ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון מסלול טיול

פורום אירופה
    11
    27
    15079
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • milm
      milm נערך לאחרונה על ידי

היי!
      אני מתכננת לטוס עם אבא במאי לצ'כיה (פראג, קרלובי וארי, ושאר מקומות מחוץ לפראג -להרגיש את צ'כיה) , אוסטריה , הונגריה (בודפשט) , וסלובניה.
      הטיול מיועד לחודש מאי. למשך שבועיים.
      רוצים לחוש את העיר-התרבות-האנשים, לראות נופים, לבקר במקומות חובה, אבל פחות מוזיאונים וכנסיות ... בין היתר פסטיבל הבירה הצ'כית בפראג.

זה טיול ראשון שלי לחו"ל, ואני מתכננת אותו לבדי. אשמח לכל עזרה שתוכלו לתת!
      בין היתר לכוון אותי על איזה אתרים לוותר ומה מומלץ.

תודה מקרב לב.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • milm
        milm נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
        פראג

תגידו את דעתכם, מה מומלץ ועל מה עדיף לוותר(/רק אם נשאר זמן)...

1. מרכז פראג וכיכר העיר העתיקה
        2. נהר הוולטאבה – שייט
        3. מצודת פראג
        4. גשר קארל
        5. טירת פראג
        6. הרובע היהודי ובית הכנסת הישן חדש
        7. הקיר של ג'ון לנון
        8. כיכר וצלאב
        9. מגדל האבקה
        10. גבעת פטז'ין – Petrin (רכבל לראש הגבעה)
        11. פארק לטנה - טיול אופניים
        12. ארמון טרויה
        13. כיכר סטרומסצקה
        14. מוזיאון המוסיקה של צ'כיה
        15. מזרקת הסייבורגים של דוד צ'רני / המזרקה המזמרת בערב
        16. פארק האבלסקי
        17. האי קאמפה
        18. אגם ויטארה
        19. סמטת האלכימאים/ סמטת הזהב
        20. נהר ברונקה
        22. מוזיאון המיניאטוריות
        23. מוזיאון הקומוניזם
        24. גן החיות של פראג
        25. מצודת קרלשטיין + טירת קארלשטיין
        26. כנסיית מריה הקדושה של השלגים
        27. גלריה לאמנות מודרנית
        28. כנסיית סנט ניקולאס -> בערב קונצרט
        29. בית העירייה -> קונצרט
        30. תיאטרון שחור -- הבנתי שלא מומלץ
        31. מוזיאון קאמפה
        32. מלה סטרנה
        33. קתדרלת ויטוס הקדוש

שוב, פחות בעניין של קתדרלות ומוזיאונים . אבל אם מומלץ , תגידו. (אולי שווה ללכת איזו פעם אחת..)
        אז... על מה לוותר? וממה להתחיל ואיפה להמשיך ?Smile
        • y y y
          y y y נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
          שלום שלום,

נראה לי שאת קצת הולכת לכיוון הלא נכון בתכנון הטיול שלכם. טיול הוא לא ביקור במכולת ותכנון טיול הוא לא עריכת רשימת מכולת, המטרה היא לא לאסוף כמה שיותר שמות של מקומות, בטח לא כשלב הראשון בתכנון.
          בשלב הראשון צריך לשאול מאיפה הטיסות ואיך מתניידים (רכב שכור? תחבורה ציבורית?) ומה רוצים לראות. למה נבחרו 4 מדינות לטיול יחסית קצר של שבועיים? האם אחרי פראג ווינה המרהיבות יש טעם לעשות ברצף גם את בודפשט? לטעמי התשובה היא באופן מוחלט לא, אולי מישהו אחר יחשוב אחרת. האם אחרי טיול באיזור הכפרי של צ'כיה ואולי טעימה מהאלפים האוסטרים יש טעם לדחוף את סלובניה? לטעמי שוב התשובה היא ממש לא. טיול בפראג, וינה ועוד קצת נופים בשני המדינות האלו הוא ממש השפיץ של קצה המזלג של מה שיש לאוסטריה וצ'כיה להציע. לא רואה איך הונגריה ובטח לא סלובניה נכנסות לתכנון הזה.
          • r.o.
            r.o. נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
            תומכת לגמרי בדברי YYY !!

אם הטיסה לפראג, לטייל בעיר לטייל בצ'כיה ולכל היותר להמשיך עד וינה ולחזור ממנה.
            • milm
              milm נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
              תודה על התגובות! הולכת עם קו המחשבה והניסיון שלכם.
              בראש שלי היה שאפשר יהיה עם רכבת להגיע לעוד מקומות. למשל, יש רכבת בודפשט - וינה בשעתיים וחצי.
              אבל אדבוק בטיפים שלכם!
              אם כך, פראג - האזור הכפרי של צ'כיה - וינה והאלפים האוסטרים.

איך עליי לתכנן את הטיול?
              (מאחר ואני חדשה בזה)
              הבנתי שבפראג אין צורך ברכב שכור ושקל להתנייד בתחבורה ציבורית.
              יש לכם המלצות למסלול? מפראג לאן לצאת? ...
              קארלובי וארי מספיק חצי יום - יום.
              צ'סקי קרומלוב? צ'סקי ראיי? ברנו?
              עלינו לעבור ללון במקום אחר בצ'כיה?
              מאיפה לצאת לכיוון וינה ואיפה שם מומלץ להיות ולראות.

אשמח להכוונה בתכנון המסלול טיול.
              אני מאוד אבודה בתוך זה...
              תודה מראש.
              • ליאל_אורי
                ליאל_אורי נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
                ניראה לי שניתן לבצע את המסלול בלחץ בשבועיים אבל יש להתמקד בערים הגדולות בלבד. פראג- 4, וינה-2, ברטיסלבה-1 ובודפשט-5. נותרו יומיים לרזרבה כמו כן צריך לקבוע נחיתה בפראג בבקר וחזרה מבודפשט בלילה. תהיו חייבים להתבסס על תחבורה ציבורית שבעזרתה המעברים יהיו מהירים והכוחות ישמרו. ברור שזה טיול על קצה המזלג אבל בתוך הערים תקיפו הכל. לא ניתן לדלג על כנסיות מפני שזה כמעט מחצית מהאתרים. ניתן בקלות לוותר על מוזיאונים ולהסתפק באלה החשובים שאינם בתשלום. התחבורה הציבורית יכולה להתבסס על רכבות או אוטובוסים. מוינה לבודפשט זה 3 שעות ברכבת.מוינה לברטיסלבה זה שעה וחצי באוטובוס, צאו מוקדם בבקר ותחזרו לוינה בלילה. את המלונות תזמינו קרוב לנקודת הנסיעה ליעד הבא וצמוד למטרו או חשמלית למרכזים. תכינו מסלולי טיול לכל עיר מראש, ניתן להעזר במדריכי טיול או במסלולי טיול באתר למטייל. בערים עצמם תצטיידו בכרטיסי נסיעה לתקופת שהותכם כך שתוכלו לקצר זמני מעבר בין אתרים באמצעות תחבורה (ראו טיפ שכתבתי על התחבורה בבודפשט). את המעברים בין הערים תבצעו בערבים או מוקדם בבקר כך לא תבזבזו ימי טיול. האמת, לערים שציינתי, לא צריך יותר. לגבי תחבורה: לחברת פולסקיבס יש אוטובוס בזול מוינה לברטיסלבה (ראו טיפ שכתבתי על הנסיעה איתם בוורשה, זו חברה פולנית, ושם תימצאו את הקישור אליהם). חברת student agency מבצעת במחיר סביר נסיעות באוטובוס מפראג לוינה ומוינה לבודפשט במחיר סביר. באתרי הרכבות של צכיה ואוסטריה תוכלו לתכנן את זמני הנסיעות ברכבות ועלותם.
                • milm
                  milm נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
                  היי, תודה על התגובה. כמובן שאפשר לשלב בין המדינות. אבל השאלה אם כדאי ואיפה עדיף להתמקד.
                  אין לי את הניסיון והידע, לכן כמו שאמרתי...
                  אתמקד בהצעתו של YYY : צ'כיה + וינה והאלפים האוסטרים כמו שהוצע לי.

כמה שאלות:
                  1. מאוד רציתי לשלב בסלובניה את האזור של אגם בלד כי שמעתי שמדהים... יש מקום שווה ערך במקומות בהם אטייל?
                  2. כמה זמן מראש עליי לסגור על המלונות/טיסה/השכרת רכב? (ובאיזה שלב של הזמנה ייתכן ויהיה אפשר להוזיל את המחיר)
                  3. מבלי לרדת לפרטים, איזה מסלול הוא הגיוני? ממש בנקודות. איזה ערים/עיירות לעבור? באיזה סדר...

תודה לכם!
                  • milm
                    milm נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
                    היי, תודה על התגובה. כמובן שאפשר לשלב בין המדינות. אבל השאלה אם כדאי ואיפה עדיף להתמקד.
                    אין לי את הניסיון והידע, לכן כמו שאמרתי...
                    אתמקד בהצעתו של YYY : צ'כיה + וינה והאלפים האוסטרים כמו שהוצע לי.

כמה שאלות:
                    1. מאוד רציתי לשלב בסלובניה את האזור של אגם בלד כי שמעתי שמדהים... יש מקום שווה ערך במקומות בהם אטייל?
                    2. כמה זמן מראש עליי לסגור על המלונות/טיסה/השכרת רכב? (ובאיזה שלב של הזמנה ייתכן ויהיה אפשר להוזיל את המחיר)
                    3. מבלי לרדת לפרטים, איזה מסלול הוא הגיוני? ממש בנקודות. איזה ערים/עיירות לעבור? באיזה סדר...

תודה לכם!
                    • לִי
                      לִי נערך לאחרונה על ידי

פראג, צ'כיה - קישורים:
                      מצרפת מידע שריכזתי:

פראג קומפקטית, יפה רומנטית ונעימה
                      עם אווירת ימי ביניים, מבנית עתיקים..ריצוף מפעם (קחו נעלי ספורט טובות)
                      בערבים תוכלו לבקר בתיאטרון השחור הייחודי לפראג, לשוטט בגשר קארל, מקומות לשתות בירה,
                      מופע מזרקות עד סוף ספטמבר ועוד..

"טיול יום פופולארי מפראג הוא נסיעה אל קרלובי וארי (Karlovy Vary), עיר המרחצאות והמרפא. ניתן לנסוע בטיול מאורגן, שמוציאות סוכנויות הנסיעות השונות, אך נסיעה עצמאית ברכבת או אוטובוס היא אפשרית בהחלט וזולה יותר. משך הנסיעה הוא כשעתיים.
                      יעד נוסף היא העיר טרזין (Terezin), שנמצאת במרחק של כ-35 קילומטרים מפראג, שימשה כגטו יהודי במהלך מלחמת העולם השנייה וסמוך לה נמצא מבנה ששימש כבית כלא מאותה תקופה.
                      העיירה צ'סקי קרומלוב (Cesky Krumlov) היא אתר תיירות פופולארי מאוד בצ'כיה. בעיירה, הנמצאת במרחק של כשעתיים מפראג, ניצבת טירה גדולה ויש בה עיר עתיקה עם אווירת ימי ביניים. ניתן להגיע אליה בנסיעת אוטובוס מפראג.
                      אפשרות נוספת לטיול יום מפראג היא נסיעה, עצמאית או מאורגנת, לעיר דרזדן (Dresden) בגרמניה - אופציה לשופינג וביקור בעיר יפה ומשוחזרת, שנמצאת במרחק של כ-150 קילומטרים מפראג, כשעתיים בנסיעת רכבת. " (עמית, למטייל)

לינה:
                      כדאי להתמקם בלב העיר העתיקה בפראג, להיות במרחק הליכה מכל המקומות החשובים. אם בוחרים במיקום אחר, לוודא שהתחבורה הציבורית נגישה וקרובה.

אוסף קישורים:
                      http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3658955#msg_3658 955

http://www.shichor.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%90%D7%92

הצעות נוספות לאזורים סמוכים לפראג עם אגמים וטירות:
                      http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3549659/srch-%D7 %90%D7%92%D7%9E%D7%99%D7%9D#msg_3549659

מסלולים ברחבי צ'כיה
                      http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3635872/srch-%D7 %90%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%94#msg_3635872

פראג בגשם
                      http://www.lametayel.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%90%D7%92+-+%D7%9E %D7%94+%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%9E%D7%96%D7% 92+%D7%90%D7%95%D7%99%D7%A8+%D7%A7%D7%A8+%D7%95%D7%92%D7%A9% D7%95%D7%9D

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3274780/srch-%D7 %A4%D7%A8%D7%90%D7%92+%D7%91%D7%92%D7%A9%D7%9D#msg_3274780

המדריך רומן בפראג (לא בעברית)
                      http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3690330/srch-%D7 %A4%D7%A8%D7%90%D7%92#msg_3690330

אמביינטה, מסעדה איטלקית טובה במרכז העיר:
                      http://www.ambi.cz/home_eng.php

לא לפספס תאטרון שחור -
                      http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3577761/srch-#ms g_3577761
                      יש גם תאטרון שחור סביב שירי הביטלס

http://www.mouse.co.il/world/CM.city,1197,,,.aspx

ארועי מאי 2013 בפראג:
                      http://www.pragueexperience.com/events/events.asp?EventYear= 2013&EventMonth=05

צ'כיה- טיול משפחתי:
                      http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3684940/srch-%D7 %A6%27%D7%9B%D7%99%D7%94#msg_3684940

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3671357/srch-%D7 %A6%27%D7%9B%D7%99%D7%94#msg_3671357

מסלולי טיול בפראג-
                      http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3507703/srch-%D7 %A9%D7%99%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%95#msg_3507703

צ'כיה - למטייל:
                      http://www.lametayel.co.il/%D7%A6+%D7%9B%D7%99%D7%94

בהצלחה!
                      • y y y
                        y y y נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
                        1. אגם בלד הוא אגמונצי'ק קטן וחביב. לטעמי כל אגם בזלצבורגלנד (האיזור המקיף את העיר זלצבורג באוסטריה) עולה על בלד מבחינת הנוף.
                        2. השכרת רכב ומלונות הם דברים שניתן לסגור אותם גם יחסית מאוחר מבלי להפסיד הרבה במחיר ולכן לא הייתי ממהר כרגע. תחליטו קודם לאן אתם רוצים לטוס ומאיפה לחזור (כמובן שטיסות הלוך וחזור לא מאותו יעד מיקרות את העסק) ותהיה עם האצבע על הדופק בנוגע למחירי טיסות.
                        3. קשה להחליט איזה מסלול הגיוני כי עדיין לא ברור מהן ההעדפות שלכם. האם אתם רוצים להתמקד בערים עם גיחות החוצה? רוצים בעיקר לשכור רכב ולצאת לדרכים הכפריות והנופים כשהערים הם רק עניין צדדי? ממש אין כאן שום עניין קבוע- אפשר לבלות שבועיים רק בצ'כיה עצמה. אפשר 5 ימים בפראג, 5 ימים בטבע בצ'כיה וארבעה ימים בוינה ואפשר גם יומיים בפראג, משם לשכור רכב ולצאת לכיוון אוסטריה, לטייל 8 ימים באלפים ובסוף לחזור לעוד יומיים בוינה. 3 טיולים שונים מהותית שתלויים בעיקר ברצונות שלכם.
                        • ream_a_a
                          ream_a_a נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
                          הי,
                          פראג מקסימה ןהמסלול שהוצע לך משולב עם וינה מדהים , אנחנו עשינו זאת ומאוד ממליצים. בנוסף נסענו חצי יום לקרלואלי ולדרזדן . בוינה רק טיילנו (יומיים)וישנו בברטיסלבה (טיילנו שם רק חצי יום או קצת יותר)
                          לוינה שכרנו רכב וגם לדרזדן חוץ מזה השתמשנו בתחבורה ציבורית
                          מקווה שזה עוזר Smile
                          • ליליה נ.
                            ליליה נ. נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
                            לי - תודה רבה,

אני נמצאת עכשיו במצב של איסוף מידע על מנת לקבל החלטה לגבי לינות,

בהצלחה לכולם,

ליליה
                            • milm
                              milm נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול
                              תודה רבה על התגובות !
                              אני בונה מסלול ובהמשך אפרסם כאן להערות וטיפים ...

בנוגע להעדפות - גם הערים וגם הנופים מעניינים, מה שכן מנסים להימנע ממועקה(מחנות ריכוז, קן הנשרים)
                              בעיקר להנות מהדברים המרהיבים ביותר שיש למקום להציע. לא לבקר ביותר מ2 ארמונות/כנסיות , איפה שממצים לא צריך מעבר.
                              כן בעניין של פסטיבלים /מוזיקה/מופעים , הנופים המרהיבים ביותר באזור, אוכל טוב, שופינג, שייט שווה, טיולי אופניים [אך מאחר ואני עם אבא בן 60+, לא מסלולים קשים...]

תודה לכם על העזרה.
                              אעדכן בקרוב את המסלול Smile
                              • milm
                                milm נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול - טיוטא ראשונית
                                תקציר הפרקים הקודמים...אני נוסעת עם אבא לצ'כיה ואוסטריה לשבועיים וחצי בחודש מאי.
                                זהו הטיול הראשון שאני מארגנת לבדי (ולכן גם הרבה טעויות:).

בתכנון מסלול שלי יצא לי 21 יום. שאני בטוחה שהם יותר ושהעמסתי. המטרה היא לצמצם ל17 יום.
                                אנא מכם עזרו לי!
                                א. מסלול הגיוני , סדר נכון
                                ב. לצמצם איפה שאפשר, למשל: אגמים מרשימים להשאיר ואגמים שפחות אפשר להוריד או לשים כאופציה לרק אם נישאר זמן.
                                אותו דבר לגבי כנסיות , ארמונות , וכו'
                                ג. כמה ימים ממליצים ללון במקום מסויים [לדוג': פראג 3 לילות]
                                ד. איך להתנייד. / באיזה שלב להשכיר רכב

מצרפת בהודעות הבאות טיוטה ראשונית של המסלול.

המון תודה,
                                אשמח על כל עזרה!
                                זה ממש פרוייקט.
                                Smile
                                • milm
                                  milm נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול טיול - טיוטא ראשונית
                                  תקציר הפרקים הקודמים...אני נוסעת עם אבא לצ'כיה ואוסטריה לשבועיים וחצי בחודש מאי.
                                  זהו הטיול הראשון שאני מארגנת לבדי (ולכן גם הרבה טעויות:).

בתכנון מסלול שלי יצא לי 21 יום. שאני בטוחה שהם יותר ושהעמסתי. המטרה היא לצמצם ל17 יום.
                                  אנא מכם עזרו לי!
                                  א. מסלול הגיוני , סדר נכון
                                  ב. לצמצם איפה שאפשר, למשל: אגמים מרשימים להשאיר ואגמים שפחות אפשר להוריד או לשים כאופציה לרק אם נישאר זמן.
                                  אותו דבר לגבי כנסיות , ארמונות , וכו'
                                  ג. כמה ימים ממליצים ללון במקום מסויים [לדוג': פראג 3 לילות]
                                  ד. איך להתנייד. / באיזה שלב להשכיר רכב

מצרפת בהודעות הבאות טיוטה ראשונית של המסלול.

המון תודה,
                                  אשמח על כל עזרה!
                                  זה ממש פרוייקט.
                                  Smile
                                  • milm
                                    milm נערך לאחרונה על ידי

צ'כיה - טיוטא ראשונית
                                    צ'כיה
                                    יום 1:
                                    פראג
                                    לשכור מרכבה לטיול בעיר העתיקה, כיכר ואצלב, הרובע היהודי - Josefov, משם רכבל ל"מיני אייפל / משם ברגל לשוק Havelske Trziste ולאזור השעון האסטרונומי.
                                    בית העירייה, מגדל האבקה, מגדל פטרין (מיני מגדל אייפל) וגבעת פטרין Petrin (רכבל לראש הגבעה)
                                    [גשר נוסלסקי, גשר לגיל, התיאטרון הלאומי, הקיר של ג'ון לנון]
                                    אחר הצהריים - קתדרלת/כנסיית סנט ויטוס בטירת פראג - מומלץ אחרי שקיעת השמש.
                                    בערב – שייט לילי בנהר הוולטבה + מוזיאון המוסיקה של צ'כיה [חינם בכל יום שני, הראשון של כל חודש]

יום 2:
                                    האי קאמפה + פסטיבל בפארק קאמפה [בחינם , לבדוק מתי]
                                    רובע מאלה סטרנה, חצר מוזיאון מלה סטרנה, מזרקת הסייבורגים של דוד צ'רני ופארק האבלסקי , גשר קארל ומשם למוזיאון השוקולד
                                    אחר הצהריים - פארק לטנה - טיול אופניים / פארק סטרומובקה
                                    בערב – מזרקות קריזיק (Krizik Fountain) ומופע האבירים במסעדה בשם U Pauouka

יום 3:
                                    בוקר – 8:00 מצודת פראג, ארמון רוזנברג , וגני ארמון ולנשטיין
                                    ארמון טרויה + גן החיות של פראג + הגנים הבוטניים
                                    סמטת האלכימאים/ סמטת הזהב
                                    סיור מודרך באוטובוס מחוץ לפראג לטירת קרלשטיין: שמורת הטבע קארלשטיין, המצודה + נהר ברונקה (מומלץ)
                                    אחר הצהריים - קניון פלדיום בפראג
                                    בערב – להצגה תיאטרון שחור: Yellow submarineאו לטרנה מג`יקה או תיאטרון בובות.

יום 4:
                                    קרלובי וארי
                                    מפראג באוטובוס לקרלובי וארי. בדרך - מוזיאון הזכוכית.
                                    משם לארמון שבאזור, ל - Becov n taplau ולמריאנסקי לז'נה לטיפול ספא ולינה.
                                    1. מעיינות חמים (כוחות מרפא וסגולה) + איזור הספא
                                    2. מגדל דיאנה (רכבל) + מסעדת דיאנה אל הנוף
                                    3. סמוך למלון גראנד פופ - Grand Hotel Pupp
                                    4. הכנסייה בסגנון הבארוק של מריה מגדלנה
                                    5. כנסיות נוספות ביניהן הכנסייה הרוסית והכנסייה האנגליקנית
                                    6. השדרה הראשית
                                    7. בניין המרחצאות המלכותיות
                                    8. הגייזר המפורסם של העיר
                                    9. והבניין המרקד TANCICI DUM (Tančící Dům)
                                    בערב - קניון Novy Smichov בפראג / צפייה במופע Ujezd

יום 5:
                                    צ'סקי קרומלוב
                                    בתחבורה ציבורית / ברכב כ3 שעות עם עצירות ביניים ב: גני טירת קרומיז במורביה
                                    פילזן ו פיזק לצ'סקי קרומלוב
                                    ארמון הולבוקה, טירת העיר
                                    מוזיאון השעווה
                                    Tabor+ פיסק + צ`סקה בודיוביצה
                                    Tabor - כיכר העיר המרכזית. לאחר מכן מדרימים לטירת Hluboka ומשם דרומה לעיירה הציורית צ`סקי בודוביצה לכיכר המרכזית (הגדולה ביותר במדינה) ועושים סיור באזור

יום 6:
                                    קוטנה הורה - Kutná Hora
                                    עיירת צ'סקי ריי
                                    נחלים ואגמים + Hrensko גבול גרמניה Bohemian Swizerland + מלניק
                                    Litmysl או טרבליץ'
                                    וחזרה לצ'סקי קרומלוב

יום 7:
                                    ברנו [פרוזדור העיר העתיקה] + מערות הנטיפים מצוחה (Maccoca)
                                    האארדג HARDEGG
                                    - Blansko לינה מספר ק``מ מחוץ לכפר, במקום מקסים על גדות אגם עם ברבורים, שנקרא Penzion Macocah
                                    באדן, אוסטרליץ - BADEN, AUSTERLITZ:
                                    ניסע לבאדן, פארק ומדרחוב. נמשיך צפונה עד לסלאוקוב, אתר קרב אוסטרליץ.
                                    ולאחריו:Telcנסיעה מערבה לעיירה
                                    מקום קטן ויפה המוקף בנהר - Privat Jiri Remes

יום 8:
                                    יאנסקי לז`נה – Cerna Hora (ההר השחור) + Jicin - העיירה איצין גן העדן הצ`כי DEDINKY
                                    צוקי אדרשפאך
                                    העיירה הרקוב הרי הענקים (Giant Mountains) , אגם לייק וזאק LAKE VEZAKהמסתורי.
                                    אזור וליקו טורנוב וטירת ארובה סקאלה Chateau Hruba Skala + פסטיבל אזורי צבעוני
                                    שמורת הטבע " RIGEL"- העיירה סימיילי.
                                    שוויצריה הצ'כית ושומבה בוואריה / שומאווה SUMAVA הפארק הלאומי שומבה Šumava ואזור האגמים של דרום צ'כיה:
                                    "אגם השטן " (CERTOVO JEZERO) ו"האגם השחור" (CERNE JEZERO)
                                    יער בובינסקי פראלס Boubinsky prales נמצא ליד ההר בובין BOUBIN דרומית לסטרקוניצה STRAKONICE ליד וימפרק VIMPERK
                                    קְרִיבוקלָטסקו (Křivoklátsko) - שמורת טבע גדולה

יום 9:
                                    בוהמיה
                                    יער קריבוקלט + טירת לני / טירת אלבה + נהר סאזאבה + פסגת ההר האגדי RIP
                                    דרום חבל בוהמיה: טירת צ'רוונה לוטה (Červená Lhota), עמדה על אי קטן באמצע נחל.
                                    פילזן
                                    Mikulov שעל הגבול האוסטרי

המשך בפוסט הבא...
                                    • milm
                                      milm נערך לאחרונה על ידי

אוסטריה - טיוטא ראשונית
                                      אוסטריה
                                      יום 10:
                                      וינה
                                      כיכר קרלספלץ (Karlsplatz) , מדרחוב קרטנר , כיכר סטפן , הסטאדטפארק- פארק העיר (Stadtpark), והקורסלון. פארק פראטר, מוזיאון יוהאן שטראוס .
                                      ארמון שוורצנברג, הבלוודרה, פארק בלוודר ושוורצנברג עד מוזיאון יארהונדרטס.
                                      בית האופרה המפורסם, בית הפרלמנט, בית העירייה.
                                      אחר הצהריים: מומלץ לקחת את טראם מספר 58 מ- Westbahnhof או U4 ולנסוע לבקר בארמון שיינברון (Schloss Schonbrunn), מעון הקיץ של בית האבסבורג, הנמצא במרחק של כ-7 ק"מ מערבית למרכז העיר.

יום 11:
                                      התיאטרון הלאומי של אוסטריה, תיאטרון הופבורג , פארק וולקסגרטן (Volksgarten) , המוזיאון לאמנויות יפות (Kunsthistorisches Museum) , ארמון הופבורג (Hofburg) ארמון הקיסר
                                      יערות וינה ובאדן - מנזר מאיירלינג - מערת הזיגרוטה
                                      בערב: מופע מחול/ תיאטרון

יום 12:
                                      חבל הוואכאו
                                      עמק הווכאו - דורנשטיין - קורן - יציאה למלק בעמק הדנובה: ארמון מלק, מנזר מלק – קרמס (הפנינה של העמק)
                                      בערב: סיור בלינץ

יום 13:
                                      אזור האגמים
                                      אזור האגמים GOSAU ו HALLSTAT ואיזור שלושת האגמים ליד העיירה BAD AUUSSEE
                                      אזור זלצקמרגוט
                                      עיירה סנט גיליגן St. Gilgen טיול בעיירה ועלייה ברכבל (כל צד 20 דקות נוף מהמם , וגם כלול בכרטיס)
                                      עיירה באד אישל
                                      עיירה וולפגנג St. Wolfgang והאגם --- 20 דק' מבאד אישל
                                      אגם פושל Fuschl + שייט

עיירת וולדן VELDEN , אגם הירח

יום 14:
                                      אגם קוניגסי
                                      טירת וורפן/ המצודה בWerfen
                                      מערת הקרח אייסריזנוואלט Eisriesenwelt (או מערת הקרח בWERFEN)

ביקור בעיירה הלשטטאט Hallsatt
                                      מערת הקרח באוברטאון (Obertraun) , קרחון פרנץ יוזף

טיול ליד מפלי גולינג Golling
                                      קניון ליכטנשטיין
                                      מרחצאות באד הופג שטיין – מרחצאות alpentherme

יום 15:

נקיק לאמר KLAMM LAMMER [מסלול הליכה מרהיב בתוך נקיק עם מים זורמים –שעה בקירוב - את המסלול סיימנו על הכביש וחזרנו חזרה – הליכה של 1.2 ק"מ עד לרכב]
                                      מצודת Hohensalzburg
                                      מערת הקרח ומבצר HOHENWERFEN

בערב: שייט על הדנובה

יום 16:
                                      עיירת קיצביל Kitzbuhel
                                      מפלי הקרימל - Krimml המפלים הגבוהים באירופה. בפארק הלאומי - HOHE TAURN.
                                      [מה שמרשים בהם, זה בכלל הנסיעה אליהם, דווקא מכיוון אינסברוק. // ניתן לעלות במוניות ייעודיות לאחת מהתחנות שבדרך, ולרדת ברגל, במקום לטפס למפלים] + עולם המים
                                      Radstadt
                                      Schladming
                                      מערת הקרח Dachstein

יום 17:
                                      מעבר ההרים Grossglocknr –(מעבר הגרוסגלוקנר)
                                      עיירת זל אם סי Zell am see
                                      קאפרון- עיירת סקי ציורית + הקרחון הגדול בקאפרון והעליה לסכר

יום 18:
                                      יום זלצבורג Salzburg:
                                      - Mönchsberglift מבט פנורמי על העיר
                                      בית הולדתו של מוצארט Mozart Gebursthaus -
                                      מצודת הונזלצבורג (Hohensalzburg) [הזלצבורג קארד מקנה עלייה במעליות ההר (Funicular) עד המצודה עצמה]
                                      הרכבל ב , UNTERSBERGארמון הלברון ומזרקות הפעלולים Hellbrunn-Schoss und Wasserspiele
                                      גני מיראבל, גני Hellbrunn
                                      ביקור במצודה, סיור בעיר העתיקה, בכיכר השוק הישן במדרחוב המרכזי Alter Market
                                      (ובו בית המרקחת העתיק (Hofapotheke
                                      שייט בנהר הזלאך SALZACH

מפעל השוקולד של מוצארט בעיירה GRODIG

יום 19:
                                      מכרות המלח בHallein או בברכסגאדן [הדרכה של אנשי המכרה]
                                      קן הנשרים + שייט באגם המלכים קוניגסי Konigssee
                                      הארמון באי הגברים
                                      אגם כימזי / קימזה Chiemsee
                                      ארמון נויישווינשטיין של לודוויג / סיור בטירת לודוויג השני Neuschwanstein Schloss

יום 20:
                                      טירול:
                                      סיור בעיירה זייפלד Seefeld
                                      העיירה פוסן Fussen [הטירה ממוקמת על ראש ההר וניתן להגיע אליה ב-2 דרכים: כרכרת סוסים. המחיר לאדם הוא 6 יורו. או באוטובוס (הסעה מיוחדת) במחיר של 1.80 לאדם.
                                      סיור מאורגן בטירה עולה 9 יורו לאדם. (לא ניתן לסייר עצמאית) סיור בארמון כשעה. לשריין כשעתיים וחצי.
                                      אתר אינטרנט: http://www.neuschwanstein.de
                                      שעות פתיחה של הטירה: בחודשים אפריל עד ספטמבר: מהשעה 09:00 בבוקר ועד 18:00 בערב.]
                                      גשר מריאן Marien Brucke
                                      אגם פלנזי בדרך לארמון לינדרהוף
                                      קניון פרטנקלאם Partnachklamm
                                      עמק אוצטל

יום 21:
                                      עיר אינסברוק Innsbruck(בירת טירול): הרחובות המרכזיים בעיר הם רחוב מריה תרזה ורחוב הרצוג פרדיך. בסמטאות העיר הרבה חנויות מזכרות ובתים המקושטים באיורים מתקופות שונות.
                                      תצפית - Innsbrucker Nordkettenbahne
                                      ארמון הופבורג , Kaiserliche Hofburgמוזיאון הפעמונים, גן החיות האלפיני
                                      במרכז העיר - מעל הגשר, ליד הנהר, במדרחוב, הקתדרלה, גג הזהב Golden Dachl, ארמון הופבורג HOFBURG, מפלי שטוייבן Stuibenfall
                                      האקווה – דום מרכז ספא מפואר [המקום ייחודי עם 3 בריכות תלויות וחמות נוף פנורמי להרים. בנוסף קיימים עוד בריכות פנימיות. הבריכות מינראליות בדרגות חום וחוזק שונות]
                                      העיר קופשטיין : טירת קופשטיין + אגם אכנסי Achensee

• לִי
                                        לִי נערך לאחרונה על ידי

תכנון מסלול - עצה
                                        כדי לקבל יותר תגובות ממוקדות, מציעה לפתוח אשכול חדש עם כותרת מתאימה, למשל:

"צ'כיה ואוסטריה - עזרה בתכנון מסלול 17 יום"

לפרט את הדברים החשובים:
                                        חודש הנסיעה, גילאי המטיילים, התניידות, העדפות, איפה נוחתים וכו'

* כדאי לצרף גם קישור להודעה הראשונה שפתחת.

שיהיה בהצלחה Smile
                                        • יונית
                                          יונית נערך לאחרונה על ידי

אוסטריה - טיוטא ראשונית
                                          בגדול- המון מעבר לתכולת יום סבירה והגיונית במרבית הימים

וינה

יום 10:
                                          וינה
                                          כיכר קרלספלץ (Karlsplatz) , מדרחוב קרטנר , כיכר סטפן , הסטאדטפארק- פארק העיר (Stadtpark), והקורסלון. פארק פראטר, מוזיאון יוהאן שטראוס .
                                          ארמון שוורצנברג, הבלוודרה, פארק בלוודר ושוורצנברג עד מוזיאון יארהונדרטס.
                                          בית האופרה המפורסם, בית הפרלמנט, בית העירייה.
                                          אחר הצהריים: מומלץ לקחת את טראם מספר 58 מ- Westbahnhof או U4 ולנסוע לבקר בארמון שיינברון (Schloss Schonbrunn), מעון הקיץ של בית האבסבורג, הנמצא במרחק של כ-7 ק"מ מערבית למרכז העיר.

לדעתי, ארמון שיינבורן כולל הגנים,המבוך ואולי גן החיות- תופס "יום" או מרבית היום.
                                          עכשיו תראי אחרי מה את עושה את זה? -
                                          קרלפלץ- מדרחוב קרטנר-סטפןפלאץ והקתדאלה- סטדפארק.....פארק פרטר- לדעתי פה סיימת את היום.
                                          אבל לך יש עוד - שני ארמונות שוורצנברג, בלברדה, מוזיאון ,אופרה ,עירייה ואז..... שינבורן.

האתרים שציינת כאן הם לשלשה ימי טיול בערך אם את רוצה להיות בכולם (אגב תחליטי מי מהארמונות חשובים לכם,אבל ביומיים בוינה לא תוכלו להיות ביותר מ2 ארמונות)
                                          אין שום התייחסות גיאוגרפית-למיקום בעיר, רשמת "רשימה" בלי להסתכל אפילו במפה איפה זה נמצא, או התעלמת מהקפיצות הרבות של המסלול.

סתם לדוגמה יום נוסף ב"חוץ עיר"
                                          יום 14:
                                          אגם קוניגסי (מופיע אצלך גם ביום נוסף-אגם המלכים)
                                          טירת וורפן/ המצודה בWerfen
                                          מערת הקרח אייסריזנוואלט Eisriesenwelt (או מערת הקרח בWERFEN)

ביקור בעיירה הלשטטאט Hallsatt
                                          מערת הקרח באוברטאון (Obertraun) , קרחון פרנץ יוזף

טיול ליד מפלי גולינג Golling
                                          קניון ליכטנשטיין
                                          מרחצאות באד הופג שטיין – מרחצאות alpentherme

גם פה- אין סיכוי!
                                          מערת הקרח וורפן ואייסריוואלט זה אותו דבר אגב +מצודת וורפן ואולי עוד משהו קטן (כי הביקור במערת הקרח שותה כוחות ורגליים) ונגמר היום.
                                          אבל לך יש טריליון המשכים של אותו היום- החל מאגם קונינגזיי(עם ההגעה אליו,שיט,אי,וחזרה-כמה שעות טובות)
                                          ואופ'ס קפצת להלשטט שנמצאת בכלל באזור האגמים ומערת הקרח-יום אחר
                                          ומאיפה הגיע קרחון פרנץ יוזף שנמצא בגרוסלוקנר- יום אחר לגמרי(שיכול להשתלב עם המרחצאות אגב קלאסי)
                                          ונשארו לי עוד "עודפים" של גולינג המפלים וקניון ליכטשנטייןקלאם.

מה שאני מציעה שקודם כל תפתחי מפה בין אם מדובר בתוך עיר או מחוץ לעיר ותסמני על המפה את המיקומים ותראי מרחקים (ובזמן נסיעה תמיד תכפילי מול אתרי מידע וירטואליים)
                                          ואז כבר יקפוץ לך לעיניים שהלשטט היא חלק מהאגמים וכו...
                                          אח"כ תקראי חומר (ורואים שקראת כי יש שפע של אתרים ) ותראי קצת מעבר לכותרות עצמן -מה המקום עצמו, מגבלות (ימי ושעות פתיחה למשל, קושי פיזי למשל) והאם הוא דומה/זהה ליעד אחר (כי לא תהי בכל המפלים,קניונים, עיירות,מכרות,מערות קרח וכו)

ואז תנסי לדלל את המסלול-בגדול 3 אתרים ליום זה מקסימום ריאלי ראשוני ,אח"כ יתווספו מנהלות,עיירות שליד המסלול ואולי עוד "משהו קטן ומתוק" אבל מסלול מהסוג שכתבת לא ניתן לביצוע .
                                          • ח.ג
                                            ח.ג נערך לאחרונה על ידי

צ'כיה - טיוטא ראשונית
                                            נכנסת לך באמצע...
                                            רגע חושבים.מה את/אתם באמת רוצים...?

יש הבדל גדול מאוד בין הרעיון הראשוני והמסלול שרשמת.
                                            הראשון מאוד עירוני והשני ממש שונה בתפישה.

לדעתי קודם כל עלייך להחליט האם זה טיול ברכב שכור (לא בתוך הערים)
                                            או טיול בתחבורה ציבורית בתוספת גיחות לסביבה בטיולים מאורגנים.

בתחבורה ציבורית את מוגבלת ביעדים ובמסלולים.
                                            אין בעיה לטייל כך בפראג והסביבה. וינה ובודפשט (3-4 ימים גם יספיקו) .
                                            ייתכן ואת יכולה להוסיף את ברנו כתחנה ומשם להגיע בטיול מאורגן למערת הנטיפים (או השכרת רכב ליום).

רכב שכור לרוב מחייב החזרה באותה מדינה אבל מאפשר יותר גמישות בתכנון היומי.
                                            לדעתי תצטרכי לקצץ בתכנון האחרון. תבדקי במפה..
                                            אם פראג/צ'כיה חשובה לכם תכנני מסלול במסגרת שטח מצומצמת יותר
                                            פראג> צ'סקי קרומלוב> אזור זלצבורג>וינה+ ברטיסלבה>ברנו>פראג.

בהצלחה

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון