טיול עצמאי בצפון תאילנד
-
היי,
אני בן 21, טס בדצמבר לשלושה שבועות לתאילנד לבד, מהם 6 ימים אבלה בצפון.
אני מכיר מעל 10 חברים שהיו בצ'אנג מאי בנפרד, ועשו את טיולי הג'יפים המאורגנים. הבנתי שזה פחות מתאים לי, ואני רוצה לעשות טיול עצמאי.
תחומי העניין שלי - קצת אטרקציות(נמרים,טיול פילים, אומגות,רפטינג), קצת טיולים ברגל ובאופניים, קצת מקדשים, ורוצה להגיע לכפרים אותנטיים ופחות מתוירים
כמה דברים:
1. המלצות למסלול באזור הזה? מעגלי מצ'אנג מאי, מאוד רוצה לעבור בפאי
2. רוצה לפחות חלק מהדרך לעשות על אופנוע/ג'יפ (אם אני אמצא עם מי להשכיר) ולא באוטובוסים. טיפים בהקשר הזה, אזורים מומלצים יותר ופחות.
האם ניתן להשכיר אופנוע בצ'אנג מאי ולהחזיר אותו בצ'אנג ראי או עיר אחרת (ולחזור באוטובוס)?
3.הבנתי שהכבישים ברמה יחסית טובה, הנהיגה לא מסוכנת במיוחד וניתן להגיע לרוב נקודות העניין בהנחה שיש לי מפה טובה. מישהו יכול לאמת/לשלול?
4.מניח שיש אפשרות לשכור מדריך טיולים ליום. מומלץ? האם המחיר ריאלי לאדם יחיד?
אני יודע שזה נשמע שאפתני ויומרני בשביל פעם ראשונה בתאילנד, אבל יש לי מעט נסיון בטיולים עצמאיים (אמנם לא במזרח), אני הולך להכין שיעורי בית לפני הטיול ואני באמת לא חושב שאני ימצה את החוויה בטיול מאורגן.
תודה רבה -
טיול עצמאי בצפון תאילנדבוקר טוב.
קודם כל הכיוון שלך טוב..לדעתי כדאי לתת לצפון את הכבוד הראוי לו.
בשביל זה תצטרך להקדיש במינימום 10 ימים לצפון.
לגבי אופנוע- ניתן לקחת אופנוע מצ'יאנג מאי ולהחזיר אותו בפאי בסוכנות aya בשביל לעשות את זה צריך ניסיון בנהיגה כי זאת נסיעה ארוכה וכדאי מאוד שיהיה גם רישיון מתאים.
-
טיול עצמאי בצפון תאילנדאכן הכבישים ברמה טובה. שילוט ברור.
לא תהיה לך בעיה.
בחוות פילים - נסה לברר על חוות קטנות ופחות המוניות.
ישנן הרבה בצפון.
יש רפטינג ארוך יותר (מזה שרוב התיירים עושים)
בין פאי למה הונג סון (נדמה לי).
אמור להיות חוויתי. לא עשיתי.
באתרים שכותבים על פאי (באנגלית) יש שתי חברות רפטינג. -
טיול עצמאי בצפון תאילנד1. המלצות למסלול באזור הזה? מעגלי מצ'אנג מאי, מאוד רוצה לעבור בפאי
ראשית, אני מאוד ממליץ לך להוסיף ימים לששת ימי הטיול המתוכננים בצפון. הוסף 3 ימים לכל הפחות.
שנית, ישנן מס' אפשרויות למסלול בין היעדים אותם ציינת, לדוגמא:
א. צ'יאנג ראי -> צ'יאנג מאי -> פאי -> חזרה לצ'יאנג מאי.
ב. טיולי יום ואטרקציות באזור צ'יאנג מאי ונסיעה לפאי לארבעה ימים.
2. רוצה לפחות חלק מהדרך לעשות על אופנוע/ג'יפ (אם אני אמצא עם מי להשכיר) ולא באוטובוסים. טיפים בהקשר הזה, אזורים מומלצים יותר ופחות.
האם ניתן להשכיר אופנוע בצ'אנג מאי ולהחזיר אותו בצ'אנג ראי או עיר אחרת (ולחזור באוטובוס)?
אני יודע שניתן להשכיר אופנוע בצ'יאנג מאי ולהחזירו בפאי, או להיפך.
3.הבנתי שהכבישים ברמה יחסית טובה, הנהיגה לא מסוכנת במיוחד וניתן להגיע לרוב נקודות העניין בהנחה שיש לי מפה טובה. מישהו יכול לאמת/לשלול?
הכבישים ברמה טובה, אולם חלקם מאוד מפותלים ורטובים מהגשם, אם יורד (לא נדיר בתאילנד
).
4.מניח שיש אפשרות לשכור מדריך טיולים ליום. מומלץ? האם המחיר ריאלי לאדם יחיד?
בהחלט! אני ממליץ לך לפנות ל"כוכב הצפון".
http://www.facebook.com/northstarchiangmai?fref=ts
אני יודע שזה נשמע שאפתני ויומרני בשביל פעם ראשונה בתאילנד, אבל יש לי מעט נסיון בטיולים עצמאיים (אמנם לא במזרח), אני הולך להכין שיעורי בית לפני הטיול ואני באמת לא חושב שאני ימצה את החוויה בטיול מאורגן.
ידידי, אל תדאג. מי שלא שואף לעשות טיולים כאלו, לא יעשה אותם.
-
טיול עצמאי בצפון תאילנדהיי
אשמח לקבל המלצות מפורטות למסלול מחבר'ה שטיילו באיזור...
איפה כדאי לעצור בדרך ולישון..
איך הדרך מצ'אנג מאי לצ'אנג ראי? אוטוסטרדה או דרך יפה עם מקומות לעצור בדרך.
מסלול כללי שחשבתי עליו:
יום בצ'אנג מאי ובסביבה.
השכרת אופנוע יום נסיעה לפאי שכולל עצירות בפארק נמרים ופילים באיזור מה טנג
יום -יומיים בפאי
המשך למה-סונג
אוטובוס לצ'אנג ראי -יומיים באיזור שם וחזרה לצ'אנג מאי באוטובוס.
אשמח לתגובות
תודה -
טיול עצמאי בצפון תאילנדהיי,
מצטער על ההקפצה...
אני מאוד אשמח לתגובות ולעצות מהניסיון שלכם.
תודה רבה מראש!! -
טיול עצמאי בצפון תאילנדשלח לי מייל או מסר באתר. -
טיול עצמאי בצפון תאילנדהצפון יפה מאוד ומעניין אבל כדאי להקדיש לו זמן ולא לקפוץ ממקום למקום .
לגבי הנסיעה לפאי - אפשרית כמו שצויין דרך AYA ( יושבים בצ'יאנג מאי ליד הרכבת .
בחלק מהמפות החינמיות יש מפת הדרך לפאי עם נקודות ציון מענינות ( מפלים וכד' ) כעקרון מחצית הדרך קלה לרכיבה וחלקה השני עליות ירידות ופיתולים רציניים - אפשרות שנייה כפי שכתבו לברר עם גל בזמנו הוציא טיולי שטח רכובי קטנועים - לדעתי תהנה לא פחות .
גם בפאי אפשר לשכור אופנוע ולטייל בהנאה לכל פינה ופינה - הוסף עוד יום אפילו ע'ח צ'יאנג ראי . -
טיול עצמאי בצפון תאילנדבעיקרון בצאנג מאי יש הרבה טיולים מאורגנים של גיפים
יש כאלה של 3 ימים ויש של יותר
יש גם מגוון של סוכנויות
הבנתי שיש טאנה, ורד בריק
והם כוללים ראפטינג ורכיבה על פילים במובן מסויים
שווה לך לבדוק בעיקרון איזה טיול אתה לוקח אם אתה רוצה ומה הוא כולל -
טיול עצמאי בצפון תאילנדקודם כל תגדיל את הימים שנית תרשום לעצמך את האתרים שבהם תרצה לבקר קח מפה ותראה את המסלולים . האם אופנוע חובה ?
אפשר לטייל ממש בכייף ברכב אני חזרתי עכשיו מצפון תאי הייתי שם שבוע עם רכב שכור ונהנתי מכל רגע . עובדה חשובה שנהיגה בתאילנד שונה מהארץ . צומת זה מקום מאוד מסוכן וחציה באור אדום זה נורמה שם, פס הפרדה לבן לא קיים בשבילם לכן לא פעם תתקל באיזה טנדר או משאית שנמצאים על המסלול שלך ואתה זה שתצתרך לברוח לשוליים הנהיגה מאוד מהירה שם ונסיע במהירות תלת ספרתית בכביש הררי מפותל זה לא דבר יוצא דופן . מצד שני אין שוטרים ואין מגבלת מהירות זה כך סתם לידיעתך אם בא לך להכנס לזה. -
אין שום בעיה לטייל בתאילנד באופן עצמאיעשינו זאת כמה פעמים ועם ילדות קטנטנות..
בחלק מהטיול נסענו ברכבות, בחלק במוניות / סונקטאו ובחלק ברכב שכור. כמובן שהטיול ברכב שכור היה הכי נוח.
מומלץ להצטייד בגיפיאס לנהיגה. בעקרון הכבישים די נוחים, התאילנדים הרבה יותר סבלניים בכביש מאשר הישראלים..
בעלי נהג מבנגקוק עד צאנג מאי ברכב (כמובן עם עצירות של לילה או שניים בערים בדרך) הנסיעות היו נוחות מאוד -חשוב לזכור שהנהיגה בצד שמאל.
באיזור צאנג מאי וצאנג ראי יש הרבה מאוד אטרקציות תיירותיות שלכולן ניתן להגיע באופן עצמאי. ממליצה לך לשקול טיול באו יאי(שמורה מדהימה במרכז תאילנד) וביקור בסוקוטאי (העיר העתיקה) , ונסיעה למערות צאנג דאו. תנסה לחפש שותף לטיול העצמאי - כי חלק מהנסיעות ארוכות.
אם תחליט לטייל ברכב באופן עצמאי נשמח לענות לך על עוד שאלות.