ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בנורבגיה - בלי רכב

פורום אירופה
    7
    11
    4771
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • noaisme
      noaisme נערך לאחרונה על ידי

היי,
      בן זוגי גל ואני יוצאים אל הצפון הרחוק בספטמבר, בתקווה לראות הרבה פיורדים ואולי קצת זוהר צפוני.

אחד המסלולים שחשבנו עליהם הוא טרק בן שלושה ימים בשמורת Hallingskarvet. מאחר והוא מתחיל בנקודה אחת ומסתיים בנקודה אחרת, זה עלול להיות בעייתי מבחינת ציוד. מישהו יודע אם יש שירות שמציע (בתשלום, כמובן..) העברת ציוד מטיילים מנקודה אחת לנקודה אחרת? (גל נעזר בשירות כזה במהלך טרקים באירלנד)

עוד מקום שחשבנו להיות בו הוא "צוק המטיף" שליד סטאוונגר. הבנתי שמסטאוונגר יוצאת מעבורת וממנה לוקחים אוטובוס כדי להתחיל את המסלול. מישהו התנסה בזה? אני קצת מתקשה להבין מאיפה בדיוק לוקחים את המעבורת, ואיך אמורים להגיע לנקודת ההתחלה הזו.

ושאלה אחרונה (בינתיים) - עד כמה שווה לעשות כרטיס DNT? אני מתקשה להבין אם ב-Hallingskarvet יש מספיק בקתות שלהם, כך שנוכל באמת לנצל את ההצטרפות למועדון.

בברכת קיץ קריר,

נועה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יעקבס
        יעקבס נערך לאחרונה על ידי

טיול בנורבגיה - בלי רכב

צוק המטיף
        מסטוונגר מעבורת לטאו ומשם אוטובוס ,מצורף קישור
        • צוק המטיף
        • יהודה אודי
          יהודה אודי נערך לאחרונה על ידי

טיול בנורבגיה - בלי רכב

היי

ממליץ להזמין מראש לינה בסטאוונגר.
          • Trip to Preikestolen (Pulpit Rock)
          • The Pulpit Rock Norway
          • מסלול נסיעה מומלץ
          • רבקה.ק.
            רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

טיול בנורבגיה - בלי רכב
            אני די בספק אם בספטמבר כבר אפשר לחזות בזוהר הצפוני, מה שבטוח הוא שלשם כך צריך להצפין הרבה יותר מצוק המטיף...

רבקה
            • noaisme

טיול בנורבגיה - בלי רכב
              תודה על התשובות, רבקה - אל חשש. אנחנו מצפינים הרבה יותר, נגיע גם לטרומסו.

אם כבר פתחתי אשכול שאלות, אני מוסיפה עוד אחת או שתיים -
              * אשמח להמלצה על מסלולי דיי-טריפ מברגן (כאלו שלא מצריכים שינה). סימנתי לי את הר Fløyen, אבל אני תוהה אם יש עוד דברים בסגנון. ראיתי, למשל, שיש אופציה של שיט מנמל ברגן אל העיירה רוזנדל, שבה ישנם מסלולי טיול (בעלות של 300 קרונה לסטודנט), מישהו היה ברוזנדל ויודע אם המקום אכן שווה ביקור?

* ציינתי כבר שאנחנו נוסעים לטרומסו, גם כאן - אם למישהו יש טיפים של אלופים על העיר וסביבותיה, אשמח לשמוע.
              • hadarmt
                hadarmt נערך לאחרונה על ידי

טיול בנורבגיה - בלי רכב
                היי נועה,

אני מצרפת לך קישור מבלוג של טיול תרמילאים צעירים (בלי רכב) לסקנדינביה מאוגוסט שנה שעברה. החלק הראשון של הבלוג, אוסלו - ברגן -וצפונה עד איי לופטון, בעיניי מאוד רלוונטי עבורכם.

http://www.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%AA%D 7%A8%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9D+%D7%A6%D7%A2%D7%99% D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%A1%D7%A7%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%A0 %D7%91%D7%99%D7%94

אני עושה את הטיול הזה מתחילת אוגוסט ועד לאמצע ספטמבר (הטיסה שלי יוצאת בסופ"ש הקרוב) כך שאת מוזמנת לפנות אלי בהמשך להמלצות על מקומות שאני אטייל בהם.

אגב, יש סיכוי טוב שתראו את הזוהר הצפוני בצפון, כמובן בהתאם לתנאים בשטח. הזמן הכי טוב לצפות בו הוא בסתיו (שבוע אחרון של אוגוסט ושלושת השבועות הראשונים של ספטמבר) ובתחילת האביב (מרץ).

תהנו,
                הדר
                • MatanMo
                  MatanMo נערך לאחרונה על ידי

טיול בנורבגיה - בלי רכב
                  חייב להגיב בנוגע לזוהר הצפוני, אלא מה?
                  את הזוהר הצפוני ניתן לראות בטרומסו כבר מתחילת ספטמבר, ברגע שהירח מתחיל להתרוקן.
                  כמו כן, בטרומסו וסביבתה ניתן לחזות בזוהר הצפוני, לפחות ב50% מהימים שבהם מחשיך ב7-8, זה עניין של רצון ובריחה מעננים!

למרות שהתכתבנו במייל נועה, אני חייב גם לפרסם את זה פה למקרה שעוד אנשים קוראים..
                  הרבה אנשים בטח אמרו ועוד יגידו לך שספטמבר זה מוקדם מדי לראות את הזוהר הצפוני, אפילו אנשים בדרום נורבגיה יגידו לך שזה מוקדם מדי, אבל העובדה היא, שהזוהר הצפוני מופיע גם מופיע בספטמבר!

