עמק הריין - משפחה במנוחה
-
אורה, אורי ויעליאורה - תודה רבה על הקישור!!!
בוריס קארלוף מעורר אסוציאציות הרבה יותר מפחידות מאשר טופול.... אבל אני נהנית מכל רגע!
אורי - הסיפור על הדודה שלך המונשמת גרם לי להיחנק מרוב צחוק פתאומי תוך כדי שתיית הקפה. יש מציל בסביבה?
יעלי - את עושה לי חשק גדול להפוך את הבנים שלי שוב לילדים צעירים יותר, ולמהר בעקבותיכם. נשמע כיף, כיף, כיף.
התמונות של הזיקוקים - נהדרות. תמסרי לאיש שלך את הערצתי וקנאתי
נעה -
אורנה, אורי ונעהתודה לכם על הסיפתח של הבוקר.
אורי, הסיפור על הדודה - ענק!
אתה צודק מאד. כל ילד פולני יודע שמידור אמהות חיוני להישרדות.
נעה, את מוזמנת לטייל איתנו - מציל צמוד חובה
. מסור אמסור את המסר שלך לאיש.
לאורנה חובבת הזאבים ובהשראתה של אורה (
) מקשרת עוד גירסת פטר וזאב והפעם בעברית.
* * * *
ביום ג', פעמיים כי טוב, חשבתי שאפשר להכפיל את מרחקי הנסיעה הממוצעים שלנו והדרמנו ל Idar-Oberstein.
רוב האתרים במקום קשורים באבני חן. יש בה מלטשה בה ניתן לחזות בשיטות עיבוד מסורתיות, מוזיאון לאבני חן וגם חנויות המוכרות אותן. אבל אנו בחרנו ללכת בעקבות ג'ן וביקרנו במכרה.
ביקשנו מנאוה להובילנו ל Edelsteinminen Steinkaulenberg. בדרך אני מספרת לבנים שבמכרה יש סיור מודרך (נחרות בוז...) ושניתן גם לחפור במקום שהוקצה לכך ולקבל כל אבן שנמצא בעת החפירה.
ההתרגשות במשלחת שלנו - גואה, העיניים נוצצות כאבני חן...
ממגרש החניה הליכה של כעשר דקות בתוך יער.
משני צדי השביל מונחים סלעים מהמכרה, הבנים מביעים התרשמות עמוקה בטיפוס וקפיצות.
-
אורנה, אורי ונעההסיור במכרה נמשך כ- 45 דקות. הוא בגרמנית, אך מקבלים מדריך אודיו באנגלית ללא תוספת תשלום.
עולם הדימויים של המדריך היה ספציפי ביותר.
הוא דימה את כל תצורות הסלע והאבנים שפגשנו לנתחים שונים של בשר...
לא ברור אם מדובר בהומור גרמני או בחוסר של B12.
המתבגר גילה חוסר התעניינות בולטת.
הצעיר התעניין חלקית.
שניהם ספרו את הדקות עד שנתחיל בפעילות שלשמה התכנסנו - החפירה.
-
אורנה, אורי ונעהתיאור מרתק וכיפי!!!!! נשמע טיול נהדר ועושה חשק!!!!
יונית -
אורנה, אורי ונעהראשית יש לדעת שפעילות החפירה כרוכה בתשלום נוסף (וגבוה!) של 37 יורו לארבעה חופרים.
ניתנת אופציה לחפור בחלקת שדה שבה פוזרו מראש אבנים כדי שילדים ילקטו אותן ויחוו הצלחה ודאית.
אופציה שניה - חפירה "אמיתית" ללא הצלחה בטוחה אך עם מקושים ואתים.
כמובן שבחרנו באפשרות השניה.
אנו דמיינו חפירה אמיתית עם קסדות, בחשכת המכרה האפלולי.
התאכזבנו לגלות שגם אותנו, ה"הרפתקנים" הובילו לחלקת שדה באזור פתוח שבו פוזרה כנראה פסולת מהמכרה שבתוכה עלינו לחפור.
חלקת "הצלחה ודאית" וחלקת "תקווה נצחית", מופרדות ביניהן בסרט פלסטיק. את פנינו מקדם בחור עם חסר חלקי בשיניים קדמיות וחסר טוטאלי באנגלית. בסיוע תרגום של אחת המבקרות הוא מצייד אותנו בכלי חפירה ומסביר כללים מינימליים.
אנחנו המבוגרים די מאוכזבים מה"אטרקציה" אבל חשוב לי להדגיש שהילדים נהנו מכל רגע, ועבורם זו אטרקציה שדורגה במקום גבוה מאד בטיול. הם אפילו הפעילו לחץ כבד כדי לחזור לשם למחרת... ממש "הבהלה לזהב".
-
אורנה, אורי ונעהאני כמובן מעדיפה "לחפור" בערוצים אחרים ומישהו הרי צריך לצלם, נכון?
במרכז השדה גיגית עם מים ומברשות לצחצוח אבנים.
בשוליו עמדת שיוף ושבירת אבנים.
שכחתי לציין שכל מבקר מקבל עם המכוש והאת גם שי קטן - מין כדור של מינרל שאפשר לשייף ולצחצח.
לו היינו מקדימים להגיע, הייתי גוררת את החבר'ה גם למלטשה שעוררה בי עניין רב, אך הגענו מאוחר ולמעשה נשארנו במכרה עד לשעת סגירתו.
ועל קורותינו בהמשך היום - מאוחרכך
יונית - תודה, ויופי שהצטרפת אלינו.
-
משפחה במנוחה.אני מגיב בעיקר בכדי לרדת מהכותרת.
גם אף פעם לא "נחתי" עם איזמל ביד
ועוד בתשלום.
וגם ממש ברגע זה נחת אצלי על המסך קופון בדיוק בשבילכם .
רחיפה בארץ ב36 יורו (ולא לשכוח להצטייד במצלמות).
http://www.baligam.co.il/hasharon/offers/alfasky1908?utm_sou rce=sendgrid.com&utm_medium=email&utm_campaign=websi te
עניין מידור האימהות זה לא משהו חד ערכי-כי האמהות משלמות. -
משפחה במנוחה.יעל - עוקבת בכיף אחרי ההרפתקאות שלכם, ירדה לי אבן מהלב אחרי שהכל הסתדר עם ה"קפיצה הלא מוצלחת", אלו המקרים הכי מעצבנים בחו"ל (גם בבית), שאפו לגידי - תמונה אחרונה מהזיקוקים מדהימה, גן חיות וזאבה החוששת נראים טוב, לגבי "חפירות" של הסיורים המודרכים - גם אצלנו הפרצופים יורדים כאשר מדובר שאין ברירה, אבל הממצאים דווקא מדליקים ביותר!
אורי - תודה על הסיפור של דודה, צחקתי בפתאומיות והבהלתי כל הבית
-
עמק הריין - משפחה במנוחהאורי,
הנה אתה יורד מהכותרת לא לפני שאודה לך על הקופון שבא לי בדיוק בזמן. אגב, בחו"ל זה עלה יותר
ליליה,
תמיד נדמה לי שרק ילדיי סרבני פעילות מאורגנת (קיבלו גנים טובים
) והרגעת אותי מעט.
עוד שתי תמונות מתצוגה שראינו ב"סיוט המודרך".
-
עמק הריין - משפחה במנוחהיעל!!!! אבנים???הרבה יותר טוב ממצנחים
לא נראה לי שעבוד עם פטיש אבל בחנות וודאי אבקר ועוד איך.
אורי,אתה מבין,שאני כבר לא בגיל המתאים ובהבונים או השד יודע איפה הוא היום,אין אפילו מציל על הקרקע,מי ינשים אותי???
האמת אני היום כבר כמעט לא דואגת,לא בריא אפילו לפולניות
שיצנח שיהנה,יעל צודקת לומדים להתגבר.
איזה כייף לטייל במקומות ירוקים.האם היו גם קרירים?
אמה -
עמק הריין - משפחה במנוחהאחרי שהחזרנו את ציוד החפירה לחסר השיניים ודילוגים מתבקשים בדרך לאוטו, החלטנו לפרגן לעצמנו מסעדה ונסענו לבכארך המתוקה. ואוי כמה שהיא מתוקה.
החבר'ה תרו אחר מסעדה מתאימה להרכבנו המאותגר קולינרית ואני השתרכתי מאחור, מתעלמת מגערות הכורים הרעבים: "נו אמא! תפסיקי כבר לצלם!!!"
-
עמק הריין - משפחה במנוחהאמה, מזג האויר היה לא קריר בכלל. אפילו חמים. לפעמים אפילו חם. שרוול קצר כל הזמן. לא ירדה טיפה של גשם ואווה הייתה צריכה להשקות את הגינה... המקום היחיד שבו עטינו שכבה ארוכה נוספת היה בקובלנץ בלילה.
הנה עוד קצת מהבונבוניירה הזו.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהדרך הפתח המקושת שבבסיס המגדל המצולם, יש מעבר לכביש הראשי. זו תופעה שחוזרת על עצמה בעיירות שלאורך הריין. הכניסה דרך פתחים בחומה כשיש צורך לנהוג בסימטאות צרות עד שמגיעים אל ה"צנטרום"
-
עמק הריין - משפחה במנוחהעייפים, מרוצים ושבעים חזרנו הביתה.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהלמחרת הכרזתי - היום אנחנו נוסעים למוזל, לכיוון כוכם.
תבחרו - אופניים או קאנו?
(קאנו!!!)
אתם בטוחים? נורא כיף באופניים...
(אמרנו לך כבר, קאנו!)
טוב נו, שיהיה קאנו.
נסענו ל Ernst הסמוכה ל Cochem למקום שהומלץ כאן בעבר (שרי? מיכל? תודה למי שהמליצה).
זו הכתובת המדוייקת :
moselstrasse 45, Ernst
בעל המקום דובר אנגלית, נותן הסברים בסיסיים, מצייד אותנו בחגורות הצלה ומשוטים וכן במיכלי פלסטיק אטומים להגנת חפצי ערך ממים. ממליץ לחצות את הנהר ולעשות הפסקה בעיירה הסמוכה, שם אפשר לקנות גלידה.
חותמים על טופס "אם נמות אתם פטורים מאחריות" וחוצים את הכביש אל גדת הנהר, שם ממתינים לנו שני קאנו'ס זוגיים ששכרנו לשעתיים. נדמה לי שהמחיר היה כ- 28 יורו לשניהם.
הקאנו'ס יציבים ולא אמורים להתהפך. בכל זאת נרטבנו מגלים שעשו סירות גדולות יותר ש"עקפו" אותנו. לא לשכוח בגדי ים ובגדים להחלפה (וגם צ'ופרים לפיקניק).
שורה תחתונה - נהנינו מאד מאד, חוויה מומלצת.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהאחרי שעה קלה חצינו את הנהר ועצרנו להפסקה.
לאושרנו זכינו לביקור של ברבור
הוא היה די רעב ולכן התקרב
-
עמק הריין - משפחה במנוחהגידי והצעיר הלכו לעיירה וחזרו עם גלידה (אמרו שלא טריביאלי למצוא את הגלידריה אבל אני בטוחה שתסתדרו).
מותר לעבור בין הגדות אך כשכלי שיט גדולים מתקרבים יש לפנות את מרכז הנהר ולנוע בנתיבים מסומנים בשוליים.
בכל פעם שעוברת סירה גדולה יותר יש גלים שמנדנדים את הקאנו ומרטיבים אותנו בשפריצים עדינים (יותר או פחות...)
במהלך שעתיים היו חילופי הרכבים, תחרויות בכמה מקצים, נשמעו קצת צעקות אך סיימנו בלי מכות ...
ועכשיו אזוז לפני שיברח עוד חרוז.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהסליחה - מתפרצת שוב,
רק חייבת להגיד שזאת סוג הפעילות שהיינו עושים בכיף גדול (כמה שכולם כבר הבינו את הראש המשוגע שלנו) - יופי של יוזמה!
אהה, בהזדמנות זאת רוצה לפרגן לילד האמיץ שקפץ עם מצנח...זה עדיין גדול אלינו (הכוונה אליי)
מחכה להמשך,
לילה טוב בנתיים, -
עמק הריין - משפחה במנוחהליליה,
את תמיד מוזמנת להתפרץ. השיט באמת היה כיף גדול. ואולי גם את תרחפי בגבהים בעתיד? Never say never
אחרי השיט רציתי להישאר בסביבה ולספוג עוד קצת מעמק המוזל.
מבט לספסל האחורי הבהיר שהנוער זקוק לזמן נסיעה/בהייה עכשיו.
מבט בין יושבי הספסל הקדמי הבהיר שלכאן עוד נחזור, בזוג
-
עמק הריין - משפחה במנוחהיעלי דרלינג!
מה שאת עושה לי עם הסיפור שלך!
רוצה לחזור שוב לריין ולמוזל!
כייף של חופשה!
כמו שצריך! (גם אני בדעה שחופשה צריכה להיות חופשה ולא מסע כומתה).
בכל זאת הרחקת למכרה של האבנים.
כל כך אהבתי את הדרך מהחניה בתוך היער.
מבינה אותה לגמרי לגבי זה שאמרת שהמבוגרים התאכזבו מהפעילות של חיפוש האבנים והבנים התלהבו מאוד.
גם אצנלו בטיול הנוכחי היו כמה פעמים שהדעות של המבוגרים והילדים לא תואמו כלל.
הפארק Rheinbollen - זו פנינה! כמה אהבנו להיות שם! כולנו!
התמונות שלך מרהיבות ממש! הרכבל של בופרד! הכל !
איזה כייף שיש עוד ימים מהטיול !
אני ממשיכה לעקוב
נ.ב.כייף לשמוע שההמלצות שלי "תפסו"