ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אוטובוסים בפרו

פורום דרום אמריקה
    11
    21
    6343
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • elid1979
      elid1979 נערך לאחרונה על ידי

הי,
      בעקבות שתי התאונות האחרונות, כמישהו שחי מעל שנה וחצי בפרו וטייל המון, אני יכול להגיד בכל הרצינות שהדרכים שם מסוכנות ברמות שאתם לא מבינים, וחברות האוטובוסים שם לא טובות, נהגים נוסעים מהר ובמשך שעות ללא החלפה, אני גרתי באזור אריקיפה, וחצי מנסיעות האוטובוס היו עם ארועים די מסוכנים, כשהאוטובוס משייט לו על פי תהום (לא רק אשמת הפרואנים, הדרכים הן על מסלול של תהום, סטיה קטנה והאוטובוס נופל לתהום).

המינימום שכדאי לעשות זה דווקא לא לחסוך על אוטובוס בפרו כמו שעושים רוב הישראלים, סעו עם cruz del sur או alltursa, או ormeno, אל תתקרבו לחברות האחרות, הן פשוט סיכון חיים, ותיירים לא מבינים את זה, פרו זאת אולי המדינה היחידה בדרום אמריקה שלא שווה לחסוך באוטובוסים, אם תיכנסו לויקיפדיה תראו שהשיעור של הרוגים לכמות האוכלוסיה הוא בין הגבוהים בעולם, הדרכים שם בעייתיות.
      תבלו בטיול Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שושי
        שושי נערך לאחרונה על ידי

אוטובוסים בפרו
        תודה לך, כל אחרי הצהרים אני עם שני הצעירים האלה בראש, נורא.
        האם היית, ונסעת גם באקוודור ?, כל מה שאני קוראת, המצב שם גרוע הרבה יותר מאשר בפרו.
        • gal26347
          gal26347 נערך לאחרונה על ידי

אוטובוסים בפרו
          אני גם חושבת על זה כל היום כי דווקא שם תכננתי להיות ועם אוטובוסים!...
          לא עדיף אז לקחת טיסה באזור ההוא?
          אין דרך להתחמק מהאזורים המסוכנים וגם לטייל שם?
          • ori_ronen
            ori_ronen נערך לאחרונה על ידי

אוטובוסים בפרו
            מרגיש כמוך שושי.
            משום מה, כנראה מכיוון שטיולים כאלה הם בנפשי וזו טרגדיה לסיים את חייך באמצע אחת החוויות המדהימות שאתה עושה , כואב לי מאוד כל האסונות הללו שמתרחשים אחת לכמה זמן למטיילים ישראלים.
            • שושי
              שושי נערך לאחרונה על ידי

אוטובוסים בפרו
              גל, לא מניסיון מקומי, אבל כן מניסיון של טיולים רבים, גם בדרום אמריקה, כיוון אחד, לימה-קוסקו, חפשי טיסה, אוטובוס עולה 70$, ב100$ אפשר לטוס, לא שווה לעבור סכנה כזו, בחזור, דרך ארקיפה, יש חברות טובות, כמו שכתבו כאן, או שבכלל את ממשיכה לבוליביה, לא יודעת, ולפי כל מה שקראתי, קחי נסיעות יום ולא לילה, יש מכה של שודדים על אוטובוסים.
              שרק נטייל בבטחה, כמה שאפשר.
              • חתול-רובוט
                חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

אני אמנם מתנגד לעקרונית לטיסות
                אבל כשזה מגיע לבטיחות אישית, ברור ששיקולים אחרים בטלים בשישים. אני עשיתי את הנסיעה הזאת פעמיים במסלול השלם, ועוד פעם אחת מנאסקה לקוסקו, ולא היה לי מושג שמדובר במסלול בעייתי, אבל כשהמצב הוא כפי שאלי מתאר, אז ברור שבמקרה הזה עדיף לטוס, או לכל הפחות לבחור חברה מוכרת ובעלת מוניטין. לפחות הטיסות על הקו הזה זולות למדי, אם אני זוכר נכון. חבל שאין בפרו חוק כמו בקולומביה, שבמשרדי הכרטיסים של כל חברת אוטובוס חייב להיות שלט המציין את מספר התאונות הקטלניות שבהן השתתפו כלי רכב של החברה בשנים האחרונות.

זאת טרגדיה נוראה. לבי עם המשפחות והחברים של הקורבנות. מוות סתמי ומיותר.
                • מתא
                  מתא נערך לאחרונה על ידי

אני אמנם מתנגד לעקרונית לטיסות
                  יש אזור מאוד מסויים שם שעובר על פני תהומות, אבל למרות הכל ושלא כמו בבוליביה - מרבית הדרך סלולה ובמצב בסדר גמור. הבעיה מגיעה כשאין שני נהגים שישנים במשמרות וככה נוצר שיש נהג אחד, עייף ולפעמים גם עצבני שרק רוצה להגיע כמה שיותר מהר. בקרוז דל סור יש במרבית הנסיעות הארוכות שני נהגים - ככה שהיא עדיפה בטיחותית. משלמים אומנם עוד כמה עשרות שקלים לעומת חברות אחרות, אבל אני נסעתי רק איתם בפרו ונהנתי מכל רגע (גם מבחינת התנאים באוטובוסים היא אחת החברות הטובות ביבשת).
                  • _jJ_
                    _jJ_ נערך לאחרונה על ידי

אוטובוס מקו החוף לקוסקו
                    כפי הנראה לא אשתמש בטיסות בטיול שלי בעיקר בגלל העלות אבל גם בגלל שמפספסים הרבה מהאוויר.. כמובן שאם ההבדל יהיה זניח, נשקול מול הבטיחות.
                    בעיקרון - מהוארז ההמשך הוא לכיוון פיסקו ואיקה. ומשם - לקוסקו.

בעקבות נושא הבטיחות, מה עדיף?
                    להגיע באוטובוס מאיקה לקוסקו?
                    או חלופה אחרת - להמשיך מאיקה לאריקיפה ומשם לעלות לקוסקו (אח"כ להמשיך לפונו ולכיוון בוליביה..)

• _jJ_
                      _jJ_ נערך לאחרונה על ידי

אוטובוס מקו החוף לקוסקו
                      כדי להמנע מהנסיעה באוטובוס לקוסקו, האם יש טיסה מאיקה-לקוסקו ?
                      אם כן, מהן העלויות ?

תודה לעונים.
                      • Eldad Goldstein
                        Eldad Goldstein נערך לאחרונה על ידי

אוטובוס מקו החוף לקוסקו
                        אין טיסה מאיקה לקוסקו
                        יש לימה- קוסקו - בערך 100$ (אבל צריכים להיות זריזים)
                        לימה - ארקיפה

החברה הזולה ביותר היא peruvian airlines
                        • Ben3184744
                          Ben3184744 נערך לאחרונה על ידי

מי אמר שהטיסות שם בטוחות בכלל?
                          תתקנו אותי אם אני טועה, אבל זה לא שהטיסות שם הרבה יותר בטוחות...לא מדובר בחברות מערביות ובטיחותיות כפי שאנו מכירים מאירופה.

אני חווה התלבטות דומה - אמור לטייל בפרו במהלך ספטמבר ושוקל האם אוטובוסים או טיסת פנים. טיסה מלימה לקוסקו לא אמורה לעבור את ה 400 שקלים ואני מוכן להשקיע את זה אם אכן מדובר על דרך בטוחה יותר.
                          • _jJ_
                            _jJ_ נערך לאחרונה על ידי

דילוג על פאראקס וואקאצ'ינה בגלל שאין טיסה?!.. 😞
                            אין טיסה מאיקה לקוסקו. אכן דילמה .

אנחנו לא רוצים לדלג על הביקור בחוף ובאיים בפאראקס ולפספס את בעלי החיים שאפשר לראות שם. ובתור חובבי דיונות- קשה לוותר על וואקאצ'ינה..

חושבים איך לפתור את הדילמה, ופונים לעצתכם.
                            לא ניסע חזרה את כל הדרך ללימה רק בשביל טיסה. חבל בעיקר על הזמן אבל גם על הכסף..
                            בכל מקרה אם נוכל- נעדיף להשתמש ב-Cruz del Sur.
                            השאלה היא אם בכל זאת בחרנו לנסוע את הדרך הזו לקוסקו גם עם החברה הטובה ביותר, עדיין הסיכון נשאר בגלל תוואי הדרך ? או שהסיכון הוא רק בחברות המפוקפקות?

בכל מקרה עכשיו בדקנו באתר של "קרוז דל סור" ולא נמצא אוטובוס שנוסע בין איקה\פיסקו\נסקה- לקוסקו.
                            אנחנו אולי המטיילים ה500 מיליון במקום הנפלא הזה. איך ממשיכים משם לקוסקו אם אין טיסה ואין אוטובוס?
                            • gal26347
                              gal26347 נערך לאחרונה על ידי

אופציות
                              אז לפי מה שהבנתי יש טיסה רק מקוסקו ללימה וההפך...אז אם אני באה מבוליביה מגיעה לקוסקו ואז טסה ללימה ומלימה יורדת באוטובוסים כדי להגיע לאיקה נאסקה ואריקיפה יש משם טיסה חזרה ללימה? או שזאת הדרך המסוכנת?...
                              • שושי
                                שושי נערך לאחרונה על ידי

אופציות
                                גל, ממה שלמדתי עד כאן, הדרך המסוכנת היא מאיקה לקוסקו, את מגיעה מבוליביה, נוסעת מפונו, לא אותה דרך, וקחי אוטובוס יום, לא לילה.
                                ואם יש לך חששות, יש אוטובוס טיולים ברמה גבוה שעוצר ומטיילים בדרך מפונו לקוסקו, עולה 45$ במקום 15$ כרטיס רגיל.

