פראג - עיר שחלמתי ... והגשמתי
-
"היום היהודי"היי שירלי
איזה כיף על הבוקר...
העלית לתודעתי את מראות פראג שנמחקו לי לחלוטין, כנראה תוצאה של מזג האויר הנוראי שחווינו שם (קור, סופת שלגים וכו', אמצע ינואר).
החלק היחיד שזכרתי הוא הביקור ברובע היהודי והתיאור שלך מרגש (ואני לא מן המתרגשות בקלות), התמונות נפלאות.
שמת לב "לעזרת הנשים" באלטנוישל?
יום טוב -
"היום היהודי"הי אורלי,
תודה על תגובתך הנעימה והחמה.
בוודאי ששמתי לב לעזרת הנשים, שיכלו לההקשיב לתפילה ולהתבונן רק דרך חרכים צרים בקיר האחורי.
ההמשך - בקרוב
שירלי -
"היום היהודי"שירלי,
נפלא לטייל איתך ולקרוא את ההסברים המעניינים.
התמונות נהדרות.
ענת
-
לענתענת יקרה,
תודה על הליווי הצמוד. נחמד לי מאד שאת איתי כל הזמן...
מקווה לסיים עם סיפור הטיול בימים הקרובים. "אחרי החגים" הזה גמר אותי לחלוטין
אז בינתיים מצרפת עוד תמונה של אלטנוישול והשעון, מזווית אחרת , רחוקה יותר. ברקע - שדרות פריז...
-
בניין יהודי מעניין ליד אלטנוישולאולי מישהו מכם מכיר / יודע מהו בניין יהודי זה - "ריכטר". צילמתי, גם מרחוק וגם מקרוב ופשוט לא זוכרת מה בדיוק היה שם... (חנות?)
-
קיר ג'ון לנון- חיפשנו וחיפשנו...ולא מצאנו
היי שירלי
חזרנו לפני שבוע מחמישה ימים בפראג
היינו במוזיאון קמפה , וליד יש גינת משחקים שנתנו לילדה (בת שנה) להתרוצץ קצת....אבל את הקיר לא מצאנו...וגם כל מי ששאלנו באזור לא ידע להסביר
זה ליד פסלי התינוקות? ליד המוזיאון?
כיף לקרוא את הסיפור שלכם
תודה
גבי -
בניין יהודי מעניין ליד אלטנוישולאם לא תקבלי כאן תשובה אנסה לברר עם תושבי פראג (בעבר ובהווה).
על פי מידע באינטרנט ריכטר עסק בבניה. יש לך עוד מידע עליו?
אני לא זוכרת הרבה מהביקור שם. ההתרגשות שלי מקיר הזכרון היתה גדולה ומבלבלת כי מצאתי שם גם את שמו של דוד אימי וילדיו, שחיו איתנו כאן בארץ והלכתי אל מזכירות הקהילה היהודית...נתנו לי שם פרטים מענינים ומרגשים כשעוד לא היה אתר אינטרנט מסודר ל"יד ושם"
וכיון שהיסטוריה מענינת אותך אז..האם אתר יד ושם באמת מסודר היום? המערכת כנראה מסורבלת ולא מצליבים מידע. ולא הגיעו ל 6 מיליון שמות כמו שאומרים שנרצחו.. אז פתאום מצאתי בשנה שעברה את שמה של אמי ששרדה את השואה ושוחררה באושויץ...
הסבירו לי שאת כל מי שמופיע ברשימת היהודים שנשלחו לגיטאות הם הכניסו לאתר. מאז לא חזרתי לבדוק.המחקו? יותר מידי זכרונות של חיים קשים בצל השואה.. . -
בניין יהודי מעניין ליד אלטנוישולשירלי, ממשיכה לטייל איתך בהנהאה (ובשקט), אבל מנסה לענות על השאלה שלך.
הבית המצולם ברחוב Maiselova 41/21 משמש היום סלון אופנה מפורסם ונחשב, כנראה אופנת עילית
http://www.salon-richter.cz/web/en/history/
אבל זה גם בניין הסטורי, מתחילת המאה ה20. הבית בסגנון Biedermeier ותוכנן ונבנה על ידי האדריכל Richard Klenka. הרחוב על שם מרדכי מייזל המנהיג היהודי שהלווה כסף למלך הצ'כי ועזר לו במלחמה נגד הטורקים (בגלל זה כנראה המטבעות ליד המגן דוד
).
מצרפת לך את המקורות. אם לא מבינים צ'כית אפשר לתרגם לאנגלית בעזרת המתרגם של גוגל
.
שבת שלום! -
בניין יהודי מעניין ליד אלטנוישולכל הכבוד לך נירית שהצלחת למצוא מידע.
את משמעות התרגום בקישור הראשון להבנת הבית ממש לא הצלחתי להבין.
הבנתי שהתגורר שם שחקן צ'כי מפורסם.
"במטבעות" דמויות יהודיות -גבר ואישה שאולי מסמלים את הזוג מייזל -
בניין יהודי מעניין ליד אלטנוישולחנה, תודה לך.
עד כמה שהצלחתי להבין בקישור הראשון מסופר על האדריכל שיש לו שם כל כך ארוך שלפעמים חושבים שזה 2 אנשים, ובנוסף הוא התפרסם כחובב אופניים שערך מסעות אורכים, והגיע עד ספרד , לפחות. וכן התגורר בבית גם שחקן.
לי הדמויות משני צידי מגן הדוד נראות דווקא כמו היהודי והקיסר רודולף השני, אבל כמובן יכול להיות שאני טועה. -
תשובותלגבי,
אני יודעת בדיוק על איזה גן משחקים אתם מדברים, הוא חמוד מאד ועברנו לידו במסגרת חיפושינו אחרי מוזיאון קפקא.
קיר ג'ון לנון לא נמצא באי קאמפה, אלא במאלה סטרנה, כאמור מול השגרירות הצרפתית שנמצאת בארמון Buquoysky , מאחורי הכנסייה "מריה הקדושה בשלשלאות". אל תרגישו לא טוב שלא מצאתם, הרי ראיתם כמה אנחנו התברברנו באותו היום, כשרצינו למצוא את המוזיאון או את פסלי התינוקות, שהיו למעשה במרחק של 50 מטר מהמקום בו היינו...
ואגב - מאד צחקנו על הסברי הצ'כים. הם מאד אוהבים להשתמש במילה left הכל זה go left אצלם. לכן גם לא הגענו כנראה, למקומות מסויימים שחיפשנו...
לחנה,
תודה על הרצון לעזור ולפתור חידות... זה מדהים, מה שסיפרת על מאגר "יד ושם" וממש לא ברור. בוודאי לאמך היו סיפורים מרתקים וקשים.
לנירית,
את אלופה. ישר קישורים, אין עלייך! מהקישור הראשון גם אני הבנתי משהו על רוכבי אופניים (?), ומהקישור השני ניתן יותר להבין את סיפור הבית. לי נראה שהמטבעות ליד מגן הדוד מסמלים באמת את סיפור התמיכה הכספית שהעניק מייזל למלך הצ'כי. לפי מה שהבנתי מהקישור השני שתי הדמויות הן מרדכי מייזל ואשתו פרומה (ע"פ הקישוט בשיער, זו נראית דמות של אישה).
תודה לכלכם על הליווי הצמוד והמעשיר,
בקרוב ההמשך...
שירלי
-
המשך "היום היהודי"סיימנו לכאורה עם האתרים היהודים. אנו צועדים בשדרות פריז - Pariska, שהוא למעשה רחוב יפהפה ובו מיטב החנויות ורשתות האופנה היוקרתיות. ממש שאנז אליזה של פראג. ציינתי שלכאורה עזבנו את האתרים היהודים, אך ראוי לציין כי היהודים העשירים, אלו שיכלו להרשות לעצמם לצאת מתחומי הגטו (בזמנים שהשלטונות אפשרו זאת) התיישבו בשדרות פריז ובסמטאות היוצאות מהן. שדרות פריז מובילות מגשר צ'כוב בצפון ועד לכיכר העיר העתיקה בדרום. כבר הזכרתי שכל הדרכים מובילות לכיכר...? והנה שוב אנו מוצאים את עצמנו בכיר העיר, מצפים לתצוגת השעון ונהנים מהכרכרות ומהדמויות הססגוניות המסתובבות כאן.
-
עוד תמונות מכיכר העיר
-
עוד תמונות מכיכר העירבהמשך, אנחנו משוטטים בסימטאות סביב כיכר העיר, קונים קצת מזכרות ומתנות לילדינו ה"זנוחים" (שנהנים מכל רגע שאנחנו בחו"ל. עסקה טובה. כל הצדים מרוצים).
באחת הכיכרות הקטנות, ניגן אדם מבוגר על כמה כלים בו זמנית, והשתמש במקביל בידיים, הרגליים, כפות הרגליים והפה. מדהים. אחת ההנאות שיש לי בטיולים בחו"ל היא להאזין לנגני הרחוב, שהם לעתים קרובות אנשים מאד מאד מוכשרים.
אין ספק שזה משדרג את האווירה ואת תחושת החופשה
-
פסלים על הבתיםאני ממשיכה להתפעל ולצלם את העיטורים על גבי הבניינים ואת הפסלים המחזיקים במשך מאות שנים את עמודי הבתים...
-
השוק בכיכר הרפובליקההגענו לכיכר הרפובליקה - קל"ב... בכיכר, שוק אוכל וחפצי עץ חמוד. בעלי אוכל נקניקיה ושותה בירה ואני, הצמחונית- צ'יפס עם בירה. לקינוח - טרדלינק (קוירטוש). יושבים לייד שולחנות עץ ארוכים, נהנים ממוזיקת רקע. פשוט כיף.
חזרנו למלון למנוחה קצרה ויצאנו בערב להופעה של התיאטרון השחור - תיאטרון Image. שם ההופעה - אפריקניה. מאד מאד נהננו וצחקנו.
לאחר ההופעה, שוב ארוחת לילה מאוחרת והפעם - הפתעה! מול המלון שלנו, ישנה מסעדה / פאב בשם La Republica. ממש כיף שם, עם להקה שמנגנת בקומה העליונה.
סיום קליל ונחמד ליום היהודי, שהתחיל כבד יותר ובמעמסה רגשית.
-
השוק בכיכר הרפובליקה והמסעדה עם הלהקה
-
השוק בכיכר הרפובליקה והמסעדה עם הלהקהשירלי,
נשמע כיף מאוד!!
בהחלט מתכוונת להשתמש בטיפים ובהמלצות
האם ביום הנותר יצאתם מפראג? יש לך טיפים איך בכל זאת מצאתם בסוף את האתרים באי קאמפה?
אודה לך (ולאחרים) מאוד אם יהיה ניתן לקבל את ההסברים והטיפים שבהם נעזרת בנסיעה...
תודה רבה!!!
מירי. -
השוק בכיכר הרפובליקה והמסעדה עם הלהקההיי שירלי,
חזרתי לאשכול הנפלא שלך היום.כיף לקרוא על חוויותיך.
התיאורים נפלאים ועושים חשק לחזור לפראג.
יש מספר אתרים שאת מספרת עליהם ואני פיספסתי למרות שהייתי בפראג פעמיים, אך לפרקי זמן קצרים.
גם אותי ריגשת עם הספריה ועם זכרו של אביך. מה גם שיש לי שני תארים בהיסטוריה ואולי למדתי או קראתי או השתמשתי בחומר מחקרי, שהוא כתב.אשמח לדעת את שמו. אפשר גם במייל הפרטי דרך האתר, אם אינך רוצה לחשוף את שמו.
תודה גדולה עבור השיתוף
נילי -
למירי ולנילימירי -
עוד מעט יוצאים מחוץ לעיר
וביום האחרון מצאנו כמעט הכל - אסביר בפירוט עד כמה שניתן.
אגב - בעקבות הסיורים שלנו וההתברברויות, הצעתי מסלול ליום טיול קצת שונה בפראג המשלב באופן יותר "חכם" את האתרים ב -1001 טיפים. עדיין לא פירסמו, כנראה.
שולחת לך את הקישורים שמאד עזרו לי בהכנות לטיול, שוב עם קרדיט גדול לנירית
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3666091#msg_3666 091
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3658955#msg_3658 955
נילי -
תודה רבה על דברייך החמים. מחכה לשמוע על חוויותיכם בצרפת! אכתוב לך בפרטי.
כבר ממשיכה,
שירלי