16 יום בארגון וקטלוניה
-
קצת תמונות מהתכשיט
-
היום הששה עשר: פארק מהאגדות וטיול מועדפים בברצלונההיום הששה עשר: פארק מהאגדות וטיול מועדפים בברצלונה
Park Guell – Piazza Catalunya – La Rambla –L Bukaria - Monumet a Colom
יום קצר יחסית, יש טיסה בערב. הבילוי המרכזי של היום הוא אחד המופלאים ביותר בטיול – ביקור בעוד אחת מיצירות הפלא של גאודי - Park Guell.
Guell היה איש עסקים ספרדי שאימץ את גאודי כשעוד היה צעיר. Palau Guell שבאיזור לה רמבלה הוא העבודה הראשונה של גאודי עבור האיש. העבודה המשמעותית ביותר היתה הפארק הזה, שמדגים את כל מה שמרחיק לכת, פרוע ומהפכני החזון של גאודי.
הכניסה מרשימה ביותר – שדרת עצים מעוצבים כמו עמודים של מבנה. יורדים במסלול מתפתל מעוטר בעמודי אבן המעוצבים כמו גזעים של עצי דקל. מגיעים לאיזור המרכזי, שם יש שני מבנים שבאמת נראו לקוחים מאגדת ילדים. הבניינים נראים מרחוק כמו מנה מעוצבת במיוחד של גלידה. הצבעים, הצורות, ושוב אינסוף העיטורים והאלמנטים. מקסים ועוצר נשימה במיוחד. כשמתקרבים לבתים האלמנטים מתחדדים וזה מלהיב עוד יותר. מול הבתים "היכל מאה העמודים". המדרגות המובילות להיכל, וגם מעל ההיכל, עמוסים בספסלים ופסלים יצירתיים במיוחד ועטורי פסיפס. ליד ההיכל ראינו מופע פלמנקו חמוד ביותר, עם זמר, נגן גיטרה ורקדנית. יצאנו משם בלב רחב.
ביתרת היום החלטנו לא לחדש יותר מדי אלא ללכת על המוכר והאהוב – ככר קטלוניה, לה רמבלה, לה בוקריה ואנדרטת קולומבוס ובכיכר היפה הצמודה אליה.
זהו זה, נסתיים טיול מקסים במיוחד בפורנאים של אראגון וקטלוניה, וברצלונה.
בהמשך עוד תמונות וריכוז מחירים וקישורים חשובים במיוחד. -
היום הששה עשר: פארק מהאגדות וטיול מועדפים בברצלונהוואו, בתור מי שנוסעת לברצלונה והפירנאים בספטמבר הקרוב- סיפור הטיול שלכם הוא אוצר בשבילי! תודה רבה דוד! יישר כח על ההשקעה!
הדס
-
היום הששה עשר: פארק מהאגדות וטיול מועדפים בברצלונההי דוד,
כמובן שממשיכה לקרוא ולדלות הרבה מידע שימושי.
אגב, מהקישור למונסראט שצירפת, למדתי שהמקהלה בחופש מסוף יוני ועד ה 19 לאוגוסט, כך שגם אנחנו נפספס אותה. לא נורא - השירה שלה אמנם יפיפיה אבל ממה שאני זוכרת ,היא נמשכת 10 דקות בקושי, ויש לאתר הרבה טבע עוצמתי להציע חוץ מזה.
שתי שאלות בעקבות הפוסט האחרון:
- האם עליתם לתצפית בעמוד קולומבוס? שווה?
- אני מבינה שכל הביקורים שלכם בברצלונה היו עם אוטו. היכן חניתם? במיוחד מעניין אותי האם ניתן למצוא חניה בסביבת פארק גאול, בו חשבתי לבקר ביום ההגעה לברצלונה לפני שנחזיר את הרכב השכור.
-
היום הששה עשר: פארק מהאגדות וטיול מועדפים בברצלונהלא עלינו לעמוד קולומבוס.
החנייה היתה באיזור שער הנצחון, יש ליד תחנה מרכזית עם חניון תת קרקעי, הזול ביותר מהאופציות שבדקתי. יש 5 דקות משם תחנה של המטרו, שמרוחקת שתי תחנות מכיכר קטלוניה, שמקושרת לכל מקום בעיר. אני מנסה לאתר משהו יותר ספציפי, מאוד אשתדל למחר-מחרתים.
החניה לא קרובה לפארק גואל (שמבטאים אותו פארק גואיי, אגב) אבל עם gps מגיעים. -
היום הששה עשר: פארק מהאגדות וטיול מועדפים בברצלונהתודה.
במחשבה שניה נראה לי כי הכי פשוט להחזיר את האוטו ולנסוע בתחבורה ציבורית. -
עוד הצצה לאיגווסטורטס
-
Roda de Isabena
-
quarbles
-
Piazza Catalunia
-
quarblesדוד,
אנחנו שבועיים לפני טיול, מתכננים מסלול דומה מאוד והפוסט הזה הגיע בדיוק בזמן. הרבה פרטים מועילים לדרך.
תודה על השיתןף.
דליה. -
quarblesבשמחה רבה,
אני מחר מקווה לצרף מידע על מחירים במקומות שונים ועוד קישורים מרכזיים.
בינתיים עוד קצת תמונות, שתי אלה הן התמונות של הטיול
-
טעות, רציתי גם את התמונה הזו
-
huesca ו Anso
-
תמונות נוףמבט מכביש a1604 -
כביש די מרכזי שמוביל מאיזור ainsa לאיזור torla, פארק אורדסה, jaca ועוד
ועוד תמונה של הפירנאים מאיזור Benasque
-
תמונות נוףלדוד ערב טוב
הגעתי לסוף הטיול ונהניתי מאד לקרוא את הכל ברצף אחד
בנשימה כמעט עצורה.
אתה מתאר נהדר - חלק מהמקומות טרם ביקרתי אז אשמור את הכתבה שלך במועדפים כשאגיע שוב לספרד.
התמונות מאד יפות.
תודה לך על כל המידע.
רחל לבון -
תמונות נוףתודה על המחמאות, רחל -
קישורים עיקריים-תכנון הטיול לפירנאים -
קישורים עיקריים-תכנון הטיול לפירנאים (המשך) -
קישורים עיקריים-תכנון הטיול לברצלונה