מסלול וושינגטון-אורגון
-
שלום, לאחר קריאת סיכומי טיול רבים וטובים של חברי הפורום בנינו מסלול בסיסי, אשמח לקבל הערות והארות. מדובר בשבועיים בתחילת יולי, זוג+נער.
יום 1: נסיעה מונקובר לפורט אנג'לס (פארק אולימפיק).
יום 2: פארק אולימפיק - לינה בפורט אנג'לס.
יום 3: אזור פארק אולימפיק - לינה בפורקס.
יום 4: פארק אולימפיק - לינה בפורקס.
יום 5: נסיעה לחוף אורגון, לינה באזור קנון-ביץ'.
יום 6: המשך חוף אורגון - לינה באזור לינקולן סיטי.
יום 7: המשך חוף אורגון (עד bandon ), לינה באחת העיירות ממזרח לחוף (roseburg?)
יום 8: נסיעה לקרייטר לייק בכביש 138, ביקור בקרייטר לייק (ללא שייט) ונסיעה ללינה ב-bend. האם יום זה אפשרי או דחוס מדי?
יום 9: נסיעה מ-bend לפורטלנד דרך הוד ריבר, אזור הקולומביה גורג'. האם אפשרי או דחוס מדי?
יום 10: פורטלנד.
יום 11: נסיעה להר רייניר, לינה באשפורד.
יום 12: הר ריינייר, לינה באשפורד, או בסיאטל. בהנחה שאנחנו אוהבים לעשות מסלולים רגליים, כמה זמן מתאים להקדיש להר ריינייר?
יום 13: סיאטל
יום 14: חזרה לונקובר ותחילת המסלול הצפוני שלנו...
יש לנו יום נוסף לריווח המסלול, לאן כדאי להוסיף אותו?
תודה על התייחסותכם. -
מסלול וושינגטון-אורגוןיום נוסף אולי הייתי מוסיף בין 6-7 לנו נסיעה של שעה וחצי מלינקולן סיטי דרומה לקחה יום שלם כמעט וזה גם אחרי שהתחלנו לעצור רק בכל עצירה ופארק שני בלבד.. הכל כ"כ יפה שחשבנו להגיע לדיונות ולא הגענו.
לדעתי גם הייתי חושב לוותר על פורטלנד ולהוסיף את מאונט סנט הלן. לא מצאתי הרבה ייחוד לפורטלנד. בסיאטל עוד יש דברים לעשות ליום. פורטלנד נראית לי די מיותרת.
למה גם אחרי קריטר ליק אתם חוזרים לחוף לישון בבנד ואז שוב לכביש 5 לכיוון פורטלנד? תישנו אז ברוזנברג או דומיה ותקצרו איזה שעתיים לדעתי מהנסיעה חזרה לחוף...
ומנקובר לאולימפיק פארק- כבר אמרתי שממליץ בחום לחצות דרך וידבי איילנד- הנוף מגשר המעבר לאי מדהים!!! ( אפשר להזמין מקום למעבורות שם מראש) -
מסלול וושינגטון-אורגוןאני מבין שזה רק חלק מהטיול ולא כולו. אחרת, לא ברורה לי הסיבה לנחות בונקובר ולא בסיאטל. גם מרחקי הנסיעה יתקצרו וגם תחסכו כסף רב.
בעצם, בכל מקרה אני ממליץ על התחלה וסיום בסיאטל מסיבות אלו.
בידקו אפשרות לקצר זמן נסיעה על ידי מעבורת ב- Puget Sound בדרך לפורט אנג'לס.
עברתי על סיכומי מהטיול שערכתע באיזור בסוף הקיץ האחרון ונראה לי שהטיול לאורך חופי אורגון דומה לשלי מבחינת נקודות הלינה, כלומר נראה לי שהקצאת הזמן באיזור סבירה, אבל אם אתם מתכננים גם להגיע ל- Roseburg בסוף הביקור ב- Bandon, זה אומר שיש צורך בתוספת זמן מסוימת. אולי לעצור באיזור Florence ביום הקודם, ולמחרת לטייל דרומה עד Port Orford, ואז לחזור ללינה ב- Roseburg.
אם תבחר בהמלצה שלי, הרי שביום 8 תהיה לך נסיעה של פחות משעתיים עד הפארק, וזה נראה לי סביר להגיע בסיום ללינה ב- Bend. אני עשיתי מסלול דומה בכוון ההפוך, אם כי לנתי ב- La Pine לפני הביקור וב- Medford לאחריו. מבחינת מרחקים נראה לי שאין הבדל גדול.
יום 9: הייתי מרווח. שוב, שימוש אופציונאלי ביום הנוסף. ביום 9 הייתי מגיע ללינה ב- Hood River, כאשר אני מוסיף את הלולאה באיזור Sisters. ביום 10 הייתי מטייל על ה- Colmbia Gorge, על כביש 30 הישן, עם ביקור בכל המפלים והעצירות.
מסכים עם גדליה שהביקור בפורטלנד איננו "חובה". אם כבר, הייתי מעדיף זמן נוסף בסיאטל, אם נשאר.
לגבי הר ריינייר. בהר יש שני מרכזי מבקרים, כאשר ליד על אחד מהם יש רשת של מסלולי הליכה. האיזור היותר פופולארי, ולטעמי היותר יפה הוא איזור Paradise בצד הדרומי של ההר. יש שם מספיק מסלולי הליכה לבילוי של יום לפחות., כאשר מדובר במסלולי יום (בלי לינה בשטח). לו היה לכם יום נוסף, הייתי יכול להמליץ על ביקור גם בצידו המזרחי של ההר, אבל זה בעדיפות נמוכה יותר.
אני מצטרף להמלצה של גדליה על ביקור באיזור התצפית של הר סיינט הלנס, אם מדובר ביום יפה. ניתן לבקר גם בחלק השני של הפארק, שהגישה אליו היא מ- Woodland, אבל רק אם יש לכם זמן. יש שם אתרים של רשות היערות בהם יש, למשל, מערה בה ניתן לבקר ועוד מסלולי הליכה. לא נראה לי שיהיה לכם זמן לזה.
אינני יודע אם קראתם את סיכום הטיול שלי. אני מצרף קישור אליו. -
מסלול וושינגטון-אורגוןהיי
לדעתי חופי אורגון הזמן שהקצבתם סביר +, וכמובן ביום ה-7 להגיע ללינה ב-Roseburg.
לגבי יום 8
כדאי לדגום/לבחור כמה מהמפלים על כביש 138 שממש לא רחוקים מהחניה, וההליכה אליהם(אני חוזר -כמובן לא לכולם),בחלקם עוברים בקטעי סוג קל של יער גשם-נחמד למדי.
הנה לינק לאתר שממקם את שרשרת המפלים על הכביש הזה יפהפה שעובר ב-
Umpaqua National Forest
הלינק-
http://www.blm.gov/or/districts/roseburg/recreation/Thunderi ng_Waters/locations_of_thundering_waters.html#north_umpqua_r iver_waterfalls
תלחצו במפה על הכחולים שקשורים ל-138 ותוכלו לקבל מידע מפורט לגבי כל אחד מהם,ותוכלו לבחור(אנחנו ביקרנו ב-5 מהם לפני שהמשכנו ללייק קרייטר).
הנה תוואי ממופה למה שחשבתם לעשות ביום השמיני
http://goo.gl/maps/UBQ3C
אם אתם קמים שעה קודם ביום הזה דוגמים 4-5 מפלים על ה-138 ומתבססים על תצפיות בצד המערבי בקרייטר לייק,אפשר לסיים את היום הזה בבנד .
משום מה גם אני מצטרף לקודמי בענין פורטלנד ומציע לשלב את מאונט סנט אלן,ולאחריו לקדם אתכם לעגינה כך שתוכלו לעשות את הלופ למאונט ריינייר דרך מזרחה בכביש 12 עליה ב-123 וכניסה לכיוון מיגזר של פארדייז ב-stevens canyon enterance ,ולהגיע ללינה באשפורד ואולי
אם מתקשים למצוא בה עוד קצת מזרחה,ובזאת לדעתי יספיק במאונט ריינייר
לדעתי מיגזר סנרייז מחויר לעומת הפארדייז.
גם אני בעד לעבור לאולימפיק דרך וידבי איילנד והמעבורת ממנו לפורת טאונסנד. -
מסלול וושינגטון-אורגוןאם לוקחים את המעבורת לפורט טאונסנד, אני ממליץ להקציב שעתיים לסיור בעירה הזו, הן ברחוב הראשי (רחוב water) והן בחלק הגבוה יותר של העירה, שם נמצאים מספר מבנים היסטוריים מרשימים כמו ה- Country Courthouse. -
מסלול וושינגטון-אורגוןתודה רבה לכולכם. גדליה, את עצתך לגבי המעבר דרך האי דיגבי רשמתי כמובן.dhz ( דורון ?) את הסיכום שלך קראתי בעיון, זה לא מקרי שהתכנון שלנו בחוף כל כך דומה....לגבי הטיסה לונקובר - בתחילת הטיול שלנו וגם בסיומו אנחנו שוהים כמה ימים בטורונטו, בהתחשב באילוץ זה הטיסה לונקובר יצאה זולה בהרבה לעומת טיסה לסיאטל, גם לאחר ששקללנו את עלות השכרת הרכב בונקובר לעומת סיאטל. מוני, תודה על הקישורים, התיאור שתארת את כביש 138 בהחלט תרם להחלטה שלנו לנסוע דרכו... -
מסלול וושינגטון-אורגוןועוד משהו - היום בפורטלנד מיועד רק לקניות באאוטלט המקומי... -
מסלול וושינגטון-אורגוןיש אאוטלט צנוע גם בלינקולן סיטי- אולי הוא יספיק לכם ולא תצטרכו את העצירה הזו....
-
מסלול וושינגטון-אורגוןמרכז ה- outlet נמצא ב- Woodburn, ביציאה מ- I-5 באמצע הדרך מפורטלנד לסאלם. יתרונו בכך שבאורגון אין sales tax.