ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול למערב סין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    35
    11034
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • or1020
      or1020 נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב סין
      בואי נעשה את זה מסודר יותר Razz

1. מבישקק תוכלי להגיע אל אלמטי בקזחסטן ואליה תצטרכי ויזה.

2. מאוש בקירגיסטן תוכלי להגיע אל קשגר בסין וממנה אל אורומוצ'י.

3. אין ויזה לקירגיסטן המאפשרת שלושה כניסות.

אם תנחתי בבישקק המסלול הכי הגיוני יהיה לעבור אל סין דרך אוש אל קשגר, ממנה אל אורומוצ'י, משם אל אלמטי וממנה אל אוזבקיסטן.
      יש סיכוי שתשני את הטיסה שלך אל קזחסטן? זה יהיה פשוט יותר.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mectype
        mectype נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב סין
        היי! מצטרף לדיון..

ככה -
        אם את לא מתכננת לטייל בקירגיזסטן, אלא רק לנחות שם כדי לצאת משם לסין, ואז לחזור ולעבור משם לאוזבקיסטן..
        אז כמו שאור אומר.. עדיף לך לעשות את המעברים דרך קזחסטן. זה יחסוך לך לא מעט כאבי ראש.
        אילו כאבי ראש?
        העיקרי שבינהם - הגעה מבישקק לסין - זה לא דבר טרוויאלי. מישהו כתב פה בפורום על דרכי הגעה כאלה, פוסט מאוד ממצה על המעברי גבולות. תחפשי אותו ותקראי. זה לא סוף העולם לעשות את זה, יש שיגידו (בינהם אני..) שזה אפילו חוויתי וכיפי. אבל זה לא שאת עולה על אוטובוס נוח בבישקק ויורדת ממנו כעבור זמן מה בקשגאר. ממש לא Smile
        אותו סיפור בדרך חזרה... כלומר מסין לבישקק.
        ויזה כפולה לקירגיזסטן - לא יודע איך זה עובד..

אוקיי, נגיע לשלב ההמלצות:
        בהנחה שאת מעוניינת לבקר רק בסין ואוזבקיסטן, בלי מה שבאמצע, לדעתי הדרך הפשוט היא כך:
        ארגני לעצמך ויזה לסין עוד בארץ (!). לגבי אוזבקיסטן - לא ביקרתי שם, אך כדאי לך להתחיל לסדר את הויזה לשם גם מבעוד מועד. אור כתב לא מעט על זה גם בזמן האחרון..
        עכשיו - קני טיסה לאלמטי.
        באלמטי את עולה על אוטובוס של 24 שעות לאורומצ'י.
        עושה את הטיול של בשינג'יאנג - כמה זמן שאת צריכה שם (או עד כמה שהויזה תתן לך..). מסיימת באורומצ'י.
        מוציאה שוב ויזה לקזחסטן באורומצ'י - זה לוקח כשבוע (את יכולה לעשות את זה גם בתחילת הטיול..), לפעמים אפשר קצת "לזרז" אותם (נדמה לי שאצלי אני שמתי את הדרכון ביום חמישי ואספתי ביום שני, לא יודע איך זה היום).
        בקיצור - עולה על אוטובוס מאורומצ'י לאלמטי.
        משם ממשיכה לטשקנט - לא סגור על איך בדיוק ולמה - אבל (שוב), אור עשה את המסלול ההפוך, אני מניח שהוא יכול לענות במדויק. לדעתי ברכבת (?)

אם את מוכנה לעשות את הדרך מבישקק לסין, אז את יוצאת בקשגאר. אני הייתי ממליץ לוותר על אורומצ'י, לדעתי היא לא שווה את הנסיעה לשם, אלא אם פנייך מועדות לאיזורים הצפוניים כמו אגם קאנאס וכו'.
        בכל מקרה - את יכולה לטייל באיזור קשגאר ולחזור משם. לחזור חזרה לאוש ומשם לדעתי אפשר לעבור לאוזבקיסטן (אם כי אדגיש כי לא עשיתי את זה) אולי מישהו יכול להגיב בנושא הספציפי הזה.
        • פיירי
          פיירי נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב סין
          כיף שיש עם מי להתייעץ... Smile
          הסיבה שחשבתי לטוס לקירגיסטן היא שהויזה לקזחסטן לוקחת 10 ימי עבודה.
          לאוזבקיסטן לוקחת שבוע ולסין 4 ימים.
          אם אחכה עוד שלושה שבועות לא יהיה לי זמן לטיול...
          על אוזבקיסטן ומערב סין אני לא רוצה לוותר, אז נשאר לוותר על הויזה לקזחסטן.
          קירגיסטן לא דורשת ויזה מראש.
          כך שאני בכלל לא יכולה להכנס לקזחסטן.
          אז אני צריכה לנסוע מקירגיסטן למערב סין (קאשגאר אמרת...) וממערב סין חזרה לקירגיסטן ומשם לאוזבקיסטן ומאוזבקיסטן חזרה לקירגיסטן... זה אומר 3 כניסות לקירגיסטן.
          כל אופצית טיסה אחרת עולה לי כפול (ישראל - אורומצ'י- אוזבקיסטן - ישראל, למשל, או ישראל - אוזבקיסטן-אורומצ'י-אוזבקסיטן - ישראל).
          אבל הכדאיות של זה תלויה בכמה יעלה לי להכנס 3 פעמים לקירגיסטן + לנסוע הכל באוטובוס...
          • אריק הישן
            אריק הישן נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב סין
            מילת אזהרה: יש לך 3 כניסות לקירגיסטאן. אם חלקן בדרך היבשה - אז את צריכה ויזה מרובת כניסות (ואני לא בטוח שתקבלי כזו בשדה התעופה בבישקק) או שתצטרכי כל פעם להוציא ויזה חדשה כזו. ואם את בסין אז את הויזה צריך להוציא באורומצ'י שמרוחקת 24 שעות נסיעה מקשגר.
            אם את טסה כל הפעמים - אז זה אולי פשוט יותר מבחינת הויזות לקירגיסטאן אבל בטח יקר הרבה יותר.
            גם תביאי בחשבון שהמעברים היבשתיים נמשכים הרבה זמן וזה מרחקים ארוכים.

• mectype

טיול למערב סין
              היי שוב,

תקראי בבקשה על המעברי גבולות פה:
              http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3631871/srch-irk eshtam#msg_3631871

אני חושב שאם בכך חשקה נפשך - כלומר ביקור בשינג'יאנג ואוזבקיסטן שווה לך לשקול הגעה ישירות לאורומוצ'י, סיבוב שם, וטיסה משם לטשקנט, וחזרה לארץ מטשקנט.
              אם זה רק כפול, זה נראה לי שווה את זה. טיסה מאורומצ'י לטשקנט אני רואה שזה באיזור ה400$... שווה לך לשקול את זה אם כל מה שאת רוצה להגיע מאחד לשני. הדרך היבשתית תיקח המון המון זמן... ואם תעשי את הכל בבת אחת בלי לטייל באמצע את תגיעי גמורה לשם.

http://www.kayak.com/#/flights/URC-TAS/2012-09-08

או.. פשוט לוותר על אחד מהם Smile ולבקר יותר בסין.. או לבקר יותר באוזבקיסטן וקירגיזסטן..
              • or1020

טיול למערב סין
                כמה הערות:

1. הדרך מסין אל אוזבקיסטן פשוטה וקלה. יש רכבת העוברת מאורומוצ'י אל טשקנט בעשרים וארבע שעות נינוחות כשביקורות הגבולות- זו הקזחית וזו האוזבקית- נעשות ברכבת עצמה.
                אני עשיתי את הדרך ההפוכה, מטשקנט אל אורומוצ'י, ואיני יכול לומר לך הרבה עליה מלבד זה שזו דרך נוחה מאוד לעבור בין המדינות. הקושי היחידי הוא שאת צריכה ויזה קזחית אותה תצטרכי להוציא קודם.
                דבר נוסף, כשתגיעי אל טשקנט תוכלי להישאר במלון בתחנת הרכבת. העלתי טיפ בנושא, שווא להעיף מבט.

2. הדרך מאוש לאוזבקיסטן קלה גם היא. מרשוטקה או מונית אל מעבר הגבול, מעבר גבול קל וידידותי והנה את באוזבקיסטן, בעמק פרגנה.
                אם תרצי להגיע אל טשקנט, מרחק של כמה שעות נסיעה, תוכלי לקחת מונית ממעבר הגבול עצמו במחיר של 20$ (המוניות הן משותפות).

3. הויזה אל אוזבקיסטן היא מהירה. זמן ההמתנה הארוך נובע מדרישתם להצגת מכתב הזמנה (LOI). את המכתב הזה תוכלי להשיג מסוכנויות טיולים, מחירו כמדומני הוא בסביבות ה- 65$. ברגע שיהיה לך את המכתב הזה תצטרכי לקבוע פגישה בה תקבלי את הויזה באותו הרגע.

אני סבור שתוכלי לטייל בשלושת המדינות, אפילו ארבעת המדינות אם את רוצה להגיע אל קזחסטן (את רוצה, את רוצה). אך הדבר תלוי במסגרת הזמן שעומדת לרשותך ובעדיפויות שאת נותנת אל כל אחת מהן.

• mectype

טיול למערב סין
                  אור - אני מסיר את הכובע בפניך
                  לא ידעתי בכלל על הרכבת הזאת! אחלה, נראה שפתרת כאן לבחורה את הבעיה Smile
                  • or1020

טיול למערב סין
                    תודה נורא Smile אני רק מקווה שהיא תוכל להוציא את הויזה לקזחסטן בהקדם. אם יש ויזת מעבר יהיה קל יותר להוציאה אך במחיר ויתור על טיול בה. ואני (ואני יודע שגם אתה, ידידי Razz) מאוד בעד לטייל בה..

• פיירי

טיול למערב סין
                      הי לכם!
                      ושוב תודה!
                      אני יכולה להספיק כנראה להוציא ויזה לקזחסטן, אבל כל הזמן אני שומעת רק שקשה להסתדר שם...
                      אבל נשמע מכם שהתלהבתם ממש ממנה.
                      מה עשיתם שם?
                      ומה שאומרים לי - שחייבים לשכור מדריך כדי להיכנס ולהסתובב בקזחסטן - זה נכון?
                      המון תודה
                      • אריק הישן
                        אריק הישן נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב סין
                        - רק בטורקמניסטאן צריך מדריך צמוד שעולה כ-100$ ליום. בקזחסטאן - לא.
                        - הספר של הלונלי פלאנט על מרכז אסיה מגדיר את קזחסטאן כיקרה ביותר מבין מדינות מרכז אסיה.
                        • or1020

טיול למערב סין
                          לא צריך מדריך שם. מה פתאום מדריך? די קל להסתדר שם.

תתחילי בבלוגים של mectype ותקבלי תמונה על קלות הטיול בקזחסטן והמעבר אליה מאורומוצ'י.

אגב, רוב הטיול שלי בקזחסטן התרכז באזור אלמטי. שאר קזחסטן, היינו הסטפה המרכזית והמרחבים במערב, הינם סיפור שונה לגמרי. אם תגיעי אליה לזמן קצר שווה לך להתמקד באזור הנוח הזה.
                          • מאורומוצ'י לקזחסטן- רשמים מהטיול
                          • מקירגיסטן לרוסיה- רשמי טיול
                          • פיירי

טיול למערב סין
                            המון תודה לכם מומחים יקרים!
                            בסוף הזמנתי טיסה לקירגיסטן ואטייל שם... אני משאירה שבועיים פלוס מינוס לאוזבקיסטן לקראת הסוף (כשיתקרר קצת), ואם יהיה זמן בין לבין אז אעבור לטג'יקיסטן...
                            מניסיונכם הרב, יש לכם המלצות, או איזשהם "must see" בקירגיסטן/טג'יקיסטן?
                            מלא מלא תודות על כל הטיפים!!
                            Smile Question Smile
                            • פיירי

טיול למערב סין
                              מצטרף לשאלות...
                              גם אני - לשם, אבל שבועיים אחרי...
                              • פיירי

גמאני גמאני
                                גמאני מצטרפת!
                                • or1020

גמאני גמאני
                                  כולם לקירגיסטן...? Smile

ההמלצות כולן הן הדברים על הדברים המקובלים, אלה שכולם עושים: שמורת אלא- ארצ'ה הקרובה לבישקק, הטרקים באזור קרקול, ג'טי אוגוז ועוד איזור ששכחתי והנמצא מערבית לבישקק.

כדי לקבל תמונה על מסלול לדוגמא שמשלב כמה מן אתרים היותר מומלצים, קראו את הבלוג שצרפתי בהודעה הקודמת, לי הוא עזר המון.

ויש טיפים, גם הם עוזרים Razz
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 2 / 2
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון