שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיה
-
בהתלבטות לגבי שמורות הסלעים
האם השמורות הנ"ל חוזרות על עצמן?
האם בחרתי נכון את היותר משמעותיות?
(אני דוברת צ'כית רהוטה כמובן מהבטן ולא מסוגלת להגיד שם אחד באיות עברי)
שאלה ראשונה- השמורה של
ADRSPACH
TEPLICE התלבטות אם זה לא "עוד מאותו דבר" אחרי אדרשפאח ?
האם המסלול של ערוץ Vlčí rokle הוא המחבר בין שתי שמורות הסלעים- האם משמעותי מאיפה נכנסים ויוצאים?
כמה זמן לשריין למסלול הליכה- לא ממהרי או מטיבי לכת במיוחד למסלול הירוק, או לכחול?
שאלה שנייה-
תעדוף של ערי סלעים או אם ראינו אחרים זה מיותר?
הסלעים היבשים Besedické skály?
צוקי Prachovske Skaly?
האם שלש שמורות סלעים במהלך שבוע טיול זה "יותר מדי" מבחינת החזרה על מרכיבי הטבע והנוף או שיש שוני מהותי בין השמורות?
למשל הסלעים היבשים-הבנתי שזה מסלול קצר מאד ולא איכפת לנו לשלב אותו בתוכנית,אלא אם זה מיותר לגמרי מול השמורות האחרות?
-
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהוואלה יונית , לא יכול לעזור אבל,
מקריאה מהירה אני משוכנע שכל מילה - בסלע!
יעד מעניין בחרת הפעם
בהצלחה
שבוע טוב
ג׳מוס -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהתודה ג'מוס.
אבל עדיין לא החלטתי
שלב ההתלבטות של המגירות,עדיין.
-
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיההי יונית,
אנחנו היינו 4 ימים באיזור זה בצ'כיה ומאוד אהבנו. לא הרגשתי שזה חוזר על עצמו.
צוקי פראשוב - מאוד מרשימים. המסלול הוא יחסית קליל ולא ארוך , יש מעט עלייה במדרגות אבן בין הצוקים האדירים.
טפליצ'ה - הינה המקבילה של קרלובי וארי- מעיין עיירת מרפא וספא. כדאי ומומלץ להזמין מראש יום של פינוק ועיסויים - המחירים ממש ממש סבירים. יש כמה מרחצאות שכל אחד נראה כמו ארמון מדהים.
יש לי כמה וכמה מפות וחומר עזר ששימש אותנו ואספנו בלשכות התיירות בטיולינו, ואשמח כמובן להעביר לשימושך במידה ותרצי.
גליה -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהבמהלך שבוע ששהינו באיזור היינו בשלושה מסלולים של "ערי סלעים". אני אהבתי את כולם, כיון שלמרות האלנמנטים החוזרים, לכל מסלול יש את היחודיות שלו. נדמה לי ש Prachovske Skaly היה הכי מרשים.
-
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהכמובן שלאזור יש עוד הרבה מה להציע מעבר לערי הסלעים.
-
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהגלינה תודה רבה.
אבל אני מתיחסת לטפליצה מתחם סלעים ולא לעיר.
מדברייך אני מבינה כי הייתם 4 ימים באזור-וזה הספיק? או שנותרה תחושה של "עוד"?
אשמח לקבל כל הצעה למשהו יחודי (לא עוד עיירה,טירה,כי אלו כבר רשומות אצלי) אם את זוכרת.
תודה. -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהלaravk
חיזקת את התחושה שלי ששלוש ערי סלעים הן לא יותר מדי.
אשמח מאד למידע נוסף על יעדים אטרקטיביים במשך שבוע במקום.
(אני נוסעת עם מתבגרים,בסתיו-וכבר מצאתי אני חושבת מספיק פארקי חבלים,מגלשות הרים) אני מחפשת "דבר מה נוסף"
ו...האם יש הצעה איפה גיאוגרפית כדאי להתמקם לחופשה של שבוע (או אולי פחות?) כדי להגיע בטווח נסיעה סביר גם להרי הענקים-גן העדן הבוהמי-ואזור אדרשפאח?
עוד שאלה- מה כדאי ,ניתן לשלב ביום של אדרשפאח? (קצת ב"קצה" מבחינתי,ולא כל כך מוצאת מה יש עוד בסביבה?)
תודה גדולה. -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהבמהלך שבוע שהותנו לא הגענו להרי הענקים, וחילקנו את הלינה בכמה אזורים: 3 לילות בliberec, לילה באזור kormeriz, ולילה בcesky krumlov( היה עוד מקום לינה שאיני מצליחה להזכר בשמו).
היינו שם בזוג ללא הבנים, ומקומות שזכורים לי לטובה:
מוזאון סקודה בmlada boleslav, העיר liberec וסביבתה, מרכז בבילון בliberec (כבילוי חביב לאחה"צ), טירת הסלע vranov, הר jested, טירת sychrov, עיר הסלעים prachovske, טירת kost, עיר הסלעים adrspasske, המערה punkeviuv והתצפית לקניון מצוחה,גן הארכיבישוף וגן הפרחים בkormeriz, בית הכנסת ובית הקברות היהודי בtrebic, אגם ליפנו (יש שם השכרת ציוד לספורט מים)וכמובן הערים cesky krumlov ו cesky budejovice.
סה"כ האזור יפה ולדעתי, יש בו עוד ניחוחות קלים מהתקופה הקומוניסטית. אולי כדאי לעשות תאום ציפיות עם הנוער.
-
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהתודה
חלק ניכר מהאתרים כבר בתוכנית שלי
הולכת ללמוד את היתרה ורק שמה פתק "תיכף אשוב" (גם אם יקח לי שבועיים ...)
איות בלעז? התצפית לקניון מצוחה?
ואם הבנתי נכון השבוע לא היה רק בצפון צ'כיה אלא התפרסתם על חלקים במרכז ואפילו מערב בוהמיה.
ו....מה הכוונה "ניחוח קל מהתקופה הקומוניסטית" מבקשת תרגום-כדי שהציפיות של אימא של הצאצאים לא יפלו. כמה ניחוח ? (היינו כבר ביעדים במזרח גרמניה -לא הרגשנו ניחוח, סלובניה גם קצת וקרואטיה יותר-- האם בהשוואה אליהן יותר סוביייטי? ובמה זה בא לידי ביטוי? )
תודה רבה רבה. -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהיונית יקרה.
עוד לא יצא לי לבקר באזור זה אבל נתת לי חומר למחשבה וחיפשתי מידע.
צ'כית כביכול שפת האם שלי אבל אני בקושי מבינה אז חיפשתי מידע בגרמנית.
זה מה שמצאתי:
http://www.skaly-adrspach.cz/de/teplicer-felsen.php
לא תרגמתי לי הכל אבל נדמה לי שבגרמנית יש תאור מסלול מה שאיני מוצאת באנגלית:http://www.skaly-adrspach.cz/en/
באתר בגרמנית כתוב שהמסלול לאזור הסלעי מתחיל בעיירה טפליצה.
נקודות התמצאות על המפה: Broumov (15 km) או Náchod (26 km.
חניה ליד תחנת רכבת . המגיעים ברכבת צריכים לרדת בתחנה
Teplice nad Metují – Skály . המסלול באזור הסלעים טפליצה היא באורך 5 או 9 ק"מ. מסומן כחול. נמשך כ 3 שעות. אפשר להמשיך דרך Wolfsklamm =vlci rokle=ערוץ הזאבים לעיר הסלעים Adršpach.
לטענת הכותב בAdršpach יש מגדלים מבודדים (?). התצורות בטפליצה פראיות וקומפקטיות ואוהבי הטיולים יעריכו את העובדה שאינם נתקלים בנחשים אנושיים בכל סדק.. בהמשך יש תאור המסלול..לא קראתי אז רק אם תרצי אמשיך לקרוא לגבי ההמשך לAdršpach.
בדף אחר מצוינות הכניסות ל Adršpach...ותאור המקומות שעוברים (כולל שמות מהאגדות) אין הסבר על המעבר לטפליצה..
מקוה שעזרתי לפחות במעט. -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהבעזרת הבנה לא משהו והמתרגם של גוגל הבנתי עכשיו באתר אחר שהוא מתחיל את המסלול בכיכר בטפליצה. המסלול הכחול הופך לצהוב בערוץ הזאבים וירוק ב Adršpach. אורכו הכללי 11 ק"מ.
המסלול המעגלי בטפליצה אורכו כ 6 ק"מ. משום מה לא מסתדר לי עם המידע הקודם.
יש מסעדת מזנון מהיר אבל הוא ממליץ להביא אוכל לארוחת צהריים והרבה שתיה...מעיל גשם ונעלי הליכה טובות..
איך, דרך איפה חוזרים אם מתחילים בטפליצה ומסיימים באדר...לא מצאתי. את בטח כבר חקרת.
ד.א. נדמה לי שמצוכה כותבים Macocha אבל מה זה תצפית עוד לא מצאתי.
-
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהקודם כל המון תודה.
שנית בדיוק שם נתקעתי!!!
התחלתי בכלל עם Adršpach ויש שם מסלול כחול וירוק אחד מהם לאגם)
משם (כנראה) ערוץ הזאבים מוביל (מהכחול?) לטפליצה .
אז איך חוזרים?
לאן הולכים משם?
איפה משאירים את המכונית?
לא מתכוונת ללכת 11 ק"מ לכל כוון !אפילו לא בשביל סלעים וזאבים.
לחדד את השאלה- לגבי אנדפאשח-אני כבר מבינה טוב איך הולכים ,לאן ואת מי פוגשים ובאיזו תצורה של הוויה.
לא ברור לי- איך מתחבר לנקיק הזאבים
איך ממשיכים משם (על הצהוב?) עד טפליצה
ובעיקר-איך חוזרים לנקודת המוצא?
וממש לא חקרתי-אני בשלבים ראשוניים של הלימוד,כדי לראות אם זה רלוונטי עבורנו-כי אנחנו לא עד כדי כך מטיבי לכת. -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיה -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהתודה- לא על התוכנית שלנו הפעם-צפון צ'כיה כנראה אולי מזרח,אבל לא חושבת שנגיע עד הדרום (פלגמטיים-איטיים ולא אוהבים להתרוצץ) -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהיונית יקרה
הבוקר הסתכלתי על המפה הסכמתית שבתחתית אחד הקישורים
2 ק"מ מטפליצה יש מגרש חניה ליד מלון orlik.
ממנו ימינה סימון שעד אדרשפך 3.5 ק"מ. ז"א אפשרות לחזרה ברגל.
למעלה יותר ההסתעפות לערוץ הזאבים. 3 ק"מ לאדרשפך.
עכשיו צריך להכנס לפרטים הקטנים בתאורי השביל.
בינתיים רק הבנתי שבאדרשפך יש קטעים קשים יותר ועוד לא הבנתי אם הם חובה.
למה את מתכוונת כשאת אומרת מזרח צכ'יה?
-
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהתודה רבה.
אני מנסה ללמוד את המסלול (רק בסופשבוע כנראה אתפנה אליו)
שמה פתק "עוד אשוב". -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהיונית שלום,
קודם כל-האיזור הזה מקסים מקסים!! היינו בתחילת אוקטובר-מזג האויר כבר זיגזג בין גשם לימים חמימים.אנחנו היינו 3 לילות בפראג ומתוכם נסענו יום אחד לצוקי פרכוב-האיזור כולו חלומי!! אנחנו עם ילדים בגילאים 10-16 ויום הטיול הזה היה נהדר לנו ולהם. כשיצאנו מהשמורה התחיל גשם והסתפקנו בנסיעה ברכב עד לטורנוב ומשם חזרה לפראג.
הגענו לפראג מברלין והמשכנו מפראג לבאד שנדאו-אגדה!!!
מבדיקות שעשיתי זכור לי שבעונה זו מרבית האטרקציות היו פתוחות בסופ'ש בלבד-לתשומת ליבך.אני מציינת זאת כי כתבת שתסעו בסתיו.הכוונה לפארקי החבלים,טירות וכד.
אשמח לקרוא איך התקדמת,
סיגל -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהשאלה של בלתי מנוסה,
איך שומרים את השרשור במועדפים?? ואיך אני מוצאת אותו לאחר מכן.
לא מצאתי את הקישור לאפשרות זו.
אשמח לקבל הדרכה.
תודה רבה
אילה -
שאלות על "ערי הסלעים" בצפון צ'כיהתודה סיגל
הכוונה שלנו להתמקם לתקופה יותר ארוכה, ההתחבטות אם באמת לעבור לגרמניה(זו בכלל הייתה נקודת המוצא כשהתחלתי לחשוב על המסלול)
או להתרחב לדרום צ'כיה (כי רוב הספרות והמידע ממוקד שם) .
אני מודעת לכך שהפעילויות האקטיביות הן בסופי שבוע- בהתאם לכך אני מתכננת טיולי סתיו.
תודה על החיזוק, אני בשלב ההתלבטות הקשה.