תכנון מסלול בפירנאים
-
היי לכולם,
אני ומשפחתי מתכננים לשהות בספרד כ 10 ימים, שמתוכם 4 ימים מלאים יוקדשו לפירנאים- בתאריכים 9-13.10.
יש לי כמה שאלות ותהיות מאחר ולוח הזמנים קצר וצפוף:
1. האם ניתן לבקר בקניון אניסקולו ובשמורת אורדסה ביום אחד? במידה ולא, מה מהם יותר מומלץ ושווה ביקור?
דרך אגב, הבנתי שניתן לעשות טיול ג'יפים- האם הם עוברים דרך שני האתרים?
2. לאחר מכן אנחנו נוסעים לבוי לבקר בשמורת אגיסטורטס מהכיוון המערבי, לינה בווילהה, וביום למחרת ביקור שוב בשמורה מהכיוון המזרחי (דרך אספוט). האם בזמן כה קצר עדיף לבקר בשמורה רק יום אחד ולא שניים?
3. ביום הרביעי והאחרון אנחנו מתכננים נסיעה מוילהה לרוזס (קוסטה ברווה) והבנו שישנן עיירות בצד הספרדי כמו באגט, באסלו, עמק נוריה וכ"ו אשר מומלצות לביקור.
כשהסתכלתי במפות של גוגל שמתי לב שישנה אופציה נוספת לנסוע מוילהה לרוזס דרך הצד הצרפתי (נסיעה שאורכת כ 5 שעות), האם יש טעם לנסוע דרך צרפת? האם יש אטרקציות מעניינות ששוות ביקור בנסיעה של יום אחד?
והשאלה הכי קריטית מבחינתי-
במידה ומזג האוויר ממש קודר ואפילו מושלג (קראנו שהשלג הראשון כבר ירד בפירנאים ב 27.9), מה עושים?!
ניתן לעשות הליכות במסלולים הללו??
המון תודה לעונים...
-
תכנון מסלול בפירנאיםהיי גם לך,
כפי שכתבת בעצמך-4 ימים לפירנאים זה מעט מאד זמן.
ההעדפה האישית שלי-להתמקד במקרה כזה באזור אחד ולטייל שם. הייתי בוחרת את עמק ARAN , ושמורת אייגס טורטס משני צידיה, וביום הנותר-גיחה לחלק הצרפתי הקרוב. (לא מגיעה לגברני).
אבל אם אתם בכל זאת רוצים לטייל בשתי השמורות זה אפשרי.
ניתן ביום אחד לנסוע דרך קניון אניסקלו והדרך הפנימית בשמורה עד טורלה, לטייל קצת בעמק אורדסה ולחזור דרך הכביש הראשי. לא נראה לי שבמקרה כזה ניתן להספיק את המסלול הארוך למפל זנב הסוס, אבל כן לטיל עד המפלים הראשונים.
עד כמה שאני יודעת הסיור בג'יפ לא כולל את קניון אניסקלו, אבל לדעתי מאד שווה לעשות אותו כדי להתרשם מהאזור.
(לא סיירנו בג'יפים, הגענו לחלק מהתצפיות ברגל).
לגבי הנסיעה מVIELHA לרוזס. אכן ניתן דרך צרפת, אבל כדי שזה יהיה מעשי ביום אחד-צריך להגיע לאוטוסטראדה ולנסוע בה. זו דרך לא נופית כלל, לטעמי (לפחות בחלקים שאני מכירה) אבל היתרון-אם תצאו מוקדם בבוקר, תוכלו לסייר קצרות בקרקסון הקסומה, וזה בהחלט שווה (גם אנחנו לצערי הספקנו רק טעימה קצרה ממנה, אבל התלהבנו מאד).
אם תבחרו לנסוע דרך N260 , אז הדרך מאד נופית, אבל האטרקציות יותר צנועות, ואלה העיירות שהזכרת. על עמק נוריה הייתי מוותרת לאחר הביקור בשאר השמורות.
ולגבי הגשם-קשה לנבא מה יהיה מזג האוויר. ולכן, צריך לשמור על גמישות ולהיות מוכנים לשנות מסלולים וכיוון בהתאם למצב בשטח. בכללי, דווקא אזור אורדסה יותר צחיח בדרך כלל, ולכן יהיה אולי קל יותר לטייל שם. -
תכנון מסלול בפירנאיםתודה רבה על העזרה!
אני ממש שוברת את הראש האם כדי לעשות את הקניון או לוותר עליו מראש ולעשות רק את שמורת אורדסה. מה גם שקראתי בכתבה מסויימת שמחודש ספטמבר לא ניתן להבטיח מעבר נוח ובטוח דרך Collado de Anisclo.
הפתרון היחיד שעולה לי זה לחכות ולראות מה יהיה מצב מזג האוויר, ויום לפני להתקשר למרכז מידע של השמורה ולראות האם כדאי לבקר גם בקניון.
בהקשר של הנסיעה מוילהא לרוזס- כאילו לא מספיקות האופציות, חשבתי על דרך אלטרנטיבית במידה ויהיה גשום (לא חושבת שיהיה נעים ומהנה לטייל בעיירות שלאורך עמק Aran ביום כזה), והיא לנסוע מוילהא לאנדורה- להתרשם מהעיירות שם וקצת לעשות שופינג בדיוטי פרי המומלץ.
מבחינת זמן נסיעה זה יוצא אותו דבר..
במידה ויהיה יום יפה, נעשה את הדרך הרגילה דרך כל העיירות שציינתי...מה דעתך?
תוכלי לתת לי טיפים כיצד להצטייד באזורים הללו במידה ויהיה מזג אוויר קריר/גשום/מושלג? על מה לשים דגש?

-
תכנון מסלול בפירנאיםקחי בחשבון כי הנסיעות בשטח הרבה יותר ארוכות מאשר על גבי גוגל מפס- תוסיפי לפחות 30 % להערכות הזנן שלך!
כך לדוגמה ההערכה שלך לגבי חמש שעות מוילה לרוזס נראית לי אופטימי ובכל מקרה לא ישאר לך הרבה זמן או כח להינות מן האתרים בדרך ביום הזה.
קראי את הודעות 183 ואילך כאן:
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1144849/prevloaded -1/start-160
מסכימה עם נירית שכדי שגם תספיקו לטייל ולא רק תלשבת באוטו, רצוי לצמצם את מספר המוקדים ב 4 ימים קצרים -
תכנון מסלול בפירנאיםבאנדורה אין מציאות, מה שזול זה בעיקר אלכוהול וסיגריות, ובכניסה חזרה לספרד (או צרפת) מתבצעות בדיקות רבות לתפיסת מבריחים. לדעתי הביקור בה מיותר...
לגבי מזג האוויר-צריך לבוא מוכנים לכל מזג אוויר-להתלבש בשיטת הבצל, עם מעילי גשם ורצוי מכנסי גשם או שכמייה/מעיל ארוכים.
אישית לא אוהבת לעשות מסלולים רגליים בגשם, ויש מקומות שזה גם לא מומלץ. לכן הכי חשוב להתעדכן בטוריסט אינפו ולבקש המלצות המתאימות למצב בשטח.
אם לא הזמנתם מקומות לינה מראש, תוכלו לשנות את המסלול ולחפש מקום יותר נעים לטיול.
בימים הקרובים, אגב, לא צפויים גשמים חזקים.
אני אוהבת לבדוק את התחזית באתר של השרות המטראולוגי המקומי-של ספרד. תוכלו לבדוק גם לגבי ההרים וגם לגבי החופים. (האתר בספרדית, אבל המתרגם של גוגל מאפשר הבנה כללית). -
תכנון מסלול בפירנאיםהיי, תשובות לשאלות 1 ו- 2 תוכלי למצוא בסיכום הטיול שלנו מצ"ב קישור. תהנו
-
תכנון מסלול בפירנאיםהיי , חזרתי היום מהפירנאים וברצלונה. ראשית כל איזור הפירנאים פשוט מדהים בפרט הצד הצרפתי לגבי ההתלבטות בביקור בקניון אניסקלו לבין שמורת אורדסה אני חייבת לציין שהביקור בקניון היה מיותר ומאכזב לעומת שפע המים בשמורה הקניון היה יבש ולא מרשים ולדעתי כדאי בכלל לותר על כל הסיבוב שעובר דרכו . שמורת אורדסה מהממת... לגבי מזג האויר ביום השני לביקורנו בשמורה ירד גשם וכשהגענו לשמורה בבותקה ליד הכניסה הופיע התחזית היומית לפי שעות עד 12 גשם עד 17 20% גשם ועד 20:00 0% גשם כך שצריך להתעדכן בינתיים עד שחיכינו ל12 נסענו בדרך יפה שמסומנת במפת האתר (ניתן לקבל בלשכת התיירות בטורלה) עד אגם יפה ונהנהנו מהדרך ומהנוף דרך שמשות הרכב למרות הגשם ולאחר שהגשם פסק טיפסנו בשמורה עד למפלים . -
תכנון מסלול בפירנאים -
תכנון מסלול בפירנאיםקודם כל המון תודה לכל המגיבים!
ג'ני- את צודקת, לקחנו בחשבון שהנסיעה מוילהא לרוזס תיקח פרק זמן של כ 6-7 שעות כמו שנירית ציינה בפורום...בנוסף, נכנסתי ללינק שצירפת לי וראיתי את השרשור של המשפחה שנסעה דרך אנדורה, ואת המורכבות בנסיעה ארוכה.. אין לנו ברירה אלא לבלות את היום האחרון בנסיעה הזו, נחליף בין נהגים ונעשה מס' עצירות.. יש לנו יום שלם שיוקדש רק למעבר בין וילהא לרוזס...
נקשיב בעצתכן ונוותר על אנדורה, במיוחד אם זה מאריך את הדרך ללא תמורה...
נירית- האמת שסגרנו את כל מקומות הלינה מראש מאחר והתאריכים הללו עמוסים משום מה... כמו שאמרת, אני מאתמול כבר מתעדכנת לגבי מזג האוויר ומקווה שהוא יהיה לטובתנו... ברגע שננחת ניצור קשר עם מרכזי המידע וניוועץ עימם לגבי האופציות שיהיו בפנינו.. מאוד מאוד מקווה שהתוכניות לא ישתבשו בקיצוניות רק מהבחינה שסגרנו בתי מלון ואין כל-כך אופציה לספונטניות (רק באיזורים המיועדים).
תודה על הלינקים של השירות המטאורולוגי!
אוהבת חופש- התרשמתי מאוד מהטיול שלכם, שמחה לראות שעשיתם חיים!
איזה צירוף מקרים, אנחנו גם נלון ב Hotel Turma, מקווה שעשינו בחירה טובה
... נשקול את הטיול ג'יפים.. תודה!
ענת- ברוכים הבאים
אני גם נוטה לוויתור על הקניון וללכת על השמורה עצמה. נתת לי כיוון חשיבה חדש עם הנושא של פרסום התחזית היומית לפי שעות- זה באמת יעזור לתזמן את היום יותר טוב.. נקווה שגם אם יהיה מעט גשום שזה ימשך מעט שעות...