מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלו
-
אני נוחתים באוסלו ונהיה שם יומיים , יש לנו יומיים נוספים , מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלו בקרבת המקום ללא רכב אפשרות גם לינה ??? -
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלוהי,
אם אני זוכרת נכון אחרי אוסלו +היומיים הנוספים אתם נוסעים לברגן?
אם אכן כך, מציעה לך לשקול את הטיול של Norway in a nutshell שניתן לעשותו במשך יומיים-שלושה ולהגיע באמצעותו לברגן לאחר ביקור בכמה אתרים נהדרים.
באותו אתר ניתן למצוא טיולים נוספים, למשל- Sognefjord and Gaularfjell Moutain, שגם הוא נראה מאד אטרקטיבי.
באופן אישי-הייתי בוחרת משהו בכיוון הזהה.
יש כמובן גם מה לעשות באזור אוסלו-אבל בעיני-פחות אטרקטיבי.
למשל-
דרבאק-נחמדה מאד,
פרדיקסטאד-חביבה
הלדן-חביבה גם היא, לא שווה נסיעה לדעתי.
אפשר גם לנסוע לכיוון לילהמר ואלברום. אנחנו אהבנו את מוזאון היער באלברום. -
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלוושוב תודה לך נירית על נכנותך לעזור, נכון התוכנית עברה מעט שינוי, לאחר השייט בהורטיגרטן הזמנתי כבר טיסה לאוסלו משדה תעופה evenes hatstad ( במחיר 140 יורו לזוג) עדיין אני לא סגור על האוטובוס מהרשטד לטרמניל באם נמצא בקרבת הירידה מהשייט?? בשעות הצהריים המאוחרות נגיע לאוסלו לפי התוכנית הראשונה היינו אמורים להיות באוסלו יומיים ומשם ברכבת לשטוהולם בעקבות שינוי בתוכנית אנו באוסלו 4 ימים שנראה לי המון ולכן אני מחפש אלטרנטיבה היכן למצות יומיים ללא רכב???? אפילו לנסוע עם רכבת או אוטובוס +לינה או אני מנסה לחפש במידת האפשר טיול ליום מאורגן ליום או יומיים וחזרה לאוסלו
שבת שלום -
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלובתחנת הרכבת באוסלו קונים כרטיס שנקרא Nutshell Norway in a שמשלב את הרכבת מאוסלו לברגן, יורדים באמצע הדרך בעיירה מרידאל, שם עולים על רכבת לכפר פלום, משם מעבורת לעיירה גודואנגן, ומשם אוטובוס לעיירה ווס, בעיירה ווס עולים שוב על הרכבת שנוסעת בין אוסלו לברגן. לאורך כל המסלול הזה ניתן לעלות לרדת כמה ואיפה שרוצים, ולהישאר בכל מקום, ניתן לעשות את המסלול הזה ביום אחד או יותר, עלות הכרטיס 840 קרונות לאדם. הדרך עוברת על פני נופים מרהיבים, רק ירוק, ומלא מים כל הדרך. לרכבת הרבה עצירות בין אוסלו לברגן יש הרבה מקומות מקסימים שאפשר וכדאי לעצור בהם. הרכבות מאד דייקניות ואפשר לדעת בדיוק מתי הרכבת תהיה בכל תחנה.
מירדאל Myrdal
היא נקודת המוצא של רכבת הרים תלולה, היורדת בפיתולים חדרים לאורך 20 ק"מ יפהפיים אל פלום שבאאורלאניורדן (הסתעפות של סוגנפיורדן)
רכבת פלום Flam Railway
מסילת הרכבת בין פלום למירדל (Myrdal), עושה את דרכה בנופים יפים במיוחד. המסילה היא שלוחה של הקו בין אוסלו לברגן, המתחילה בעיירה מירדל, בגובה 866 מ', ויורדת עד לפלום, שעל גדות אורלנד פיורד. הנסיעה בנוף מרתק, לאורך 20 ק"מ, בהם אפשר לצפות בנהרות, עמקים, מפלים מרשימים, הרים מכוסי שלג וחוות הרים מבודדות. זהו אחד מקווי הרכבת התלולים בעולם, היורד 863 מ' לאורך 20 ק"מ, כאשר השיפוע מגיע עד 55%. הנסיעה בכיוון אחד אורכת כשעה, מאחר והמהירות המקסימלית של הרכבת היא 40 קמ"ש בלבד, דבר המאפשר לצפות בנחת על הנוף. בדרך עוצרת הרכבת בתשע תחנות, שבכל אחת מהן ניתן לרדת לתצפית. ניתן לעשות את הנסיעה בכיוון אחד או הלוך חזור.
• לוח זמנים: הרכבת יוצאת 9-10 פעמים ביום בעונת השיא (מאי-ספטמבר), ו-4-5 פעמים ביום בשאר השנה.
• מחיר: כיוון אחד: מבוגר - 190 קרונה, הלוך-חזור: מבוגר - 290 קרונה.
פלום Flam
אחד הכפרים הכי ציוריים, מקום יפיפה, ממוקם בקצה פיורד. מי שמגיע לכאן עם רכב יכול לקחת את הרכבת למירדאל הלוך חזור כדי להתפעל מהנוף. האטרקציות המפורסמות של פלום הן הנסיעה ברכבת של פלום Flam Railway ושיט על הנרופיורד הסמוך. מפלום ניתן לעלות על מעבורת שמעבירה ב- 2 שלוחות קטנות של Sognefjord שעתיים וחצי שייט. נוף טבעי משני צידי הפיורד רק הרים עצומים שמזדקרים ישר מתוך המים לגובה עצום, שמיים כחולים, פסגות מושלגות, נורווגיות בלונדיניות ומלא שחפים שמלווים לאורך כל הדרך. מידי פעם רואים איזו חווה ובתים ציוריים שלא ברור איך אנשים חיים מבודדים כל כך ובמדרון משופע כל כך. השייט מסתיים בעיירה גודואנגן, Gudvangen מכאן ממשיכים באוטובוס שקודם כל צריך לטפס בנסיעה איטית חזרה מעל הצוקים בכביש מפותל ומשופע כששני מפלים זורמים משני הצדדים לאורך כל הדרך. בפסגה ממוקם מלון סטלהיים,Stalheim האוטובוס עוצר ל- 10 דקות להתפעל מהנוף. בסביבות הכפר מסלולי הליכה ומסלולי רכיבת אופניים רבים בעמק פלום ובהרים. מסלול מומלץ לאורך הפיורד עד Otternes Farm, אורכו 3.5 ק"מ בלבד. ניתן לשכור אופניים בכפר. בין אורלנד לפלום ניתן לראות 27 בקתות חווה משנת 1600, המהוות מוזיאון פתוח עם הדגמת החיים בחווה. בכפר נמצא מרכז מידע לתיירים.
משם האוטובוס ממשיך לווס בדרך מקסימה לצידי אגמים ונופים.
• כתובת :
כביש E16 מברגן.
ברכבת מ Myrdal שהיא שלוחה של קו אוסלו-ברגן.
בשייט מגודואנגן
• טלפון 47-57-63 14 00
ווס Voss
העיר שוכנת בין שני פיורדים מפורסמים - הרדנגרפיורד Hardangerfjord וסוינהפיורד Sognfjors, והיא נקודת מוצא מצוינת לטיולים בארץ הפיורדים. ווס מרוחקת 100 ק"מ מברגן ו-400 ק"מ מאוסלו. העיר מציעה שקט ושלווה בנוף ציורי, אבל גם ענפים רבים של ספורט אתגרי המנצלים את ההרים, העמקים והנהרות סביב - ראפטינג, שיט קיאקים, מצנחי רחיפה, רכיבה על סוסים, טיולי הרים, רכיבה על אופניים ועוד. העיר מציעה גם אירועי תרבות כמו ריקודי עם, קונצרטים, פסטיבלים, ביקורים בבתי חווה ומספר מוזיאונים. ראפטינג בנהר Strandaelva הוא אחת האטרקציות המובילות של העיר. מרבית התושבים בווס מתפרנסים מתיירות, מסחר ותעשיה.
• כתובת :
כביש 7 מאוסלו (400 ק"מ)
כביש E16 מברגן (100 ק"מ)
רכבת אוסלו ברגן עוברת בעיר.
• טלפון : 47-56-52 08 00
בווס עוברת הרכבת שבין אוסלו לברגן.
תהנו,
נורבגיה מדהימה
אביה
-
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלוהיי לפי התוכנית אנו נוחתים באוסלו וניקח רכב ל-3 ימים לכיוון ברגן כמובן בעיקר כביש 7 נהיה 2 ימים בברגן ניצא לשייט וחזרה לאוסלו===שקוהולם והביתה... האמת נישמע מעניין תוכנית המסלול שהצאת ללא רכב , והאם כדאי לוותר על הסיעה לבד ברכב וולקחת את המסלול שהצעת?? אגב גם מבחינה כספית מדובר על חסכון של 500 $ פלוס... -
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלובקיץ 2011 היינו בנורבגיה למשך 13 ימים וזה היה חלק מהמסלול שהכנתי. כשהתחלתי להסתבך עם המסלול ועם המעבורות ויתרתי ונסענו בסופו של דבר בטיול מאורגן (בדרך כלל אנו נוסעים עצמאית לא במאורגן) אך הטיול המאורגן היה מדהים.
הטיול ברכבת מיראדל-פלום היה חלק גם בטיול המאורגן. הנופים שמצליחים לראות מהרכבת מדהימים (הרבה מהדרך נוסעים במנהרות)
אביה
-
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלוקודם כל 4 ימים באוסלו זה לא "המון"
יום אחד- לכל המתחם של בחצי האי ביגדוי -על שלל האפשרויות שלו.
יום אחד- לטובת מרכז העיר- כולל הארמון -כולל מוזיאון נובל-הנמל
יום אחד- לטובת Vigeland Park המוזיאון של מונק, הגן הבוטני,אולי גם מגלשת הסקי.
כלומר אני לא רואה איך אפשר למצות את העיר בפחות משלשה ימים.
היום הנוסף- אולי טיול להאמר (גם אני אהבתי את מוזיאון היערנות של נירית).
אולי לילהמר,
אולי שיט.
-
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלואוסיף ואומר שאנו נהיה בנורבגיה ביוני ואנו בשנות 65
כך שאני לא יודע באם "אולי גם מגלשת הסקי" יתאים לנו!!! ואולי מקומות אחרים כן -
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלולפי דעתי 3 ימים באוסלו זה אידיאלי.
אני מציעה את פארק ויגלנד להשאיר לערב, אפילו אחרי שאתרים אחרים נסגרים כי הוא פתוח כל הזמן.
אם יש לכם 3 ימים בין אוסלו לברגן-בהחלט ממליצה על המסלול של "נורבגיה בקליפת אגוז". אם זה חוסך לעומת הרכב השכור-מה טוב. לפי דעתי-זה מאפשר באמת טעימה די טובה של נורבגיה.
אבל כמובן תבדקו לו"ז. עד כמה שאני זוכרת יש לכם בעצם רק יומיים. גם אז זה אפשרי אבל טיפה לחוץ. בכל זאת כדאי לדעתי, כי כך אפשר להנות מעוד משהו מלבד הדרך בין אוסלו-ברגן. לדעתי-יום שלם לברגן זה די ממצה, כך ששווה להאריך את זמן הטיול "בדרך" .
ועוד רעיון לשיקולכם-את היום "המיותר שנולד" לכם לפי הבנתי-אולי תוכלו לבלות באזור לופוטן או החוג הארקטי או כביש 17? האם ניתן לדחות ביום את הטיסה?
שדה התעופה evenes hatstad נמצא כ40 ק"מ מהרשטאד (לשם לקחתם את השייט)? על פי האתר יש אוטובוס מספר פעמים ביום מהטרמינל לשדה התעופה. מנסה להעביר לך קישור.
אפשר כמובן לקחת מונית, אבל בטח תהיה מאד יקרה, כמו כל דבר בנורבגיה
אני רואה שהקישור הישיר ללוז האוטובוס לא עובר, אז תפתח את הקיושר מהסעיף Harstad, בדף שבקישור השני. -
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלומקפצת סקי-אינה בהכרח גלישה,אלא לראות את המתקן, את הנופים של העיר והסביבה.
לא לצורך גלישה וביוני בכל מקרה אין שלג כבר. יש שם מוזיאון ועוד.
(אבל בדוק ,כי לפני שנה-שנתיים נדמה לי שהיה בשיפוצים או נסגר זמנית)
-
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלותודה לכל התגובות ...ודאי שהצעת המסלול של אביה המשלב רכבות בין אוסלו לברגן מביא אותי לחשוב שנית באם כדאי לקחת רכב ל-3 ימים אלו??? מצד שני טרחה של המזוודות? הלא כן ? אבל זה ברור שגם אני הנהג לא התאפשר לי בזמן הנהיגה לראות את הנופים היפים , וזה גם שיקול הלא כן?? אז מה אתם הייתם בוחרים?? -
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלולפי דעתי יהיה לכם נוח יותר לקחת את הטיול שנקרא
norway in a nutshel. זהו טיול עצמאי אבל מסודר מראש.
נראה לי שזה המסלול שאביה כתבה (ואני הצעתי אותו דבר גם).
אנחנו ביקרנו בכל האתרים ברכב, אבל לשלושה ימים -מדובר בנסיעות ארוכות, לכן כדאי לשקול לנסוע בתחבורה ציבורית.
אם תכנס לאתר המצורף, תראה שאפשר להזמין גם מלונות בדרך. נדמה לי שיש גם אפשרות לשלוח מטען בין אוסלו לברגן (בתוספת תשלום). צריך לבדוק אפשרות זו. אם נוסעים ברכב, לא בטוחה שמעשי לכם להגיע לכל המקומות המדהימים הנ"ל, שיאריכו לכם את הדרך בדי הרבה. אבל כדאי לבדוק בדיוק מול אתר כמו ויה מישלן או גוגל מאפס ולראות אם זה מעשי לכם. קח בחשבון שצריך להוסיף לזמן המחושב כי הנסיעה בכבישים היפים של נורבגיה איטית למדי. -
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלואני חושב שיותר כדאי וממצא ל-3 ימים לקחת רכב משדה תעופה אוסלו לברגן ולעבור את המסלול כביש 7 ורכבת flam הלוך וחזור במקום לקחת Norway in a nutshell יתכן וזה יהיה בעלויות קצת יותר אבל בנסיעה עם רכב שהמזוודות צמודות לאורך כל הדרך נראה לי שיותר נח בנוסף לכך אני חושב שלנסוע עם הרכב אוסלו==ברגן כ-500 ק"מ ב-3 ימים זה לא הרבה ממש אידיאלי ואפשר לבקר בהרבה מקומות בניחותה מדובר על נסיעה של כ-3 שעות ליום וזה ממש לא הרבה...לי נראה שהאפשרות עם רכב הרבה יותר כדאי מכל הבחינות ובמיוחד לאחר שמגיעים לברגן עושים שייט בפיורדים צפונה למספר ימים עם הורטיגרוטן אגב הבנתי Norway in a nutshell ל-3 ימים עולה כ- 550 דולר לזוג וגם רכב בשכירות עולה כך ,נכון הנהג במהלך הנסיעה אינו יכול להנות כ"כ מהנופים אבל אפשר לעצור מספר פעמים ביום כ"כ ארוך -
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלואישית, הייתי עושה את המסלול הבא:
שדה התעופה אוסלו-אזור פלאם בערך 350 ק"מ. באזור זה, יותר אטרקטיבי מאשר הרכבת -לדעתי- שייט בפיורד הצר ה Nærøyfjord/
לאחר מכן הייתי ממשיכה בכביש 13 לכיוון granvin, שם אפשר להתחבר שוב לכביש 7, ולהמשיך עד ברגן.
כל הדרך משדה התעופה של אוסלו לברגן במסלול הנ"ל- כ-600 ק"מ. מניחה שזה משהו כמו 11-13 שעות נסיעה נטו.
כמובן אם מחליטים לשוט או לנסוע הלוך ושוב ברכבת, לטייל קצת ברגל וכו' זה מוסיף עוד זמן.
צריך לבדוק אישית האם זה מתאים למי שנוהג.
היתרון של הטיול "נורבגיה בקליפת אגוז" שהוא מאפשר להינות גם מכביש 7 וגם מהאזור סביב הנרופיורד שהוא מדהים בעיני, ושווה לטייל שם גם אם נכנסים אחר כך לשייט ביירנגר פיורד.
אם נוסעים רק דרך כביש 7, נוסעים כ500 ק"מ, משהו כמו 10 שעות נטו, ולמרות שהדרך מדהימה, עדיין במסלול הקודם יש יותר נקודות עיניין וטעימה של נורבגיה. -
מה אפשר לעשות מחוץ לאוסלורצוי לעדכן שהמחיר ב- Norway in a nutshell לזוג 2960 קרונןת !! כמעט פי 2 מהמחיר ש-נאמר כאן בפורום!!! ובמחיר הזה אפשר לקחת רכב בשכירות ל-3 ימים