Fiss
-
שלום
אני מתלבטת אם לנסוע ל fiss או Serfaus ולא ברור לי מה יש ב פיס.
אשמח מאוד אם מישהו יכול לכתוב לי מה בדיוק יש לעשות בפיס לילד בן 5? או שזה לא מתאים? -
fissלא הייתי בפיס. ממה שקראתי המתקנים שם לילדים קצת יותר גדולים.
בשבוע שעבר היינו בסרפאוס עם הילדים שלנו. הגדול בן 4.5. היה מצויין.
היינו רק ב murmliwasser יש שם עוד כמה דברים כמו מסלול 6 החושים. אפשר גם לרדת (או לעלות!) ברגל במקום ברכבל.
כלומר, ההגעה לפארק היא באופן הבא: מחנים את הרכב בכניסה לכפר. לוקחים רכבת תחתית עד הרכבל. עולים ברכבל עד הפארק. (אפשר עוד להמשיך הלאה עם הרכבל סתם לטייל). רק זה לוקח איזה חצי שעה לפחות אם לא יותר.
בפארק עצמו יש שעשועי מים (רפסודה, סירות) שעשועי חול (ארגז חול ענקי עם דליים ומנופים), רשת מנהרות שהילדים יכולים לזחול להיכנס ולצאת מכמה מקומות שונים. ובנוסף יש מתקנים רגילים.
הילדים שלנו נהנו מאד, לא מיצינו את כל מה שהיה בפארק והיינו שם מעל 3 שעות.
קחו בחשבון שכדאי לעשות את זה רק במזג אויר טוב. (יכול להיות שזה אפילו סגור אם יורד גשם). כמו כן, חובה לקחת קרם הגנה כי מאד חשופים לשמש שם למעלה.
עוד דבר, כדאי לקחת בגדים להחלפה לילדים, ולקחת בחשבון שיכול להיות שהם יתרטבו/יתלכלכו במים ובחול.
כמו כן, בגלל הרכבל, צריך לקחת הכל אתכם. אי אפשר לחזור לאוטו באמצע.
אגב, הפארק עצמו חינם. זה היה מאד מוזר. אולי טעינו אבל אף אחד לא גבה כסף בכניסה כך ששילמנו רק עבור הרכבלים וגם זה רק למבוגרים (בערך 14 יורו למבוגר). הרכבת התחתית גם חינם. -
fissאנחנו היינו בפיס לפני שבוע והיה מדהים. המתקנים שאנחנו עשינו זה לא לילד בן 5. ממה שראיתי במקום לקטנים יש מתחם של שלג עם אבובים, יש מסלול גלישה עם אבובים לא בשלג, יש פוני. וכמובן מגלשות הרים שאפשר לשבת יחד עם מבוגר והן נהדרות. השעשועים לקטנים הם בחינם, משלמים רק על העליה ברכבל. אם אתם לא עושים את המגלשות ובפארק השני יש מגוון יותר גדול של אטרקציות לגיל 5 אז לא בטוח ששוה לעלות לפיס. -
fissיש למישהו לינק לאתר של FISS? -
-
fissלילד בן חמש הייתי בוחר ב-Serfaus.
פארק החול, המנהרות מתחת לאגם, פארק השעשועים, המתחם של המרמיטות ועוד כל מיני מתקנים עם מים.
כמה הערות:
1. כדאי להגיע ביום חם
2. בגדים להחלפה - אפשר להירטב
3. טרמוס עם קפה
4. מסלול ששת החושים - הליכה לא מאוד קשה עד למטה עם נקודות עצירה חמודות - עלול להיות ארוך לבן חמש, והיציאה לא ממש צמודה לחניה.
לגבי fiss - אני רק אוסיף את האגם באמצע, שביום טוב אפשר לתפוס בו צפרדעים - רק על זה ילד "שורף" שעתיים, וכן, בגדים להחלפה. יש גם פינת ליטוף לארנבות וטרמפולינה ענקית.
אה, ונזכרתי בעוד משהו, יש מסלול הליכה בנוף פנורמי בין סרפאוס לפיס, עם רכבל יציאה באמצע שחוזר לסרפאוס, הנוף מטורף.
אלון.
-
עוד תמונות מסרפאוס
-
fissתודה על הלינקים -
fissניכנסתי ללינק של FISS והתחלחלתי.
מה זה מתקני העינויים האלה.
אהבתי את ה SPEC של כמה G מופעל על הניכנסים למתקן העינויים. -
fissאיילת,
אלא אם כן חידשו בשנתיים האחרונות ב-Fiss,
מגלשת ההרים מעולה, אחת הטובות ביבשת לדעתי.
מגדל הקפיצה מעולה, ילדיי אז בני שמונה וחצי קפצו מהקומה השנייה בטירוף, הקטנה (שש וחצי) קפצה מהקומה הראשונה.
המעופף נחמד, לא מפחיד, על הנדנדה מעל המצוק לא היה לי אומץ לעלות
יש טרמפולינות, שלג מלאכותי, אומגה, האבובים היבשים בתשלום נוסף.
והכי חשוב, יש במסעדה למעלה קינוח של כופתאות ממולאות מישמיש ברוטב וניל עם פירות, שנשבע לך, רק בשביל זה חזרנו לשם פעם שניה
אני ממליץ לקחת מראש את המנה של חמשת הכופתאות, חבל ללכת הלוך-חזור
אלון. -
fissתשמע התיאור על הכופתאות שכנע אותי.
-
fissתומכת בכל מילה של אלון,ביחוד המילים לגבי הכופתאות
-
fissאה, תראו מי חזרה מאוסטריה
אמרתי לך שאסור לוותר על הכופתאות האלה, נכון?
איילת (של עומר ואיתי) תגידי, צילמת במקרה את הצלחת?
אני לוקח גם תמונה של אחרי.....
בא לי להיזכר...
-
fissברור שצילמנו!! רצינו לשלוח לך בלייב אבל ריחמנו עליך
הנה הנה מצרפת אחת
תהנו!
אגב,היה מצחיק כשאיתרתי את הדוכן והזמנתי חמש אז היא מיד הודיעה לי שזה יקח 10 דק,אמרתי לה-מותק שלי קחי את הזמן אבל תעשי לי רק 3 כי תיכף אני צריכה לגלוש למטה מההר (סתם,בלי מותק שלי,היא אוסטרית)..בקיצור אני צופה בה מריירת כולי ואני רואה שהיא מוציאה את הכופתאות וזורקת לסיר מים ( כלומר,הבנתי שזה לא משנה לה הכמות זה יקח 10 דק כך או כך) מיד אמרתי לה תוסיפי עוד 2..
ולילדים ולבעל הייתי צריכה להסביר שזה מנה של אימא ובלי כיבודים.
זה לא עזר.
לקחו לי את הרוב
-
fissוהנה היא בפעולה
אם אתה רוצה יש לי עוד מלא תמונות של אפפלשטרודלים בפעולה,אננסים טריים וכמו כן שוקולד מוצרט קטנים טו גו
-
fissתודה, המערכת מודה לך מקרב לב (וגם מריירת בלי שליטה.....)
לא יאומן פעמיים היינו שם, שנתיים רצוף, ולא לקחנו תמונה אחת של הפלא הזה.
אני מקווה שאני אמצא משהו דומה בוינה בחודש הבא....
-
fissאגב,את הכל צילם בעלי,אני הייתי עסוקה בלרייר -
fissיאללה אתם מוזמנים למוצרטים.תמסור למערכת. -
fissתודה רבה