חודש באירלנד וסקוטלנד
-
היי לכולם,
כל העסק הזה חדש לי מאוד, זה הטיול הראשון שאני מתכנן, פעם ראשונה שלי בחו"ל...
בגדול אלה הפרטים - יציאה באיזור ה18.9 וחזרה באיזור ה20.10. כל העסק מאוד גמיש, בעיקר בגלל מחירי הטיסות.
התכנון הוא כזה:
טיסה דרך לונדון, אפשרות לשהייה של יומיים בעיר להנות ממנה קצת.
המשך טיסה מלונדון לאדינבורו ואז שבועיים בסקוטלנד, מקווה שהמזג אוויר יאיר לי פנים...
שבועיים אחרונים באירלנד. (חשבתי על סביבות 3.10 עד הסוף)
כמובן שאני מתכוון להשכיר רכב, די חפרתי כאן את הפורומים והגעתי לכמה מסקנות:
1. לגבי כסף - יש לי ויזה בינלאומית עם שבב, האם זאת האפשרות הכי טובה? (טרוולרס צ'ק \ מזומן?)
2. להשכיר רכב כבר מהארץ כי זה יותר זול
3. לארוז כמובן בגדים חמים לסקוטלנד, העונה די גבולית.
4. לגבי GPS, יש לי אייפון עם WAZE האם זה יספיק?
לא עולים לי עוד דברים מהותיים כרגע...
בכל מקרה, אני רוצה להתרכז יותר בסגנון טיול של מסלולים של יום\יומיים, עם נקודת יציאה מרכזית (נראה לי קראתם לזה טיול כוכב?)ופחות טרקים של כמה ימים.
אני פחוות מעוניין ברפרוף על כמה שיותר מקומות, אלא יותר בקטע של להתרכז בכמה מקומות בודדים...
הבקשה שלי היא כזו:
א. אם תוכלו לאשר או לשלול את מה שכתבתי במסקנות שלי
ב. מאיפה כדאי לי לעבור בין סקוטלנד לאירלנד?
ג. מספר בודד של מקומות שאסור בשום אופן להחמיץ בשתי המדינות האלה.
תודה רבה רבה!
אמיתי. -
חודש באירלנד וסקוטלנדהיי,
אשתדל להגיב על מה שאני יודע וכמה דברים כלליים (כולי קנאה כמובן...
)
- ויזה בין לאומית זה מצויין. קח בחשבון שחלק מהמקומות לא מקבלים אשראי, ולכן צריך להחזיק גם קצת מזומנים בארנק ולמשוך מפעם לפעם.
- לגבי השכרת רכב, ממליץ לך לבדוק את האתר המצורף למטה.
יצא לנו להשכיר רכב באירלנד בעלות של משהו כמו 12 יורו ליום (לא כולל ביטוח).
צריך להזמין כמובן מהארץ.
- ממליץ לך לא לוותר על לונדון אם לא היית. תכלס ביומיים לא תספיק הרבה, ולכן אני ממליץ לעשות יומיים בהתחלה, ואז אם אהבתם להשאיר עוד יומיים-שלושה לסוף.
- בגדים חמים זה משהו סטנדרט לאי הבריטי. המלצה חמה - במקום לקחת כמה סוגי מעילים, וסוודרים וכו', קח פליז אחד טוב ומעיל גשם. פליז יעמוד בכל מה שתזרוק עליו, אלא אם כן באמת יהיה לכם גשם חזק מאוד.
- עד כמה שאני יודע, וייז עובד על גלישה. אתם לא תוכלו לגלוש בחו"ל (אלא אם כן תמשכנו את הבית) כי זה מאוד יקר. לכן מה שצריך זאת תוכנה עם מפות, ואז הגלישה היא רק דרך GPS וזה לא עולה כסף. מה שכן, התוכנות האלה יקרות יותר, וצריך למצוא אחת אמינה. אני לא ממש יכול להמליץ על זה, שכן התייאשנו די מהר מזה ועברנו למפות.
- לגבי סמארטפון - מומלץ לפנות לפני הטיסה למוקד השירות, ולבקש לחסום אותו לגלישה בחו"ל (פרט לWIFI כמובן). זה יבטיח שלא תחזרו ותקבלו חשבון של כמה מאות שקלים במקרה הטוב
- סגנון טיול. מבחינתי זה נקרא טיול מתגלגל ולא טיול כוכב. אל תזמינו לינות מהבית (אלא רק ללונדון, ואולי עוד לילה או שניים לצורך מסגרת). בהחלט אפשר לחפור ולמצוא צימרים מועדפים, ולפנות אליהם דרך האימייל כשאתם מגיעים לאיזור, או פשוט להגיע למקום ולבחור שם.
זהו בינתיים. יותר מאוחר אנסה להתייחס למקומות ספציפיים באירלנד -
חודש באירלנד וסקוטלנדהיי תודה על התגובה!
לגבי הכסף - האם מומלץ פאוץ' כסף מיוחד כזה שנכנס מתחת לבגדים? או שאין חשש כמעט לגניבות וסתם ארנק בכיס זה מספיק?
לגבי הwaze, ראיתי שיש חבילות גלישה בחו"ל יחסית סבירות, יכול להיות שיהיה יותר משתלם מקנייה של GPS והכל...
למשל אני מנוי בחברה סלולרית מסוימת, ומצאתי אצלה חבילת גלישה לחו"ל בנפח של 1 ג'יגה בתשלום של 100 שקל. שזה אחלה דבר, עד כמה שהצלחתי לברר, וייז לא לוקח יותר מחצי מגה לנסיעה של כמה שעות... הבעיה הגדולה היא ההורדה הראשונית של המפה שזה כמעט חצי ג'יגה, ואת זה אוכל לעשות על WIFI באיזה מקום.
בנוסף זה גם יוכל לאפשר לי סקייפ בכל מקום לתקשורת עם הארץ.
אני עוד צריך קצת עזרה לגבי איך כדאי לעבור מסקוטלנד לאירלנד?
ועוד שאלה של מתחילים - אני צריך ויזה או משהו בשביל להיכנס ללונדון? כמו ארה"ב?
ושוב תודה! -
חודש באירלנד וסקוטלנדלא צריך ויזה...
לגבי תכנית הגלישה - אם זה כך, אז זה שווה בהחלט. GPS הוא מכשיר מת שאין טעם לקנות בנפרד כמובן, ולהשכיר GPS עולה לפעמים כמו להשכיר רכב... לך תבין.
לגבי הכסף - אנחנו עדיין מסתובבים עם פאוץ' פנימי כזה, אבל הוא בדר"כ משמש יותר כהגנה על חשבון הבנק מאשר כהגנה על גניבות. כלומר, לפחות בתחילת הטיול, כשיש כמה מאות יורו ביד, אני מעדיף לשים את הרוב בפאוץ' ואת השאר שצריך להספיק ליום לשים בארנק, ובערב במלון להכין הכל להמשך.
בכל אופן, באירלנד ובסקוטלנד אין עומס של אנשים, ולכן יש פחות חשש מגניבות וכייסים, אבל אין סיבה לא להיות זהיר.
איך עוברים מסקוטלנד לאירלנד אני לא יודע. אני מניח שאפשר בטיסת פנים די זולה, או במעבורת מאיזורים מסויימים.
תנסה לבדוק בקישור המצורף (אמנם מעבר הפוך, אבל אני מניח שזה לא משנה). -
חודש באירלנד וסקוטלנדאוקיי תודה על התשובות...
מה אתם אומרים לגבי המסלול החלקי הבא:
1. לונדון - יומיים ואז טיסה לאדינבורו
2. אדינבורו - 3 ימים ואז נסיעה לאי סקאיי
3. האי סקאיי - 3 ימים ואז נסיעה לכיוון Drymen
4. טרק West Highland Way - שבעה ימים.
5. נסיעה לגלזגו + לינה בגלזגו
6. מעבורת לאירלנד.
לגבי אירלנד אין לי שום תוכנית עדיין...
כמה שאלות -
1. האם כדאי להתאכסן במרכז אדינבורו או שניתן למצוא משהו בפרברים שלה? הבנתי שזה יותר זול...
2. האם באי סקאיי יש מקום לינה מומלץ יותר מפורטרי? אני מתכנן להשכיר שם רכב, השאלה אם מרחקי הנסיעה שם גוזלים הרבה זמן?
3. לגבי WHW הבנתי שהחלק הראשון הוא די משעמם ונועד לחימום בלבד, חשבתי לוותר עליו ולהתחיל מהחלק השני (Drymen), מה דעתכם?
4. לגבי הרכב השכור - האם כדאי לשכור רכב אחד לכל התקופה? או כל פעם להחזיר ולשכור חדש? באדינבורו אני לא בטוח שאצטרך, ובWHW בטוח שלא אצטרך. השאלה אם יש היכן להחזיר אותו במקומות נוחים? ואם להישאר עם אותו רכב כל הזמן, אז איך להגיע מסוף WHW להתחלה? (מקום השארת הרכב)
ושוב המון תודה! -
חודש באירלנד וסקוטלנדועוד 2 שאלות,
1. האם שקעי החשמל בסקוטלנד ובאירלנד הם כמו בארץ? או שאצטרך להביא מתאם? (גם מבחינת המתח וגם מבחינת החורים...)
2. בגלזגו אומנם תכננתי רק יום אחד אבל אם יש שם משהו שאסור לפספס אז אני גמיש... חשבתי ישר להגיע ללוך לומונד, ואחרי צהרים\ערב להסתובב בעיר, ולמחרת על הבוקר לקחת את המעבורת לאירלנד.
ושוב תודה... -
חודש באירלנד וסקוטלנדלצערי אני לא יכול להתייחס למסלול בסקוטלנד, שכן טרם הייתי שם.
לגבי השקעים - לדעתי הם שונים. בלי קשר, מומלץ לקנות מתאם שמתאים לכל סוגי השקעים בעולם. קניתי בזמנו בדיוטי פרי, במשהו כמו 100 ש"ח, מה שנראה אז כיקר, אבל בדיעבד יצא מאוד נוח ושימושי, כי יצא לנו לטייל הרבה.
לגבי הרכב - אם אתה לא משתמש ברכב מספר ימים, אז כדאי לשקול החזרה, אלא אם המחיר פר יום והחניה הם נמוכים ואז פשוט חבל על ההתעסקות.
תנסה לעשות סימולציה של עלות בשתי הצורות. -
התייחסות לאירלנד וכמה דגשיםהיי,
אנחנו חזרנו עכשיו משבועיים (טיפה פחות)באירלנד ואם אתה חובב נופים, עיירות קטנות וכפריות ובירה טובה - אין ספק שתהנה
אנחנו טיילנו רק באירלנד העצמאית (כלומר בלי צפון אירלנד) אבל אם יש לך שבועיים ומעלה - אתה יכול להספיק גם את זה.
קח בחשבון שבאירלנד משתמשים ביורו ואילו בצפון אירלנד - בליש"ט (כמו באנגליה וכמדומני גם בסקוטלנד). כלומר, תצטרך להצטייד בשני סוגים של מטבעות. שילמנו בעיקר במזומן כדי לחסוך את עמלת ההמרה באשראי והיה מאד נוח.
המסלול כלל 3 לילות בדבלין ואח"כ שכרנו רכב+GPS ויצאנו לכיוון דרום-דרום מערב ולמעשה חצינו את האי עד לצידו השני, לאיזור קונמרה.
כמעט בכל מקום תמצא מסלולי הליכה בדרגות קושי שונות. יש מסלולים מסודרים באיזור הפארק הלאומי קילארני, טבעת קארי, מסלולי נוף משולבים בהליכה גם בטבעת דינגל (שאהבנו יותר מקארי). אנחנו לא עשינו טיול כוכב כי זה פחות נוח ופשוט התקדמנו כל לילה או שניים ליעד הבא. רק לעיתים רחוקות התקשנו למצוא B&B. המחיר הממוצע ללילה לזוג: 60 יורו.
אני מניחה שבאוקטובר יהיה קר למדי וגשם יורד על-פני כל השנה. אז מעיל גשם ומטריה - חובה!
ועוד דבר שכדאי לקחת בחשבון - הן בסקוטלנד והן באירלנד הנהיגה היא בצד שמאל. לכן העדפנו לקחת רכב אוטומטי שהוא כמובן יותר יקר. לנו זה היה שווה כדי לא להסתבך עם הילוכים "הפוכים". הנהיגה השמאלית לא קשה אבל כן צריך כמה שעות הסתגלות.
שיהיה טיול מהנה!
-
התייחסות לאירלנד וכמה דגשיםאוקיי אז עדכון:
וויתרתי על לונדון, חבל לי לפספס עיר כזאת אבל אשמור את כל אנגליה לטיול נפרד. הזמנתי טיסה, מתל אביב לאדינבורו עם שעה עצירה בלונדון.
התכנון הגדול נשאר אותו דבר, שבועיים בסקוטלנד עם סיום בגלזגו ומשם מעבורת לאירלנד.
יש לי רק שאלה 1. האם יש טעם להשכיר רכב? אני מבין שקשה להסתדר עם תחבורה ציבורית, אבל באדינבורו לא חושב שאצטרך רכב, בסקאיי אשכור רכב על האי ובWHW גם לא אצטרך רכב. אני צריך רק למעבר בין 3 המקומות האלו, האם זה הגיוני להשכיר כל פעם ליום? האם יש איפה להחזיר אותו בכל אחד מהמקומות האלו?
המון תודה! -
התייחסות לאירלנד וכמה דגשיםאחרי הרבה התלבטויות ומחשבה, הגעתי למסקנה המצערת שאוותר על WHW, או שאולי אעשה רק יום אחד ממנו.
במקום זה, תכננתי את המסלול הבא: (זה גוגל מפות, ובצד שמאל יש פירוט של המקומות...)
השאלה שלי היא האם יש טעם להשאיר את נקודות J וK (שהם wick וdurness) או שאפשר לוותר עליהם?
שאלה שניה: מה החלק הכי "שווה" של הWHW ומאיפה אני מתחיל אותו? החלטתי כן להשכיר רכב לכל התקופה, כי אני מתנייד הרבה יותר ממה שחשבתי בהתחלה.
שאלה אחרונה: מה לגבי אבימור? שווה לעבור שם? תודה לעוזרים!
הלינק למסלול שלי:
-
התייחסות לאירלנד וכמה דגשיםהיי אמיתי,
חזרנו ביוני האחרון (זוג+ 2 ילדות קטנות) מטיול של שבועייים בסקוטלנד.
קודם כל אני מבין שזה הטיול הראשון שלך בחו״ל , כלומר פעם ראשונה שאתה נוהג בחו״ל ועוד בצד השני. לדעתי קצת בעייתי אבל אני מניח שכבר חשבת על זה לפני....
לגבי המקומות במסלול, אני עברתי על המסלול שלך ואני מבין שכל אות במסלול זה לילה? אם כן אז כדאי לוותר על לילה בסטירלינג (אפשר לראות אותה בדרך מאדינברו למקום הבא), לקאלנדר יש סיבה מיוחדת שאתם מגיעים אליה? כי אם לא אז וותרו עליה.
אבימור היא עיירה של רחוב אחד- הסיבה היחידה והמוצדקת להגיע לשם היא אם אתם מתכננים טרק/טיול יומי בפארק הלאומי - cairngorm.
על durness לא כדאי לוותר- לדעתי אחד המקומות היפים בסקוטלנד, בכלל כל רצועת החוף הצפונית מרהיבה ביופיה.
באי סקיי לפחות 2 לילות - המקום הכי פראי/מיוחד/יפה בסקוטלנד.
כשאתה בונה את המסלול קח בחשבון שזמן נסיעה שאתה רואה במפה - במציאות זה תמיד לוקח יותר זמן. לדעתי בשביל טיול ראשון בחו״ל יש לך יותר מדי נסיעות וכדאי לך יותר להתמקד.
אני מצרף לכם את סיפור הטיול שלנו- אולי תקבלו רעיונות.
רובי
-
התייחסות לאירלנד וכמה דגשיםהיי רובי טוב לשמוע ממך, כמובן שעקבתי אחרי סיפור הטיול שלך בזמן אמת... היה מרתק, וקיוויתי שתגיב כאן מתישהו.
כל אות במפה זה מקום שאני מתכוון לעבור, לאו דווקא לישון. לחלק מהמקומות אני מקדיש חשיבות עליונה, כמו למשל לאי סקאיי שאהיה שם 3 ימים לפחות.
אני ממש רוצה לעלות עוד צפונה, אבל אני חושש ממזג האוויר הבעייתי, כי אני טס די בסוף העונה. אין לי בעיה עם גשם וכו' אבל סופות וערפל ובלאגן די הורס את הנוף (אבל מוסיף לאווירה...
)
קצת שיניתי ועדכנתי את העניינים, אני אפרט כאן את המסלול הסופי לבנתיים:
יום 1 עד יום 3 כולל: אדינבורו.
יום 4: סטירלינג, לוך קתרין, קלנדר, וגלנקו + לינה.
יום 5: דורניי, פורטרי (סקאיי עד יום 7)
יום 8: פורט אוגוסטוס, אינברנס + לינה
יום 9: לוך נס, אינברנס + לינה
יום 10: אבימור + לינה
יום 11: פיטלוכרי, גלזגו + לינה
יום 12: לוך לומונד, אדינבורו וטיסה לאירלנד.
בכל מקום כמובן קיימות 2 אפשרויות, או שיש אטרקציה כלשהי (טירה וכו') או שאני עושה מסלול הליכה חד-יומי. באף מקום לא אשאר לישון בשטח כי אני לא לוקח איתי ציוד מתאים בכל מקרה.
אני ממש לא רוצה לוותר על durness אבל זה מוסיף לי יום שלם של נהיגה, וייתכן שמזג האוויר הקשה בצפון יהרוס לי הכל בסוף... אני מתלבט אם לא אוכל לנצל את הזמן לדברים זמינים יותר...
אשמח לתגובתך!
אמיתי. -
התייחסות לאירלנד וכמה דגשיםעכשיו המסלול ברור יותר
לגבי מזג האוויר זה עניין של מזל- אם מישהו היה אומר לי לפני הטיול שיהיו לי 13 ימים ללא גשם הייתי מגיב כך
מזג האוויר בסקוטלנד הפכפך ויותר מכך הוא אינו צפוי.
ולכן לדעתי חבל לוותר על הצפון משיקולי מזג אוויר כיוון שגשם יכול לתפוס אתכם בכל מקום בסקוטלנד.
הערות לגבי המסלול:
1. לדעתי 3 לילות באדינברו זה מוגזם- מדובר בעיר יפיפיה ומבחינתי מקום חובה בסקוטלנד, אך בסקוטלנד מה שמיוחד זה הטבע. ממליץ לך לקצר ל-2 לילות. טיפ נוסף לגבי אדינברו - תקנו למצודה כרטיסים באינטרנט כך תחסכו עמידה ממושכת בתור ותחסכו זמן.
2. היום הרביעי נראה לי ארוך ומתיש- המלצתי עד הצהרים תהיו בסטירלינג משם תגיעו ללוך קתרין להליכה סביב האגם/ טיול אופניים ולאחר מכן תמצאו לינה על כביש 85 או בקרבתו.
3. חסר לי במסלול את טירת אינברארי- אחד האתרים היותר יפים ומרשימים בסקוטלנד. לדעתי תוכל לשלב את הטירה במעבר מכביש 85 בדרך לגלנקו (וכך תוכל להנות גם מגלן אורצ׳י).
4. שים לב שאתה עושה מספר פעמים חזרות על המסלול מאותו כביש וחבל... לפי מה שכתבת אתה מגיע לסקיי דרך כביש a-87 ויוצא ממנו באותה הדרך בכדי להגיע לפורט אוגוסטוס. כנ״ל לגבי לוכנס, כתבת שאתה מגיע מפורט אוגוסטוס לאינברנס (דרך לוך נס) ויום אחרי זה אתה מקדיש ללוך נס יום שלם (לאחר שגם ככה עברת לאורכו יום קודם).
אני ממליץ לך להגיע מסקיי ל- ullapool הדרך לשם מרהיבה ביופיה ובה לישון. למחרת להגיע לחופי הצפון ולישון שם לילה וביום הבא לרדת לכיוון אינברנס ולישון בה. לגבי לוך נס אני ויתרתי עליה כיוון שהבנתי מקריאה באינטרנט שהמקום מאוד מתוייר ולאו דווקא יפה יותר מאגמים אחרים.
רובי -
התייחסות לאירלנד וכמה דגשיםאוקיי.... עשית לי קצת בלאגן, ודי הייתי נעול על הדברים.
בכל זאת, שיניתי טיפה'לה בגלל שהיית שם, ואם אתה אומר שזה שווה אז זה מספיק בשבילי...
המסלול הסופי וזהו:
יום 1 עד יום 3: אדינבורו
יום 4: סטירלינג, אינבררי, גלנקו
יום 5: דורניי פורטרי וסקאיי עד יום 7
יום 8: ullapool
יום 9: לוך נס (לא מוותר), אינוורנס
יום 10: אבימור
יום 11: פיטלוכרי, גלזגו
יום 12: לוך לומונד, אדינבורו, אירלנד -
אירלנד - תכנון מסלולאז לפי דעתי סגרתי את הפינה של סקוטלנד.
הכנתי מין שלד של מסלול באירלנד. מכיוון שאהיה שם יותר זמן (15 יום) אז השארתי יותר מקום לאלתור על הדרך, וזה יהיה טיול בסגנון איטי ומעמיק יותר.
בכל מקרה, כל האתרים שמצוינים שם זה מקומות שמצאתי לפי הפורומים כאן או אתרים באינטרנט, אין לי שום דבר מיוחד כלפי אף אחד מהם.
אשמח אם תעזרו ותתנו רעיונות, ובמיוחד אני צריך משהו למלא את ימים 8-14... תודה!
יום 1: גלנדלוך, קילקני, גרייגואנאמאנה + לינה.
יום 2: שייט על נהר שאנון (יום שלם?) + לינה באותו מקום
יום 3: רוק אוף קאשל, דרומבג, קלונקילטי + לינה
יום 4: סקול, מיזן הד, קילרני + לינה
יום 5: טבעת קרי, דינגל + לינה
יום 6: גני לימריק, שאנון + לינה (ביקור של חבר בשאנון...)
יום 7: צוקי מוהר, גלווי + לינה
יום 8: ביקור באיי אלאן (Alan) ומכאן נגמרו הרעיונות
יום 15: דבלין וחזרה לארץ
חשבתי על להתחיל לטפס לכיוון הצפון, לאיזור לונדונדרי, בלפסט וכו' ומשם לחזור לדבלין. תודה לכל העוזרים! -
התייחסות לאירלנד וכמה דגשיםהמסלול לסקוטלנד נראה טוב יותר
2 דברים נוספים לגבי הדרך ל-ullapool:
1. את הדרך מסקיי לשם ממליץ לכם לעשות דרך כביש A832 מערבה וכך תהנו מדרך נופית מרהיבה ביופיה הכוללת את מפרץ gairloch, אגם ewe ועוד ועוד ...
2. קניון קורישלןך- נמצא במפגש הכבישים A832/A835 (המפגש המערבי, שים לב שיש עוד מפגש מזרחית יותר). אנחנו ויתרנו עליו
(למרות שהיה בתכנון ואף הגענו לחניון של המקום) עקב עייפות הבנות והעובדה שהיה קר מאוד!!! אך בכל זאת ממליץ לכם לשלב אותו (אלון ח. אמר שמדובר בקניון מדהים) וגם התמונות באינטרנט עושות חשק.
מאחל לכם נסיעה טובה, מלאת הנאה ומזג אוויר נפלא
ומחכה שתחזרו עם סיפור הטיול שלכם...
בהצלחה עם המסלול לאירלנד (ואז בעוד כמה שנים אתה תסייע לי
)
רובי -
התייחסות לאירלנד וכמה דגשיםהיי רובי תודה על התגובה
1. התוכנית באמת לעבור דרך הכבישים שציינת, משום מה המפה של גוגל לא הראתה את זה כמו שביקשתי...
2. לגבי הקניון, לא מצאתי כמעט שום איזכור שלו באינטרנט, איך מגיעים לחניון שלו? אני מניח שלפני ullapool אעבור שם, אז תחשוב שאני בא על כביש A832. זה יהיה בצד ימין לפני הצומת? יש שילוט?
אני לא חושב שאגיע ליומן מסע מפורט כמו שלך, אבל אשתדל כשיהיה אינטרנט לעדכן מה הולך...
והמון תודה!!
נ.ב. אני עדיין מחכה לעזרה לגבי אירלנד, אז מי שמכיר ויודע מוזמן להעלות רעיונות... -
התייחסות לאירלנד וכמה דגשיםהקניון והחניה יהיו מצד שמאל, קצת לפני המפגש עם כביש a835 . שילוט לקניון מופיע מספר פעמים על כביש a832. אין מצב לפספס את החניה כיוון שנמצאת על הכביש + שלט המכווין אליה ברגע שמגיעים למקום.
צירפתי לך מסלול מפורט בתוך הקניון היוצא מהחניון. דרך אגב אתר האינטרנט ממנו לקחתי את המסלול הינו אתר מצויין למי שמחפש מסלולים רגליים בסקוטלנד
רובי