ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול למערב סין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    35
    11034
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • פיירי
      פיירי נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      מחפשת המלצות לאיזורים המוסלמיים במערב סין שמתאימים לאמצע אוגוסט עד אמצע ספטמבר.
      אח"כ מתכננת לעבור לאוזבקיסטן. אשמח להמלצות גם עליה.
      תודה!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • papkin
        papkin נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב סין
        אזורים מוסלמים במערב במיוחד אם לאחר מכן חוצים לכיוון אוזביקסטן,זה מחוז האטונומי האוייגורי שינג'יאנג XINJIANG מצאתי מידע על מזג אויר רק בבירת המחוז אורומוצ'י מדובר על 22 מעלות באוגוסט ו17 בספטמבר בהחלט מזג אויר נוח לטיול,ףמבחינת גשם בין 5-7 ימים בחודש שהם גשומים לא נורא כלל.
        מידע אפשר למצוא בלונלי פלנט פה במדור טיפים באתר ואני מצרף שני קישורים גם כן.
        • מידע על שינג'יאנג
        • מזג אויר
        • or1020
          or1020 נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב סין
          בשניהם הייתי לפני פחות מחודש ועל שניהם אני יכול להרחיב. מה את מבקשת לדעת?

ואיך את מתכוונת להגיע משינג'יאן אל אוזבקיסטן?
          • פיירי

טיול למערב סין
            תודה לשניכם!
            ושאלות...
            אני שומעת שהאיזורים האלה הופכים לפחות ופחות אויגורים ויותר סינים.
            האם האיזורים המוסלמיים הם עדיין כאלה?
            והאם יש לכם הצעה לטיול של חודש באיזור? ואיך כדאי לשלב את זה עם שבועיים באוזבקיסטן?
            האם כדאי לטוס מהארץ לאוזבקיסטן ומשם הלוך חזור לאורומצ'י?
            ובכלל - את השבועים באוזבקיסטן נראה לי הרבה יותר קל לתכנן. מערב סין פחות... איך מטיילים שם? מה אופי הטיול? איך מתניידים?
            המון תודה!
            • papkin

טיול למערב סין
              בעשור האחרון הרבה סינים ממוצע האן היגרו למחוז הזה במיוחד לערים הגדולות כמו אורומוצ'י ולחלקים החדשים של קאשגדר,יחד עם זאת עדיין יש בקשאגר את העיר העתיקה אוטנטית במאה אחוז,יש מקומות נופסיפ טורפאן למשל ומקומות קטנים יותר כגון קוצ'ה שהם מאוד אוייגורים.
              אגב שינג'יאנג זה לא רק אוייגורים יש שם גם קאזחים טורקמנים ועוד.
              יש השקעה אדירה בתשתיות שם על מנת לפתח את מחוז הספר המרוחק,כבשים חוצי מדברות בטוך המחוז רוב ההתניידות היא על אוטובוסים פחות על רכבות אבל בהחלט אפשרית.
              אני הייתי עושה טיול באוזביקסטן נכנס יבשתית לסין לשינג'יאנג ואו שממריא משינג'יאנג נגיד לחטשקנט (די בטוח שיש טיסה כזאת) ומשם לארץ,או לוקח רכבת/טיסה לבייג'ין מטייל שם כמה ימים וממריא משם חזרה לארץ.
              • פיירי

טיול למערב סין
                חשבתי שאולי בגלל מזג האוויר, כדאי להתחיל בסין ואז לעבור לאוזבקיסטן בסוף ספטמבר...
                לגבי המעבר היבשתי - זה לא אומר לעשות ויזה יקרה למדינות שבדרך?
                • papkin

טיול למערב סין
                  לגבי ויזות למדינות השכנות אני לא יודע,לגבי מזג אויר עדיף שיענו פה חברים שביקרו במחוז הזה אני יודע שבכללי סוף סםפטמבר וכל אוקטובר זה זמן מצויין בכל חלקיה של סין למעט טיבט והמקומות הגבוהים ממש וכמו כן צפון מזרח הרחוק שגובל בסיביר שם כבר מתחיל הקפור
                  • אריק הישן
                    אריק הישן נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב סין
                    - הרובע הישן של קאשגאר: נמצא, לצערי, בהליכי בנוי מחדש ומאבד את האוטנטיות שלו. כמה חבל. (אני מתייחס בעיקר למה שכתב פאפקין עליו).
                    במחוז עצמו אין הרבה מה לראות באורומצ'י, אבל יתר המקומות שווים ביקור - בעיקר בשווקי סוף השבוע שבהם. קאשגאר וטורפאן מפורסמות בשווקים הללו ובעיקר בשוק בעלי החיים (הוא נפרד מהשוק הרגיל).
                    - אם אינך רוצה לבקר בקירגיסטאן וטאגיקיסטאן אז את צריכה לטוס לאוזבקיסטאן. כמדומני שרק לעיר המחוז אורמצ'י יש שדה תעופה בינלאומי. כדאי שתעשי קצת חיפושים באינטרנט.
                    - ויזה לסין כדאי לעשות בארץ. ויזות ON THE GO מאד מסובכות באזור הזה.
                    - הויזה לאוזבקיסטאן היא בעייתית יותר מהויזה לסין. תבררי אצל סוכן נסיעות בארץ איך. יתכן שניתן לקבל בטשקנט VISA ON ARRIVEL - אינני יודע כי הגעתי בדרך היבשה.
                    - רוב האנשים "עושים" באזבקיסטאן טיול מעגלי: טשקנט-סמרקנד-בוכרה-חיווה. יש המצרפים את עמק פרגנה.
                    • or1020

טיול למערב סין
                      חשוב מאוד שתגיעי אל אוזבקיסטן בעונה המתאימה, הטמפרטורות יכולות להצפין שם לכיוון החמישים ומספר המטיילים מועט למדי.

אם תתחילי מאורומוצ'י, תוכלי להגיע יבשתית אל אוזבקיסטן דרך קזחסטן. זה יקח לך מעט יותר מיומיים- אוטובוס של 24 שעות ורכבת אל אוזבקיסטן במשך זמן דומה- ואת שם. אבל זה אומר שתצטרכי להוציא ויזה קזחית, עלותה 30$ והיא תהיה מוכנה תוך כארבעה ימים. אם יש לך זמן, אני ממליץ לך בחום לבקר בה, היא שווה את זה.

ועוד משהו- הויזה האוזבקית דורשת מכתב הזמנה. תקלי על עצמך ותוציאי אחד ברגע שתדעי מהם התאריכים בהם תהיי שם.
                      • mectype
                        mectype נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב סין
                        מצטרף להמלצתו החמה (תרתי משמע) של אור לגבי תשומת לב למזג אוויר.
                        אני לא יודע מה קורה בשינג'יאנג באוגוסט-ספטמבר.
                        כשהייתי במאי יוני שם היה מזג אוויר מצוין, למעט כמה ימים של גשם פה ושם (בעיקר כשמתקרבים להרים בדרום המחוז).

מצרף לינק לרשמי טיול (אמנם בגוון קצת ספציפי.. Very Happy) על הטיול שלי באיזור:
                        http://www.lametayel.co.il/+%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%91% D7%A1%D7%99%D7%9F+%D7%97%D7%99%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D+%D7%9 C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%AA+%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99+%D7 %A1%D7%99%D7%9F%22

אני אשמח לתת טיפים יותר ספציפיים.
                        כמו שאריק אמר - באורומצ'י אין המון מה לחפש. אני מאוד נהניתי בקשגאר וסביבתה (כביש קאראקורום ואגם קאראקול), ומשם המשכתי דרומה על הכביש לחוטאן וקריה, כשעצרתי בדרך בקע'יליק. היה בעיקר חוויתי.. תרבות משונה ומעניינת התרבות האויגורית.
                        מה שאני בטוח שכולם יסכימו בקונצנזוס מוחלט הוא האוכל המטריף שיש באיזור הזה. תאווה לחיך.
                        • zvikamr
                          zvikamr נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב סין
                          בדרום שינג'יאנג חם מאוד בקיץ, ואזור טורפאן נחשב לאחד החמים בעולם. מאורומצ'י וצפונה נעים יותר בקיץ, אבל פחות אויגורי.
                          אם את רוצה לשלב את אוזבקיסטאן ושינג'יאנג, נראה לי הגיוני לעשות כיוון אחד יבשתית מקאשגאר לטשקנט (או הפוך) דרך פיסה קטנה יחסית מקירגיזסטאן - מעבר אירקשטאם ואוש. את הויזות לסין ולאוזבקיסטאן עדיף להוציא בארץ, את הקירגיזית אפשר לסדר באורומצ'י.
                          • פיירי

טיול למערב סין
                            תודה רבה על התשובות!

ל or1020 ולzvikamr - לגבי המלצתכם על דרכי הגעה מאורומצ'י לאוזבקיסטן:

נראה הכי זול לקנות כרטיס טיסה לקזחסטן (יש טיסה ישירה וזה יצא לי בחיפוש כמעט חצי מחיר מלאוזבקיסטן או אורומצ'י) ומשם לנסוע באוטובוס לאורומצ'י ואז מאורומצ'י לנסוע ברכבת או באוטובוס לאוזבקיסטן.
                            על האוטובוס מקזחסטן לאורומצ'י מצאתי מידע.
                            אבל על הנסיעה מאורומצ'י לאוזבקיסטן אני לא מצליחה למצוא מידע כמו: כמה היא עולה, האם עדיף ברכבת או באוטובוס, ודרך אילו מדינות היא עוברת - כלומר לאילו מדינות נצטרך להוציא ויזה רק בשביל הדרך.

המון תודה!
                            • or1020

טיול למערב סין
                              אם תרצה להגיע מאורומוצ'י אל אוזבקיסטן תצטרך ויזה אל קזחסטן.
                              עשיתי את הדרך ההפוכה והוצאתי את הויזה לקזחסטן בטשקנט. תוכל להוציא את הויזה לקזחסטן- בקלות יש לומר- באורומוצ'י. Mectype כתב טיפ יפה בנושא וזה מופיע גם בבלוג שלו (קראת? קראי, יש בו מידע ותיאור שיתן לך מושג ותמונה על המקומות האלו).

הנסיעה היא ברכבת של קצת יותר מעשרים וארבע שעות. למיטב ידיעתי אין אוטובוסים שעושים את הדרך הארוכה הזו. מעבר הגבול ובידוק בטחוני מתבצע בתוכה ובגדול זו דרך די נוחה לעבור אל אוזבקיסטן.

ושוב, הדגש הוא על מזג האוויר. מתי אמרת שאת מגיעה לשם?

• פיירי

טיול למערב סין
                                אני מתכננת לטוס בעוד שבועיים לקזחסטן, משם ישר לשינג'יאנג (כי בקזחסטן חום איימים), לטייל בשינג'יאנג שלושה שבועות, לנסוע לאוזבקיסטן (אמצע ספטמבר) ואז לקראת סוף ספטמבר לעבור לקזחסטן, להסתובב שם כמה ימים ולטוס חזרה לארץ.
                                נשמע אפשרי? Rolling Eyes
                                • or1020

טיול למערב סין
                                  נשמע מעולה, אבל גם בשינג'יאנג חם מאוד. ואל תמהרי לצאת מאלמטי, לא נראה לי שהיה שם חם יותר מאורומוצ'י.

איזה כיף לך, את הולכת לחוות הרבה Surprised

• papkin

טיול למערב סין
                                    נשמע אחלה טיול למרות החום מה שבטוח אוכל טוב יהיה חלק בלתי נפרד מהטיול Very Happy
                                    • פיירי

טיול למערב סין
                                      המון תודה לכם!
                                      כנראה בגלל שלוקח המון זמן להוציא ויזות, אטוס לקירגיסטן ומשם אעשה את כל המעברים - לאורומצ'י ואז לטשקנט...

זו באמת לא בעייה להוציא ויזה בגבול בקירגיסטן? Smile
                                      אה וגם - הסינים דושים בוקינג במלון בשביל ויזה - יש לכם אולי המלצה על מלון תרמילאים/ אכסנייה/ משהו זול אחר רק ללילה ראשון?
                                      שוב, תודה!
                                      • or1020

טיול למערב סין
                                        אין ויזות בגבול קירגיסטן, את הויזות תצטרכי להוציא בבישקק הבירה.
                                        אילו ויזות את צריכה להוציא? את חלקן תוכלי להוציא בארץ.
                                        • פיירי

טיול למערב סין
                                          אני אטוס מהארץ לבישקק ואז אסע משם באוטובוס (אגב, אתה יודע במקרה כמה הוא עולה?... לונג שוט...) לאורומצ'י. ואז אסע שוב דרך קירגיסטן לאוזבקיסטן (גם באוטובוס כנראה...בטח יש כזה... או עם עצירה בבישקק בדרך) אז שוב אצטרך ויזה לקירגיסטן ואז אחזור לקירגיסטן לטיסה ארצה. אז אצטרך ויזה שמאפשרת 3 כניסות לקירגיסטן במשך חודש וחצי... וגם ויזות לסין ולאוזבקיסטן (שאעשה בארץ).
                                          • פיירי

טיול למערב סין
                                            אה, כן Razz התכוונתי בשאלה הקודמת להוצאת ויזה בשדה התעופה בבישקק כשאנחת...
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון