פסח בקליפורניה
קודם כל אפשר להתחיל בלשלוח מייל לאחד (או יותר) מבתי החב"ד באיזור ולשאול אותם.
בנוסף יש קהילה ישראלית מאד גדולה באיזור לוס אנג'לס. לא יודע איך אבל יכול להיות שאפשר לדןג שם קשרים כלשהם.
אם אתם שתי משפחות אולי שווה לכם לעשות סדר לבד. ניתן אולי להעזר באחד משירותי הקיטרינג היהודיים לאוכל (אני לא מצפה מכם לבשל גפילטה ומרק עם קניידאלך במלון). אפשר אולי לכוון להיות ביום/ימים האלה בדירת נופש מרווחת יותר ולא בחדר מלון צפוף.
אני יודע שיש רבים עם נסיון אחר, אבל הנסיון האישי שלי עם ליל סדר בבית חב"ד היה נפילה גדולה.
לפני כמה שנים טובות הייתי בפילדלפיה עם אישתי. יצרנו קשר עם בית חב"ד המקומי והצטרפנו אליהם לליל הסדר.
במקום היו קצת יותר מ-20 איש. הרב ומשפחתו, כ-10 מקומיים בודדים (אני אפילו לא בטוח שכולם יהודים. נראה היה שהיו שם כמה הומלסים שסתם שמחו לארוחה חמה), ושני זוגות ישראליים.
האוירה לא היתה מדהימה (בלשון המעטה), גם האוכל 'לא עשה לי את זה', ובפועל ברחנו לקראת סוף הארוחה (ואנחנו מאלה שקוראים את ההגדה עד הסוף, כולל ברכת המזון).
ואז הבנתי - מי שבא לסדר בבית חב"ד (חוץ מישראלים טועים) הוא מי שאין לו טיפת משפחה וחברים באיזור.
אגב - בבית חב"ד המליצו לי על תרומה של כ-30 דולר לאדם. זה לא חובה, ואיש איש יתרום כאשר ידבנו ליבו. אבל אני נוטה להתייחס להמלצות הללו כלשונן. מה שאומר שלמשפחה שרוצה לתרום בהתאם מדובר על עלות לא זניחה (גם אם נעשה הנחת ילדים).
בקיצור - אני לא ממליץ.