כמה ימים לאזור זלצבורג?
-
זוג הורים עם 2 ילדים (4,9).
הזמנו כבר כרטיסי טיסה לפרנקופרט - 15 ימי טיול.
השלד שמתגבש כולל:
לגולנד,
3 או 4 ימים באזור זלצבורג,
יומיים באזור קונסטנץ + מפלי הריין (כולל חצי יום נסיעה מאזור זלצבורג , העיירה מיירסבורג, אי הפרחים, מפלי הריין),
7 או 8 ימים בדרום היער השחור (כולל יום טיול לאלזס, ויום בפארק אירופה. ביום האחרון נצא בצהריים לפרנקפורט לטיסת ערב הביתה).
ההתלבטות היא האם להקדיש לאזור זלצבורג 3 או 4 ימים.
מה מעניין אותנו לראות ולעשות?
1. יום בזלצבורג, כולל כמה שעות במוזאון הטבע. אולי פארק המים בגולינג לסיום היום
2. יום שכולל את נקיק ליכטנשטיין, ואת פארק החושים. אולי ספא Bad Hofgastein לסיום היום
3. יום באזור האגמים: רכבל בסט. גילגן, אגם וולפגאנג, האלשטאט (לא מעוניינים במוזאון הגולגלות, ולא במכרה. יותר ביופי של המקום, אגמים, מגרשי משחקים לילדים. פשוט להרגע ולהנות מהיופי של המקום)
הטיול באוסטריה בכוונה לא מתוכנן לכלול מגלשות הרים, מופע ציפורים, ופארקי חבלים. את כל אלה נעשה באזור היער השחור.
הדילמה היא האם להקדיש לאזור זלצבורג 3 או 4 ימים? על פניו נראה שמה שמתוכנן נכנס יפה ב- 3 ימים, אבל החשש הוא מימי גשם. מספיק שני ימי גשם מתוך ה- 3 כדי להרוס את התוכניות. וחוץ מזה, ב- 3 ימים אין בכלל מקום לספונטניות.
מה אתם אומרים? להוסיף עוד יום לאזור זלצבורג על חשבון היער השחור?
יש לציין שזה טיול ראשון שלנו לגרמניה ולאוסטריה, וכנראה הבא בתור יהיה רק עוד כמה שנים.
-
כמה ימים לאזור זלצבורג?אנחנו היינו שבועיים רק בזלצבורג ולא הספקנו הכל. יש כל כך הרבה מה לעשות שם, מפלים, מערות, מכרות, פארקים וטבע אינסופי משגע. בארבעה ימים אפשר רק ל"טעום " את זלצבורג. אנחנו בילינו חצי יום במוזיאון הטבע, בקושי הספקנו משהו נוסף באותו היום. היער השחור לא בורח. אפשר למלא בקלות שבועיים בטיול במקום אחד השאלה רק מה אתם רוצים. בכל מקרה לא משנה מה תבחרו, אתם תהנו. -
כמה ימים לאזור זלצבורג?ברור לנו שאפשר שבועיים באוסטריה בכיף
אולי בעוד כמה שנים.
במגבלות הזמן, אנחנו רוצים לשלב בין שני האזורים, ולהנות מהמיטב של כל אזור. חשוב מאד שטיול יהיה חוויתי ומהנה כמשפחה, לא לחוץ (אך גם לא הרגשה של מריחת זמן), ושיכלול פעילויות שמתאימות לילדים ולהורים.
בדרום היער השחור, הכנתי כבר תכנון ל- 7 ימים, שכולל גם יום בפארק אירופה וגם יום באלזס.
אבל אני מתחילה לחשוש ש- 3 ימים באוסטריה, לא יספיקו גם ל "טעימה" שתכננתי. לוותר על אוסטריה זה לא אופציה.
להאריך ל- 4 ימים? -
כמה ימים לאזור זלצבורג?כמובן.... -
כמה ימים לאזור זלצבורג?ואם 3 הימים הראשונים ילך כמתוכנן, מה כדאי לעשות ביום הרביעי? -
כמה ימים לאזור זלצבורג?מה עם מפלי קרימל ? הגרוסגלוקנר ? מערת המלח ? אי אפשר להיות באותו יום גם בזלצבורג כולל מוזיאון הטבע וגם בגולינג. לגולינג תקדישו יום נפרד. תעשו את מפלי גולינג, נקיק לאמר. את מוזמנת לקרוא את סיכום הטיול שלנו ולקבל רעיונות. -
כמה ימים לאזור זלצבורג?הי אביבית
אנחנו היינו שמונה ימים והיה כיף. השאלה איפה יהיה המוקד שלכם כדי למצות מה שיותר מכמות הימים המועטה שתקצו לאיזור.
אני ממליצה לך להוריד מהאינטרנט את החוברת של SalzburgerLand Card (או להזמין בדואר דרך האתר שלהם, מגיע תוך שבוע). בכמות הימים שתהיו שם אולי לא משתלם לעשות את הכרטיס אבל החוברת סוקרת את כל האפשרויות, שעות פתיחה מחיר וכו' ותוכלו לבחור מה מתאים לכם כמשפחה לימים יפים ולימים גשומים. אחרי שתעשו את הבחירות שלכם ותשימו על גוגל מפות יהיה יותר קל להחליט על 3 או 4 ימים וגם איפה למקם את הכוכב.
לא משנה מה תעשו בטוח תיהנו, ובניגוד למקומות אחרים בעולם באוסטריה גם להיות באוטו ולנסוע ממקום למקום זה כיף כי הכל כל כך יפה!!!
דבורה -
כמה ימים לאזור זלצבורג?חשבתי ללון בגולינג, כיוון שנראה קרוב לאטרקציות שמעניינות אותנו. -
כמה ימים לאזור זלצבורג?הי אביבית
לא הייתי מוותרת על מערת המלח ומערת הקרח
אנחנו עשינו את המערה הקלה (דיכשטיין) 400 מדרגות
כמובן יש את זו של ה1500 מדרגות תלוי בגילאי הילדים
גולינג מיקום טוב
אנחנו היינו שם 8 ימים והייתי מוסיפה עוד יומיים...
תהנו
ענבל -
כמה ימים לאזור זלצבורג?לא הייתי עדיין באיזור זלצבורג, היינו בקייץ ביער השחור.
בקייץ הזה אנחנו ניסע לאוסטריה וכבר קראתי לא מעט.
ניראה לי שאכן עדיף להוריד יום מהיער השחור ולהוסיף אותו לאיזור זלצבורג. ביער השחור ב 8 ימים כבר עוברים ל"אטרקציות" דרג ב (לא שהן רעות) ובאיזור זלצבורג ב-3 ימים עוד לא התחלת לגעת.
אז בהנחה שנוסעים ל-2 המקומות ביחד (אני לא הייתי עושה את זה אבל זה מאופרה אחרת) כן הייתי מוסיפה ימים לאוסטריה על חשבון היער השחור. אפילו מאזנת לחלוטין בין הימים (5-6 ימים בכל מקום). -
כמה ימים לאזור זלצבורג?אביבית שלום,
שלחי לי email לכתובת
אשלח לך את חוברות הטיול שכתבתי ליער השחור ולאוסטריה, בכל אחד היינו כעשרה ימים.
המלצה שלי תורידי מעט מהיער השחור לטובת אוסטריה.
קובי -
כמה ימים לאזור זלצבורג?לא היתי באוסטריה (נוסעים בקייץ) אבל הינו ביער השחור.
בכל מקרה, מנסיון של חברים, קחי בחשבון נסיעה ארוכה מאד (למרות שבמפה נראה קצר)
מצטרפת לדעה שאפשר לקצר קצת את היער השחור. 8 ימים זה הרבה -
שילוב של היער השחור עם מערב טירולשלום רב,
לפני שנתיים היינו 5 לילות ביער השחור ו-5 לילות באזור עמר אוטץ ממערב לאיסברוק.
השילוב מדהים מבחינת השוני בנופים שבין גרמניה לעוצמות של אוסטריה.
באוסטריה ביקרנו: פארק בעיירה פיס (על הר מדהים), ליטץ קאלם (מסלול נופי עם פארק חבלים), יום בעמק אוטץ- כולל מפלי שטיובן, העיירה סולדן, ובערב חווייה באקווה דום, יום נוסף בפסטיבל טירולי בעיירה סנט אנטון ואחר כך מגלשות הרים א ר ו כ ו ת באימסט, ביקור בקרחון קאורנטל..., חצי יום קניות במרכז הפאוור סנטר באימסט (יציאה 132, 133 מהאוטוסטרדה שממערב לאינסברוק...
השילוב מדהים בין אוסטריה וגרמניה. הדילוג ביניהם סביר
ממליץ לכם בטיול נפרד את אזור זלצבורג והאגמים, אחרת הדילוג שלכם ארוך מדי.
שלום א. -
שילוב של היער השחור עם מערב טירולאביבית,
כמו שכתבו לך היער השחור ואלזס מאוד אטרקטיביים , אך אוסטריה הרבה יותר. האיטרקציה היחידה שבעצם עולה על אלו של אוסטריה הוא פארק אירופה. נסעתי לאוסטריה עם ילדים בגיל של הילדים שלך. אחד הטיולים הטובים ביותר שלנו , אם לא הכי טוב. ביער השחור מספיקים 5 ימים. באוסטריה....כמה שיותר.
לגבי פארק החושים. שוב, הייתי לפני כחמש שנים עם ילדים בגיל ילדיך בדיוק. הפארק היה מיותר לחלוטין ו לא מתאים לגילאי הילדים. ותרי מראש. אם יש יום שמשי ונעים לא. הייתי מפספסת את הר המכשפות עם שעשועי המים ב soll . לא הייתי אישית בגלל מחסור בזמן אבל משפחה וחברות שכן היו מדווחים על מקום מקסים וכיף לא רגיל.
לא לשכוח ביום זלצבורגרלנד שאת מתכננת את הארמון של לודוויג המשוגע בהלברון.
לא הייתי במופע הבזים ביער השחור או אלזס אבל המיקום של מופע הבזים בורפן באוסטריה מרהיב במיוחד.
ליד האלשטאט יש אגם קטן ומקסים בשם גוסאו שבו ניתן לעלות לראש ההר ברכבל.
הייתי גם במגלשות ההרים באוסטריה וגם באלה ביער השחור. נהניתי הרבה יותר באלו באוסטריה. הן שונות במקצת.
ביער השחור נהניתי במיוחד דווקא מ.....אלזס ודרך היין. ריקייויר וקולמר יפהפיות והנסיעה בכרמים מאוד מיוחדת.
טיול מוצלח
איילת -
שילוב של היער השחור עם מערב טירוללאור התגובות הנלהבות לגבי אוסטריה
, החלטנו על החלוקה הבאה:
ימים 1-2: לגולנד, נסיעה לאוסטריה
ימים 3-6: אוסטריה, אזור זלצבורג (בעלי לא מוכן לוותר על מוזאון הטבע, ואני לא רוצה לוותר על אזור האגמים ועל הלשטאט, אז הולכים על אזור זלצבורג ולא טירול)
יום 7: נסיעה למירסבורג, בילוי בעיירה
יום 8: אי הפרחים, מפלי הריין. נסיעה ליער השחור
יום 9-15: דרום היער השחור (כולל יום אלזס ויום לפארק אירופה), ביום האחרון בצהריים נסיעה חזרה לפרנקפורט לטיסה הביתה
באוסטריה, נראה לי התכנון הבא (אבל בטח עוד ישתנה עד לטיול):
1. יום בזלצבורג כולל מוזאון הטבע. נראה לי שנוותר על הארמון עם המזרקות המרטיבות לאור הביקור המתוכנן באי הפרחים.
2. יום באזור האגמים: רכבל בסט. גילגן, אגם וולפגאנג, האלשטאט
3. נקיק ליכטנשטיין, פארק החושים, ספא Bad Hofgastein לסיום היום
4. השייט הקצר באגם המלכים, מכרה המלח
שאלות לגבי אוסטריה:
1. האם נראית חלוקת ימים סבירה, מבחינת התכנון לכל יום?
2. אשמח לעוד תגובות לגבי פארק החושים. שמעתי שהוא מקסים, ועכשיו איילת אומרת שהם חשבו שהוא מיותר. מה אפשר במקום (הכוונה לאטרקציה לילדים)?
4. להוסיף עוד משהו ליום הרביעי? לא מעוניינת בקן הנשרים, הסיפור עם היטלר לא עושה לי טוב.
נראה לי שנשאיר את מופעי הציפרים לפארק הקופים והציפורים ביער השחור. נראה לי שהילדה בת ה- 4 תהנה מכמה שעות בפארק חיות שכזה.
גם את מלשות ההרעם משאיר לטונדאו ביער השחור.
-
שילוב של היער השחור עם מערב טירוללאור ההמלצה של איילת בדקתי את פארק "המים המכושפים". נראה חמוד מאד.אבל אני לא רואה איך לשלב אותו בימים של אזור זלצבורג. נראה שהוא מרוחק מאד משאר האטרקציות והאתרים שתכננתי, ואי אפשר לשלב אותו בקלות במקום פארק החושים.
אז אולי אפשר לשלב אותו ביום הנסיעה מזלצבורג למיירסבורג (באזור קונסטנץ).
כדי להקל על הדרך הארוכה, אולי לתכנן אפילו שתים מתוך 3 העצירות הבאות בדרך:
1. אגם chimesee (מישהו היה? שווה עצירה?)
2. פארק המים המכושפים ב- soll
3. עולם הקריסטלים ליד אינסברוק (מישהו היה? שווה עצירה?)
לפי google maps, מפארק המים המכושפים ל- meersburg זה 3.5 שעות נסיעה, דרך אינסברוק. -
שילוב של היער השחור עם מערב טירולאנחנו עצרנו השנה ביולי בדרך למינכן באגם כימזי. אכלנו ארוחת צהריים במסעדה שניצל עוף (בקשנו), פסטה ברוטב פסטו וגלידה. המחירים סבירים. ישנה טיילת מקסימה מסביב לאגם ומשהו שנראה כמו בית אבות ? הרבה קשישים טיילו מסביב. ישנו קיוסק לממכר גלידות ונוף משגע. האכלנו ברווזים בכל החטיפים שנשארו לנו. צפינו בגרמנים רוחצים במים קפואים. -
שילוב של היער השחור עם מערב טירולאביבית שלום,
אני לא הייתי מתעקשת להגיע לזלצבורג כשהנחיתה בפרנקפורט. לדעתי אתם לוקחים על עצמכם מרחקים גדולים מידי לטיול אחד, מה גם שמדובר בנסיעה עם ילדים צעירים.
השיקול הוא שלכם כמובן ומדברייך ברור שזה מאד חשוב לכם.... ובכל זאת, נראה לי משמעותי להאיר את הנקודה הזו. על המפה הכל נראה קרוב אבל זה לא כך בשטח (במפה לא נראים פקקים, עבודות בכביש ומעקפים..)
אז, כיוון שלא נראה לי שתוותרו על אוסטריה ומפני שציינת שאתם רוצים טיול רגוע וחוויה משפחתית, אני מאד ממליצה שלא תוותרו על המגלשות באבטנאו (בדרך להאלשטט) ועל ארמון הלברון בזלצבורג. אפשר לקחת שייט על נהר הזלצאך ממרכז זלצבורג עד לארמון. הילדים יכולים לשבת בקדמת הסירה, לאחוז ב"הגה" ולחבוש כובע של פירט. בתחנת הירידה מהסירה, עולים על הסעה לארמון ונהנים בו מחוויה משפחתית (ומעט רטובה)שמתאימה "בול" לגיל הילדים שלכם.
זה לא דומה בכלל לאי הפרחים.
ובנוגע למגלשות? אתם ממש עוברים לידן, אל תוותרו. תגלשו גם ביער השחור, זה כיף גדול לגדולים ולצעירים ונהנים לחזור עליו עוד ועוד ולהשוות מגלשות באתרים שונים.
שיהיה בכיף.
י.
-
שילוב של היער השחור עם מערב טירולהי הרדוף,
אכן נראה שהטיול לא יהיה מאד רגוע אם נצרף את אוסטריה, אבל אני מודה שאחרי שקוראים סיפורי טיולים ורואים תמונות קשה לי לוותר על טעימה מאוסטריה. עם זאת, את הטיול אנחנו מתחילים בלגולנד, כך שהנסיעה מהלגולנד לזלצבורג (לפחות על פי המפה
) היא 3 שעות. גם בארץ אנחנו נוסעים 3 שעות כדי לבלות 3-4 ימים בצפון הארץ, אז לא נראה לי מאד בעייתי.
עם זאת, אני מנסה לוותר על אטרקציות שלא נראות ייחודיות לאוסטריה (כמו מגלשות ההרים, והארמון) כדי לרווח את הימים. על מגלשות ההרים הילדים בטח לא יוותרו בכל מקרה אם ניסע דרכם
מה לגבי העצירות בדרך למירסבורג? נראה כדאי? -
שילוב של היער השחור עם מערב טירולהי אביבית
בקשר לעצירה בדרך מזלצבורג למירסבורג. הדרך ארוכה. עשיתי את הדרך הזו לפני שנים רבות בטיול הראשון שלי . אני לא יודעת דרך איפה את רוצה לנסוע. אם דרך טירול אז צריך לדעת שיש עומס תנועה גדול באזור ברגנץ ואגם קונסטנץ בכלל. הדרך ארוכה. לא כדאי לשלב אטרקציה כמו המים המכושפים ביום כזה . אני בכלל מציעה לנסוע את כל הדרך עם עצירות קטנטנות לארוחות וחילוץ עצמות. אחרת עלולים להגיע ללינה מאוחר בלילה. וזה קרה לנו....
אם נותר זמן אפשר אחרי שמתמקמים במקום הלינה לצאת לטיול עירוני.
אם בכל זאת רוצים אפשר למצוא ביקור קצרצר של כשעה באחת העיירות בדרך.
זו דעתי. בכל מה שתחליטי שיהיה לכם טיול מהנה ומוצלח.