הרי הקרפטים, רומניה
-
הרי הקרפטים, רומניהגלשנו בסמרטפון באמצעות WIFI בכל רומניה. הפעלנו אותו לטובת הזמנות וגם למפות. הטלפון סמסונג נוטס שימש גם כ GPS על מפות של גוגל כחלק ממערכת ההפעלה שלוץ בבוקר לפניהיציאה הגדרנו את המסלול בגלישה ואחר כך הוא שימש ככלי נהדר לניווט ולהגדרת מיקומינו.
כל זה נכון למעט בוקרשט שם הGPS מזייף לגבי המיקום
בן ציון -
הרי הקרפטים, רומניההיינו במוזיאון קובלה אותנו הבת והסבירה ב..רומנית על המוזיאון. היא סיפרה שהאבא נפטר וראינו את האמא היא נראתה בסדר על כסא גלגלים אך ללא כל עליבות.
המקום מסודר נקי ומאוד מעניין
בן ציון -
הרי הקרפטים, רומניהאהלן לכולם,
שוב המון תודה לכל מי שהציע לנו מסלולים.
בגלל שאנחנו עם ילד החלטנו על כמה שפחות נסיעות. ז"א, להתמקם במקום אחד לשלושה לילות, ואז במקום אחר, ואז בוקרשט בלילה האחרון.
אז החלק הראשון נסגר על אזור פראדיאל / סינאיה.
אבל עכשיו אנחנו מתלבטים לגבי החלק השני.
איפה כדאי עוד 3 לילות עם אפשרות לטיולים רגליים מעגליים (או כאלה שאנחנו הופכים למעגליים) שבהם מגיעים לנופים ואולי למפלים בסוף או באמצע הדרך?
בקיצור, היכן כדאי את ה-3 לילות הנוספים, לפני שאנחנו חוזרים ללילה בבוקרשט?
שוב תודה לכל המגיבים. אתם עוזרים.
-
הרי הקרפטים, רומניהמה זה אומר שגלשתם באמצעות WIFI?
כאילו השתמשתם בזה רק כשהייתם באזור המלונות וכאלה, ללא חבילה סלולארית?
-
הרי הקרפטים, רומניההיי אורי,
מפלים יש לכם קרוב לאזוא לינה הראשון.ע' בושטני ו..
אם עולים לטראנספגרשאן יש עוד מפל ועוד שני אגמים,וידרארו ובלאה.
לאן לעוד 3 לילות?נסיעה צפונה תהיה קשה לכם?אם אפשרית אז שתי אםשרויות.האחת לאזור בורשה,דרך פארק רודנה.
או לבוקובינה(מנזרחם מצויירים)אפשר גם סביב אגם האדום,אולי אפילו עדיף,פחות נסיעות.בחזור לעבור דרך אגם ספנט.אנה.
אבל שוב הנסיעות ארוכות.אנו חתכנו אותם.אתם עם ילד קטן,לא בטוחה שאפשרי
אולי 3 לילות באזור טורדה,קניון טורזי,מכרה מלח טורדה,סיגהשוארה,אלבה יוליה?וודאי יש שם טבע ומסלולים נוספים.
בבוקרשט אם יש לכם זמן,ממליצה מאוד על הפארקים,אנחנו ללא ילדים ומאוד אהבנו.באמת.
יש מוזיאון פתוח גם קרוב מאוד לסיביו וגם אחד קטן יותר בבראן ממש כניסה קרובה ע' ארמון הדרקולה.
אמה -
הרי הקרפטים, רומניהנכון מאוד.
חבילה סלולרית היא שוד בצהרי היום.
יש WIFI בכל מקום גם בבתי קפה ולעיתים יש של העיר בה אתה נמצא לרווחת התושבים/תיירים
בן ציון -
הרי הקרפטים, רומניהלשאלת השימוש כן אפשר להסתדר רק עם 'WIFI תוך תכנון המסלול מראש . המכשיר לא צריך רשת כאשר עובד כ GPS
בן ציון -
בוקרשטאהלן,
בסוף החלטנו על 3 ימים בפרדאל, 3 ימים באגם וידרארו, ואחה"צ + יום מלא בבוקרשט.
עכשיו שאלתי אליכם היא מה לעשות בבוקרשט?
אנחנו אוהבי טיולים רגליים, נוף וטבע.
לא אוהבים מוזיאונים, סיורים בבניינים וכו'.
איך מעבירים שם את הערב + יום?
שוב תודה לכולם! -
בוקרשטאגב,עוד אופציה שאנחנו שוקלים זה פשוט לוותר על בוקרשט, להוריד יום אחד מאדם וידרארו ולהוסיף יום אחד במקום אחר (שניסע אליו מאגם וידרארו)?
מה אתם אומרים?
ואם הרעיון נראה הגיוני, איזה מקום יכול להיות לא-רחוק-מדי מהחלק הדרומי של הטראנס-פגראש ויכול להתאים ליומיים של טיולים רגליים (כשביום השני אנחנו יוצאים חזרה לשדה התעופה אוטופני)?
תודה. -
בוקרשטאורי,
עברתי עכשיו על כל האשכול.
במיוחד אחרי שהתכתבתי עם משפחה שעכשיו בדיוק מטיילת ברומניה מלינת כוכב של 9 לילות בפויאנה ברשוב.וגם לאחר ביקור אצל חברים רומניים שלנו,איתם ביררתי כמה שאלות שהמשפחה שאלו דרך המיילים היום.
לטעמי ועכשיו גם לטעמם,ללון 9 לילות בפיאנה ברשוב ולטייל ממנה ,טעות גדולה.
מהמייל הבוקר:צדקת לגבי המיקום הגרוע של פואינה ברשוב.
אחרי שכולנו גמורים מנסיעות, עוד צריך להתפתל לשם עוד 20 דק' בחושך.
בהחלט מיותר.
פרדיאל או ברשוב ממוקמות במיקום הרבה יותר ריאלי.
ממליצה לכם ללון חלק מלילות באזור ברשוב באחד העיירות ,מתויירות נכון,יקרות יותר קצת.וחלק מלילות באזור סיביו, באחת העיירות הקרובות או העיר עצמה.
3 לילות על אגם וידרארו-לצורך טיולים רגליים?? אחרת מה עושים שם 3 ימים?
יום בוקרשט-אני אהבתי מאוד.יש פינות חמד רבות ללא מזיאונים(לא היינו בהם)כן טיילנו ערב בעיר,אפילו למסעדת פולקלור נכנסו-עם ילדון אולי מיותר.כן מתאימים עם ילדון פארקים ירוקים,מוזיאון הפתוח-כך תוכלו לראות את החיים בצפון המדינה,שייט נינוח באגם הרסטראו.
אמה -
בוקרשטבוקר טוב,
על בוקרשט אני לא יכולה לעזור.
אבל, אם אתה מחפש לינה באזור פראדל, יש לי הצעה בשבילך
פנסיון שנמצא ליד קניון רשנוב, במקום מאוד יפה. 2 ק"מ מהכביש בין רשנוב לפראדל ומיקום מצוין לצאת לטיולים יומיים מסביב. יש בחזית הפנסיון דשא שמאפשר לילדים לשחק ומטבח לשימוש עצמי. לבעלי הפנסיון יש גם חוות סוסים לא רחוק מהפנסיון וניתן לבקר שם וגם לאכול ארוחת ערב. מאחרי הבית יוצא שביל הליכה שעולה לפואנה בראשוב (לפי הסימון שלו לקוח 3 שעות-לא ניסיתי). החלק הראשון של המסלול הוא בדרך יפה מסביב עצים ונחל זורם עם מפלונים - כיף של מקום .
למקום קוראים Diana טלפון 00-40-720489257 ושם בעלת המקום קריסטינה, מדברת אנגלית , בטלפון צריך לדבר איתה לאט כי קצת קשה. אני מצרפת את אתר חוות הסוסים שלהם כי הפנסיון די חדש ועדיין לא מופיע באתר שלהם . http://www.pecailarasnov.ro/galerie.htm
לגבי הלינה באגם וידררו, אולי כדאי לכם לבדוק לישון ליד אגם בליאה? מקום מדהים עם הרים מסביב כאשר משם יש כמה וכמה מסלולי הליכה. כתבתי על המקום בסיפור הטיול שלנו ברומניה.
והמלצה נוספת היא לישון באזור סביו ולטייל באזור. בעלת הפנסיון המעולה בו היינו בTILISCA היא ילידת המקום ומכירה היטב את האזור ותוכל להמליץ לכם על מסלולים. זהו כפר של רועים אשר בקיץ עולים להרים לרעות את העדרים ובתקופה הקרובה חוזרים לכפרים.
דרך אגב יש לה שני ילדים קטנים כך שיש שם צעצועים וחצר פנימית שאפשר לשחק בה.
הפנסיון של אירנה Pension Irina
Scolii Nr.535, Tilisca, Romania
אין לה אתר אבל אפשר לראות את המקום בבוקינג . טלפון סלולרי שלה הוא 40-244313102 , טלפון בבית 40-269554009
שיהיה לכם טיול מוצלח
ורדה
-
בוקרשטבוקר טוב,
זאת חוות הסוסים שמאיה ומשפחתה ביקרו בה.
לדעתה ללון שם היה עדיף מבחינת מרחקים וחוסר התוכן שהיה לפויאנה ברשות-לטעמה.
אמה -
בוקרשטאחלה, תודה.
באזור אגם בליאה הכל sold out..
אז לקחנו את המקום הכי קרוב שמצאנו.
בכל מקרה, היות וכבר נהיה מאוחר (טסים מחר) נצמד לתוכנית המקורית, גם אם היא לא 100% אופטימלית.
שנה הבאה - השלמות
-
הרי הקרפטים, רומניהשאלה בנוגע לליי הרומני.
מאיפה אני משיג הכי בזול?
כרגע אין לי - לא דולרים, לא יורו, ולא ליי.
צריך לקנות דולרים / יורו בארץ ולהמיר לליי ברומניה?
או ששווה למשוך ליי עם כרטיס האשראי מבנק ברומניה?
איך זה הולך? -
פויאנה ברשוב?היי אמה,
פויאנה ברשוב לא בתוכנית שלנו.
3 לילות בפרדאל, 3 באגם וידררו (שם נעלה חזרה ונעשה קצת טיולים באזור פיסקול נגרו) ולילה אחד בבוקרשט, על פי ההמלצות שקיבלתי כאן מהמגיבים הנחמדים.
בדיעבד אולי היינו צריכים להוסיף יום בפרדאל, ולהוריד יום אחד באגם וידררו, ואולי עוד נעשה את זה, נראה. -
פויאנה ברשוב?נראה לי שהכי טוב זה לרכוש בארץ בדוכני המרה יורו ולהחליף ברומניה לליי. בשדה התעופה בקומה מתחת לקומת הנכנסים יש מקום להחליף כסף (את המיקום המדויק אני לא יודעת כי לא אני ירדתי לשם) אבל השער היה בסדר.
ובהמשך ניתן להחליף בדוכני המרה השערים שם טובים מאוד.
בכרטיס האשראי ניתן להשתמש אבל יש עליו עמלות וחבל.
לגבי הלינות, תבדקו תוך כדי תנועה, אם רוצים לקצר במקום אחד ולמצוא עוד מקום נוסף. ישנם המון מקומות לינה ואין סיבה להשאר במקום אלא אם כן הוא מוצלח וטוב בו.
תביא הרבה תמונות מהטיולים הרגליים שלכם כדי שגם אנחנו נוכל להנות ממקומות שלא היינו בהם!
שיהיה לכם טיול בכיף
ורדה -
פויאנה ברשוב?אני לא בדקתי האם זה זול לי או יקר.ידעת רק שהיה מאוד נוח.
הזמנתי דרך האתר בנק הפועלים רון והמתין לי בשדה תעופה בסניף הקטן שצמוד לדיוטי,בשטרות שביקשתי.רצוי לא להתקע עם שטרות גדולים.
למה הזמנה דרך האתר?כי העמלה היא מחצית הסכום.אפשר ללא הזמנה מראשד,כדאי להתקשר ולבדוק שיהיה רון .
מאוד נוח היה להתחיל טיול עם כסף מקומי.
בברשוב החלפנו עוד כ100 יורו לרון.
התכנון היה שנשלם עבור לינה ביורו,אבל כשבאו לעשות חשבון משום מה העלות ברון היתה זולה יותר מיורו ושילמנו ברון.כך גמרנו את הרונים שלנו מהר יותר.
ביום האחרון החלפנו עוד כמה יורו שיהיה למונית ולארוחת ערב לפני הטיסה.
אפשר לשלם הכרטיסי אשראי בחנויות הגולות,מסעדות גדולות יותר.
אמה -
פויאנה ברשוב?שלום אורי !
חזרנו ביום חמישי בערב מנופש עם ילדים ברומניה ואת החוויות אפרסם בע"ה בהמשך.
נכנסתי לכאן רק לשאול אם הלינה בפרדיאל היא בוילה ויטליס ?
הפנסיון ממוקם ממש על אחד הכבישים הסואנים בהם נסענו, ליד הפניה לכיוון הנחל הקר ( PARAUL RECE ). -
פויאנה ברשוב?היי אילן,
לא וילה ויטליס. היתה מלאה, נאלצנו לבטל לבקשתו של נועם הבעלים. -
הרי הקרפטים, רומניהרכשתי בשער טוב מאוד בבנק הפועלים בנתב"ג ושילמתי בשקלים (כרטיס אשראי)
ברומניה יש CHANGE כמעט בכל פינה בשערים טובים
בשדה התעופה בבוקרשט השער היה מאוד לא אטרקטיבי לפני כחודש