ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

10 שעות ברומא

פורום אירופה
    5
    7
    3452
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חיים הירושלמי
      חיים הירושלמי נערך לאחרונה על ידי

אני נוחת ביום ב' בשעה 10 ויש לי עוד 10 שעות המתנה עד לטיסה לישראל.
      איך אני יכול לנצל את הזמן???
      כמה זמן לוקח משדה התעופה לעיר וכמה זה עולה?
      תודה לכל המסייעים
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חמוטל69
        חמוטל69 נערך לאחרונה על ידי

10 שעות ברומא
        אפשר לקחת רכבת מהירה לתחנה המרכזית אבל היא די יקרה או שאטל במחיר סביר שנתון למשא ומתן לכל מקום בעיר. ניתן לקחת אוטובוס תיירים שעובר בין כל האטרקציות של רומא ואפשר לעלות ולרדת בכל תחנה. יתכן שלא יהיו תורים בעונה זו במוזאוני הותיקן, בפיאצה נבונה יש בערב שוק חג מולד ססגוני ובקמפו פיורי יש שוק בוקר חביב.
        • נירית
          נירית נערך לאחרונה על ידי

10 שעות ברומא
          בקונקשן של 10 שעות יש בערך 7=6 שעות טיול ברומא.
          אישית, הייתי לוקחת את הרכבת המהירה (14 יורו על פי האתר) ומטרמיני מטיילת בקולוסאום-פורום והפיאצות, עם תצפית או טעימה מהוותיקן.
          באופן אישי, אני לא כל כך אוהבת את אוטובוסי התיירים, וקחו בחשבון שהתדירות בחורף יורדת, אבל זו בהחלט אפשרות.
          בכל אופן, קחו מפה בשדה התעופה. יש שם גם את האתרים וגם תחבורה ציבורית מתאימה.
          כמעט את כל האתרים אפשר "לעשות" ברגל מטרמיני, ולקחת מטרו או טראם/אוטובוס לקצוות.

אולי שווה גם להצטרף לסיור חופשי שיש לו המלצות מצויינות בטריפאדוויזור.
          דרך נחמדה להכיר קצת יותר את רומא.

• רכבת בין שדה התעופה לטרמיני
          • אוטובוס תיירים
          • מפת תחבורה ואתרים מרכזיים
          • סיור חופשי
          • dhz
            dhz נערך לאחרונה על ידי

10 שעות ברומא
            בהנחה שאינך מכיר את העיר ורוצה לסייר בה (בניגוד למי שביקר בה פעמים רבות ואולי רוצה רק להגיע למקום מסוים), אני ממליץ על לקיחת רכבת העירה וירידה התחנת טרמיני. יש רכבת לטיבורטינה שהיא זולה יותר (כנראה 8 אירו במקום 14) ותכופה יותר (כל 15 דקות במקום כל 30 דקות), שיש בה תחנת רכבת תחתית. אפשר לנסוע לטיבורטינה ולהמשיך ממנה עם רכבת תחתית. לשיקולך.

אם הכונה בעיר היא להנות מהמראות ופחות מכניסה למוזיאונים, אני מציע להתמקד במרכז שבין הקולוסיאום ועד וילה בורגזה. אפשר להכנס לקולוסיאום (אם כי יש שם בדרך כלל תורים ארוכים) ולפורום רומנו הסמוך. הכרטיס טוב לכניסה לשני האתרים, אפשר גם סתם לטייל ברחוב הפורומים הקיסריים שמוביל מהקולוסיאום לפיאצה ונציה. משם, להמשיך לכוון פיאצה די פופולו, כאשר ניתן להכנס שמאלה לרחובות הקטנים עם הפנתיאון, פיאצה נבונה וכו'. זה המרכז התירותי של רומא. לאחר שמגיעים לוילה בורגזה, ובהנחה שיש זמן, אפשר לעלות לפארק ולטייל בו עצמו. מקום טוב לעלות הוא במדרגות הספרדיות. בפארק אפשר להמשיך מזרחה לכוון סופו של רחוב Via Veneto, ואז לרדת איתו לכוון איזור Fontana Di Trevi, ןאחר כך להמשיך חזרה לתחנת הרכבת המרכזית, Termini.

הרכבת התחתית ברומא היא זולה יחסית. בביקורי האחרון מחיר הנסיעה היה אירו אחד וכרטיס יומי עלה 4 אירו. המחיר הזה תקף גם לאוטובוסים, אבל גם עליהם צריך לעלות עם כרטיס שנקנה מחוץ להם. בתחנות התחתית ובחלק מתחנות האוטובוסים יש מכונות שמוכרות כרטיסים.

• lbd
              lbd נערך לאחרונה על ידי

10 שעות ברומא
              גם אני מסכים עם קודמי, למעט תיקון קטן: התדרות של הרכבת ל- Tiburtina היא גם 30 דקות ולא 15 כמו שנכתב. לכן אני ממליץ לקחת את הרכבת שיוצאת קודם, כדי לא לבזבז זמן.
              • נירית
                נירית נערך לאחרונה על ידי

10 שעות ברומא
                לפי אתר הרכבות התדירות משתנה. בבקרים היא כל 15 דקות ואחרי הצהריים -ערב וגם בחגים, באמת כל חצי שעה.
                בכל מקרה לדעתי כדאי לרדת -אם רוצים להגיע לקולוסאום לפני טיבורטינה, אולי ב-Roma Ostiense ומשם ניתן לקחת מטרו .
                • חיים הירושלמי
                  חיים הירושלמי נערך לאחרונה על ידי

10 שעות ברומא
                  תןדה רבה רבה לכולם!!!
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון