מה לעשות עם המזוודות לפני קבלת החדרים?
-
אני טס שבוע הבא בע"ה לברלין ופראג. הנחיתה בברלין היא ב-9 בבוקר וקבלת החדרים מתבצעת רק ב15:00 בצהריים. מה נעשה עם המזוודות עד אז? אנחנו הרי רוצים לטייל ולא לבזבז את הזמן וזה דיי קשה ומסובך עם המזוודות. האם אפשר ללכת לחדרים ולהניח את המזוודות? כנ"ל לגבי החזרה. החזרה היא מפראג והטיסה היא חזרה ב23:15 בערב ועזיבת החדרים היא ב10 בבוקר. איך ניסחב עם המזוודות בטיול? מה עושים במצב הזה? -
מה לעשות עם המזוודות לפני קבלת החדרים?מקובל לקבל במלונות שירות של שמירת המזוודה עד לקבלת החדר,
גם ביום העזיבה, לאחר פינוי החדר (יש מלונות שגובים סכום סמלי על האחסון, לרוב זה חינם).
הייתי בברלין במלון שאטו, החדר לא היה מוכן - המזוודה נשמרה במשרד הקבלה ובינתיים יצאנו לסיור במרכז העיר.
תכננו לכם מראש, את יום ההגעה, שלא יהיה מבוזבז.. גם ככה מדובר ביום מעייף.
אתה רוצה לציין מתי תגיעו ולאן, אוכל לנסות להציע לכם אופציות.
ביום האחרון, תכננו לכם גם סיור יומי ארוך
ותחזרו למלון לאסוף את המזוודות.
תקדימו לחזור, שלא תהיה בעיה להגיע בזמן לשדה, לקחת בחשבון פקקים..
שעה לפני היציאה לשדה, תוכלו לשבת במלון בכורסאות הלובי..
אופציה נוספת, לבדוק מראש עם המלון במייל, אם ניתן לעזוב את החדר בשעה מאוחרת (בתוספת עלות מסויימת, אם זה יתאים לכם).
במקרה שלנו, בשאטו, פיקששו עם שעת קבלת החדר - לכן ביקשתי וקיבלתי ביום האחרון עזיבה מאוחרת עד הערב.
תבלו -
מה לעשות עם המזוודות לפני קבלת החדרים?לפני שנה בדיוק היינו בקלן, הטיסה שלנו נחתה ב- 04:00 לפנות בוקר, הגענו בשעה 05:00 לפנות בוקר למלון fourpoints מרשת שרתון.
ההזמנה שעשינו דרך Hotels אפילו עוד לא הודפסה ע"י פקיד הקבלה, אבל לשאלתנו מתי ניתן לקבל חדרים, השיב שאם לא אכפת לנו לקבל חדר בקומה נמוכה, נוכל לקבלם במיידי וללא תוספת כלשהי.
מסתבר שצריך רק לשאול...
גם אני מציע לשאול מראש וגם בהגעה ובמידה ואין חדר פנוי, להשתמש בחדר המזוודות של המלון, כך נהגנו ביום האחרון, כי נתבקשנו לפנות בזמן, אולם המזוודות המתינו לנו עד 17:00 עת יצאנו חזרה לכיוון שדה התעופה.
יחד עם זאת,
לפני מספר שנים השארנו מזוודות במלון באמסטרדם למשך שלושה ימים וחייבו אותנו מחיר חצי לילה, ממש לא נורא בהתחשב בשירות שקיבלנו וזאת במקום להיסחב עם המזוודות בין אמסטרדם לפריז שאליה החלטנו לנסוע בספונטניות. -
מה לעשות עם המזוודות לפני קבלת החדרים?תודה על ההיענות
שאלה נוספת.
לאור מה שאמרת קודם, האם מקובל גם בהוסטלים לאחסן את המזוודות כשאנו מסתובבים בעיר? בברלין אנו מתאחסנים בהוסטל. -
מה לעשות עם המזוודות לפני קבלת החדרים?לא נהוג אבל לרוב יש להם חדר לאכסון תיקים על אחריותך כמובן.
בהוסטלים כיוון שזה די זול לא נהוג לשמור בחדר המיוחד הזה אלא בחדר שלך, רצוי עם מנעול וכמה שיותר הגנות ולהחביא את התיק.
כמו כן, רצוי שאם אתה ישן בחדר משותף בהוסטל עם אנשים זרים, שתגשש קצת.. דבר עם האנשים, קלוט את האווירה ואם יש משהו שמדליק נורה אדומה.
אנחנו כמובן לא חושדים באף אחד שהוא גנב, אבל אסור להיות שאננים
-
מה לעשות עם המזוודות לפני קבלת החדרים?יש אפשרות לקבל את החדר יותר מוקדם (צריך להודיע מראש לבית המלון ולקבל אישור)יתכן ותידרש תוספת תשלום זה משתלם עם מגיעים הרוסים מטיסת לילה זולה,כמו כן אני ממליץ כאשר מגיעים באיחור רב ומזמן קבלת החדרים חייבים להודיע למלון כי מגיעים באיחור עלמנת שישמרו את החדר. -
מה לעשות עם המזוודות לפני קבלת החדרים?בכל מלון יש סדורי אחסון. ברב המקרים המזודות יועברו לחדר ברגע שהוא יהיה מוכן גם אם אתם עדיין מטיילים.
בהוסטלים מקובל בגלל אופי טיולי האורחים לשמור ציוד גם לאחר פנוי החדר.
צריך רק לבקש יפה ולרוב הכל מסתדר.
חשוב גם לידע המלון אם מתאחרים בהגעה כי יש מלונות שאחרי זמן מסוים משחררים החדר לקבלה ואתם עשויים למצוא עצמכם ללא חדר ועם חיוב על אי הופעה.
-
מה לעשות עם המזוודות לפני קבלת החדרים?מאז ומתמיד אנחנו משאירים בקבלה המלון בבואנו ובצתאנו. אתם בודאי אינכם ממציאים את הגלגל, תבדוק פעם בחדרי האחסון במלונות ותמצא אותם מלאים. יש הנועלים את המזודות שלהם ומחברים הכל בשרשרת נעולה מפני מי שיחמוד רכוש לא שלו. אנחנו מעולם לא עשינו זאת אבל לא משאירים חפצי ערך. -
בהוסטלים יש בד"כ לוקרים בהם ניתן לאחסן את הציוד האישי, הצוות בהוסטל ערוך לבקשות מהסוג הזה, ביום ההגעה והעזיבה.
כמו שהוצע, כדאי לפנות מראש במייל ולנסות לבקש בנימוס לקבל את החדר מוקדם.
במהלך הבדיקה הבטחונית לפני טיסת החזור, תישאלו אם המזוודה היתה אתכם כל הזמן
למי שמאחסן את הציוד - הבדיקה יותר מקיפה, מוציאים את כל התכולה ובודקים ביסודיות שאף אחד לא הכניס לכם משהו לכבודה.
בילוי נעים!
מצרפת הצעה ליום ההגעה, להעביר את הזמן עד שתקבלו את החדר -
סיור היכרות מודרך במרכז העיר (חינם, מבוסס על טיפ): -
מה לעשות עם המזוודות לפני קבלת החדרים?במלוננו בברלין החדר לאחסון מזוודות היה סגור ומסוגר, ולאף אחד לא הירשו להיכנס. במלון זה כה הקפידו, דבר שלא זכור לי ממלונות אחרים. בהמשך, גם לעלות לחדר אי אפשר היה בלי להעביר הכרטיס על צג המעלית.
לעומת זאת, ברודוס חדר המזוודות היה פתוח לרווחה ואת המחשב הנייד הסכימו שנשאיר במשרד ליתר ביטחון... אפשר גם היה לשכור כספת קטנה.
מציעה בכל מקרה להצטייד במנעול ולסגור המזוודה בעת ההגעה למלון, וכמובן לא להשאיר בה חפצים יקרי הערך. הכי חשוב, לא לתת לעניין זה להשבית אתכם מלטייל. כל דקה יקרה
כמו שלי הציעה, כדאי לברר במייל מול ההוסטל ובכל מקרה בחזור צפו לבדיקה דקדקנית (אנשי הבטחון הישראלים הופכים את כל המזוודה בלי הנחות בנוסף לבידוק הגרמני). -
יש לי ניסיון של הרבה מאות (לא טעות) לינות בבתי מלון. מעולם לא דרשו ממני תשלום על קבלת חדר מוקדמת יותר מאשר הזמן הרישמי אם כי בהחלט ניתן לדרוש תשלום עם הכניסה למלון הינה בשעות הבוקר המאוד מוקדמות (לפני שש - שבע בבוקר).
-
אזהרת ביטחון
מזוודות שהושארו בקבלה או בחדר שמירת חפצים הינם בסיכון ביטחוני.
אנא בידקו היטב את המזוודות ובייחוד אם אתם טסים חזרה ארצה. כבר היו מיקרים של הטמנת חומרי נפץ / סמים במזוודות.
-
מה לעשות עם המזוודות לפני קבלת החדרים?בברצלונה שילמנו השנה כסף בגין כניסה מוקדמת, ניתנה לנו אופציה להשאיר את המזוודות בחדר מזוודות עד לכניסה הרשמית. אנחנו העדפנו לשלם.