היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזס
-
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזסענת,
טוב, גם אני בין הסקרניות ויופי שהתחלת.
כמה שנים יש לי על המדף חוברת ודפים (בצרפתית) על פרנש קומטה.
ממשיכה לעקוב.
לשרשור הזה אתן מתכוונות. אם כן שמרתי לי אותו
.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3495255/srch-%D7 %A4%D7%A8%D7%A0%D7%A9+%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%94#msg_349 5255 -
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזסכמובן זו היתה רחל, איזו פדיחה מצידי. סליחה רחל!!
ואכן השרשור הזה הוא המקור של הטיול, תראו כמה אני נוחה להשפעה.. וכמה בזריזות מהרגע ששמעתי פעם ראשונה על המקום, הזמנתי ספר כדי להתחיל ללמוד אותו ברצינות. -
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזס
אכן, לרחל הקרדיט על הדיווח מהשטח. לא יפה מצדי שניכסתי לעצמי את הפטפוטים בלי להזכיר את המקור האמיתי. אני מקווה שיש הנחות לכותבים בשעת לילה מאוחרת. -
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזסרעיון גאוני העגלה של הסופר, ועוצר נשימה הנוף מהמצודה
-
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזסבוקר טוב,
שמחה שבאת לספר.שוב, מודה לך על הדיווחים און ליין לגבי הריסון.
רחל כל כך ניסתה שנגיע ואת ממש המלצת און ליין .
אני כבר רוצה לראות לפחות בתמונות שלך מה הפסדתי להפעם.
בדרך כלל אני תלמידה טובה,המפלים היו בתכנון,היו בקובץ עם מפות והכול.אבל לא לקחו אותי
אמרו רחוק,החליטו שהפעם אין נסיעות ארוכות. אין הריסון ואין ליון.בתור הלא נוהגת, אין ברירה.
אמה
*הבונבון גדל יפה
-
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזסנתנת, משהו את
עוקבת אחריך ובודקת במקביל בגוגל מאפס את המסלול שעשית,... נשמע מעניין ונכנס למגירת החלומות במקום טוב למעלה.

-
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזסזיוה - בטח שיש הנחות לשעת לילה. גם אני עוד אזדקק להן
אמה - לא נורא, יש לך מה להשלים..
שושי - תודה. אכן גאוני. יחד עם מדף הפליימוביל הכל פועל כנגד החסכונות שלך!
גולשת - אני מתכננת להעלות בסוף מפה של האיזור ע"מ שיהיה יותר ברור. אבל יפה לך על המעקב אונליין..
יעל, ג'ן וכולם - מקווה שאתרום משהו למידע שעל המדף ואהפוך אותו לטיול הבא שלכם. אבל צריך לזכור שזה טיול קצת אחר. תזכרו שלא חיפשתי כמעט אטרקציות לילדים, את זה אני משאירה לאחרים לחפש, אבל זה לא יהיה היער השחור אף פעם. כמובן שיש שם פארקי חבלים וכאלה (הצרפתים אוהבים את זה מאד), אבל לא פארקי המים המפוארים של טיטיזה. כל משפחה צריכה לבדוק אם מתאים לה.
טוב נו, אני רק בתחילת הסיפור. עכשיו אני בעבודה ויכולה לקשקש איתכם אבל לא יכולה להמשיך לספר ובמיוחד לא להעלות תמונות. המשך יבוא. -
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזסנתנת, כבר אתמול בלילה קראתי והתלהבתי אבל לא הצלחתי להכניס תגובה
עושה רושם נהדר הטיול שלכם.
מעניין לעקוב אחרי גדילתו וצמיחתו של הבונבון דרך סיפורי הטיולים שלך
נעה -
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזסתודה שנענית לבקשת הקהל והתחלת לספר.
עוקבת בסקרנות ובהנאה
מירה -
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזסנראה לי שהמאמץ של עריכה מראש מיותר בשבילך, יוצא לך נפלא הדיווח מהשרוול... אני גם רואה שהתגברת יפה על הגשם, כל הכבוד, תוכניות מגירה לגשם הן דבר הכרחי באיזורים הירוקים של אירופה (אחרת היה צהוב כמו אצלנו...)
