ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מנשא גב לתינוק

פורום טיולי משפחות
    8
    17
    8419
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • לול_81
      לול_81 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מחפשים מנשא גב לבת שנה וחצי.
      מדדנו בחנות את ה-Vaude Jolly וכן מנשא נוסף של Tatonka.

נשמח להמלצות או להארות כלשהן לגבי המנשאים הנ"ל או מנשאים מומלצים אחרים. למה צריך לשים לב בעת הקניה?

תודה! Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לול_81

ועוד משהו - מהי מדיניות אל על לגבי מנשא גב?
        בתור איזו כבודה מנשא נחשב? ואיך בכלל אורזים ומשלחים מנשא גב? בינתיים לא מצאתי התייחסות לכך באתר שלהם..
        • אורה.ג.
          אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

ועוד משהו - מהי מדיניות אל על לגבי מנשא גב?
          הי,

הטטונקה לנו היה מעולה. נהננו ממנו הרבה שנים. אבל הדבר הכי חשוב במנשא גב הוא שיהיה לכם נוח (!!!), וזה אומר למדוד אותו בחנות עם הילדה על הגב (!!!).

לגבי משלוח בבטן המטוס - נהגנו לעטוף אותו בניילון פצפצים שעליו ליפפנו סלוטייפ רחב (כמו זה שלכלכנו איתו את החלונות במלחמת המפרץ Laughing Laughing Laughing ). זה נשמע אולי קצת חוראני, אבל זה עבד מעולה ושמר עליו היטב.

מקווה שהצלחתי לענות על השאלות....
          אורה
          • לול_81

אכן ענית
            נשמע שעשיתם קילומטרז' מכובד עם המנשא Smile

אברר לגבי מדיניות המטען העדכנית, מקווה שזה לא נחשב כעוד תיק.
            • mandi a
              mandi a נערך לאחרונה על ידי

אכן ענית
              לנו היה וואודה שהתאים גם לי (1.60 בקושי) וגם לבעלי (1.80 ועוד קצת). הצלחנו לכוונן אותו לשנינו וזה היה מעולה (כי אני השתמשתי בו כשהורדתי את הכלב בארץ ובעלי נשא אותו לטיולים ארוכי טווח ולחול).
              אנחנו היינו חורנים עוד יותר, קניתי בהום סנטר שקיות גינון חזקות ועבות וגדולות ועטפנו אותו עם המסקינטייפ של מלחמת המפרת (םשוט חסכנו את פעולת הליפוף והכנסנו אותו פנימה).
              היום החוקים השתנו, כדאי לברר בחברת התעופה(השתמשנו בו בטיסה בפעם האחרונה לפני שמונה שנים בערך), אבל אצלינו הוא לא נחשב למטען מיוחד ושלחנו אותו בכבודה חריגה ביחד עם הצ'ימידן.
              • tallybh
                tallybh נערך לאחרונה על ידי

אכן ענית
                המנשא בהחלט נחשב תיק. אני לא סגורה אם הוא יכול לבוא במקום עגלה שמגיעה לכם. אנחנו לא עטפנו אותו בכלום, פשוט שלחנו.
                הואודה שלנו בשימוש אינטנסיבי כבר 5 שנים, הוא נוח מאד, אני פחות אוהבת את הצלון שלו, אולי הם השתפרו מאז, לדויטר יש צלון שנראה על פניו יותר אפקטיבי. אנחנו נוהגים גם לכסות את הילדה בחיתול בד, קשור עם חבל בפינות בנוסף לצילון.
                אזהרה חשובה מאד!!!! יש להדק את הברגים כל כמה חודשים, זה כתוב בהוראות, אבל מי קורא הוראות של מנשא. באמצע טרק סנט פול בטורקיה, באיזור מצוקי במיוחד, התפרק לנו אחד הברגים, למזלנו המנשא לא נפל, ובעיירה הקרובה היתה חנות אופניים שתיקנה לנו את זה (אגב, בחינם, הטורקים כל כך נפלאים)
                רק אל תתפשרו על מנשא זול, לא נוח לא לסוחב ולא לתינוק. אם אתם חושבים שלא תטילו הרבה עם מנשא, יש לכם 3 אפשרויות:
                1. לשכור, כל חנות טיולים תשכיר לכם, לא יודעת בכמה.
                2. לקנות יד שניה
                3. לשאול מחברים
                • אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אכן ענית
                  האם המנשא נחשב כפריט? תלוי בחברת התעופה ובגיל הילד. לחברות שונות מדיניות שונה.

לנו יש את ה deuter kid comfort 2. אנחנו מאד מרוצים ממנו.
                  אני אסביר את זה ככה - בטיולים אישתי מעדיפה לסחוב את המנשא (15-20 קילו כולל הילד, שקית שתיה וקצת ציוד שבפנים) ולא את התיק (10 קילו) בגלל מערכת הגב האיכותית של המנשא.

זה מנשא של למעלה מ-1000 ש"ח בארץ, ולטעמי שווה כל גרוש. זה כבר הילד הרביעי שמשתמש בו (אם כי לא בשימוש אינטנסיבי - כל ילד 5-10 טיולים).
                  הדגם המסויים הזה גם ניתן לפירוק מלא של כל הבדים ולכביסה כך שהוא נראה כמו חדש. חשוב למקרה של תינוקות מריירים, או במקרה שמישהו מקיא במנשא. וגם נעים בלי קשר לכבס אותו מדי פעם (לא כל יום כמובן). אין לי מושג עם כולם כאלה.
                  ניתן גם לכוון לו את הגובה כך שיתאים לאנשים נמוכים או גבוהים, אבל אנחנו לא טורחים לעשות את זה למרות ה-20 ס"מ פער ביני לבין אישתי.
                  עוד דבר שאני משתמש בו במנשא זה מערכת שתיה. המנשא בא עם הכנה (כלומר תא מתאים). את השקית והצינור קניתי לבד (עוד 100+ שקלים). מחזיק עד 3 ליטר.
                  אני גם מקפיד על המגן שמש מעל לראש (בחלק מהחנויות בתוספת תשלום). גם נגד שמש (במקום לריב עם הילד על הכובע), אבל גם כשמטיילים בחורש סבוך המגן שמש עוזר נגד חלק מהענפים ומצמצם את כמות השריטות בראש הילד, אם כי אין טיול שאני לא דופק להם את הראש באיזה ענף נמוך Smile
                  • Deuter Kid Comfort II
                  • tallybh

אכן ענית
                    יש דויטר כזה, ביד2 ב420ש"ח בכרמיאל
                    • superh
                      superh נערך לאחרונה על ידי

מצטרף להמלצה על kids comfort
                      כמו שנאמר לפני הכי חשוב שזה יהיה נוח ויש להתאים את מערכת הגב בדומה להתאמה שעושים למוצ'ילה ( תיק גב ).

לגבי מזלוח בטיסה, התיק נחשב למזוודה לכל דבר. שימו לב שניתן לשים בו דברים כששולחים אותו. אנחנו שולחים אותו בתוך כיסוי למוצ'ילה.
                      • לול_81

תודה רבה לכולכם
                        נמשיך ונעשה עוד סבב מדידות, וננסה לחפש גם את הדויטר שעד עכשיו לא ראינו. תודה!
                        • עידו
                          עידו נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכולכם
                          לנו יש מנשא של VAUDA ואנחנו מאוד מרוצים. המנשא עשה כבר די הרבה קילומטרים בשבילי ארצינו, וגם במזרח אירופה.
                          בקרוב מאוד הוא יוצא למסע חדש באירופה... הפעם הוא ישמש את הילדה הקטנה 🙂

בכל מקרה, אנחנו העלנו פעמיים באל-על את המנשא למטוס בתור תיק גב, והכנסנו אותו (בלי הילדה, חשוב לציין!) לתאים מעל הראש.
                          אף פעם לא אמרו לנו כלום, או עשו בעיות עם זה.
                          • לול_81

וואלה
                            מזל שבלעדיה Smile

אל על לא עשו בעיות? בדיוק ראינו עכשיו שהמימדים של הדויטר למשל חורגים במקצת מהמידות המותרות באל על, אבל מעניין עד כמה באמת מקפידים על זה, כי אם לא - זה יכול להיות פתרון מצוין.
                            • לול_81

vaude jolly comfort vs deuter kid comfort 2
                              כנראה שאלו המועמדים הסופיים שלנו.
                              שניהם נמדדו וכו' ונראה שבשניהם גם הנושא וגם הנישאת מרוצים Smile

למומחים, האם יש הבדלים מהותיים ביניהם, או מאפיינים שחשוב לשים לב לפני ההחלטה? מתלבטים ביניהם ולא ממש יודעים להכריע..

תודה על כל העזרה עד כה!
                              • tallybh

vaude jolly comfort vs deuter kid comfort 2
                                שניהם מהטובים ביותר שיש, תקנו את הזול יותר, כדאי להרים טלפון ל"לכל הרוחות" בגבעת חיים, (ליד חדרה) לשאול את המחיר שם. זאת חנות הבית שלנו, והם בד"כ יותר זולים מאחרים.
                                • oggi1
                                  oggi1 נערך לאחרונה על ידי

מנשא גב לתינוק
                                  אז אני אמליץ על מנא גב רך.
                                  אנחנו עם הארגו כבר שנים- עם הגדולה והקטן, מטיילים המון בארץ וגם מסלולים ארוכים בחו"ל. לנו הוא הכי נוח. גם טכנית- מתאים לשנינו, נכנס לכל תיק, שימור בסיסי ונעים בגב.
                                  ואפילו יותר מכך- חברים שלנו שטיילו עם מנשאים קשיחים (ומהטובים שהוזכרו כאן) ניסו והתאהבו.
                                  אם אתם בעניין- יש כמה סוגי מנשאי ילקוט. אני ממליצה לנסות ולמדוד.
                                  • לול_81

מנשא גב לתינוק
                                    תודה על הצעה מכיוון קצת אחר. יש לנו את הארגו, ובשנה שעברה אכן טיילנו איתו בחו"ל (עדיין על הבטן). אני ממש אוהבת אותו, אבל איכשהו עוד לא התיידדנו עם הנשיאה על הגב, וגם יש לי חשש שהקטנה (שכבר גדלה) תרצה משהו יותר "מאוורר" וגבוה ולא דבוק לגב של ההורים שלה.
                                    אבל זה כן משהו שחשבנו עליו, ואין ספק שלדחוף את הארגו לאיזה תיק הרבה יותר פשוט מלארוז ולקחת ולסחוב את כל המנשאים הגדולים.
                                    • oggi1
                                      oggi1 נערך לאחרונה על ידי

מנשא גב לתינוק
                                      זה נראה מסובך אולי , בהתחלה. אבל הנשיאה על הגב והעלייה למנשא (בעיקר אצל אלו שיכולים לעלות עצמאית ל"שק קמח" היא ממש פשוטה. אצלנו הגדולה גם בגיל 3 נהנתה עליו ואם לא היינו שמים וטו- עדיין הייתה מבסוטה, גם לבן השנה ורבע זה כיף. אבל זה עניין של טעם. לי נשיאת בטן לא הייתה נוחה אחרי גיל 4 חו' (בארגו יחסית כן, על הבייביביורן- אף מילה..), את הקטן העברתי אחורה עוד קודם.
                                      • 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון