ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בחודשיים וחצי

פורום מרכז אמריקה
    3
    11
    3518
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tuval054
      tuval054 נערך לאחרונה על ידי

היי
      אני ועוד שתי חברות מתכננות לטוס בתחילת מרץ
      למקסיקו,גוואטמלה,ניקרגואה,קוסטה ריקה ופנמה לחודשיים וחצי התכנון
      הוא בערך שבועיים בכל מקום פחות או יותר..
      רציתי לשאול האם המסלול הזה הגיוני בזמן שיש לנו ?
      והאם 15 אלף שקל (לא כולל כרטיסי טיסה) מספיק לחודשיים וחצי במרכז אמריקה?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • gauntlet
        gauntlet נערך לאחרונה על ידי

טיול בחודשיים וחצי
        בגדול כן וכן,
        רק תצרכו לשמור על כמה חוקים במהלך המסלול,
        כלומר לקבוע זמני הגעה לכל מקום כדי שלא תגלו בניקרגואה פתאום שנשארו לכן 5 ימים לגוואטמלה ומקסיקו.
        תכינו רשימה של המקומות בכל מדינה שאתן רוצות להיות, תקצו לכל מקום לפחות 2-3 ימים ותראו איך זה מסתדר. כמו כן קחו בחשבון שהנסיעות יעלו לכן בעוד כשבוע של הטיול, מה שהופך את העסק לצפוף עוד יותר
        • tuval054

טיול בחודשיים וחצי
          קודם כל תודה רבה Smile
          אמנם יש זמן עד מרץ אבל ישבתי כבר על המסלול ממש ברצינות והקצבנו זמן לכל מקום
          ובקשר לכסף? כשאתה אומר בגדול כן אז זה מספיק בלחץ או שזה סבבה לחיות טוב? כי אנחנו לא מתכוונות לישון במקומות מגעילים אבל גם לא במלונות ..אני פשוט רואה שבחלק מהמקומות רשום ש40$ ליום זה ממש סבבה ויש מקומות שרשום גם 80 ו100$
          ויש לי עוד שאלה אחרונה חחח
          יש לך/למישהו מושג האם כרטיס טיסה מקנקון לסאן קריסטובל ב200$ זה יקר או שכדאי לחכות שהמחירים יירדו(אם בכלל)?
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

טיול בחודשיים וחצי
            אני אהיה בדיעה אחרת קצת
            את אומרת שישבת על מסלול ויש לך משהו מוכן- כדאי שתרשמי אותו, כי לי נראה שאתן תצאו עייפות ואולי גם בתחושת פיספוס. רציתי פעם להבין איך בפרקי זמן קצרים כ"כ אנשים עושים את כל מרכז אמריקה או כמעט את כולה וקראתי את אחד הבלוגים של מישהו שעשה את זה. התעייפתי מקריאת הבלוג וגם די השתעממתי- התנועה המהירה בין מקומות כשכל אחד מהם מאבד את הייחוד שלו כי זה נראה כאילו מסמנים וי על עוד אטרקציה תיירותית במדינה. אם בכל מדינה בחרת איזור להתמקד בו כדי לצמצם נסיעות אז ניחא אבל אם בקוסטה ריקה בשבועיים את רוצה להיות בחוף הקריבי , טורטוגרו, מנואל אנטוניו, לה פורטונה, מונטה ורדה, ומשהו מחופי ניקויה. אפשר לעשות את זה גם ב-9 ימים עם לילה בכל מקום ובעיקר נסיעות ללא הפסקה
            אבל גם שבועיים לא מספיקים אם רוצים להישאר איזה לילה או שניים...
            מכסיקו הגדולה אני מניח ששבועיים זה סיום בחופי חצי האי יוקטן....
            בכל מקרה כדאי שתרשמי את רעיון המסלול שלך כי יהיה קל יותר לחוות דיעה על ההגיון שבו כי לפי מדינות- קשה לנחש וקל להגיד שאתן תראו בעיקר אוטובוסים.
            וכאן אני מגיע לתקציב. בחישוב של 1$= 4 ש"ח וחלוקת הדולרים ל-75 יום יש לכן 50$ ליום לכ"א ואתן גם רוצות קצת מעבר לבסיסי- יש מדינות בדרככן שזה אפשרי בהחלט ויש מדינות שזה יהיה לכן מאוד קשה. ולכן צריך שיהיה איזון מספק בין המדינות - כמות הזמן בזולות צריכה לחפות על היקרות.
            וכאן אני שוב יכול לפנות אל המסלול שתיכננת- אני מניח שהוא לא כולל רק תנועה בין ישובים אלא גם דברים מסוימים שאתן רוצות לראות/לעשות ולפי אלו אני אוכל להגיד לכן כמה התוכנית שלכן ריאלית.
            אני אישית עברתי את שלב ההתכלבות אבל אני עדיין מטייל בזול- אז מהשנתיים האחרונות אני יכול לתת לכן מדד מניקרגואה-קוסטה ריקה. בניקרגואה הייתי ב-45$ ליום שכלל את כל מה שרציתי לעשות.
            בקוסטה ריקה זה היה יותר, הרבה יותר ואם מנסים לעשות את זה זול יותר- זה עולה בזמן, למי שיש שבועיים במדינה אין זמן לזול מדי...
            ושוב כמו שנתתי בעבר- הנה יום צנוע בלה פורטונה:
            בבוקר יצאתם עם מונית למפל לה פורטונה. המונית הלוך ושוב לכ"א מה-3 עולה 4$, הכניסה למפל 10$. לינה זולה ולא מחראה ( אפילו עם מקלחת בחדר)- 10$. פיצה שחלקתם לצהריים במקום צנוע בערך 7$ להשביע כ"א ואם שתיתם מילקשייק ( כי אתן בחופש..) עוד 3$. ארוחת בוקר- הסתפקתם במאפים בעלות של כ-2$ לאדם. בערב החלטתם לצאת למעיינות החמים טבקון כולל בופה- מצאתם את הכרטיס הכי זול בעיר 28$.
            אתן ב-64$ ולא חישבתם מים או דברים כאלו.... בקיצור אתן יותר ב-70$ לאדם... כל יום כזה צריך להיות מאוזן במקום אחר.
            סיור לריו סלסטה- אם יצאתן מלה פורטונה זה בערך 50$ אם אני לא טועה וכלל הסעה כניסה ומדריך. קנופי יעלה כ-35$ ועדיין אין לכן אוכל באותו יום ולינה....
            זאת קוסטה ריקה- ואם נגיד תנסו לעשות ריו סלסטה לבד- תמאו שאתן אולי מוציאות כמעט אותו דבר אבל עושות את זה ביומיים...
            זאת התחלה לחישוב האם זה ישים בתקציב ובתוכנית שיש לכן בידיים.
            נסיעה טובה!
            • gauntlet

טיול בחודשיים וחצי
              כמובן כמו שאומר גדליהו, תצטרכו לקבוע מראש על המקומות בהם תבקרו בכל מדינה
              וגם לוותר (!!) על חלק, כוונתי הייתה שיש להקדיש לפחות 2-3 ימים לכל מקום מבחינת זמן ברוטו כולל נסיעות, הגעה והתאקלמות כדי לראות עד כמה הלוז ריאלי

וכן, התקציב צפוף כי לרוב מטיילים בפעם הראשונה לא שמים לב שעוד שלוש דולר בכל יום על חטיף בדרך מצטברים לעוד אלף שקל בסוף הטיול.

כרטיס מקנקון לסן קריסטובל זה בערך המחיר, אבל יש חברה נוספת vivaerobus שמציעה את הכרטיס בערך בשמונים דולר, כמעט בלתי אפשרי לקנות אותו מחוץ למקסיקו עם כרטיס אשראי זר, אבל ממילא אתן אתן עוברות מגוואטמלה ובתקציב מצומצם, אז למה פתאום טיסה פנימית במקסיקו?

שוב אני אומר, הטיול אפשרי בהחלט, אבל עם אצבע על הדופק

דוגמה מהירה - פנמה - פנמה סיטי (2) סן בלאס (4), בוקטה (3), בוקס דל טורו (4)
              קוסטה ריקה - קאוויטה (2), לה פורטונה (3), קורקבדו(3) מנואל אנטוניו (3), תמרינדו (3)
              וככה גם לגבי שאר המדינות - בסוף תראו מה אתן מוכנות להוריד ותוודאו שנשארים לכן לפחות 10 ימים ריקים שמוקדשים לנסיעות ובלתמים.
              • tuval054

טיול בחודשיים וחצי
                היי .. תודה לכם..
                יש צדק בדבריכם כי לרוץ בין מקומות זה כאילן לסמן וי ואנחנו לא באות לסמן וי אלא להנות למוח לעשות קצת בטן גב לראות תרבויות ונופים ויש לציין שאני בחורה שמשתעממת מלשבת באותו מקום יותר מדי זמן כי אני ממצה ממש מהר !
                בהתחלה רציתי לרשום לכם את המסלול המדוייק אבל אח״כ חשבתי שזה יחפור לכם כי זה דיי חופר.. אבל עכשיו בכל זאת אני ארשום אותו ותגידי לי מה דעתם..
                נחיתה ב17:00 בקנקון ( שתי לילות)
                איסלה מוחרס(שתי לילות)
                פלאיה דל כרמן ( 5 לילות)
                קוזומל- ( 2 לילות)
                סאן קריסטובל ( שבוע)
                גוואטמלה
                קובאן--> לנקין(סמוק שמפיי) (2 לילות)
                אנטיגואה ( 3 לילות)
                סן פדרו והאזור (5 לילות)
                ניקרגואה
                לאון ( 2 לילות)
                גרנדה, לגונה דה אופיו ( 4 לילות)
                איסלה אומוטפה ( 2 לילות)
                סאן חואן דל סור ( 4 לילות)
                קוסטה ריקה
                לה פורטונה(2 לילות)
                סנטה תרזה (4 לילות)
                מונוטוזמה (2 לילות)
                חאקו(שתי לילות)
                פורטו ואיחו(ארבע לילות)
                פנמה סיטי (שתי לילות)
                איי סאן בלאס (3לילות)
                ואז כמה שנשאר בפנמה סיטי ומשם הטיסה הביתה!
                מה שאומר שיש לי 19 ימים במקסיקו, 10 ימים בגוואטמלה, 13 ימים בניקרגואה, 14 ימים בקוסטה ריקה וונשארו לי 14 יום שמתוכם זה 8 ימים בפנמה והשאר לבלתמים
                אחרי כל החפירה הארוכה אתם חושבים שזה סבבה או לחוץ/ לא אפשרי? הייתם מורידים משהו מהמסלול?
                שוב תודה רבה רבה Smile
                • gauntlet

טיול בחודשיים וחצי
                  קוזומל- לדעתי אם אתן לא צוללות, אין למה
                  סן קריסטובל נראה לי יותר מדי שבוע, מספיק 4-5 ימים
                  יכול להיות שתרצו להאריך באיסלה או בפלאיה (לרוב מעדיפים יותר אחד מאשר את השני) ואולי תכניסו עוד יום או שניים לטולום

מקומות של שני לילות זה אומר להגיע עייפות אחרי נסיעה, לצאת לאכול,
                  לנסות למצות את כל היום שלמחרת, ולהתקדם הלאה למקום הבאה - קצת תזזיתי
                  בלאון לדוגמה אין לכן הרבה מה לחוות ביומיים, במיוחד לאחר נסיעה ארוכה של יומיים מגוואטמלה

נסיעות ממקום למקום בקוסטה ריקה יכולות לקחת יום שלם, אבל סנטה תרזה ומונטזומה זה פחות או יותר אותו מקום אז אפשר אולי להוריד יום.
                  פוארטו ויאחו וחאקו הן בצדדים שונים ורק בביל יומיים אז אולי תוותרו על אחד מהן, תלוי מאיזה כיוון אתן רוצות לחצות לפנמה (רמז -ממילא תצטרכו להגיע לצד הפסיפי הדרומי כדי לנסוע לפנמה סיטי)

לא ספרתי, אבל שוב אני אומר לפחות 7 ימים להקדיש לימי נסיעות

אבל בגדול מסלול בסדר.
                  • tuval054

טיול בחודשיים וחצי
                    אנחנו רוצות לעשות את האטקרציה של הדולפינים בקוזומל אז אולי באמת נעבור שם רק לכמה שעות כי הבנתי באמת שהחוף שם ממש סוער ואי אפשר באמת להכנס למיים חוץ מלצלול, בקשר לטולום חשבנו כזה לעשות טיול של יום בלי לישון שם מפלאיה, אתה אומר שכדאי לישון שם?
                    לסאן קריסטובל הקדשנו שבוע כי יש שם כם את הטיול למפלי לאס נובס שזה כבר יומיים שהם מחוץ לסאן קריסטובל .
                    בקשר לקוסטה ריקה.. היית מוותר על חאקו וממונטזמה ישר עובר לפורטו ואיחו שזה בעצם יותר קרוב למעבר גבול סיקסאלה ?
                    שוב תודה!מזל שאתה פה כי 1000 ומשהו קראו את ההודעה שלי ורק אתה וגדליהו עזרתם לי!
                    • גדליהו מהגרעין

טיול בחודשיים וחצי
                      קודם כל במרבית המקומות בחרת מספר "טוב" של ימים מבחינת להתרשם מהמקום ולמצות דברים באזור. שמתי לב שנתת למקומות נופש-חוף יותר ימים וקיצצת באחרים. אני מניח שהיו לכן את השיקולים שלכן בבירת המקומות בכל מדינה ולכן אני לא מוצא טעם לנסות ולהציע מקומות שלא בחרתם בהם או שינויים במספר הימים. למרות שאם תירצו- גם זה אפשרי.
                      כמו שכתב גאונטלט נראה שלא חישבתם את ימי הנסיעה וההגעה לכל מקום, ולדעתי יש לכם שם יותר מ-7 ימים כאלו. אז נכון שיש לך 14 יום עודף- אבל למשל לאון צריכה יום הגעה ותצאו אליה כנראה מקובן ויתכן שזה בכלל יצריך עוד לילה בדרך ז"א זה יהיה 3-4 ימים. מה שהייתי עוד עושה עם הימים האלו- משתמש בהם להאריך שהות במקומות שלא צריך סיורים ואפשר לעשות לבד תמורת יותר זמן שלוקח לעשות. למשל הטיול לאל צ'יפלון שרשמת יומיים- או שיש לך סיור מסוים שמשלב עוד דברים או שבהחלט אפשר להגיע לשם לסייר לבד רק יום אחד.
                      מה שכן קריטי לכן הוא התקציב- אני רואה את הימים שהקצתם לכל מקום ומדמיין מה התוכנית שלכם לשם ונראה לי שעם 50$ ליום יהיה לכם קשה מאוד להשיג לא תנאים מאוד זולים וגם לראות דברים..
                      בואי ניקח לדוגמא את סמוק שמפיי- אתן מגיעות לשם כדי לעשות את הבריכות
                      שאטל מאנטיגואה עולה 25$בערך לאדם. חצי מהתקציב היומי שלכם הלך על הנסיעה .הטיול של סמוק שמפיי עולה 20$ גם כמעט חצי מהתקציב וכאן זוהי מדינה שקל לכן לעמוד בתקציב כי תלונו בעד 10$ וישאר לכם עוד כסף לאוכל. אם אתן צריכות לקזז זה אומר לנסוע בצ'יקן באס שיקח יותר זמן ויעלה פחות או לא לעשות סיור בסמוק שמפיי וללכת רק לבריכות.
                      או ניקח יומיים לאון- יום אחד יקח להגיע ויש לכם שם גם חציית גבול מגווטמאלה (ז"א חציית שני גבולות כי תעברו גם בהונדורס, אם תצליחו ביום אחד שאני די בספק) בגבול של ניקרגואה משלמים 12$ ואז יש לכם נסיעה ללאון . למחרת נגיד אתן רוצות לגלוש על הסרו נגרו- זה בערך 28$, עוד חצי יום במוזיאונים בבוקר עם עלות של כמה דולרים ועל הפעילויות חציתם את מחצית התקציב היומי.. שוב מעל 50$ ליום במדינה זולה...
                      ניקח קוסטה ריקה- פורטונה קנופי כ-45$. כל התקציב על הפעילות. מעיינות חמים בלאדי 22$ הכי זול ללא בופה וצריך לפחות לוקר אחד של 7$....
                      אני מניח שאתן יכולות לראות את הבעייתיות של התקציב שלכן ואין פה בילויים ובירות אלא חיי תייר יומיומיים. תוכלו להיות עם התקציב הזה- אבל אם תצטרכו לוותר על לראות דברים- או להגדיל תקציב..
                      • גדליהו מהגרעין

טיול בחודשיים וחצי
                        כמה תשובות ישירות לשאלות שלכן פה.
                        רוב הדברים בסן קריסטובל הן לא בעיר- קניון סומידרו הוא בערך שעה נסיעה. אל צ'יפלון ( לאס נוביאס) אפשרי ביום ואפשר גם לישון בקומיטן ולעשות את זה משם ביתר קלות ( כמו גם את אגמי מונטביו)
                        טולום הוא חוף שקט יותר ( ואתר עתיקות מאיה שבעיקר מצטלם יפה)- אפשר כיום טיול מפלאיה ואפשר גם לשהות שם.
                        אניאישית הייתי מוותר על חאקו או על מונטזומה. במונטזומה אין הרבה מה לעשות, תהיו ממילא קודם בסנטה תרזה ואח"כ חאקו...
                        • tuval054

טיול בחודשיים וחצי
                          תודה רבה על התשובות הארוכות והמספקות! זה לא מובן מאליו..
                          אנחנו כרגע מוותרות על חאקו..
                          בקשר לתקציב-ננסה לחסוך עוד קצת כסף
                          ושוב תודה רבה!
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון