בקשת עזרה לבניית מסלול דרום מזרח ארהב
-
שלום רב,
אנו זוג עם שני מתבגרים (12;16) שמתחילים לנבור בגודש המידע על טיול בדרום מזרח ארה"ב בסביבות חופשת סוכות לכשבועיים.
יש לנו שתי נקודות בשני קצוות שאנו מעוניינים בהם - כל השאר נתון לשינויים...
נקודה אחת היא וושינגטון DC והשנייה מרכז החלל קנדי בקייפ קנוורל. חשבנו על טיסה לפלורידה ומשם עליה לכיוון וושינגטון עם רכב וקינוח באזור ניו יורק ליומיים.
הפארקים באורלנדו לא ממש חובה בשל פחד מעומסים קשים..וגם אם כן - משהו ממש קליל שלא גוזל ימים...
רוצים לטעום ממה שניתן על קצה המזלג מן הסתם, בשל קוצר הזמן.
נשמח לקבל הערות, הארות והמלצות.
תודה מראש לכל העונים.
-
בקשת עזרה לבניית מסלול דרום מזרח ארהבתעשו לעצמכם טובה, ואל תרחיקו עד פלורידה לצורך ביקור מיותר ומאכזב במרכז החלל בקייפ קנוורל.
זמנכם ממש קצר, ועדיף שתקדישו אותו לקטע שבין וושינגטון וניו יורק, ותמלאו בקלות שבועיים, עם פחות זמן על הכבישים ויותר נקודות עניין.
יש המון חומר באתר על איזור זה - קצת חיפוש עצמי ותוכלו בקלות לבנות לכם מסלול יפה. אל תוותרו על הצצה לפילדלפיה.
-
בקשת עזרה לבניית מסלול דרום מזרח ארהבהי ps
לפני מספר שנים, טיילנו בהרכב משפחתי לכל אורך החוף המזרחי ובכלל זה גם באזורים שאתה מדבר עליהם. אפשר לעשות טיול ממש כייפי גם לאורך החוף המזרחי וגם אפשרי להיכנס לכיוון הרי הסמוקי ולעלות דרך שננדואה והבלוריג' פארקוויי עד לוושינגטון
כדי שנוכל לסייע מומלץ שתכתוב מהי מסגרת הימים שהקדשתם לטיול זה
יחד עם זאת, אמנם לא ביקרנו בעצמנו בקייפ קנברל ולכן איני יכולה לתת המלצה מיד ראשונה , אבל שמענו דעות מאד חלוקות על הביקור שם ולכן צטרפת לנוסע המתמיד בהצעתו לשקול את העניין.
אורלי
-
בקשת עזרה לבניית מסלול דרום מזרח ארהבסוכות יוצא באמצע אוקטובר, לא? כי אם כך ממש לא כדאי להדרים לפלורידה, אלא לנסות לשלב טיול שלכת באיזורים הצפוניים יותר. לא הייתי בקנאברל, אבל היינו בנאסא ביוסטון. זה חביב, במיוחד לאוהבי הז'אנר, אבל לא חושבת שהייתי מזיזה נתיב של טיול בשביל זה (ואנחנו כן מ"אוהבי הז'אנר").
הייתם כבר בניו יורק? כי אם עדיין לא, יכול להיות ששווה לעבות בעוד יום שם. מה עם מפלי הניאגרה? (אני חושבת צפונה בגלל השלכת). בשננדואה ובכלל באפאלצ'ים גם יש שלכת יפה.
-
בקשת עזרה לבניית מסלול דרום מזרח ארהבבואו נעשה קצת סדר:
מה אתם אוהבים?
מה הפנטזיות שלכם (חוץ מוושינגטון ומנאסא)?
הייתם בעבר בארה"ב? כולכם אן חלקכם?
ניו יורק רק יומיים כי לא מושך אתכם? כי הייתם? סיבה אחרת?
למה דווקא דרום מזרח ארה"ב? שוב - פנטזיה מיוחדת?
למה לא פארקי שעשועים באורלנדו? הילדים בגילאים מאד מאד רלוונטיים? לא הבנתי מה הסיבה.
משהו מיוחד שאתם רוצים בוושינגטון? משפחה? מישהו משוגע על ארה"ב? מוזיאונים? משהו אחר?משהו מיוחד בנאסא? מישהו מהמשפחה חזק בקטע של חלל?
שבועיים זה ברוטו, כולל טיסות? איך חשבתם לטוס? אירופה או ישיר? זה פשוט משפיע על עמה ימים תכלס יש לטיול. יש הבדל בין טיול של 11 יום (שבועיים ברוטו טיסות יום דרך אירופה) לטיול של 14 יום נטו.
אם וושינגטון מאד חשובה, יתכן שתרצו להקדיש לה גם 5 ימים ויותר, מה שלא משאיר הרבה זמן לשאר הטיול.
-
בקשת עזרה לבניית מסלול דרום מזרח ארהבקודם כל תודה לכל העונים.
בשנה שעברה עשינו את המסלול של מפלי הניאגרה, אגמי האצבעות וניו אינגלנד עד ניו יורק. בשנה שלפני כן יצאנו מניו יורק לפלורידה עד לוושינגטון אבל בשל וירוס הקאות "קטלני" של הבן הקטן ראינו את וושינגטון בעיקר מהחלון של החדר
(אחרי שהקיא בכל רחבי המלון ובאוטובוס וברחוב...לאחר שגררנו אותו יום וחצי ברוחבי וושניגטון נאלצנו לוותר לפני שידווח על התעללות בקטין). לאור הטעימה חשבנו לטייל שם שוב אבל להקדיש לעיר ביקור קצר של יומיים שלושה.אנו עדיין בשלב הראשוני של סיעור מוחות. אחד הילדים שאל על מרכז החלל...לא חובה. אם באמת מאכזב אז נוותר. (היינו באוניית המלחמה/צוללת בניו יורק והילדים מאוד נהנו).
לגבי הפארקים - אנחנו רוצים ולא רוצים...התורים הענקיים די מרתיעים.חשבנו על אי ההרפתקאות ואולפני יוניברסל.
לגבי משך הטיול - רוצים להזמין בתחילת שבוע כרטיסים לפרק זמן של כשבועיים עם טיסה ישירה וטיסת המשך לאורלנדו.
כמו שציינתי, הכל פתוח, שום דבר לא חובה והכל נתון לשינויים.ואשמח לקבל המלצות.
תודה.
-
בקשת עזרה לבניית מסלול דרום מזרח ארהבלעניות דעתי, בשבועיים לא כדאי לנסות לכסות גם את פלורידה. רק פארקי השעשועים לעצמם זה סדר גודל של שבוע, וחבל לא לטייל גם בפלורידה. שוב, בגלל העיתוי, אני חושבת שעדיף לכם טיול של צפון-מזרח. לחלופין, אולי רק פלורידה.
-
בקשת עזרה לבניית מסלול דרום מזרח ארהבבפלורידה לא הייתי ולכן עליה אינני יכול ליעץ. מעבר לכך, יש אפשרות לעלות לאורך החוף, טיול שאכנה אותו בעל גוון יותר היסטורי. בדרך ניתן לעבור בחלק מהערים העתיקות ביותר בארצות הברית, ובאתרים מראשית ההתישבות האנגלית בארה"ב, ממלחמת העצמאות האמריקאנית וממלחמת האזרחים.
אפשרות אחרת היא לעלות לאורך הרי האפלאצ'ים צפונה. למרות שאני ממליץ בחום על שילוב ביקור בהרי האפלאצ'ים בחלק מהמסלול, אני אינני תומך בנסיעה רצופה של מספר ימים לאורכם בגלל שהנוף די חד גוני. אחר זמן מסוים, עצירה במקום אחד משקיפה על נוף דומה לעצירה הבאה. זה נחמד במשך יום אחד, אבל לעשות את זה במשך 5 ימים רצופים נראה לי מוגזם.
הייתי רוצה לשמוע מכם על זמן הנסיעה נטו ועל הענין שלכם בחלופה החופית (אם קטע מסוים בהרי האפלאצ'ים) לעומת החלופה המתרכזת באיזור ההרים. לאחר מכן, אוכל להציע לכם מסלול.
אגב, לגבי העיתוי. כל זמן טוב יותר מאשר בקיץ. כלומר, אמצע אוקטובר טוב פי 1,000 יותר מאמצע אוגוסט. ביליתי בקרולינה הצפונית בתקופה זו (אמנם לפני הרבה שנים), ועד כמה שאני זוכר, טיילתי בכיף גם באיזור האפלאצ'ים, וגם בוירג'יניה וגם באיזור החוף (מבלי לרחוץ בים). בתקופה זו אמנם יש סיכוי להוריקנים, אבל כדאי לזכור שתשמעו התראות זמן מספיק לפני הגעת הסופה על מנת לשנות כוון לתוך היבשה. כמובן שאין כל בטחון שבכלל תתקלו בהוריקן. בזמן הביקור שלי לא היתה אף סופה כזו, ושהיתי שם כ- 6 שבועות באותו ביקור. אגב, הוריקנים הגיעו גם לניו יורק וגם צפונה משם. מעבר לזה, אינני יודע מה רע בתקופה הזו.
-
מרכז החלל קנדי בפלורידהאני רוצה להביע עמדה אחרת לגבי ביקור במרכז החלל. ביקרנו במקום לפני כשלושה חודשים עם שתי מתבגרות והביקור היה מרתק. בילנו יום מלא, למדנו המון ונהנינו מכל רגע.
ראיתי שיש בפורום דעות אחרות על הביקור במקום, אולי זה נובע מכך שהתצוגה התחדשה ואולי זה בגלל הבדלים בתחומי העניין. בכל מקרה אני סבורה שזה אתר מאד מאד מומלץ.
-
מרכז החלל קנדי בפלורידהמסכים עם נועה ,אהבתי מאד את מרכז החלל.
גם אהבתי מאד את פלורידה.
עם זאת פרק הזמן שיש לכם הוא קצר מחייב בחירה זהירה של המקומות בהם תהיו.
בפלורידה לטעמי חבל לוותר על שמורת אוורגליידס וקי ווסט דומית למיאמי .
בהנחה שזה המסלול וזו בחירתכם - פלורידה עד וושינגטון תצטרכו לקצר קצת באורלנדו אבל עדיין אפשר להספיק את הפארקים העיקריים .ודרך אגב במוזאון החלל בוושינגטון יש כמה פריטי תצוגה שמקבילים לאלה שתראו במרכז החלל.