יפן - התייעצות לגבי הוקאידו בפרט והמסלול בכלל
-
שלום,
חבר שלי ואני נוסעים ליפן לחודש מאמצע ספטמבר לאמצע אוקטובר (יהיו לנו 26 ימים נטו)
אנחנו מתלבטים אם במסגרת הזמן שווה להגיע להוקאידו, כי הבנו שיש שם טבע יפה במיוחד וגם זה המקום שתהיה בו את השלכת הכי מרשימה בתקופה הזו
(אני כבר שנים רוצה לראות שלכת ואף פעם לא יצא)
אופציה אחרת היא לטייל בקמיקוצ'י באלפים היפניים בתחילת אוקטובר
מישהו היה בהוקיאדו ויודע להמליץ אם שווה את הטרחה? האם יש נופים מיוחדים ושונים מהאלפים היפניים? מישהו היה בקמיקוצ'י בתחילת אוקטובר ויודע להגיד אם יש שם שלכת מרשימה?
כמו כן חשבנו גם על יאקושימה? למישהו יש המלצות על זה?
מעבר לכך, התוכנית שלנו היא להיות בערך שבוע בטוקיו, יום בניקו, יומיים בהאקונה, יומיים-שלושה בקיוטו, יום ב
Amanohashidate,
יום בהירושימה, יום במיאג'ימה, ללכת לפטיסל הסתיו בטאקאיאמה, לפסטיבל הסאקי ליד הירושימה
לגבי שאר הזמן אנחנו מתלבטים לגבי להגיע לקיושו ויאקושימה, או אולי לקצר חלק מהדברים וללכת להוקיאדו
המון תודה!
הילה -
יפן - התייעצות לגבי הוקאידו בפרט והמסלול בכללהי,
לא לגמרי יכולה לעזור, אבל כולי קנאה
ממליצה בתור התחלה לסדר את המקומות שכבר החלטתם עליהם, לפי סדר ההגעה, ולפי התאריכים המתאימים (למשל בהתאם לפסטיבלים). אחרי שתסדרו את כל המקומות, כולל זמני הגעה/מעבר ממקום למקום, לא יישארו לכם הרבה ימים פנויים... וצריך לראות אם הימים הפנויים מרוכזים באיזשהו תאריך, או מפוזרים על פני הטיול כולו. זה יכול לעזור להחליט אם להישאר עוד יום-יומיים באותו מקום, או להוסיף עוד יעד (כמו הוקאידו וקמיקוצ'י).
אופי הטיול - האם אתם מתכוונים להתנייד בתחבורה ציבורית? כי אם כן, לפי מה שאני בררתי (לפני כמה שנים) התח"צ בהוקאידו פחות מפותחת, ולנו זה היה אחד השיקולים לוותר על האיזור ההוא באותו טיול. (אולי כבר השתנה מאז... תבדקו)
הפסטיבל בטאקאיאמה - מאוד עמוס! מומלץ להגיע יום לפני, ולהישאר לעוד לילה אחד לפחות. כמו כן, חייבים להזמין מקומות לינה, וגם מקומות ברכבת (בהנחה שכך תטיילו).
לגבי קמיקוצ'י - שווה להגיע לשם רק אם עושים טרק של כמה ימים. אם זה מתאים לכם, ויש כמה ימים רצופים - סבבה. חפשו ברשת אתרים שעוקבים אחרי השלכת. ובואו מוכנים מבחינת ציוד, גם לקור ולשלג. אם אתם לא בעניין של טרק - הייתי מוותרת.
תהנו!
-
יפן - התייעצות לגבי הוקאידו בפרט והמסלול בכללשבוע בטוקיו זה הרבה יותר מדי. יומיים שלושה לעיר ועוד יום לקמקורה .
את הזמן שיתפנה תוכלי לנצל למקומות אחרים שלא נתת להם מספיק.
קיוטו כולל ביקור בנארה - 4 ימים. ניקו ליום אחד זה מעט מדי.
אני הייתי שני לילות, שלושה ימים. תוכלי להסתפק בשניים אם תרצי לצמצם. להקונה והר פוג'י אני הקדשתי 3 ימים אז לשיקולך.
לגבי השלכת אני יכול לתרום לך שבאמצע אוקטובר היא הגיעה לניקו
והייתה בשיא. דרומה יותר בתאריך הנ"ל לא היה לה זכר.
לא הייתי בהוקאידו אבל סתם מידע אישי יש שם בהחלט טבע לראות לכמה ימים. -
יפן - התייעצות לגבי הוקאידו בפרט והמסלול בכללתודה רבה על התגובות!
כנראה באמת נוותר על הוקאידו