משקפת לספארי
-
שלום,
אני נוסעת לספארי, והמליצו לי לקנות משקפת.
הראו לי משקפת קטנה, קומפקטית ויחסית פחות יקרה (כ-250 ש"ח), אבל ה"רציניות" והיקרות יותר אמורות כמובן להיות טובות יותר. האם כדאי להשקיע במשקפת טובה יותר, או שפשוטה וקטנה מספיקה? יש לכם המלצות מסוימות?
תודה רבה
-
משקפת לספאריתשאלי את ההורים, ושכנים וכאלו
מפליא לכמה אנשים יש משקפת בבית
-
משקפת לספאריבדרך כלל למדריכים יש משקפת ברכב.
הבעייה שיש הרבה משתמשים וזה יוצר חיכוכים.
משקפת קטנטנה כמו שהזכרת, נקראת 'משקפת-תאטרון' ואינה מתאימה לספארי -
משקפת לספאריכמו שאמרו, לרוב יש משקפת (ולפעמים שתיים) ברכב ספארי, אבל יש לחלוק אותה. מצד שני אם זה ספארי פרטי, תצטרכו לחלוק בה פחות אנשים.
אגב, לפעולה "לשאול את ההורים, שכנים וכאלו" קוראים היום "תפרסמי בפייסבוק שאת זקוקה למשקפת לשבועיים"
-
משקפת לספאריתביאי איתך משקפת רגילה ולא כבדה מדי... אני אישית לא השתמשתי כי החיות היו קרובות או שהנהג התקרב. -
משקפת לספאריתודה לכולם - אם כי נראה לי שאני מבולבלת עוד יותר מקודם...
זו הייתה משקפת של Bushnell, אותה חברה שעושה גם את הגדולות יותר, ולא נראה לי שיש קשר בינה לבין צפייה בתיאטרון
לגבי משקפת ברכב - אמרו לנו במפורש להביא משקפת לכל מטייל, ולא לזוג או משהו שייקחו אחד מהשני, אז לא נראה לי שאני יכולה לבנות על המשקפת של המדריך. -
משקפת לספאריהכוונה הייתה במשקפת תיאטרון לא במובן המילולי (משקפת לבנה קטנה ומטופשת) אלה בעיקר כמשקפת שלא מאוד יעילה.
אבל כדאי לבדוק את המאפיינים - גודל/הגדלה/בהירות
כדאי לקרוא את המאמר המצורף על מאפייני משקפות.
אני לא הייתי משקיע מאות שקלים במשקפת לצורך ספארי אחד (ובטח לא לקנות שתיים אם אתם זוג...). נסו שוב להשיג מחברים. -
משקפת לספארימשקפת קונים לפי צורך מסויים.
כמות האור הנכנם לעדשה
אורך המוקד [הגדלה טובה]
הנה 2 משקפות:
אחת, 8X21. מוקד קצר ועדשות קטנות. אפילו שהיא תוצרת BUSHMASTER חבל לקחת לספארי. היא נועדה לצפרות, למרחק 30-50 מטר ואני מכנה אותה 'משקפת תיאטרון'. [אי לידה את המטבע.
השניה: 12X42 היא בעלתאורך מוקד כפול והגדלה פי 1.5 מהמשקפת הקטנה יותר. זו משקפת נכונה לספארי. 250 מטר.
כמובן שהקטנה תעלה עד 300 ש"ח והגדולה תעלה פי 6 או 8.
לספארי את צריכה לפחות משקפת 10X32 שהן בממוצע עולות עד 1200 ש"ח
-
משקפת לספאריתודה רבה
האמת שהבנתי שאת רוב החיות אמורים לראות די מקרוב, אז למרות ההמלצה על משקפת נראה לי קצת טירוף להוציא סכומים כאלה. -
משקפת לספאריתלוי במזל
לפעמים אריות נשכבים תחת הרכב וציות מטפסות על הגג ולפעמים איזה להקת אריות טופים משהו מהצד השני של הביצה ותנינים מתקיפים משהו מצד שני של נהר.אולי נמר על עץ מרוחק, או נשר מאכיל גוזלים על קן במצוק.
כולם רואים חוץ ממך.
ההחלטה היא שלך בלבד.
-
משקפת לספארישוב תודה.
התכוונתי ש-1,200 ש"ח זה המון, אבל ראיתי גם משקפות גדולות בפחות.
בריקושט וגם ב"למטייל" בדיזנגוף סנטר הראו לי בהתחלה את הבושנל 10X25, ב"למטייל" הייתה להם גם 12X25, והמוכרת במקום טענה שזה בהחלט אמצע טוב, ושזה מספיק, וקניתי אותה.
אבל, אני רואה כאן את ההמלצה לגבי ה-10X32, והייתה בחנות גם כזו, בתוספת של כ-130 שקל, ומעט יותר גדולה. אני יכולה להחליף, השאלה אם זה חיוני, ואם כן, האם גם משקפת כזו מספיקה?
אגב, טוב שיש את המאמר על המשקפות, אבל אני מודה שמי שלא מבין, קצת הולך לאיבוד בתוך כל הפירוט. -
משקפת לספארילדעתי, 10X32 תהייה מתאימה יותר
כדאי לך גם לצאת עם 2 המשקפות מהחנות ולהשוות את שתיהן תוך הסתכלות על מטרה מרוחקת. נאמר 150 מטרצ. להשוות, להחליט ולקנות את המתאימה ביותר. -
משקפת לספאריתודה רבה
-
משקפת לספארילא נכון. בהרבה מקרים רואים אותן קרוב אבל יש גם מקרים שרואים
אירועים מרחוק ובלי משקפת טובה לא תיראי הרבה. למשל קרנפים. הם
אף פעם לא לידך ובלי משקפת תיראי רק נקודות קטנות.