_B_, חושבת שמאיקה, קרוז דל סור לא נוסעת לקוסקו, צריך אוטובוס רגיל, תשאל את זיו, מהאכסניה של לימה האם יש אוטובוס שעושה את הדרך איקה-קוסקו בשעות היום, אין מצב שתוותר על מה שאמרת..

• שושי
                                  שושי נערך לאחרונה על ידי

אופציות
                                  גל, עכשיו הבנתי מה שאת שואלת Smile
                                  שוב, בפנצטה מה שאני אומרת, רק שזיו יכנס לראות, כי רק לומדת את כל האפשרויות, גם אני לפני טיול.
                                  אכן, הדרך מאיקה לקוסקו, או להפך היא המסוכנת, הבעיה גם שאלה אוטובוסים זולים ול16 שעות נסיעה שמים נהג אחד, בגלל זה כל הזמן אומרת לשאול אם יש אוטובוס יום, בכל זאת שונה.
                                  אל כל פנים, את מגיעה לאזור אחרי שעברת "כביש המוות" בבוליביה, נכון?
                                  אז פרופורציה Razz
                                  אפשרות שנייה, לחזור לפונו, שם לארקיפה, איקה, לימה, הכל באוטובוס של קרוז דל סור.
                                  • שושי
                                    שושי נערך לאחרונה על ידי

חברת אוטובוס טובה
                                    תבדקו כאן, זו אותה רמה כמו קרוז דל סור, יש להם אוטובוס מנזקה לקוסקו:

http://www.oltursa.pe/index.php?id=473
                                    • Eldad Goldstein
                                      Eldad Goldstein נערך לאחרונה על ידי

אופציות
                                      אנשים כנסו קצת לפורפורציות
                                      הפכתם את הדרך מלימה/ איקה לקוסקו כדרך המוות של פרו
                                      אמנם דרך ארוכה ולא נעימה (אם בחרתם בחברה זולה)
                                      אבל מאות אלפי אנשים בשנה עוברים את אותה הדרך בשלום
                                      אז כן, היו שתי תאונות קטלניות לאחרונה באותה הדרך והדבר אכן מבהיל
                                      אבל לא צריך להגזים
                                      סה"כ הכביש סלול היטב, יש עצירות והאוטובוס ממוזג ומרווח עם ארוחות חמות ואפילו סרטים..
                                      שוב, כמובן שעדיף לבחור חברה קצת יותר מתקדמת

מי שבכל זאת לא מוכן לעבור את הנסיעה ומאוד רוצה לבקר באיקה/נאסקה פיסקו... יכול לחזור ללימה משם (נסיעה של 6 שעות)
                                      ומלימה לקחת טיסה לקוסקו/ארקיפה

*לא להיות שאננים: אם אתם בשיא העונה כדאי לקנות כרטיס טיסה מראש
                                      • איתי א.
                                        איתי א. נערך לאחרונה על ידי

אופציות
                                        אני מסכים עם הטענה שקצת נסחפתם לגבי כמה שהדרך הזו מסוכנת, ולדעתי עם קרוז דל סור הנסיעה היא עסק יחסית בטוח. ובניגוד למה שנאמר כאן לקרוז דל סור כן יש קו שנוסע בין איקה וקוסקו, נסעתי בו בעצמי. הקו יוצא מלימה, עובר דרך נאסקה ואיקה וממשיך לקוסקו (אם אני לא טועה זה בערך 16 שעות מאיקה עד קוסקו)
                                        • מתא
                                          מתא נערך לאחרונה על ידי

אופציות
                                          אמת ויציב, אני נסעתי גם כן בקו הזה רק מכיוון קוסקו לאיקה.
                                          • _jJ_
                                            _jJ_ נערך לאחרונה על ידי

עדיף מארקיפה לקוסקו ?
                                            אולי נשנה את הסדר ונגיע לארקיפה לפני קוסקו.
                                            האם התוואי מארקיפה לקוסקו בטוח יותר ?
                                            (יש cruz del cruz מארקיפה לקוסקו)
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון