פראג - עיר שחלמתי ... והגשמתי
-
בשבועות האחרונים נרקם והתגשם חלום של כמה שנים טובים - לבקר בעיר פראג - כש"כולם" כבר היו שם ורק אני לא... כפי שסיפרתי - הייתי (לשמחתי) במקומות רבים בשנים האחרונות, ובעיקר בטיולים משפחתיים. פראג היתה שם, כל הזמן, ברקע, והמתינה לתורה בסבלנות (רווח שלנו!).
מי שעקב אחרי, יודע שהתייעצתי כאן ובפורום השכן לגבי בתי מלון ונקודות עניין ואכן - הכל היה לטובה.
אז לפני שאספר על הטיול שלנו - דווקא כאן, בפורום אירופה ולא בפורום המשפחות - כי הפעם הטיול הוא זוגי והבנים נשארו בבית (והיו מאד מרוצים שאמא ואבא והשאירו להם בית לבד כמעט לשבוע + מכונית צמודה. מה רע?
) - כמה תודות גדולות שמגיעות במיוחד לרבקה, נירית ולי שעזרו ותרמו וייעצו. החכמתי ולמדתי מכן, וכמות הדפים המודפסים התעצמה בשל כך... תודה, תודה ! אתן ועוד רבים וטובים הם "ארץ ישראל היפה" של פורומי המטייל.
ולפני שאתחיל - קבלו מתאבן : כנסיית טין היפהפיה (שקראתי לה "הטירה של הארי פוטר"). זה היה אחד המראות הראשונים שנגלו לעיננו בערב הראשון, כששוטטנו בסימטאות, מעט מבולבלים ועייפים. מראה קסום, לעת שקיעה. כל כך אהבתי, שכמעט כל יום באתי לבקר.
בקרוב - ההמשך...
שירלי -
פראג - עיר שחלמתי ... והגשמתיהתחלה מדליקה. איזה יופי של צילום.
הייתי בפראג פעם אחת . קצר מידי מבולבל מידי מה שבטוח נשאר לי טעם של עוד וכל נסיעת עבודה של בעלי מעוררת קנאה...
התיישבתי בספסל קיגמי-מחכה בסבלנות לספור. -
פראג - עיר שחלמתי ... והגשמתיאוהב מאוד את ההתחלה ובטח שאת התמונה... מצטרף לשורה הראשונה בסבלנות.
תני לנו עוד מזה בבקשה...
-
פראג - עיר שחלמתי ... והגשמתיהיי שירלי,
ברוכים השווים
ההתחלה נראית מבטיחה
יופי של תמונה!!!
מחכה להמשך
-
הכנות ....חברים יקרים,
תצטרכו להתאזר בקצת סבלנות - לרגל האירוע המחשב שלי החליט להתחרפן
וחלק ממה שכתבתי נמחק. אוף.... מנסה לשחר.
הסיפור יגיע טיפין טיפין ויש גם תמונות ממש יפות. מבטיחה שאתן את כל מה שיש לי - ולבסוף תושלם המשימה...
תכנון ורקע הטיול: כפי שכתבתי, פראג היתה שם, כל הזמן ברקע, אבל תמיד היה משהו "חשוב יותר" ו"גדול יותר" - טיולי בר-מצווה להולנד ואיטליה, לונדון ופריז - הכל עם הילדים ולעיתים גם עם הורינו. ובל נשכח - את הטיול הגדול לארה"ב - ראו ערך "פורום צפון-אמריקה - my home-base...
אבל השנה החלטנו שזהו-זה. אמנם היינו באיטליה עם הבנים + אמא שלי ואבא שלו רק לפני חודשיים, אבל גם הזוגיות חשובה, נכון?... ובמיוחד שלבעלי יום הולדת עגול. צריך לציין. וחיים רק פעם אחת. שנהיה בריאים. ושתהיה פרנסה - כמו שמאחלת לנו רבקה.
אז התחלתי לשוטט באתרים ולהבין שלפראג עדיף "חבילה". באיזור החגים זה לא ממש זול כפי שכולם מספרים וגם רצינו להתפנק במלון שווה. החלטנו על 5 לילות ולא 3 (החלטה נבונה!) ובחרנו במלון Hotel Century Old Town - מומלץ בחום. משלמים ב - 5 תשלומים וזה באמת לא כ"כ נורא... כאילו המשכנתא ממשיכה עוד קצת
הכל הוזמן וזהו. וזהו? אצלי לא כ"כ פשוט. אמנם החלטתי שיהיה ספונטני ולא נתכנן כל יום בדקדקנות כמו בטיולים המשפחתיים, אבל יצר אגירת הידע והמידע גובר עלי תמיד... אז הדפסתי דפים ע"פ נושאים והכנתי שמות של מסעדות מומלצות ולמדתי את המפות.
ועכשיו זהו. יוצאים לדרך - הפעם ברכבת ולא במונית גדולה שלוקחת את כל המשפחה.יוצאים ב -3 בלילה מהבית (זה החלק הפחות חביב) ומגיעים לנתב"ג. הפעם למדנו לקח מלפני חודשיים ושתינו קפה בארומה - יותר זול מארקפה הגזלנים. וגם מאד נחמד. בכלל, נחמד שם בדיוטי... -
תמונת בניין המלון שלנו
-
יום ההגעהלאחר מסע מפרך : בית - רכבת - נתב"ג - טיסה בצ'ארטר צ'כי עם אוכל פיכסי אבל דיילים נחמדים - "העברה" למלון עם ישראלים שדוחפים עלונים לטיולים ומופעים - מלון. הגענו למלון.
קיבלנו חדר די קטן אבל ממש יפה ומפנק. חדר אמבטיה נעים ונוח- אפילו יש חלוקים ונעלי - בית וגולת הכותרת- מיטה נוחה פלוס פלוס פלוס. נראה לי משכל בתי המלון שהייתי בהם בשנים הארונות- זאת המיטה במקום הראשון מבחינת נוחות. שקעתי בשינה מתוקה של שעתיים (בן הזוג טען שלא נרדם כי כבר היו לו "נרבים" לשוטט, אבל אני הייתי מחוסלת כי בקושי עצמתי עין במהלך הלילה).
קמנו, יצאנו מהמלון והתחלנו בשוטטות הראשונה - מסע גישוש להכרות האיזור. מגיעים לכיכר הרפובליקה ולפנינו שני הבנינים / מבנים שאהובים עלי במיוחד והרשימו אותי מאד: בית העם (או בית העיריה החדש) ועמוד אבק השריפה.
בית העם - בסגנון ארט-נובו - נבנה בתחילת המאה ה- 20 מקושט ומפואר ומגדל אבק השריפה המרשים שהוקם ב- 1475 - שחור וכהה ובו אניצי זהב.
נהדר.
חייבים קפה ושותים בבית קפה קטן בפתח בית העם. הקפה נחמד, העוגה שבחרנו לא משהו...
הקפאין עזר ואנו יוצאים להמשך טיול אחר הצהריים שלנו. -
בית העם ומגדל אבק השריפה
-
בית העם ומגדל אבק השריפה - שניהם ביחדצולם למחרת בבוקר
-
בית העם ומגדל אבק השריפה - שניהם ביחדבבית העם, בקומה התחתונה, יש מסעדה נהדרת.
בכיכר עם כנסיית טין, הייתי בשעות שהחשיכה ירדה.לאט לאט, השמיים הפכו כחולים, ןהתאורה החיצונית התחילה להאיר את הכנסיה, והרגשתי כמו חלק מסרט מצוייר. זה היה מדהים! -
פראג - עיר שחלמתי ... והגשמתישירלי,
ברוכים השבים.
נעים להיזכר בפראג הכל כך נעימה, מיוחדת ויפה, והמצטלמת נפלא.
אשמח "להשתתף" בטיול שלכם ולהתרפק על הזכרונות...
חג שמח
ענת -
פראג - עיר שחלמתי ... והגשמתיהיי שירלי,
תמונות נהדרות והסיפור- גם!
אני רואה את הכחול של השמיים ומתפללת לראות אותו מחר בצרפת...
אעקוב אחריך משם.
תודה רבה
נילי -
פראג - עיר שחלמתי ... והגשמתיבוקר טוב,גם לי נעים להיזכר.
טיול זוגי ראשון שלנו,פראג המקסימה.
וגם לנו הילדים מודים על בית ריק ורכב צמוד.רק שואלים לכמה זמן
אמה -
פראג - עיר שחלמתי ... והגשמתיבוקר טוב,
המחשב עדיין קצת מגמגם ... ואנחנו יוצאים לטיולון סוכות עם הבנים.
מבטיחה להמשיך כשנשוב.
לי, ריף, ח.ג., אמה, נילי, ענת - תודה שאתם מלווים אותי. shilski - ידענו על המסעדה, רק לא יצא לנו להגיע לשם. ואכן אותו מראה שדיברת עליו - לעת שקיעה, השאיר עלי רושם רב.
בינתיים - שולחת לכם עוד תמונה : של רחוב בפראג בו החלה השלכת - עוד ערך מוסף של הטיול.
יום נעים לכם!
שירלי
-
לנילינילי יקרה,
בילוי נעים בצרפת!
שירלי -
לניליהיי שירלי,
גם אני כאן
פראג שלך קסומה ומעניינת.
לא הייתי שם (עדיין) ונהנה מהכתיבה והתמונות
מחכה להמשך,
רובי
-
לניליעיר בהחלט מקסימה. התיאורים שלך מזכירים לי נשכחות מלפני 6 שנים
אז מחכים להמשך ואולי יהיו לנו גם טיפים חדשים ממך כי עם פראג עדיין לא גמרנו והבטחנו לעצמנו שנחזור. -
יום ההגעה - המשךהיי כולם, ברוכים הבאים רובי ועודד.
עזבתי אתכם אחרי כוס קפה למרגלות בית העם ובינתיים הספקתי להיות בים המלח וחזרה ...
מגיעים למרגלות מגדל אבק השריפה ומתלבטים באיזה רחוב ללכת - האם להיכן שכולם נוהרים (לכיוון כיכר העיר, מסתבר) או לרחוב אחר, רחב יותר. החלטנו עליו. זהו רחוב פריקופה - Na Prikope עמוס בחניות, כולל הרשתות הגדולות. העיניים שלי כל הזמן למעלה. אמנם כרגע ברשותי רק אייפון 4s, אבל הוא מצלם מאד יפה. החל ממחר - המצלמה הגדולה לא עוזבת אותי...
אנחנו הולכים לאיטנו עד שמגיעים לשדרה גדולה. מסתבר שזו שדרת ואצלב (או כיכר ואצלב). מאד רחבה וירוקה, נראתה לנו קצת גדולה מדי לכן רק הצצנו. באמצע למעלה - פסל גדול: האנדרטה לנסיך ואצלב ובסמוך - האנדרטה לזכרו של יאן פלך, הסטודנט שהצית את עצמו כמחאה על השטר הקומוניסטי. בקצה השדרה- המוזיאון הלאומי.
את כל אלו אנו רואים מרחוק ועוד לא כל-כך יודעים מי נגד מי כאן.
פונים לסמטאות הצרות לכיוון הכיכר המרכזית. -
יום ההגעה - המשך
-
יום ההגעה - המשךהליכה דרך סמטאות ומגיעים אל כיכר העיר המפורסמת - סטארומסצקה. הרבה שנים חלמתי לראותה , ואכן - המראה קסום. על כנסיית טין המקסימה כבר דיברתי והראיתי את תמונתה. הכיכר מאד רחבה, הומה אנשים - רובם ככולם תיירים. אף כייס פוטנציאלי לא נראה בשטח ("הזהרו מכייסים!" אמרו לי כל היועצים לפני שיצאנו לפראג). אוירה נעימה ורגועה.
בקצה הכיכר - מגדל השעון המפורסם. שמענו את צלצולו כשנכנסנו לכיכר אך לא הספקנו לראות את התצוגה המפורסמת. כמובן שעוד נשוב לכאן מספר פעמים. בינתיים - מצרפת תמונה שלו כפי שצולם מהזוית בו ראינו אותו לראשונה, כולל כמה מבתי הקפה בכיכר.