היורה שמע נא.. או איך לא נסענו ליער השחור ואלזס
-
היום השמיני - והיום נטייל ברצינות!
-
היום השמיני - והיום נטייל ברצינות!עם סיומו של הקטע הקניוני השביל מתרחב ואנחנו מתקרבים לסיום המסלול. כזכור יש לנו רכבת לתפוס והיא עוברת פעם בשעה. אני כרגיל קצת לחוצה ומציעה לבובון טרמפ על הכתפיים שלי, אבל אחרי 2 דקות הוא מבקש לרדת ולצעוד בעצמו.
פתאום אנחנו מגיעים למגרש החניה בפאתי העיירה Boudry הכניסה התחתונה למסלול. התעייפנו אבל היה כל כך יפה שחבל שנגמר.
השעון מראה שהטיול לקח לנו רק שלוש שעות, כולל העצירות! 7.5 ק"מ! אני די בהלם..
גבוה מעלינו מתנשא לו גשר רכבת שחוצה את הנחל. מאד גבוה. זה עדיין לא גורם לי להבין איך נראה הקילומטר האחרון שנותר לנו.. טיפוס מתיש לאורך כביש עד תחנת הרכבת. וואלה זה סיום קצת מבאס. אז מי שיבוא לשם אחריי, עדיף באמת להשאיר את האוטו למטה ולמצוא אותו מחכה בסיום המסלול ולא לעשות את העלייה הקשה יחסית הזו בסוף.
בכל אופן אנחנו עדיין עם דלק המוטיביציה של הנסיעה ברכבת (הבובון לפחות, לי כבר נהיה קשה בשלב הזה), ועם כל הלחץ שלי תמיד לפספס רכבות הגענו 20 דקות לפני הרכבת.
-
היום השמיני - והיום נטייל ברצינות!הנסיעה חזרה ל Champ Du Moulin כרוכה בהחלפת רכבות. יש לנו בדיוק דקה להחלפה אבל הכל מתנהל בדיוק שוויצרי מדהים. הרכבת הראשונה מגיעה בדיוק בזמן, נוסעים 2 תחנות, כשיורדים לא צריך לעבור רציפים אלא רק לחצות לצד השני של אותו רציף לרכבת שכבר מגיעה. עוד 3 או 4 תחנות ברכבת השניה ואנחנו כבר שוב בתחילת המסלול.
שנתחיל מחדש?
לא.. אמנם מוקדם יחסית, אבל דווקא יש לי תוכנית מגירה למקרה הזה!
מצרפת לינק לטיפ שכתבתי על הטיול, הרבה יותר תמציתי וקצת יותר אינפורמטיבי מהסיפור פה.
-
היום השמיני - עכשיו יש הרבה נסיעה וקצת פאןכפי שהזכרתי קודם היינו אמורים לעשות את המסלול ביום שלנו בפונטרלייה. בגלל תחזית מזג האויר עשיתי בלילה לפני הטיסה שינוי תוכנית שהצריך גם שינוי של לינה אחת - היחידה שהיתה לי גמישה בכל המסלול. איזה מזל
למחר מתוכנן יום שופינג בגרמניה (איזור פרייבורג והסביבה) בדרך לפארק אירופה, ומכיוון שלא ידעתי באיזו שעה נסיים בחרתי בעיירה אקראית פחות או יותר על הדרך, במרחק שהיה נראה לי סביר גם אם נסיים מאוחר ועייפים. אני בקושי מצליחה לבטא את שמה.. אבל ה GPS מכיר אותה. הוא גם יודע לנסוע בלי כבישים מהירים (אין לנו וינייט ולא נקנה ליום אחד).
אז בדרך מסתדר לנו מצויין לעבור באטרקציה קטנה שמצאתי בחפירות האינסופיות שלי באינטרנט - מגלשת הרים. זה ממש לא הפאר של היער השחור, אבל מגלשה קטנה ונחמדה מאד, בטח לילד בן 4 שעושה את זה בפעם הראשונה.
למקום שבו נמצאת המגלשה קוראים Vue des Alpes ואפילו לא שמתי לב לפירוש השם עד שהגעתי לשם, חניתי (מגרש חניה עמוס למדי! בטח כי יום ראשון ומזג האויר מקסים), ויצאתי מהאוטו. נוף נפלא נפרש לפנינו. הראות אינה מושלמת אבל סבירה ורואים את האלפים! מקסים. לפי השלטים והאנשים עם התרמילים יש גם מסלולי טיול שיוצאים מכאן. וישנה המגלשה.
המפעיל הנחמד גובה מאיתנו תשלום רק על מבוגר, הילד בחינם כי הוא איתי. מאד הגון ולא מקובל ברוב המקומות.
בסיבוב הראשון אני גולשת יחסית לאט, אבל לשמחתי הבובון מזמין סיבוב שני ורוצה יותר מהר. איזה כייף! נאלצנו להסתפק ב-2 סיבובים כי יש לנו ממש מעט פרנקים שוויצרים. לא יכלו להיות באירו הסנובים האלה?
)
-
היום התשיעי - איך אומרים שופינג בגרמנית?חיסלנו את המטבעות האחרונים על הארטיקים הכי זולים שהיו שם (כן, שוויץ יקרה בטירוף!). משם עוד כ 40 דקות נסיעה לעיירה עם השם בלתי אפשרי Saignelegier. הגענו ובמלון שהוזמן כתוב שהם פותחים רק בשש ולענייני המלון לפנות למלון אחר, סמוך.
מסתבר שהיה לנו מזל כי המלון המוזמן נראה רע מבחוץ ולהפתעתנו קיבלנו חדר במלון השני, שהיה יקר יותר. החדר גדול וכולל פינת ישיבה, אז כבר החלטנו לשבת לאכול שם ולא לצאת עם האוכל שהבאנו ולהתחיל לחפש גינה נחמדה...
בסופו של דבר בילינו את כל אחר הצהריים בחדר הנעים, עד שהבובון פשוט צנח לישון.
למחרת ממשיכים לנסוע כל כבישים קטנים (כי כאמור אין לנו מדבקה), בהנחיתו של ה GPS (תמיד אני מוודאת במפה שהוא עושה בחירות אמינות. הוא כן).
עיכוב משעשע בדרך קרה לנו כשפתאום הכביש היה מלא פרות שבדיוק היו צריכות לחצות אותו. חיכינו בסבלנות שרועי הפרות (ככה קוראים לזה?) יזיזו אותן וצילמנו כמובן.
כשחצינו סוף סוף את הגבול לצרפת קרה דבר משעשע: שעות הכפרים הפכו משמות צרפתיים לגרמניים. ככה זה כשעוברים מקנטון פרנקופוני של שוויץ לאלזס.
המשך היום היה הרבה יותר שיגרתי. קניון הריין-סנטר בוויל אם ריין (קניה מוצלחת מאד ב H&M), סטייה קלה חזרה לצרפת לארוחת צהריים באיזור השופינג של מילוז (כי היה לי נוח ללכת על משהו מוכר - רשת באפלו גריל) ואם כבר אז סיבוב בסופר הענק החביב עלי שם, וגם פרייבורג אליה הגענו קצת מאוחר ולכן התמקדנו רק בשופינג (קניית צעצועים ענקית ברשת Muller, תודה למי שהמליצה לי כאן בפורום). לא ממש הספקנו להתרשם מהעיר כיעד תיירותי למרות שהרמנו מדי פעם את העיניים לראות את הבנינים היפים, או הורדנו עיניים וחיבבנו את התעלות. בגלל זה אנחנו נחזור אליה בחורף שוב, להשלים
הגענו ממש רצוצים ב-8 בערב לרושט. יום קניות זה הרבה יותר מעייף מטיול ארוך בטבע!
-
היום העשירי - אירופה פארק כ-מ-ו-ב-ן!!אנחנו לא יכולים בלי זה.
ברבע ל-9 התייצבנו בשערי הפארק, ערוכים ומוכנים לעוד יום מתיש ונהדר בפארק האהוב עלינו הזה.
לא ארחיב בפרטים כי כולם כבר קראו אלפיים סיפורים על הפארק. היה כייף.
פרשנו מעייפות קצת לפני הסגירה הרשמית, וצעדנו ברגל חזרה לדירה שלנו, שראויה בהחלט להמלצה - זה מעין מלון דירות אבל לא ממש מלון מבחינת לובי וכו'. אלא מספר דירות, בגדלים שונים. יש חצר ענקית ומקסימה שמגיעה לנהר. יש אפשרות לארוחת בוקר אבל כמובן שיש מטבחון בדירה. אנחנו היינו בדירה הקטנה שלהם - חדר שינה וסלון אבל אין קיר ביניהם, זה מעין סטודיו ענק. לזוג או זוג עם 2 ילדים קטנים יחסית זה סבבה לדעתי.
צירפתי תמונה של מסעדה משעשעת ברושט Apres Park כמו אפרה-סקי.. אין בזה המלצה על המקום כי אנחנו הלכנו לחסל את שאריות האוכל שנותר מכל השבוע. מחר חוזרים הביתה!
-
היום ה-11, הביתה..למרות הבזבוז בימי חופשה הטיול היה מיום ראשון עד רביעי (כלומר לא ניצלנו 2 סופשים), וזאת על מנת לתפוס טיסה נוחה הביתה. אפשר לקום בשעה נורמלית, לנסוע בנחת, להכנס לסופר בצרפת כדי להביא גבינות לחברים בארץ, לנקות את האוטו (היה אפשר, רק לא עשינו את זה
) לפני שעולים על המטוס של שעה 13:00 או משהו כזה.
היה טיול נהדר ומומלץ מאד למי שאוהב טבע!
תודה לכל מי שהיה איתי בסיפור והגיב, נעים ומעודד לקרוא את התגובות והנה הצלחתם להביא אותי חזרה הביתה בשלום.
עד הטיול הבא.. -
היורה שמעו נא - סיכום טיוללטובת מי ששוקל לטייל באיזור, אני מנסה לשלוף כמה מילות סיכום ותובנות.
קודם כל אני מצרפת מפה שהכנתי בגוגל מפס ומכילה את רוב המקומות בהם ביקרנו (לא כולל הסיום בגרמניה שזה מוכר מאד).
אפשר לראות שזה יותר קרוב לג'נבה, בעיקר המקבץ השמאלי יותר שזה מחוז JURA (להבדיל מהאיזור של הסוט דו דוב ופונטרלייה למשל שנמצא במחוז Doubs).
בעקרון אם עושים טיול דומה לשלי זה קלאסי לטוס לג'נבה ולחזור מבאזל. הייתי עושה ככה אם הטיול הזה לא היה נולד אחרי שכבר היתה טיסה.
אנחנו לא עשינו כמעט בכלל "אטרקציות למשפחות" אבל זה לא שאין שם בכלל. כשחפרתי באתרים של האיזור ראיתי שיש שם לא מעט פארקי חבלים. בעיירה בשם Metabief (באיזור ה"ימני" - קרוב לפונטרלייה) יש כמה אטרקציות כמו מגלשת הרים, הכל היה סגור ביוני לכן לא הגענו לשם בכלל.
משפחות שאוהבות טבע ולא לחוצות על מגוון גדול של "אקשן" יכולות לאהוב את המקום הזה.
המשפחה הבאה שתיסע לשם תצטרך להוסיף לנו את המידע על אטרקציות לילדים יותר גדולים בסביבה, כל מה שאני דילגתי.
הזוג הבא שיסע לשם בלי ילדים יוסיף אולי מידע על עיירות יפות נוספות, שלפי המידע יש שם.
אבל כך או כך, הסיבה המרכזית לבוא לשם בעיני היא טבע. כל השאר זה גיוון כדי להעשיר את הטיול.
נשאלת השאלה האם האיזור מתאים לטיול כוכב. זה תלוי בנכונות שלכם לנסוע. אני לא אוהבת כוכב אם זה כרוך בנסיעות ארוכות לאותו כיוון. נגיד פעמיים על אותו כביש לאותו כיוון - אני כבר אעדיף לילה במקום השני. כל אחד צריך לחרוש את המפה ולהחליט כמה מתאים לו לנסוע.
יש שם כמה וכמה אתרי קמפינג. הקמפינג שהיינו בבריכה שלו, Domaine de la Chalain נראה מקסים מאד, ומאפשר לשלב בין טיולים לסתלבט בבריכה ובאגם (כולל סתלבט פעיל למשל לשכור סירה).
כבר אמרתי שאני מאד ממליצה?
-
היורה שמעו נא - סיכום טיולענתנת
תודה ענקית על השיתוף!!!
אנחנו אוהבים בעיקר טבע, והאיזור קרץ לנו מאוד משוטטות באינטרנט והמלצות של רחל על מספר מקומות יפיפיים כמו מפלי הריסון.
פתחת לנו צוהר לאיזור ממש מקסים שאין ספק שנטייל בו.
מעריצה אותך ואת הבובון על אומץ הלב והנחישות. אין ספק שהוא יזכור לך את זה תמיד!
היה כיף לטייל איתך
ונראה לי שיהיה כיף לא פחות לטייל ביורה בעקבותיך
דבורה
-
היורה שמעו נא - סיכום טיולענתנת,
איזה טיול נהדר עשית לך ולבובון!
וכל הכבוד לילדון על כושר ההליכה וההתנהגות המופתית הכללית.
נראה לי שזה עוזר לך מאוד בהוצאת החלומות שלך לפועל...
האיזור נראה מקסים, הכנת הכל היטב (אני משערת שזה חשוב כפליים כשנוסע הורה יחידני), עם תכניות גיבוי, תכניות לימים גשומים, לוחות זמנים של רכבות ונ"צ לאורך המסלול.
משהו את!!!
סיפור הטיול שלך מעורר גם השראה וגם הערצה, ואני מאחלת לך עוד טיולים רבים בהרכבים אלו ואחרים...
תודה רבה על עוד יעד מקסים שעולה על מפת הטיולים,
אוסי
-
פעם ראשונה שיש לי כוכבים!!! איך הם באים?יאוו איזו התרגשות, יש לי כוכבים! מאיפה הכוכבים באים אגב? תמיד תהיתי..
דבורה, מאחלת לך טיול נהדר בעקבותיי.. האם תהיי הראשונה ללכת בעקבותיי לשם? הפורום בהחלט זקוק לעוד סיפורי טיול משם כדי להעלות את המקום על המפה (ובהתחשב במיקום הקרוב לאיזיג'ט, זה מתבקש לגמרי שזה יעלה
)
את מוזמנת לשאול שאלות כמובן אם יהיו לך כשתתחילי לארגן בפועל.
אוסי, תודה תודה על כל המחמאות והאיחולים! הילדון באמת מופתי (באמת החלטתי שמהטיול הבא הוא יכונה הילדון ולא הבובון. די הוא כבר בן 4 וחצי. בשבילי הוא יהיה בובון לנצח אבל בכל זאת צריך כינוי יותר בוגר
))
-
תודה רבהאיזה סיפור מסע נהדר (כרגיל) - שילוב משובח של חוויות ושל פרטים.
בדיוק מה שצריך כדי לעורר את התיאבון:)
תודה! -
תודה רבהנתנת יקרה,וגם הילדון! ממש ממש יופי של טיול.יופי של תמונות והתנהלות זורמת ונעימה. אני אשמח אם תוכלי לשתף (וגם זיוה הבטיחה לשתף) קצת מידע על אטרקציות לילדים,אנחנו בדרכ משלבים טבע עם אטרקציות קלות-מגלשות הרים,פארק חבלים,גן משחקים. וגם רציתי לשאול לגבי הלינות,האוכל-האם המחירים גבוהים כמו צרפת או קרובים יותר לגרמניה?
יש לך לינק לפסטיבלים בקיץ באיזור הזה? בקיצור-אמרת שחפרת המון..
תודה ושבת שלום! -
תודה רבהלאורוני תודה, נדמה לי שתהנו שם.. (תודה גם שהגעת בעקבות ההזמנה המיוחדת שלי)
לאיילת
חפרתי המון אבל לא שמרתי מה שלא התאים לי, חבל. ובמיוחד חבל שלא אספתי את הברושורים שהיו שם בכל מקום, כי ככה נורא קל לגלות פארקי חבלים ושאר אטרקציות למיניהן. ראיתי לא מעט.
אנחנו נסענו ביוני ולא הצלחתי למצוא לנו פסטיבלים. אני מניחה שבקיץ יש יותר אפשרויות, אבל גם בזה לא יכולה לעזור.. בקיצור השארתי המון עבודה לבאים תור אחרי (גם היער השחור לא נבנה ביום אחד
)
ציינתי קודם את העיירה מטביף (אין לי מושג אם זו ההגיה הנכונה של שמה, הוא לא נשמע כל כך צרפתי.. Metabief) שיש שם מגלשת הרים וגם פארק חבלים (לא בדקתי לאיזה גיל מתאים וכמה "שווה") ועוד כמה אטרקציות קטנות כמו פארק מתנפחים וכל זה פעיל רק בקיץ לכן לא נסענו לשם. צירפתי לינקים.
המגלשה שהיינו בה בשוויץ היא במרחק סביר של טיול כוכב מפונטרלייה ואם עושים את המסלול בארז זה ממש קרוב (גם צירפתי קישור שנדמה לי שלא צירפתי קודם)
צירפתי גם לינק לפארק חבלים אחד שאיכשהו נשאר לי.
גני משחקים ראינו בדרך, זה משהו שיש בכל מקום, אם כי אני לא יכולה לספר על משהו גדול במיוחד או בולט במיוחד כי לא חיפשתי ולא שמתי לב (איזו אמא רעה אני..).
הלינקים רובם בצרפתית, שזו אכן בעיה של האיזור הזה, אבל עם גוגל טרסלייט הכל באיזי.. ולמי שעובד עם כרום אפשר לקבל את התרגום בילט-אין כך שזה כמעט לא מורגש. רק תרגמו לאגלית ולא לעברית כי לעברית זה יוצא די זוועה.
מחירים: זה לא היער השחור וזו לא גרמניה. בגרמניה ישנו ליד פארק אירופה ולא קלטתי כמה שיחסית לגרמניה יקר שם.. רק עכשיו שפתאום אני מקבלת מריף המלצה על בית שיעלה לנו 35 אירו ללילה (ריף שילם לכל משפחתו 50 אירו) אני קולטת את ההבדלים
אבל מצד שני, למי שאוהב טבע, זה לטעמי הרבה יותר שווה מהיער השחור. אז אי אפשר להשוות רק להחליט האם זה מתאים.
אנחנו היינו ביוני, המחירים באוגוסט עלולים להיות גבוהים יותר.
לצימר ליד פונטרלייה שילמתי 70 אירו ללילה עם ארוחת בוקר, בלי מטבח.
לקוטג' שקרוב להריסון שילמתי 285 ל-4 לילות, אבל המחיר לשבוע היה מאד קרוב לזה. ביולי-אוגוסט הם נהיים קשיחים עם שבת-שבת כמו כולם.
כמו כן הם ביקשו פקדון של 250 אירו מזומן שהוחזר כשעזבנו, שזה נוהג מקובל בצרפת.
-
תודה רבהענת,
נהניתי לקרוא על טיול שונה, לאיזור פחות מתוייר כאן בפורום.
כרגיל הטיולים שלך עם הבובון מעוררי השראה והתפעמות!!!!
מסוקרנת מה היעד הבא (כמובן, אחרי זה של החורף).... -
תודה רבההאמת גם אני מסוקרנת מה היעד הבא
אני כרגע קוראת על טיולים ברומניה ומנסה להבין האם זה יתאים לנו ולא יהיה קשה מדי עם ילד בן 5.
ואחרי תגלית המחירים הזולים של גרמניה אני שוקלת אותה גם.. -
תודה רבהענת,
התמונות עם שפע המים וסיפור הטיול עם הבובון עושים את שלהם. מקווה להגיע. לא יודעת מתי. האזור בהחלט מדבר אלי.
אני מבינה שהאטרקציות שרשמת הן במחוז Doubs ונדמה לי שגם באזור המקביל בשוויץ.
להלן כמה אפשרויות במחוז Jura:
מבוך + שעשועים לילדים:
http://www.jardinfantastique.fr/
באזור האגמים של מחוז יורה - מבחר אפשרויות ובינהן כמה עם בעלי חיים, דינוזאורים ועוד:
http://www.juralacs.com/en/sports-et-loisirs_activites-enfan ts_parc-et-ferme.php
ובכלל כדאי לראות מה יש לעשות באזור:
http://www.juralacs.com/en/index.php
מוזיאון צעצועים ב-Moiranz en Montagne
http://www.musee-du-jouet.com/index.asp
נדמה לי שהמוזיאון הזה מתהדר בתואר הגדול בצרפת. הוא היה סגור השנה לרגל שיפוץ ונפתח מחדש.
במעבר ההרים שממנו גולשים לכיוון אגם ג'נבה - קול דה לה פוסיל
Col de la Faucille:
מגלשה אלפינית ורובוט המדמה פעילויות טבע כמו גלישה, רפטינג וכו'
http://www.monts-jura.com/en/dossiers/dossier_78_same-page-i n-english.html
לא רשמתי, אבל יש המון אפשרויות של שייט. פדלים - כמעט בכל אגם. קייקים בנהרות. אני חושבת שמסלול שאמור להיות יפה במיוחד הוא בנהר לואו (זה שנתנת והבובון הלכו לראות את המקורות שלו).
כנראה לא שמרתי קישור אבל בדקתי ומצאתי בזמנו אפשרות של שייט בסירת מנוע (שייט עצמאי) באגם הסכר הגדול אשר בדרום מזרח היורה, אגם ווגלן.
פארקי חבלים יש הרבה. צריך לחפש לפי מילות החיפוש הנכונות בצרפתית. איילת, אני סומכת עלייך
חוץ מזה נחמד לראות אותך כאן.
עוד משהו שיש בשפע במיוחד במחוז Doubs וגם בצד השוויצרי של אותו אזור הוא כל מיני בתי מלאכה וסדנאות ליצור פעמונים של פרות, שעונים, גבינות, שוקולד...
יש שם אזור (ממש סמוך למקום יציאת השייט שענתנת עשתה) שנקרא "מחוז השעונים":
http://www.pays-horloger.com/ -
תודה רבהאני זוכרת את האתר של המגלשה הזו שהבאת. אני החלטתי שזה רחוק לי מדי, זה היה בכיוון שלא נסענו אליו בכלל. למי שבא מג'נבה זה מצויין לעשות את זה על הדרך, או שמוסיפים עוד דברים באותו כיוון.
למעשה למי שטס לג'נבה כדאי לקפוץ לשם סתם בשביל הכייף - אני הצטערתי שלא ידעתי את זה בטיול שנה קודם. זה די קרוב לשדה התעופה. יכול להיות גיחה כייפית בחזרה מהאלפים הצרפתיים או איזור אנסי.
מצחיק שכשתכננתי את הטיול לשאמוני קראתי גם את 2 העמודים שיש בלונלי פלאנט על הרי היורה, הבנתי שזה לא מעניין ואין שם כלום, ולא ידעתי איזה מכרה זהב פספסתי...
אגב הלינקים שאני נתתי היו 3 ממחוז דוב ואחד (פארק החבלים) ממחוז יורה. -
תודה רבהנתנת,
היה לכם טיול נהדר! כל הכבוד לך ולבובון! אני התעייפתי מה- 7.5 ק"מ...
בענייני שילוב האטרקציות- אני בצד שלך..תגידי לאבא שלך..
תודה על השיתוף,
אורנה -
תודה רבהתודה רבה לנתנת וזיוה! בהחלט יש כאן חומר לחפירות.אני אתחיל בקרוב,עוד השבוע.
זיוה יקרה,כיף להיות כאן,כמו תמיד.
אחרי שנתיים רצופות באוסטריה,אני רוצה לשמוע שפה אחרת בקיץ וצרפתית נשמעת לי סבבה:)
עכשיו יש לי שאלה של איזי-נתנת אמרת שהכי מומלץ זה לטוס לג'נבה ולחזור מבאזל. אין שום בעיה עם ההזמנה מבחינת מזוודות וזה?
עכשיו רק נותר לקוות שלא יהיה שם חם....