מסלול משוער - צפון הודו
-
אהלן,
הייתי שמח לשמוע את דעתכם על המסלול שאני מתכנן לעשות (כחודשיים-חודשיים וחצי) החל מתחילת יוני-תחילת/אמצע אוגוסט, בצפון הודו.
בדגש על מזג אוויר וסדר המקומות המומלץ...דלהי-אמריצאר-קשמיר-לה-מנאלי-פרוותי-דרמסאללה-שימלה-רישיקש-דלהי.
1. האם זה סדר הגיוני מבחינת מזג האוויר?
2. אם מישהו יוכל ויודע, הייתי שמח לזמני "גג" (בגדול) לכל אחד. נגיד - מנאלי אפשר עד תחילת יולי, אחר כך כבר בעיה... וכדומה.
תודה רבה

-
מסלול משוער - צפון הודובעיקרון באיזור מנאלי, עמק פרווטי ודרמסאלה חודשים יולי ואוגוסט יותר גשומים אז אולי כדאי להתחיל ביוני דווקא שם וביולי לעלות ללאדק..
בקשמיר לא הייתי. ממה שהבנתי המצב הבטחוני שם לא משהו ולא נעים להסתובב שם.
בדלהי אמריצר ורישיקש יהיה חם מאוד בכל התקופה הזו. אז לא ממש משנה הסדר.
-
מסלול משוער - צפון הודומסכים עם ליאת.
תתחיל מאזור מנאלי ומשם ללה וקשמיר [לא באמת נורא שם והתיירות לאזור גדלה, אבל יש אזהרות של משרד החוץ].
דלהי ואמריצר ורישיקש- מאוד מאוד מאוד חם. אבל על רישקש לא הייתי מוותר.
אולי פשוט להתמקד באזור מנאלי-פרווטי-ספיטי וקינור ומשם לעלות ללדאק וקשמיר ולהגיע לדלהי בשביל לטוס חזרה..
תהנו
-
2 הסנט שליהמסלול בכללית הוא טוב - מעין מסלול מעגלי שבו ממשיכים מאזור אחד למשנהו ובלי לחזור, אבל הייתי ממליץ כמה תיקונים:
1) לגבי דרמסלה אני ממליץ בחום לבקר בה בדרך צפונה לקשמיר - אמנם דרמסלה נמצאת בהימאצ'ל פרדש, אבל בקצה המערבי של המדינה, וההגעה אליה מאמריצר או מפאת'נקוט שעל הדרך לקשמיר היא הרבה יותר קצרה ונוחה מאשר הנסיעה הארוכה מעמק קולו ומנאלי. בנוסף לזה בתחילת יוני זוהי רק ההתחלה של עונת הגשמים בדרמלה והסיכוי שיהיו ימים בלי גשם שבהם אפשר לטייל בחוץ הוא הרבה יותר סביר מאשר באוגוסט - שבו כל הזמן כמעט יש גשם ומרותקים לגסט האוסים!
2) לגבי רישיקש: אין ספק - עדיף להשאיר אותה לסוף! - גם קרוב יחסית לשימלה (נסיעה לא קשה של 7 שעות בערך משימלה לדרה-דון ומשם עוד שעה וחצי נסיעה קלילה לרישיקש), וגם הגיוני יותר מבחינת מזה"א - בתחילת יוני רישיקש רותחת מחום, ולעומת זאת באוגוסט כבר המונסון מצננן את החום. אז נכון שיש גם - אבל במקום כמו רישיקש הוא פחות מפריע מאשר בהרים
3) אמריצר: ביוני יהיה רותח ולוהט באמריצר (סביב 40 מעלות עם לחות גבוהה) אבל בתחילת אוגוסט לא תהיה הקלה כל כך גדולה (ככה זה מזה"א באמריצר). אני מציע בכל זאת להגיע לאמריצר בתחילת המסלול ולתכנן את היום כך שבשעות החמות לא תסתובבו (נניח תהיו במלון או בג.ה, וכדאי מאד שיהיה חדר ממוזג!) או תנוחו קצת במקדש (גם אפשרות) ובשעות הבוקר אחה"צ המאוחר תעשו את כל התיורים (כולל הביקור בגבול). אפשר להשאיר את אמריצר לסוף - אבל אז זה מצריך נסיעה ארוכה אמריצר לרישיקש או ההיפך (אם כי אפשר גם ברכבת)
4) הייתי ממליץ לשקול הוספה של ספיטי וקינור - בהתאם לזמן
5) גם חודשיים זה לעיתים זמן לא מספיק לטיול בהימלאיה - ובמ יוחד אם נתקעים איזה שבוע-שבועיים באחד המקומות. אז או שתאריך את זמן הטיול (אם אפשרי) או שתקצר את השהות בחלק מהמקומות, או שתוותר על חלק מהם

והעיקר - תהנה!

-
2 הסנט שלימגניב תודה!
רשמתי את כל ההערות, אם יש עוד - מוזמנים...