצד שני, מונית לרכבת עולה 15 יורו, 30 יורו לשני כיוונים+ תשלום לרכבת, לא זולות בצרפת.
              המהגרים, בשום עיר הם לא גרים במרכז, וכיום הם בכל אירופה, רבבות גם בליון, אז נוותר גם על ביקור בליון, גם בפריז, שכונות שלמות..
              אני בדעה, לנחות בבזל, לקחות אוטובוס בעלות של יורו לתחנת הרכבת, להזמין במולהאוס מלון מרכזי, ב4 בבוקר להזמין מונית לטיסה.

מה שאני הייתי עושה, בלי לחשוב פעמיים, לנה בבזל כי העיר מקסימה, אבל מדובר באלונה לא בי Razz
              • רבקה.ק.
                רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

קודם כל, שיהיה ברור שבאתי רק בגלל הכותרת הכל כך ציורית....

המתווה של ליאור הכי נראה בעיניי. אין מצב לקום עוד יותר מוקדם בבוקר.
                ממליצה לישון במלון ליד שדה התעופה, ולוודא שיש לו שאטל פעיל בשעות שאתם צריכים - קודם כל.

אח"כ, להתנייע בתחבורה ציבורית כפי שהציעה שושי למוזיאון שאתם רוצים וחזרה. נראה לי, בלי שאני מכירה מקרוב, שבאזל יותר אטרקטיבית לשיטוט של כמה שעות (שעה עד שעתיים, כפי שנראה כרגע) בערב.

רבקה
                • אמה
                  אמה נערך לאחרונה על ידי

גם לי לא בא על באזל.
                  לא בביקור הקודם באלזס ולא הפעם.
                  אבל.... לאור הנסיבות...מה תשארו סתם בעיר משעממת או תבזבזו כסף על מוניות??
                  אז כן באזל,לפחות עיר עם רובע עתיק וכו'...תבדקי כרטיס נסיעה חינמי ביום ההגעה(קיים בג'נבה אולי גם בבאזל)וודאי יש אוטובוס משדה תעופה לעיר.הייתי לוקחת מלון בבאזל קרוב לשדה עם יש אוטובוס נוח לעיר.או במרכז באזל.מטיילת את הזמן הפנוי.וחוזרת לשדה,במונית או אוטובוס(תלוי ממתי מתחיל)או שאטל(?) אולי יש מלונות עם שאטל גם מבאזל עצמה??.תבדקי באיזה שעה בבוקר איביס אוספים מהשדה?נראה לי עד 11.00.אז אפשר יהיה להגיע למלון,לשים דברים ולצאת לעיר באוטובוס שעובר קרוב למלון.באיביס ג'נבה קיבלנו כרטיסי נסיעה לציבורית ליומיים.
                  שווה בדיקה.
                  אמה
                  • glasha

הי כולם.
                    באזל לא אופציה. הרי נגד "לא בא לי" אין מה לעשות.
                    ריקי, רכב גם לא. עוד אין רישיון נהיגה.
                    ליאור ליאור, הבנתי לעניין הבני דודים הקרובים והרחוקים במולהאוס. קיבלתי עוד כמה אזהרות לנושא הזה.

נשארת לי אופציה של קפטן + בבוקר שאטל ממנו (מסדר לי את הבוקר) + מונית ממנו למולהאוס לחצי יום טיול. נשמע סביר?

איפה אני בודקת תחבורה מקפטן למולהאוס? יש ציבורית? רק מוניות?

אני עדיין במצוקה, אל תעזבו אותי בינתיים.

אלונה
                    • שושי
                      שושי נערך לאחרונה על ידי

אלונה, האופציות כבר כתבתי לך, אם את רוצה להיות מאוד יצירתית, אז אפשר להגיע עם השאטל של המלון לנמל של בזל, משם אוטובוס לתחנת רכבת, משם רכבת למולהאוס ואותו דבר לחזור, וכבר הלך ה1/2 יום שלך ואין צורך לדאוג מה לעשות,
                      וטוב שאת מוותרת על בזל, כבר כתבו כאן שהיא מלאת מהגרים Razz
                      ושלא תחזרי ותגידי למה לא אמרתי לך לא ללכת לקפטיין, כי כן אמרתי לך Smile
                      ובכלל את יודעת מה הולך בהולנד עם מהגרים, מכה של ממש, אולי עדיף נשאר בארץ, ככה בדרום תל אביב, אזור תחנה הישנה, הכי טוב..
                      זהו, עכשיו לא נכנסת יותר לשרשור, חיים שלך מתוקה, גם טיול שלך, ועם האופי שלך, את תהני בכל מקום, טוב, חוץ מבלגיה ואיטליה Cool
                      רגע, גם לא שוויץ, מבינה Razz
                      העיקר, שכבר תחזרי, כי אני אתגעגע Rolling Eyes
                      • r.o.
                        r.o. נערך לאחרונה על ידי

לאן את נוסעת? ככה בלי ששמתי לב??????????? אנחנו היינו בסיינט לואיס במלון נעים. שכבר הוזכר כאן באתר לאחרונה, צריכה לחפש את השם שלו. העיירה עצמה לא משהו וגם מלאה במהגרים.
                        • liorev
                          liorev נערך לאחרונה על ידי

הייתי פונה במייל למלון קפטן ושואל

באתר של מוזיאון המכוניות יש הסבר ברור איך מגיעים בתחבורה ציבורית.
                          • מוזיאון המכוניות
                          • glasha

שושיק, הדרך היחידה מקפטן למולהאוס עוברת שוב דרך שדה תעופה של באזל? מה שווה לי כל הקטע?
                            העניין הזה של מהגרים\בני דודים לא באמת מפריע לי. אני מגיעה אחרי שמונה ימים באמסטרדם, מלאת רוגע ואהבת אדם. אני יודעת שאהבת את המלון שלי במולהאוז. גם אני אוהבת אותו יותר מקפטן...

רותי, אני נוסעת לאמסטרדם. דרך באזל. סיפור ארוך. סנט לואיס אין בתי מלון למעשנים. אני לא מבינה משהו, שוויץ וצרפת זה כבר השטחים הכבושים?

ליאור ליאור, תודה. תכף אצטרך להתעמק בזה. טוב, התעמקתי. לא עוזר. כתוב איך מגיעים מתוך מולהאוס. לא מתוך מלון קפטן.

ממש מציקה לי הפינה הזאת שלא סגורה לי בראש עדיין.

אלונה
                            • R e e F
                              R e e F נערך לאחרונה על ידי

אלונה...

אני אסדר לך בהמשך תמונה ברורה לגבי התחבורה וההתניידות. אם את בוחרת יום טיול במולוז, זה פשוט וקל להגיע ברכבת מסנט לואי והמחיר לשניכם יחד יעלה כמו חצי כיוון במונית.

אפשר סתם לצאת לטיול רגלי בנוף הכפרי ולא חסר כזה באזור סנט לואי, אם את זוכרת כתבתי אז בשעתו בדיווח על יום טיול שעשינו ככה סתם לכפר - village neuf (מתזכר בתמונות).

חייב לעוף, אבל אסדר לך בהמשך.
                              375252_.jpg 377843_.jpg
                              375252_.jpg(גודל:7.65KB)377843_.jpg(גודל:8.78KB)

375252_.jpg377843_.jpg
                              • yosi555
                                yosi555 נערך לאחרונה על ידי

אלונה אני יכול לומר לך שבשנה שעברה היינו באותה דילמה אבל לי היה רכב לכן נסעתי ממלון קאפטיין לכיוון העיר Mulhouse לא יודע להגיד לך לגבי מהגרים\בני דודים האמת גם לא מעניין אותי אבל טיילנו בעיר אי אפשר לומר שנפלנו ממנה (מוזיאון המכוניות לא הלכנו ראינו המון )כי רצינו לראות את בית הכנסת (חבל ששרפו אותו) הוא היה בשיפוץ , לגבי מלון קאפטיין יש להם שאטל את יכולה אחרי הנחיתה לבקש שיקחו אותכם למלון להניח את החפצים ולבקש הסעה חוזרת לשדה ומשם אולי יש אפשרות להגיע ל -Mulhouse דרך סנט לואי בחזרה צלצלי מהשדה הם יאספו אתכם למלון. המלון נוח לשינה ללילה לא יותר מצרף לך תמונות להתרשמות.
                                יוסי
                                בית הכנסת.jpg החדר במלון קאפטיין.jpg
                                בית הכנסת.jpg(גודל:33.35KB)החדר במלון קאפטיין.jpg(גודל:30.94KB)

החדר במלון קאפטיין.jpgבית הכנסת.jpg
                                • איריס ס.
                                  איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

אלונה

מצטרפת לאלה שמציעים לא להישאר במולהאוס. חוץ ממוזאון המכוניות נראתה לנו פיכסה של עיר ( סליחה..)

אם קשה להגיע בתחבורה ציבורית למולהאוז ( לא בדקתי), הייתי נשארת בכל זאת בבזל. בזל נראית לי הרבה יותר נחמדה ליום אחד. אין בכלל מה להשוות בין השתיים. אפילו הרצל אמר.

איריס
                                  • ריקי 5
                                    ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אלונה, אולי LORRACH ?

יש את המלון הזה BASE1 Hotel Grenzblick

http://www.booking.com/hotel/de/base1-grenzblick.en-us.html? sid=09d8803b658b0359b89d0a10802bcd3e ;dcid=4;checkin=2012-08-12;checkout=2012-08-13;srfid=ebc0207 850996800f7b434f4a4e228c2X1

הוא קרוב יחסית לשדה, יש לו שאטל, הוא מופיע ברשימת המלונות למעשנים, לא יקר והעיירה הרבה יותר נחמדה מאשר מולהאוס. יש שם אאוטלט שמישהי המליצה בעבר ואפשר בקלות להגיע גם ל-weil am rhein ולמוזיאון ויטרה.

• שושי
                                      שושי נערך לאחרונה על ידי

בקשר למולהוס
                                      עברתי רק ברכבת דרכה, לא הספקנו למוזאון המכוניות שמאוד רציתי, הרגע חיפשתי על העיר העתיקה שלה, כי זכרתי שקראתי אליה, ומכיוון שאם נחזור לאזור, לבטח כן, כי אין על מחירים של איזיג'ט, האם מי שמכיר את העיר, גם ביקר בכל המקומות שבתמונות, גם שם לא כדאי להגיע??

http://www.france-voyage.com/travel-photos/mulhouse-3151.htm

• glasha

סנט לואי אין מלונות למעשנים. בזה סיימנו עם סנט לואי.

מולהאוס - הרוב אומר שהיא מגעילה (למרות שלא אומרים מגעיל על חו"ל).

לינה בקפטן מצריכה לוגיסטיקה, שאטלים, נסיעות הלוך חזור לשדה. מוגזם.

באזל - לא באלי. לא יעזור, לא רוצה להיכנס לעיר הזאת.

לורך. או.קי. זאת אופציה חדשה. מה עם weil am rhein עצמה? מחזיקה חצי יום נינוח?

אלונה
                                        • טל10
                                          טל10 נערך לאחרונה על ידי

אולי קצת רחוק אבל פרייבורג לא אופציה?
                                          בטוח יש שם מלונות עם שאטלים לשדה התעופה.
                                          • R e e F
                                            R e e F נערך לאחרונה על ידי

הכי קרוב שהגענו למולוז הייתה תחנת הרכבת בה עצרנו בדרך לקולמר.

אני ככל הנראה בדעת מיעוט, כי עם מתבגר כשלך כן הייתי הולך על העיר בכלל ומוזיאוני הרכב, רכבת וחשמל.

להגיע אליה מסנט לואי זה פשוט וקל ברכבת, מגיעים מקפטיין או כל מלון אחר לתחנת הרכבת של סנט לואי, אפשר בשאטל, במונית או באוטובוס.
                                            הנסיעה קצרה, כרבע שעה ולשניכם יעלה כ-20 יורו לשניכם לכרטיס הלוך ושוב.
                                            סיימו עם המוזיאונים, בתי הכנסת והקתדרלות. תפסו בית קפה או בולנז'רי עד הערב וסגרת לך יום בכיף וזה מבלי להכנס לקפה שפיץ בבאזל.

אם בחרת במולוז אשלח לינקים והסברים מדויקים לתחבורה, עשינו זאת בכריסמס האחרון, ההתניידות באזור קלה, נוחה וזולה.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון