ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה כסף מזומן צריך לקחת לשווייץ?

פורום אירופה
    11
    21
    10030
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ח.ג
      ח.ג נערך לאחרונה על ידי

את מחירי הרכבלים והרכבות יש לי אבל כמה כסף צריך לאוכל ? יש לשער שארוחות קלות נקנה בסופר. כמה עולה ארוחה חמה לזוג (לא אוכלים הרבה), קפה ועוגה? היכן כדאי לרכוש/להמיר מטבע ישראלי לפרנק שוויצרי, כדאי להמיר יורו שנשאר מטיול קודם?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ח.ג
        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

בבקשה המלצת מינימום
        • שושי
          שושי נערך לאחרונה על ידי

קשה לי לענות, תמיד יקר, אבל במקומות תיירותם מאוד, עוד יותר, על קפה קטן שילמנו 9 פראנק לאחד, אנו אוהבים גבינות, זה לא כל כך יקר, הזמנו פונדו, מנה אחד לשנינו, הרבה מאוד גבינה היה שם, שילמנו רק על זה 24 פראנק, אבל השתייה ליד עלה 8 פארנק , כן, איזה 35 ש"ח לבקבוק קולה..
          בג'נבה היה לנו מקרר, פינת אוכל ומיקרו בחדר, קנינו בסופר גדול ממול מגשיות אוכל מספרד, מאוד טעים, 7 פראנק.
          בזמן שהיינו, היו פסטיבלים ונואל, היה שפע של אוכל רחוב לא יקר..

יש רשת גדולה ומצוינת, מיגרוס, אם יש בסביבה שלכם, יש להם מסעדות קטנות בשרות עצמי, מחירים יותר טובים.
          מה שכן, קנינו בגדים לשנינו, טיב מעולה, 1/3 מחיר מאשר בארץ Smile
          נורא חששתי, בדיוק כמוך, אבל בגלל המטבחון בחדר לארוחת ערב, ורק ארוחות קלות ביום, חזרנו הביתה עם פראנקים, לא נורא, אומרים שזו ההשקעה הכי טובה כיום Cool
          בנוסף, קניתי פראנקים לשלם שם על המלונות, אבל שבוע לפני הנסיעה קיבלתי מבצעים מצוינים שידרגו אותנו בהרבה, אבל התשלום היה צריך להיות מראש, כמובן דרך כרטיס אשראי.
          לא יודעת מה אופי של הטיול שלכם , אם תהיו בדירה או מלון דירות, ותקנו ברשת גדולה, בגדול, לא יותר יקר מאשר בארץ.
          חפשי בגוגל, תראי מסעדות והמחירים:
          http://restaurant-kunsthalle.ch/kuns2/Garten_2012.08.12.pdf
          • לִי
            לִי נערך לאחרונה על ידי

הייתי לוקחת כ70-100 יורו לכל יום, לכל אחד מבני הזוג.
            • מחירים בשויץ - קיץ 2011
            • תקציב, כרטיס אשראי
            • בלוגים עדכניים משויץ - אביב קיץ 2012
            • מחירים בג'נבה מהשנה האחרונה
            • סתיו בשוויץ - מבצע Swiss pass ברכבות ואוטובוסים 1+1
            • לִי
              לִי נערך לאחרונה על ידי

• הסיכום של איילת ליער השחור ושויץ- עם פירוט מחירים
              • עוד סיכום משויץ, טיול במחיר שפוי
              • שושי
                שושי נערך לאחרונה על ידי

היי לי, כדאי לקחת פראנקים ולא יורו, אחרת, באמת יהיה מאוד, אבל מאוד יקר Cool,

והנה יש שם גם סיפור של יוסי, על שלושה ימים, לא כולל רכב ומלון ששולמו לחוד, יצא להם 550 פראנקים.
                אני גרוע בלרשום הוצאות, מודה Razz
                • מאנו
                  מאנו נערך לאחרונה על ידי

אני לא מבין למה אנשים טסים לשוויץ אם היא כזאת יקרה...לא עדיף לטוס לצפון איטליה או אוסטריה? זה לא פחות או יותר אותו דבר מבחינת נופים? אני לא יטוס לשוויץ אני טס למינכן ואז יורד לאזור טירול
                  נראה לי לא פחות יפה אני טועה?
                  • ח.ג
                    ח.ג נערך לאחרונה על ידי

ראשית תודה לכל המגיבים. אני מתקשה במענה כי כרגע עומד לרשותי טבלט בלבד ואיזה מקש מחליף אנטר לא ברור לי. אז בלי פסקאות. מאנו, אני יודעת ששווייץ יקרה. באוסטריה היינו כבר כמה פעמים. בגרמניה גם כן. בדולומיטים ומערבה להם בילינו שבועיים. באירלנד היינו ועוד.... החלטתי שכיון שאזור אינטרלקן / גרינדלולד/שטכלברג מתאים לחופשה, מנוחה כדאי להגיע לשם כל זמן שיש חסכונות, עוזרים פחות לילדים ועוד לא מוגבלים בהוצאות בגלל פנסיה נמוכה. אני יודעת שאני צריכה לרכוש פרנקים ורציתי לדעת כמה כדי לא לשלם עוד יותר ביוקר. מלון ניתן לשלם באשראי. לא בטוחה שמעבר לנסיעות מזון וקצת מתנות קטנות נזדקק למזומן. כרגע אני מבינה ש1300 פרנק יספיקו ל 9 ימים. אני טועה?
                    • ayeletback
                      ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אנחנו שילמנו במסעדות "פשוטות" ( ז"א לא גורמה או משהו מיוחד ) בסביבות 30 פרנק על מנת בשרית ללא שתיה או מנה ראשונה.
                      פסטות יעלו מעט זול יותר ( באיזור 25 ).

חשוב לקחת פרנקים ולא יורו הם פשוט רוצחים ביחס ההמרה ( לא רחוק מ 1:1 ).

גם בסופרים קח בחשבון שהמחירים פי 2-3 מישראל
                      • אינה ק
                        אינה ק נערך לאחרונה על ידי

באוסטריה לא הייתי , אבל בשוויץ וצפון איטליה דווקא כן. שוויץ לוקחת בגדול! ואם מתנהלים נכון בכלל לא יקר...
                        • R e e F
                          R e e F נערך לאחרונה על ידי

רשתות הסופרים coop ו- Lidl בשוויץ זולות יחסית, יש בהן הכל מכל וכל.

מקבלים יורו בשטרות בלבד ומחזירים עודף בפרש"צ בלבד. כפי שציינו, שער ההמרה לא אטרקטיבי במיוחד.

חישוב השער נעשה בדרך כלל כך - על כל 10 אירו חישב לנו בדצמבר האחרון כ~12 פראנק. כשביררתי בארץ בטרם הנסיעה השער היה כ~ 12.75 פראנק ל-10 אירו בניכוי עמלה כמובן.

היום על 10 יורו תקבלו בארץ כ~12 פרש"צ בניכוי עמלה, בשווייץ כאמור תקבלו פחות.

*המרת המטבע מתייחסת לשער יציג.
                          • coop
                          • lidl
                          • המרת מטבע
                          • המרת כסף, מטבע
                          • littlerunaway
                            littlerunaway נערך לאחרונה על ידי

כמעט בכל מקום בשוויץ לפי הרושם שלי אפשר לשלם באשראי. אני לא מתעכבת על עמלות המרה למינהן בטיולים, הנוחות שווה לי יותר.
                            כרטיסים לרכבות (אבל לא אוטובוסים נראה לי), חנויות, מסעדות, סופרמרקטים, כמעט הכל הייתי משלמת באשראי (גם סכומים קטנים של 4 פראנק למשל).
                            • צורי קינג
                              צורי קינג נערך לאחרונה על ידי

היי
                              שווייץ היא מיוחדת מאד ושונה מכל שאר חבלי אירופה לא ררק בנופייה אלא גם באופי של המקומיים.
                              ממש אין צורך לחשוש ממזומנים,כל פינה הכי קטנה ברחבי שווייץ יש כספומט והם מכבדים בכל מקום כרטיסי אשראי.(אוטובוסים,רכבות,רכבלים,מס דות, בתי קפה קטנים).
                              אל תשכח שאם אתה מחליף יותר מדי לפרנקים אין לך מה לעשות עם הפרנק בשאר מדינות אירופה חבל על ההמרה המיותרת.
                              תיהנו!
                              • פסגות מושלגות
                                פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

אני מצטרפת לדיעה שחבל על כאב הראש בנסיון לחשב כמה כסף צריך, כי אף פעם לא תקלעו. אני הגעתי למסקנה שכאב הלב על העמלות העודפות במשיכת כסף בחו"ל הוא ממש מיותר, כי בשורה התחתונה הכל הימור אחד גדול. שערי המטבע הם כמו מניה. לפעמים הם עולים ולפעמים יורדים. אף אחד לא באמת מבטיח שכסף שהומר בארץ יהיה יותר זול מכסף שהומר בחו"ל, אבל גם אם במקרה כן - גם זה ממש זניח. אם כוס קפה אחת עולה כמה עשרות שקלים, וארוחה אחת במסעדה עולה כמה מאות שקלים אז הפרופורציות של עמלה כזאת או אחרת צריכות להלקח באופן אחר.
                                • שושי
                                  שושי נערך לאחרונה על ידי

ביום שיש האחרון היה בפורום משפחות דיון לעזרה דחופה, זוג עם ילדים יגיעו מאוסטריה, שם לא הייתה בעיה עם הכרטיס, ליער השחור, יום שישי בערב, הולכים למשוך, שני כרטיסי אשראי, לשניהם כתוב להם שהם חסומים, הבעיה לא הייתה שלהם, גם לא של הכרטיס ובסוף, למחרת, זה הסתדר אבל את העצבים כבר קיבלו,, פעם במזרח, עד שלא עברנו עיר, הכרטיסים שלנו היו "מתים", אז שני כרטיסים באים איתי, אבל אין מצב שלא יהיה מספיק מזומן.
                                  ועוד בזמן האחרון ששוב ביטלו כרטיסים בגלל כניסת של אקרים, אז אם כל הכבוד לכרטיס, מזומן לא נחסם Cool

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3639838/srch-#ms g_3639838
                                  • littlerunaway
                                    littlerunaway נערך לאחרונה על ידי

ברור שלא כדאי להסתמך רק על כרטיסי האשראי. בטיול שלי בשוויץ תמיד היה לי לפחות 100 פרנק מזומן בכיס. אבל אני מעדיפה לא להסתובב עם כמה מאות פרנק עליי במדינה שתשלום באשראי מאוד קל ונפוץ בה. מזומן לא יכול להיחסם אבל הוא כן יכול להיגנב (למרות שבמקרה של שוויץ אני מניחה שהסיכון לכך קטן יותר.
                                    • פסגות מושלגות

ברור שאסור להסתמך רק על כרטיס האשראי, אלא צריך גם וגם. בטיול הנוכחי, למשל, לקחנו במזומן 200-300 אירו, וכשהסכום התדלדל אז מיד השלמנו אותו מהכספומט. כך דאגנו שיהיה לנו כסף למקרה הצורך, אבל לא יותר מדי, כדי לא להשאר עם עודפים גדולים מדי, וגם לא להסתכן בגניבה.
                                      • ח.ג
                                        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

ז"א שאם לרכבלים, למלון וחלק מהמסעדות אפשר לשלם באשראי אז 400 פרנק עלי ו400 על בעלי זה סביר? יותר מידי? בפחות מזה ביורו הסתדרנו במדינות אירופה אחרות.
                                        • פסגות מושלגות

אני לא יכולה לעזור לך עם סכומים אבסולוטים, כי אין לי יכולת להעריך את ההוצאות שלכם. אם אין לך בעיה להוציא גם כסף מהכספומט אז ברור שהסכומים שנקבת מספיקים לגמרי. תתחילו בזה, ותראו איך אתם מסתדרים עם ההוצאות. אם הכסף יתבזבז במהירות אז תוציאו עוד, ואם יישארו עודפים אז תשלמו בהם על המלון.
                                          • אמה
                                            אמה נערך לאחרונה על ידי

וודאי אתם כבר יודעים,על כרטיס האשראי להיות עם מסגרת אשראי מט"חית מתאימה,אחרת תהיה בעיה כמו למשפחה מיער השחור או לבן שלי בארצות הברית.כסף בחשבון היה אבל לא במסגרת מט"ח.
                                            והיום היתה בעיה לחברה שלי ויק,לא הצליחה לשלם 3 ימים בכרטיס אשראי את יתרת עלות הלינה באיטליה,לאחר בירור מול חברת האשראי הבינה שאין לה מספיק מסגרת אשראי במט"ח.טלפון אחד וזה סודר.
                                            הרבה יותר קל מהארץ.
                                            שוויץ יקרה כולם אמרו כבר זאת.חצי יום בג'נבה הספיק לי להבין גם.
                                            מצד שני,שוויץ היא שוויץ וכל אחד יטייל איפה ואיך שהוא אוהב.
                                            לא נשאלה השאלה היכן זול יותר לטייל.שזה בסדר אגב.
                                            ויש לא מעט מקומות לטיול ולחופשה מבלי לרוקן את החסכונות.
                                            הפרש עלות כרטיס טיסה קצת מאזן את יתר העלויות.
                                            מספיק להציץ באשכול המתחיל של ורדה וחכו עוד לצפון המדינה.
                                            אמה
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון