פראג - עיר שחלמתי ... והגשמתי
-
המשך הסיור - והשלמות נוספות
-
מנעולים גם בבורגטו - איטליהנזכרתי שראינו מנעולים כאלה על גלגלי טחנות קמח בכפר המקסים בורגטו באיטליה (באיזור אגם גארדה). היינו שם בקיץ זה והזיכרון טרי. אז הנה תמונה למזכרת, באותו נושא של מנעולים וטחנות עתיקות...
-
סיור אחרון במאלה סטרנהטיילנו עוד קצת במאלה סטרנה. ראינו את "בית שלושת היענים". ציור הטיח של היענים, שהעניק לבית את שמו, נעשה בתחילת המאה ה-17 בהזמנת בעל הבית דאז, יאן פוקס. האיש היה סוחר בנוצות יענים, בתקופה שבה לא היה כמעט חייל באירופה שלא נשא נוצה כזו על כובעו.
טיילנו ברחוב הראשי - Mostecka, הומה אנשים, חנויות, מסעדות. נהדר. משם נסענו בטראם - כבר מנוסים ולא הולכים לאיבוד וחזרנו לגדה השנייה.
אני מאד אוהבת את איזור מאלה סטרנה, יש לו הרבה מה להציע ובמובן מסויים הוא אפילו מעניין יותר מהעיר העתיקה. ישנם עוד מספר מקומות באיזור שבהם אבקר, ללא ספק, בפעם הבאה.
-
יום אחרון בפראג...החלק האחרון של יום זה:
הגענו לאיזור כיר ואצלב ,לקפה -קונדיטוריה מישק, המומלץ מאד. (Cukrárna Myšák) בית קפה זה בפראג קיים מתחילת המאה הקודמת. יש בו מגוון של עוגות נפלאות - כך אומרים, והמחיר בהתאם לפראג - זול. רחוב: Vodickova 31 . האמת - לא נפלנו. או שמא בחרנו בעוגות לא מי יודע מה.
ואז, החל לרדת גשם. עשינו עיסקה טובה מאד עם מזג האוויר. עד עכשיו כמעט ולא ירד גשם (כמה טיפות כשהיינו בואן בדרך לקארלובי וארי). בתיכנון שלנו היה מוזיאון מוחא ודחינו אותו עד שירד גשם - ממש לרגע האחרון. המוזיאון מאד קטן (דמי הכניסה מוגזמים לדעתי - 180 קרונות) אך יצירותיו של מוחא נפלאות וסיפור חייו מעניין. נהננו ולמדנו עוד דברים חדשים.
למתעניינים - מידע על מוחא (אלפונס מוכה):
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A0% D7%A1_%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%94
לאחר הביקור במוזיאון שנמצא באחד הרחובות באיזור כיכר ואצלב, נכנסנו לכמה חנויות. גילוי נאות: אני אוהבת קניות. מאד. כמו כל בחורה... אבל בחו"ל אני מרגישה פעמים רבות בזבוז זמן בחנויות. מעדיפה לראות עוד אתרים ומקומות. היצר מתעורר מדי פעם, אבל לא בגדול... (ובעיקר בארה"ב
). חוץ מזה הרגליים כבר כאבו והרעב כירסם, אז קיצרנו. מה שכן, ערכנו ביקור בסופרמרקט - רשת Bila ושם קנינו כמה מטעמים ושוקולדים זולים. אחר -כך , סיימנו במסעדה צ'כית אופיינית בכיכר הרפובליקה "שלנו" - Kolkova . אני לא משתגעת מהאוכל הצ'כי, בעלי נהנה יותר... חזרנו למלון דרך קניון "פלדיום" הסמוך - ביקור מקוצר מאד וחיכינו להסעה לנמל - התעופה. טיסת לילה והביתה...
וזהו. תם ונשלם...
פראג חיכתה לי, ובגדול. חלמתי... והגשמתי
-
אפילוג - טעם של עודפראג - עיר שחלמתי ... והגשמתי... ונשארתי עם טעם של עוד.
מקומות ואתרים שלא הספקנו ושמורים לפעם הבאה:
סיור מודרך בבית - העם. מאד רצינו, אך אף פעם לא היה זמן. אני מניחה שאם היה יורד גשם, היינו מגיעים לשם...
קונצרט ברודולפינום או באחד מהאולמות העתיקים היפים
ביקור בקתדרלת סנט ניקולס במאלה סטרנה
ביקור בתוככי כנסיית טין בכיכר העיר (כל -כך אהבתי כנסיה זו ואף פעם לא נכנסנו לתוכה..)
ביקור בגבעת וישהארד ובמצודה שם
לראות את "הבית הרוקד"
מוזיאון הצעצועים ומוזיאון המיניאטורות
עוד נסיעה מחוץ לעיר - לעיירה צ'סקי קרומלוב (Cesky Krumlov) עיירה עתיקה עם אווירת ימי ביניים, בה ניצבת טירה גדולה. ועוד אתר פחות מתוייר אבל מאד מרגש-Lidice : אתר הנצחה לתושבי העיירה שכמעט כולם נרצחו על ידי הנאצים כנקמה על הרג ראש המשרד הראשי לביטחון הרייך על ידי המחתרת הצ'כית. הנאצים החריבו את הכפר עד היסוד.
וכמובן - לראות שוב את מגדל אבק השריפה, בית העם, מגדל השעון, כנסיית טין, המצודה ביום ובלילה, בית הקברות היהודי, לשוטט במאלה סטרנה ועל הגשרים היפים...
תודה שטיילתם איתי
שירלי
-
אפילוג - טעם של עודתודה לך שירלי.
רשמתי לפני הכל.
את מוזיאון הצעצועים אנחנו אהבנו אבל לא כולם נהנים שם. זה עניין של אופי ואולי גם זכרונות ילדות.
בעלי היה בקונצרט ומאוד התלהב..
צ'סקי קרומלוב מענינת ויש עוד מה לראות מחוץ לעיר. ארמון ששכחתי את שמו רק זוכרת שעל פי הסיפורים בסביבה גידלו סמים ובארמון הרבה קרנות איילים "פרי" הצייד של המלך (זה היה מזעזע בעיני). בדרך לשם ראינו באחד הכפרים נפחי זכוכית (ואולי אני מתבלבלת). נחמד גם לעבור בטלץ הצבעונית. ברנו רחוקה משם אבל הגענו עליה בעל כורחינו בגלל שטפונות ונהנינו מאוד מבילוי ערב בה ומטיול בוקר (עד שהבנו שעוד ארוכה הדרך-נצטרך לנסוע לבודפשט).
קודם הזכרתי את השואה וכשאת מזכירה לידצה מיד עולה לי התחלה של שיר. כשהייתי ילדה קטנה הכנתי שעורים ובאותו חדר אימי ישבה ותפרה ומידי פעם שרה. כיון שאת השפה לא הצלחתי ללמוד ולא הבנתי הרבה מילים בצ'כית ביקשתי תרגום (לגרמנית). מה שאני זוכרת מהתרגום "אנשים שירו על לידיצה..(בצ'כית זה מתחרז)על לידצה שלנו שעלתה באש. אל תשכחו... . לא יכולתי להבין ממנה קשר בין הארוע ומלחמת העולם השניה... " פעם, מזמן היתה מלחמה אכזרית"
-
אפילוג - טעם של עודשירלי, רגע לפני שהמסך יורד על התזמורת, אני מצטרפת (זוכרת שיש לי תרוץ - המבחן המאיים?).
הסיכומים והתמונות הזכירו לי את פראג שכה נהניתי בה. אנחנו חוזרים במרץ, הפעם עם הילדים. אולי גם הבנים רוצים לבוא איתכם ונפגש שם.
הפעם נשלים קצת, נוסיף את הבית הרוקד ומוזיאון המינייטורות כך שאוכל לשלוח לך תמונות להשלמה.
לאן הפעם הבאה? -
אפילוג - טעם של עודחנה יקרה,
דברייך תמיד כל - כך מעניינים ומעניקים זווית נוספת בפן אישי, המעמיק את החוויה שלי ושל רבים אחרים, אני בטוחה. תודה רבה לך על הליווי הצמוד
.
גלית יקירתי,
איזה כיף שבאת. קודם כל בהצלחה רבה במבחן
מתי אתם מתכננים לנסוע לפראג? ולגבי התוכניות שלנו לפעם הבאה - עדיין לא מגובשות. יש לי המון יעדים בראש - צרפת, שוויץ ואוסטריה - כרגע הלהיט העכשווי... דווקא לא היער השחור, עדיין לא כ"כ בא לי על יעד זה, למרות שיש לנו הזמנה פתוחה מעפרה'לה
העניין העיקרי הוא שהבנים הגדולים לקראת גיוס
ואנחנו נותרים עם ילד אחד כפרטנר לטיול... בקיצור קשה לי עדיין לחשוב על משהו מגובש. ובל נשכח שתמיד ארה"ב אי-שם באופק, החוף המערבי מחכה לנו וכמובן ניו-יורק...
שירלי
-
אפילוג - טעם של עודהי שירלי,
הכי טוב לסיים טיול עם טעם של עוד...
גם אני רוצה לחזור לפראג להשלמות וטוב שכך.
אמרה לי פעם מישהי, שתמיד כדאי לחזור מטיול בהרגשה של רוצים עוד מהמקום המקסים הזה (ולא משנה היכן מטיילים).
וזה כל כך נכון.
אז יש עוד על מה לחלום, יש רצון לחזור למקום מוכר ולהשלמות.
מאד נהנתי לטייל איתכם, למדתי דברים חדשים, וראיתי בזכותך מקומות שלא הגענו אליהם.
תודה
ענת
-
אפילוג - טעם של עודענת יקרה,
שוב תודה על הליווי הצמוד, על דברייך הנעימים ועל הפירגון.
אני כמעט תמיד רוצה עוד... ברוב במקומות שהייתי בהם בשנים האחרונות מחכות לי השלמות
שרק נזכה לטייל עוד ועוד - למקומות חדשים ולהשלמות
שמחתי מאד לארח אותך בטיול שלנו
שירלי -
אפילוג - טעם של עודסוף כל סוף קראתי הכל ובנשימה עצורה!
זה אחד הסיכומים היותר יפים שקראתי, ובודאי אחד המרגשים ביותר!!!
כבר אומרת המון תודה על הכל!
שאפו על הזכרון המעולה שלך לשמות הרחובות הצ'כים - אני נכשלתי כאן בגדול...
תודה על תמונות הספריה היפה שהיתה סגורה לרגל שיפוצים כשאנחנו היינו - סיבה מעולה לחזור לפראג!
תודה על כל התמונות הנפלאות שצילמת בכל המקומות שלא הייתי, כך יכולתי לחוות עד שאגיע שוב.
תודה על חווית בית הכנסת ביום כיפור שחוויתי דרכך, כי קרוב לודאי שלא תתאפשר חוויה כזו, גם אם אחזור לפראג.
הבניין ברובע היהודי - אנחנו ישבנו לנוח קמעה (אין זמן, צריך להספיק) בדיוק מולו, ובדיוק כפי שתיארת, עברו קבוצות שונות בשפות שונות וכולן משרבבות את המילה "גולם". כולן גם נפנו להסבר על הבית ההוא. כל מה שהצלחתי להבין מהמקטעים השונים שדובר בבעל בית עשיר מאוד וכמובן יהודי.
מקסים מקסים!
והמון תודה!
רבקה
-
אפילוג - טעם של עודרבקה יקרה,
תודה רבה על דברייך החמים והמרגשים. כפי שכבר כתבתי, הענקת לי השראה רבה ונתת לי עצות טובות לפני היציאה לפראג ועל כך תבורכי.
שנזכה לחלוק עוד טיולים רבים!
שירלי
-
אפילוג - טעם של עודהי שירלי,
מקווה שאת עוד מגיעה לכאן
ידעתי שאחזור לכאן בהזדמנות הראשונה כדי להמשיך לקרוא את הסיפור שלך וסוף סוף ההזדמנות הזו הגיעה.
היה שווה לחכות....
התמונות מקסימות וההסברים שלך ממש מרתקים.
אהבתי מאד את הטיול שלכם.
תודה על סיפור משובח.
זיוית -
אפילוג - טעם של עודהיי זיוית,
תודה רבה שליוית את הטיול שלנו וזכרת לסיים....
חברתך היתה נעימה ומפרגנת. אשמח מאד להזמין אותך לטיולים עתידיים - רק שעוד לא כ"כ ברור מתי יהיו ולהיכן
להתראות במקומות יפים ומרתקים,
שירלי