הגעה מקטמנדו להודו...
-
היי
אני נמצא כרגע בפוקהרה בנפאל, ומתכנן ליסוע בקרוב לקטמנדו כדי לעשות באנג'י.
לנפאל הגעתי כמעט מיד אחרי הנחיתה בהודו וכעת אני רוצה לחזור אלייה.
שמעתי שמקום טוב לחזור אליו (עדיין לא טיילתי כמעט בכלל בהודו (רק בדלהי, היכן שנחתתי), מבחינת העונה הוא רישיקש.
אז השאלה שלי היא מה המסלול הטוב ביותר לעשות לכיוון רישיקש...
איזה אוטובוסים\ רכבות\ ריקשות צריך לקחת והיכן כדי להגיע וכמה זמן זה לוקח...
תודה לכל העוזרים ! המלצות יתקבלו בברכה...
דין
-
הגעה מקטמנדו להודו...שלום
כדי להגיע מקטמנדו לרישיקש, יש לך שתי אפשרויות : מהירה ויקרה או איטית וזולה.
המהירה היא לטוס מקטמנדו לדלהי, משם רכבת להארידוואר, ומשם אוטובוס לרישיקש. כשתגיע לרישיקש, קח ריקשה לחלק העליון של העיר, למשל לאזור לקשמן ג'ולה, בו מתרכזים התיירים.
כדי להגיע יבשתית, תצטרך לקחת אוטובוס מקטמנדו לגבול (סונאלי - בערך 10 שעות). אם אתה בסביבה הזאת, אתה יכול כבר לבקר על הדרך בכפר לומביני או בפארק צ'יטוואן. מתחנת האוטובוס בסןנאלי יש ללכת קצת ברגל או לקחת ריקשה למעבר הגבול, לחצות ברגל לצד ההודי ולקחת אוטובוס לגוראקפור (בערך 3 שעות נדמה לי). משם אתה יכול לקחת רכבת להארידוואר (בערך 14 שעות), והלאה לרישיקש. הדרך הזאת תקח לך כמה ימים, והיא די מייגעת. שים לב גם שהגבול נסגר בשעות הערב, כך שכנראה תצטרך לחכות יום, וגם הרכבות לא נוסעות כל יום. כדאי שתזמין כרטיס מראש לרכבת ותתכנן את ההגעה שלך לפיו.
ממליץ לך גם לבדוק עד כמה הטיסה יוצאת יותר יקרה מהנסיעה והלינה בדרך, יכול להיות שההפרש לא מצדיק את המסע.
תעיף מבט גם בקישורים שצירפתי.
בהצלחה ! -
הגעה מקטמנדו להודו...את יודע פרטים לגבי מעבר גבול קארקביטה כמה שעות נסיעה מקטמנדו ומה עלות הנסיעה? -
הגעה מקטמנדו להודו...
הכי פשוט ונוח זה לקחת טיסה מקטמנדו לדלהי ומשם רכבת מהירה לרישיקש.
ואם בכל זאת אתה בענייני נסיעות אז תכנס לסוכנות נסיעות בקטמנדו ותשאל אותם גם ככה תצטרך לארגן דרכם כרטיסים לפחות לנסיעה עד הגבול.
ואם כבר נסיעות אז אולי כדאי לנסוע לורנסי לטייל בה קצת ומשם לקחת רכבת לדלהי.