וכמו שכתבתי לך במייל אני אוסיף גם פה, מומלץ ביותר ללכת בניגוד לאינסטיקטים הישראליים (שהיו גם לי), ולשלם (לא מעט כסף) למדריך כדי לצוד את הזוהר הצפוני לפחות פעם אחת!

אגב, מדריך מומלץ - guide gunnar

עוד משהו, לדעתי הזמן הכי טוב להגיע לצייד אחר הזוהר הצפוני הוא אכן בספטמבר, מהסיבה הפשוטה שאפשר לשלב הרבה יעדים אחרים כי עדיין לא יורד שלג.
                  • hadarmt
                    hadarmt נערך לאחרונה על ידי

טיול בנורבגיה - בלי רכב
                    השמש פועלת במחזוריות של 11 שנה ושיא הפעילות הסולרית מגיעה לשיאה ב-2012 כך שהחורף הזה הולך להיות גדוש בפעילות סולרית וזה יבוא לידי ביטוי בכך שניתן יהיה לחזות בזוהר הצפוני גם בחלקים דרומיים יותר. לשם השוואה, שנה שעברה חזו בזוהר הצפוני בצפון מזרח אנגליה! השנה המומחים טוענים שזה יגיע עד רומא (אני קצת סקפטית אבל בהחלט יש סיכוי טוב לראות את הזוהר הצפוני גם במקומות דרומיים יותר בסקנדינביה).

אני מצרפת קישור של המכון לגאופיסיקה באלסקה. ניתן למצוא שם תחזית יומית לזוהר הצפוני (גם בצפון נורבגיה) עם הסברים מהם התנאים האופטימלים שצריכים להתקיים כדי להגדיל את הסיכויים שזה יקרה (באיזור חצות, כאשר אין עננות בשמיים וכאשר הירח אינו מלא) ואיפה כדאי לנו להיות כשזה יקרה (מחוץ לעיר גדולה באזור חשוך).

http://www.gi.alaska.edu/

בהצלחה,
                    הדר
                    • noaisme

טיול בנורבגיה - בלי רכב
                      תודה הדר, מתן -
                      אני חושבת שבאמת נלך על גונאר הידוע, וכך לא נצטרך להסתבך יותר מדי עם תחזיות אורורה.

אני באמת מקווה שספטמבר לא יכזיב אותנו. כמה נורבגים שהתכתבנו איתם דרך קאוצ'סרפינג אמרו שהחודשים המומלצים הם ינואר-מרץ, אבל קראנו בכמה אתרים הסברים לפיהם ימי השוויון הם מוצלחים במיוחד לצפייה באורות (כמו שהדר כתבה), אז נקווה לטוב.
                      • נירית
                        נירית נערך לאחרונה על ידי

טיול בנורבגיה - בלי רכב
                        שלום,
                        עוקבת בהנאה ועיניין אחר הדיון על אורות הצפון.
                        באמת השנה יש פעילות סולרית גבוהה, אבל האורות לפעמים נראים בשנים "רגילות" גם במקומות דרומיים יותר. בקיץ 2011 זכינו לראות "זנב" שלהם בבאנף, קנדה. עד שהבנו מה זה הם נעלמו, וזה לא היה מאד זוהר, אבל בכל זאת...

לגבי טרומסה-אנחנו מאד אהבנו את העיר, נחמדה ועם אווירה מיוחדת.
                        ממליצה מאד לטייל ב,אלפים" של lyngen ובפיורד בעל אותו שם. יש מספר אוטובוסים מטרומסה לשם, ולדעתי כדאי ללון באזור לילה או שניים.
                        טיול מומלץ נוסף, שניתן לעשות אותו ביום-לאיים המערביים. לוקחים אוטובוס מטרומסה ל belvik, ומשם מעבורת. טיול זה מתאים כטיול יום, אם תטיילו רק בחלק מהאיים.

בנורבגיה התחבורה הציבורית מאד טובה, מאפשרת להגיע כמעט לכל מקום!

כיף לכם-תהנו!!! Smile
                        • אתר התיירות של נורבגיה
                        • טרומסה
                        • תחבורה
                        • MatanMo
                          MatanMo נערך לאחרונה על ידי

טיול בנורבגיה - בלי רכב
                          נועה כמו שאמרתי, ולא הגזמתי, גם נורבגים שלא מתעסקים ממש עם הזוהר הצפוני יגידו לך שספטמבר זה מוקדם.
                          אני גם פיקפקתי בתחילה, אך גונאר הראה לי הוכחות מצולמת מחודש ספטמבר של שנה קודם לכן, והשתכנעתי.
                          אפילו בלפלנד השבדית, חשבו שאני משוגע שבאתי לראות את הזוהר הצפוני בספטמבר, אך הוא היה!

אגב, הופעה של הזוהר הצפוני באזוריים מרוחקים זה דבר שקורה, אך בגלל שאין באמת תחזית מדוייקת לפעילות, צריך ממש להיות בר מזל ולהביט לשמיים ברגע שזה קורה, ואם נמצאים אפילו בשטוקהולם, לא באמת חושבים לשבת בלילה בחוץ ולחכות לזוהר הצפוני.

עריכה: חלק מהופעות הזוהר הצפוני שראיתי בטרומסו אגב, היו בשמיים הדרומיים של טרומסו, לכן נראו גם מאיזוריים מרוחקים!
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון