הצילו
-
את אשר יגורתי בא לי כנראה לא התפללתי טוב ביום כיפור. אני יוצא לאוסטריה ביום ראשון ועל פי התחזית רשום SHOWERS כמעט על כל הימים שתכננתי להיות שם מה אפשר לעשות? זה אפילו לא RAIN אלא יותר גרוע
אווף יש אפשרות חילוץ? -
הצילולא כזה אסון.
בדקתי את מזג האויר בקרואטיה מספליט לדוברובניק -נפלא.בדוק גם את ההמשך של החוף אדראטי לתוך מונטנגרו.
תזמין טיסת המשך זולה לאחת משתי הערים או שתגיע לשם במכונית.
אזורי סלובניה ורייקה(צפון קרואטיה) לא נראים טוב. -
הצילושלום,
דווקא SHOWERS יותר מעודד מRAIN, כלומר פחות גרוע. ה"מקלחות"
=גשם מקומי (יכול להיות שאתר קרוב יהיה יבש), בדרך כלל יורד לזמן קצר יותר ובעוצמה נמוכה, כלומר יותר סיכויים לטייל.
(ולא ניכנס לסיבות המטראולוגיות לכך...).
בנוסף, התחזית יכולה להשתנות ומזג האוויר בפועל יכול להיות שונה לגמרי מהתחזית.
בכל מקרה, אפשר לבקר בעיירות ובערים , וכן קניונים/ערוצי טבע גם אם כשיש SHOWERS...
היכן אתם נוחתים? -
הצילואל דאגה התחזית לחלוטין משתנה מיום ליום, בתוך היום, ומאיזור לאיזור.... בימים בהם שהינו באוסטריה הקשר בין התחזית לבין המציאות בפועל היה בלתי קיים... מה שעושים- מוציאים את הראש החוצה בבוקר ומתכננים לפי ההתרשמות, יותר יעיל מכל תחזית. ולהיערך עם ציוד איתכם לשינויי מזג האויר. הבת שלי מקטרת עד היום על היום ה"גשום" בו לא לקחנו בגדי ים לסיור סביב אגם ובסוף התבשלנו בחום, מביטים בקנאה בכל הרוחצים העליזים שלא התרשמו מהתחזית....
תמיד יש כמובן מרחצאות, מכרות מלח וכיו"ב. הגשם לא הפריע לנו חוץ מהסיור בזאלצבורג בו גשם ממש הציק (בסיור בעיר אין איפה לשבת כשיש גשם ובכמה בתי קפה ניתן לשבת ביום??). אפילו בהלבורן היינו בגשם שוטף, ביקור מוזר אך משעשע בו פשוט היינו רטובים מכל הכיוונים... בסיור בזאלצבורג לקחנו שייט שהתגלה כאופציה מצויינת לרגליים דואבות ביום גשם.
נסיעה טובה!!!! -
הצילוגם באוגוסט שההיינו היתה תחזית כזו
בפועל היה חצי שעה של גשם ואחרי זה יום מקסים
ממש כמו מקלחת קצר ולעניין תהנה! -
הצילולאורי הטיול מתוכנן לזלצבורג וטירול לא לסלובניה .אנו נוחתים בוינה ונוסעים דרך עמק ווכאו ללינה באבטנאו ל5 לילות.תודה על צופרי ההרגעה למרות שכמו שזה נראה עכשיו אצטרך לעשות מספר שינויים בתוכנית הטיול כמו ויתור על מעבר גרוסגלוקנר .אני מקווה שהמגלשות באבטנאו יעבדו . -
הצילוהיי שרון בוקר טוב.
נדמה לי שלא הבנת כראוי את כונתי.
לא התיחסתי לשום תכנון מקורי שלך,שהרי בכלל לא כתבת אותו, אלא
להנחה שגשם יהרוס לך את התיכנון, שהרי אחרת לא היית קורא הצילו!!!!
מה שאני מציע לך זה להחליף דיסקט, להפסיק להתמכר לתכנון המקורי
וגם לתגובות הניחומים המשדלות אותך להימורים.לך על הכי בטוח שאפשר.
תקטין את ההימור וסע בעיקבות מה שידוע כרגע על השמש בשבוע הבא.
השמש לא בסלובניה שגם בה ירדו מימטרים.היא בין ספליט ודוברובניק בקרואטיה ואולי גם דרומה.כמובן שלא חיפשתי מספיק, אבל אם תמצא כל מקום אחר שמזג האויר יתאים בו לציפיות שלך -קח לואוקוסט וטוס אליו.
למשל טוס טיסת המשך לג'נבה. בשאמוני ובמונט בלאן צפוי מזג אויר נפלא ממחרתיים.במשך היום תקרא כמה טיפים מטיולי המשפחות ותדע מה לעשות
ברגע האחרון כולל להשתמש במודיעין מקומי.
http://www.accuweather.com/en/fr/chamonix-mont-blanc/136573/ september-weather/136573
-
הצילובכל זאת אני מצרפת גם צופר הרגעה משלי... אין לסמוך על תחזית לשבוע הבא אלא לנוע בשטח מיום ליום. הגשם מרענן ת'אויר ועדיין ניתן ליהנות מיופי של טיול באוסטריה. למס' המקומות בהם נדרש מזג אויר נטול רוח וגשם ( עלייה ברכבל לדוגמא) גשו ביום הראשון האפשרי. תתייחס לתכנון המקורי כאל "בנק ימים" והחלף ביניהם. כמו שאמרו לפניי, תצטרך ללכת בין הטיפות... קרי להתגמש אבל לא מראש להתייאש.
תיהנה !!! -
הצילוכפי שכתבו לפני "מקלחות" הן מה שקוראים גשמים לפרקים ובאמת עלול לרדת מטח גשם קצר ושאר היום נעים.
מה שאני באה "לקלקל" הוא עניין תחזית מזג האויר, חברי מטיילים 10 ימים בפירנאים,על פי התחזית היו ימים יפים בששה הימים הראשונים, לאחר מכן החלו המקלחות ובעקבות המקלחות ירידה בטמפרטורות וגשמים, עד הרגע הזה , היום התשיעי לטיול מזג האוויר התנהג בדיוק לפי התחזית ב CNN WEATHER , כאשר היום באיזור גירונה וקוסטה בראווה לא פסק הגשם. בדיוק על פי הכתוב.
מסקנה - אם כל השבוע צפויות מקלחות הרי שהמצב לא כל כך נורא, אך כדאי להצטייד במעילי גשם, מטריות וכל מה שנחוץ לטיול בגשם , אם לא מדובר על ירידה משמעותית בטמפ. אפשר להמשיך לתכנן על הגרוסגלוקנר, גם אם ירד שם שלג קל זו תהיה חוויה , זה מה שקרה לנו לפני שנים רבות בחודש יוני.