מלווה אותך לאורך כל הסיפור שיגיע. האיזור הזה מסקרן אותי כבר הרבה זמן.
תודה על השיתוף
דבורה -
היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזסערב טוב ענת
אילמלא גונבה אלי שמועה
שיש פה כתבה יפה לא חשבתי לקרוא אותה.
היורה??? חשבתי סיפור על חצבים!!!
באמת זיוה התעניינה ואני חושבת שהיה שרשור נוסף כי אני זוכרת שכתבתי בו את כל הטיפים שפירסמתי על מפלי הריסון, מפל והקניון של SAUT SE DAUBS עם המלצה להגיע מהצד הצרפתי ולא השוויצרי, מפלי ליסון, המקור של הנהר לו, עמק הנהר EREUSE ועוד. חלק מהמקומות מוזכרים בכתבה שעשיתי בזמנו על שוויץ בה טיילנו ב-2008. חלק מהמקומות זה בערך 2003.
גם אני מצטרפת לכל המוחאים לך כף לטייל לבד עם הבונבון !!!
אגב בגיאורגיה שחושבים שהיא נחשלת יש אותן עגלות בסופרמרקטים.
אבל את משום מה החמצת את הכתבה אולי היית עסוקה בהעלאת הכתבה לוורד?
רחל לבון
-
היום השלישי - המשךביליתי אתמול ועכשיו שבתי למלאכה..
עזבתי אתכם במתח רב, ביום שלישי בצהריים כשברחנו מהטירה ונסענו לאחת האטרקציות המפורסמות של האיזור, המפל של נהר ה Doubs.
מכיוון שנצטרך גם לחזור לפונטרלייה אני בוחרת לנסוע שלא בכביש הראשי, נסענו בכביש D47 הקטנטן ברוב אורכו, והפסטורלי בנופו. זה לא מפריע להם להתיר נסיעה ב-90 קמ"ש מחוץ לאיזורים בנויים, אפילו כשאין קו הפרדה באמצע הכביש כי הוא כל כך צר שאין טעם.
סומכים פה על שיקול הדעת של הנהגים. בארץ זה לא היה עובד
למעשה האטרקציה העיקרית של מפל הדוב אינה המפל עצמו אלא השייט אליו בקטע קניוני של הנהר. לא מדובר בראפטינג בקניון גועש אלא הפלגה בספינה בקטע קניוני רחב ורגוע - ויפה מאד.
הנהר, בקטע הזה שלו, הוא הגבול בין צרפת לשוויץ ואפשר לקחת שייט משתי המדינות. ההמלצה היא לקחת מהצד הצרפתי וכך עשינו. יש 2 חברות שיוצאות מהעיירה Villers-le-Lac ואין הבדלים מהותיים ביניהן. בעונה שהיינו שזה די אוף-סיזן יש, לפי האינטרנט, מעט מאד הפלגות. מייד בכניסה לעיר ראיתי את השלטים של אחת משתי החברות וככה בחרתי עם מי לשוט. למטה קישור לחברה שאיתה שטנו.
הבובון נרדם באוטו ואני משאירה אותו ישן באוטו בחשש רב, והולכת לעשות בירורים. זה בהחלט אחד הקטעים הקשים בטיול של אמא וילד וזהו. פחדתי שיתעורר ויבהל, לא הפסקתי להגניב מבטים לאוטו (שלא היה באמת קרוב מספיק) אבל היה בסדר. הוא חרפ היטב עוד הרבה אחרי שחזרתי.. עד שהערתי אותו 5 דקות לפני ההפלגה.
מוכרת הכרטיסים והקפטן שישב איתה היו מאד נחמדים וגם ויתרו לי על תשלום עבור הבובון למרות שלא שיקרתי בנוגע לגילו - משלמים מגיל 4. מה שכן, אנגלית לא היתה הצד החזק שלהם, וזה מוטיב שחזר על עצמו בטיול ביורה. קשה להסתדר בלי לדבר קצת צרפתית. לפחות קחו אפליקציית תרגום בסיסית אם אתם ממש לא מדברים את השפה.
אחרי כל ההקדמות האלה, יצאנו לשיט. היה יפה מאד. שטנו חצי שעה בנהר שהוא כמו קניון רחב בקטע הזה, מסביב צוקים, ממש מהמם. הבובון מאד מתלהב מהשייט עצמו, ואני מהנוף. שילוב מעולה. הגשם כבר מזמן לא רצוף כמו בבוקר, הוא בא והולך, השינויים מאד מהירים ומפתיעים. על הסירה אנחנו בהפוגה שזה מעולה, אפשר לצאת לצלם מהסיפון החיצוני.
אחרי חצי שעה הורידו אותנו במעגן שמשם הולכים לראות את המפל. נהר הדוב נכנס לקטע צר יותר, מלא סלעים, וככה מאה מטר מסיום השייט הנהר הרגוע הופך לסוער. יש לנו שעה עד שהספינה תצא, ולא ברור לי האם יש עוד הפלגות וגם כמה זמן יימשך טיול הרגל (באחד האתרים היה כתוב ששעה! מלחיץ!), אז אני מאיצה בבובון לשמור על קצב עם המבוגרים האחרים שהולכים איתנו. לרגליים הקטנות זה מאמץ לא קטן אבל הוא מצליח. אחרי כולה רבע שעה מתברר שנלחצתי לחינם, כי הנה המפל...
הוא בהחלט מרשים. כמו הינומה לבנה מבריקה נופלת בקול רועם. התצפית הראשונה היא די גבוהה, ויורדים לתצפית נוספת ממש בראש המפל. גם מפה המראה סוחף. הגשם עדיין מתעתע בנו, אם כי גם כשהוא יורד זה בד"כ לא חזק מדי.
לצערי הבובון קלט את הלחץ שלי קודם ועכשיו קשה להרגיע אותו. עכשיו הוא זה שמודאג שנאחר לספינה (כמה שאני מסבירה לו שאין שום לחץ בכלל), הוא מסרב להצטלם ולוחץ לרדת כבר. גידלתי ילד בצלמי ובדמותי, רק בהגזמה..
כשהגענו למטה התברר שהספינה יצאה להביא שייט נוסף, ולא רק שנשארה לנו כמעט חצי שעה לחכות לספינה, היא עוד איחרה (ואם הייתי יודעת שיש עוד שייט לא הייתי נלחצת מלכתחילה). מנפלאות מזג האויר: ישבנו בבית קפה במעגן, בשולחן מקורה אם כי האיזור המקורה קטן. השמש יצאה והיה חם מספיק לסודה עבורי, ואם לא היה לי בתיק מעדן שוקולד לבובון בטח הייתי קונה לו גלידה. עשר דקות אחר כך ירד מבול כזה חזק שכולנו קפאנו מקור, נדבקנו לקיר בית הקפה, והשולחן שלנו היה מוצף מים.
חוזרים בשיט באותה דרך וגם הפעם הוא יפה. וזהו, מכאן חזרנו 'הביתה', מנוחה, ארוחת ערב ולישון.
-
היום השלישי - המשךיחד עם התמונות של המפל אני מעתיקה קטע מהיומן שכתבתי בזמן הטיול, על ארוחות הערב. מכיוון שהרשתות המוזכרות קיימות לא רק באיזור היורה, אז אלה המלצות כלליות לטיולים עם ילדים.
אנחנו כבר 3 ימים פה, 3 לילות בלי מטבחון במקום הלינה, האוכל במשך היום ממש לא מסודר וגם לא במיוחד מזין.. ואני מנסה שלפחות ארוחת הערב תהיה ארוחה של ממש. ביום הראשון אכלנו במלון (איביס). אני אכלתי סטייק פילה ממש טעים. הבובון קיבל נאגטס מסוג נחות ביותר, נראה יותר רע ממקדונלדס. הוא כמובן אכל אותם בשמחה, יחד עם כמה וכמה חתיכות מהפילה שלי, מנוגב מהרוטב. התנחמתי בכך שזה תחליף מקדו' עבורו, ולפחות אני נהנית יותר.
אתמול הגענו לפונטרלייה וגם פה יש איביס. שקלתי ללכת לשם, אבל נחיתות הנאגטס הרתיעה אותי בכל זאת (קודם לא ידעתי, עכשיו אני כבר יודעת. בעיה...) מהכביש הראשי בכניסה לעיר ראיתי מסעדה שנקראת באפלו גריל והחלטתי שהיא בטח ידידותית למשפחות. ואכן היא היתה. תפריט ילדים, שוב נאגטס, אבל הפעם אלה נתחי חזה עוף של ממש, לא תערובת טחונה של זבל... מצד שני הסטייק שלי מלוח מדי ומאכזב. אפילו הבובון לא רוצה לגנוב לי חתיכות אחרי שטעם ביס. יין הבית היה סבבה וגם התוספות והשירות.
אז היום כבר התלבטתי. את מי לתעדף. איכות יחסית (כי שניצל וציפס זו לא באמת איכות) עבורו או עבורי. או אולי בכלל להמר על מקום חדש.
אז כמובן שבחרתי כמו אמא והלכנו שוב לבאפלו גריל, שהוא יאכל טוב יותר. ואז הגורל סידר לי צ'ופר על הבחירה האלטרואיסטית, והאוכל היום היה כל כך טעים שהבובון גנב לי חצי מהמנה, בנוסף לכל הנאגטס שלו. זו היתה מנה של שיפודי בקר מדיום-רייר ונקניקיות קטנות. מפליא איך הילד אוהב בדיוק את החלק האדום בפנים. חינכתי אותו היטב...
ממחר יש מטבחון, אולי ננסה את הרקלט גריל החדש שקנינו, אחרי הכל התמכרתי פה לבשר אדום
בקישור טיפ שהכנסתי על הרשת הזו. לא לצפות לגורמה! אבל עדיף מעוד מקדו'.
והתמונות כאמור מה Saut du Doubs
-
היום הרביעי - ממחוז Doubs למחוז Juraהבוקר מזג האויר עדיין לא ממש מאיר פנים. אמור להתבהר ולהתחמם אחר הצהריים. מה נעשה בינתיים? חלפה בדעתי האפשרות לעוד קצת שופינג אבל לשמחתי הבובון הסכים לבקר במערה (בד"כ הוא מפחד), אז נסענו ל Le Gouffre de Poudrey.
זו היתה תוכנית ממעמקי המגירה אבל הברושורים שהיו בכל מקום נראו מפתים.
הכניסה גם כאן רק בסיור והיו לנו 40 דקות להמתין אבל עמדנו בהמתה בהצלחה. כרגיל הסיור בצרפתית אבל הטבע מדבר בעד עצמו. הייחוד של המערה הוא גודל החלל שלה, היא כולה אולם אחד גדול. נחל קטן נכנס אליה ויוצר בריכה צלולה יפהפייה. במהלך הסיור יש מופע 'אור וצליל' נחמד, לא עקבנו אחרי הסיפור אבל האורות מדגישים נטיפים וזקיפים יפים (המערה לא מצטיינת בהם אבל בחלל ענק כל כך יש פינות חמד).
הביקור כולל ירידה ועלייה של כ 250 מדרגות.
ברור שיש מערות מרשימות ממנה אבל היא יפה והמופע מוסיף וזו בהחלט תוכנית סבירה ליום גשם.
ממש קרוב יש גם פארק דינוזאורים שהבן שלי סירב משום מה לבקר.
משם נסענו כרבע שעה למקור נהר הלו. Source de la Loue. נהרות היורה מיוחדים בכך שרבים מהם מתחילים במקור תת קרקעי וזורמים ארוכות מתחת לאדמה, כך שבמקום בו הם פורצים אל פני האדמה לא מדובר במעין אלא בנהר רציני שיוצא לו מההר. מקור הלו הוא פתח מערה שממנה פשוט מגיח נהר, היישר למפל רחב ומרשים. המראה מהמם. יש שם שרידי מבנים מימי הביניים, כנראה טחנות קמח או משהו כזה. המסלול כולל הליכה של 600 מטר מהחניה, על כביש, כך שזה קל. הלכנו כ-7 דקות למטה וכרבע שעה בחזרה, סה"כ כשעה עם זמן ממושך להתפעלות מהמראה. מאד מומלץ ואפשרי גם על עגלות ילדים.
הגשם עדיין מבאס אותנו.. חוזרים לאוטו ומקווים לטוב.
-
היום השלישי - המשךזה היה ברור שיש למה לחכות!!!
ואני במתח אם יש או אין מפלי הריסון בטיול שלכם, אבל אמתין בסבלנות בלי להפריע יותר מדי. תמשיכי, את עושה את זה נהדר....
דבורה -
המשך היום הרביעי - מתבהר?את ההמשך אני מעתיקה ממה שנכתב שם (בשינויים הכרחיים בלבד)
15:25 קפטן! פיסת שמיים כחולים צצה! אמרו שאחר הצהריים ייגמר הגשם, האם זה הגיע? אנחנו בחניה של מקור נהר הליזון Source du Lison, הבובון ישן ואני מנצלת את הזמן לכתוב עוד. לפני כמה דקות היינו בגשר השטן, Pont du Diable. וואלה, לא ידעתי למה לצפות, ראיתי אזכור של המקום באיזה בלוג, זה היה סיבוב קצר מהדרך וראיתי שלט אז פניתי לשם. הגשר ברוחב מכונית אחת בלי כמעט רווח. אני נוסעת עליו לאט, מציצה למטה, זה נראה עמוק. קצת אחרי יש מפרץ בצד אז עצרתי וחזרתי ברגל. אמאל'ה! בחייאת! זה גבוה בטירוף, ולמטה שוצף גועש נחל. עכשיו קצת יותר מפחיד לנהוג עליו חזרה...
בינתיים התכלת בשמיים הצטמצם. נו, מה יהיה עם הגשם הזה?
23:00 מחכה למיבש הכביסה שיסיים וזה זמן טוב להשלים. מקור הליזון היה גם כן מאד יפה אם כי עדיף לבקרו לפני מקור הלו. בליזון ניתן לבקר במערה עצמה אבל הבובון לא נתן לי, לצערי הרב. אצטרך לשוב יום אחד.
משם חיכתה לנו עוד שעה נסיעה לבית שלנו בסן פייר. בדרך הצטיידנו בסופר, והכנו ארוחת מלכים ביתית, סלט ירקות לי, עגבניות שרי במחיר זהב (3 אירו לרבע קילו!) ופלפל כתום (רק 5 אירו לקילו) לבובון, פסטה טרייה ורביולי, יין אדום ומיץ ענבים אמיתי, מעדן ערמונים ומעדן דמוי מילקי לקינוח. מעולה.
אגב כשאני קוראת את זה נפלטת לי אנחה, אפילו הסלט הירוק מהשקיות הרבה הרבה יותר יפה טרי וטעים ממה שיש בארץ. למה?? -
המשך היום הרביעי - מתבהר?תמונות ממקור נהר הלו
התמונות עושות קצת עוול למקום לדעתי, הן לא מעבירות את מלוא ההדר והרושם. בכל זאת שימו לב איך הנהר פורץ לו מההר. זה מרשים.
-
המשך היום הרביעי - עוד תמונותעוד תמונה ממקור נהר ה LOUE
וגם תמונת דוגמא לכביש של 90 קמ"ש. כמו כביש 2 עד חדרה. דומה, לא?
-
המשך היום הרביעי - עוד תמונותגשר השטן
Le pont du Diable
תמונה של הגשר, נראה צר אבל תמים
ואז מה שראיתי כשחניתי וירדתי ללכת על הגשר ברגל.. וגם כאן התמונה לא ממש מעבירה כמה המים געשו למטה וכמה זה היה רחוק!
-
המשך היום הרביעי - עוד תמונותבביקור הראשון בגשר הבובון ישן. חיכיתי אולי 10 דקות שיבוא עוד אוטו כי רציתי לצלם אוטו על הגשר, ולא בא. לא הייתי מסוגלת להשאיר את האוטו שלי באמצע הגשר עם הבובון בתוכו ולצאת לצלם. נכון ששום דבר לא אמור לקרות, אבל פחד
אחרי שהערתי אותו בליזון וסיפרתי לו על הגשר, הוא רצה לנסוע לשם (זה היה בכיוון גם ככה), ואז גם הזדמנו לי מכוניות נוספות.