המלצות לסיורים בלונדון
-
יוצאת עם חברות ללונדון. מבקשת לדעת כמה ימים מספיקים לראות את המיטב של לונדון? המלצות ללינה: היכן הכי טוב להתמקם? כיצד לנוע מאתר לאתר?
מהם המלצותיכם? כיצד לחלק את הימים ומה לראות?
תודה
ציפ -
המלצות לסיורים בלונדוןהי ציפ,
הייתי אומרת שחמישה ימים יתנו לכן זמן לראות חלק ניכר מהאתרים הפופולאריים ביותר. שבוע יהיה טוב עוד יותר, בייחוד אם תרצו לשלב גם קניות (עניין סוחף, בלונדון
).
להגיד שיש המון חומר בפורום זאת כבר קלישאה... אבל, מה לעשות, קלישאה נכונה
.
אם תחפשו (גם בפורום זה וגם בפורום משפחות) "מסלול בלונדון" תקבלו המון תוצאות. עברו על המסלולים עם מפה מול העיניים, נסו לבדוק מה הכי מתאים לאהבות שלכן ולהעדפות שלכן, וחיזרו עם שאלות מעט יותר ממוקדות (משום שעל השאלה "מה לראות בלונדון" נכתבו ספרי הדרכה שלמים כך שזאת שאלה רחבה מדי לפורום!).
לינה - כדאי מאד להתמקם על פי הרכבת התחתית. ראשית, לפי מפת התחתית כדאי לבחור באזור 1-2 משום שרוב האטרקציות מרוכזות באזור זה, וכמו כן יש מבחר גדול יותר של תחנות רכבת תחתית וקווים שונים "בהישג יד". ככל שמתרחקים מהאזורים האלה הלינות יותר זולות אבל יש לקחת בחשבון ריחוק-מה מהמרכז.
בכל מקרה, נסו להתמקם כך שזמן ההליכה לתחנת התחתית לא יעלה על 7 דקות (באופן אידיאלי).
כפי שהבנת כבר בודאי כדאי להתנייד בעיקר ברכבת התחתית כדי להגיע במהירות ממקום למקום. אוטובוס היא אופציה נחמדה כדי לראות את העיר תוך כדי נסיעה (בייחוד מהקומה העליונה...) אבל מאד איטית כי העיר מאד פקוקה.
כדאי לך לחפש בארכיון גם מידע לגבי מבצעי 2FOR1 של כרטיסי התחבורה (טראבלקארד) משום שהם מאפשרים לכל 2 מטיילים בעלי כרטיס מהסוג הזה לשלם רק עבור אחד בכניסה להמון אתרים ואטרקציות.
אנחנו כאן לעוד טיפים והבהרות.
נעה -
המלצות לסיורים בלונדוןלנעה ערב טוב,
תודה מקרב לב על תשובתך העניינית והטובה.
לשאלות ספציפיות יותר:
1. אנו נגיע בטיסת אל-על ב-8 באפריל, לשדה התעופה, לוטון. מהי התחבורה המומלצת להגיע מלוטון למרכז העיר?
2. מהו המלון המועדף באזורים שציינת, שהם טובים מספיק ושמחירם בגדר הסביר. החשוב לנו ביותר, זה חדר נקי, מיטה ושירותים נקיים וארוחת בוקר סבירה.?
3. מניחה שמזג האוויר בתאריכים שבין ה-8.4 עד ה-17.4 הם די קרים. מהו הלבוש המומלץ? מאמינה שמטרייה היא בגדר חובה.?
בשלב זה, אבדוק את שהמלצת ואמתין לתשובותייך.
תודות,
ציפי -
תשובות + קישוריםאם מדובר על הטיסה שמגיעה ללוטון בסביבות 11:00 כדאי לכן לשקול נסיעה באוטובוס של "איזי" (שמפעילה את טיסות איזי ג'ט. האוטובוס לא מוגבל רק לנוסעי חברת התעופה). זהו "שאטל" שנוסע מלוטון למרכז לונדון כאשר בתוך לונדון יש לו מספר תחנות קבועות (לא בהכרח ליד המלון - כך שאולי תצטרכו אמצעי תחבורה נוסף כמו אוטובוס, מונית או רכבת תחתית). היתרון הגדול של האוטובוס הוא המחיר הזול שלו.
אופציה אחרת היא אוטובוס של חברת National Express. המחיר יותר יקר, כל שאר הפרטים דומים.
יש רכבת מהעיר לוטון. לשם כך צריך להגיע משדה התעופה לעיר ומשם ללונדון.
יש מוניות "שחורות" (הן נקראות כך כי רובן באופן מסורתי היו שחורות, כיום יש צבעים נוספים). הן יקרות למדי.
במוניות מסוג אחר (מיני קאבס") ניתן להשתמש בהזמנה מראש בלבד. ראי את ההסבר שלי על סוגי המוניות. למספר נוסעים זה משתלם, כי המחיר נהיה סביר למדי והמונית חוסכת את הטרטור שבמעברים עם המזוודות.
המלון שאני אוהבת (בסיסי, פשוט וזול) הוא Travelodge בקובנט גארדן. המלון בסדר גמור מכל הבחינות. המיקום - 11 בסולם מ-1 עד 10...
אבל שוב, הרבה אנשים יישבעו במלונות אחרים ובאזורים אחרים.
מטריה "חובה" (אני אף פעם לא לוקחת...
) בכל ימות השנה.
בגדים - בשיטת הבצל: שכבות שניתן לקלף. כשקר בחוץ, במקומות הסגורים מחממים בטירוף, אז להיות מוכנים להתפשט קצת
נעה -
תשובות + קישוריםכמה זמן מספיק ללונדון? כמה שיותר..בקיצור ביקור אחד לא יספיק, מצרפת מספר קישורים שיעזרו עם הנסיעה מהשדה ובבחירת אתרים לטיול
-
תשובות + קישוריםאין מלים בפי להודות לך נעה, על ההסברים הכל כך ענייניים ומפורטים.
תודה תודה, תודה!!!
ציפי -
תשובות + קישוריםתודה לך יפה,
אקרא בעיון כל ששלחת ובטוחה שיועיל לנו מאוד.
אם יהיו שאלות נוספות, לא אהסס.
תודה שוב, מקרב לב,
ציפי -
המלצות לסיורים בלונדוןהיי ציפי,
אל תפספסו בערב את אחד ממופעי המיוזיקלס
(אפשר לקנות כרטיסים מוזלים בחצי מחיר)
עוד המלצות תמצאי בקישור הראשון
תיהנו!
-
תשובות + קישוריםנעה, שבוע טוב!
בדקתי ומאוד נראה לי המלון שהמלצת. יש מצב שתוכלי לפרט לגבי:
1. האם הוא כולל ארוחת בוקר, כי לא כתוב כלל באתר של המלון?
2. מה המרחק ברגל אל הרכבת התחתית?
3. נראה על פניו שרח' אוקספורד אינו רחוק בהליכה רגלית. האם זה נכון?
4. האם האוטובוס של איזיג'ט מגיע קרוב למלון? או שיש צורך במיניקאב?
אודה בשלב זה על תשובותיך בעניין.
תודות,
ציפי
-
המלצות לסיורים בלונדוןתודה לי על המידע.
יישר-כח ואשמח לכל המלצה נוספת, כמו מסעדות כשרות טובות, או מסעדות צמחוניות טובות, או מסעדות חלביות טובות? (בשריות, אך ורק כשרות, היתר
חשוב פחות.
בברכה,
ציפי -
תשובות + קישוריםהי ציפי,
1)המחיר לא כולל ארוחת בוקר. היא עולה £7.95 (£6.95 אם מזמינים באתר האינטרנט) ומוגשת בתורת מזנון. הארוחה כוללת את ארוחת הבוקר המבושלת האנגלית המסורתית (ביצים מקושקשות, נקניקיות, שעועית אפויה, חצאי עגבניה בגריל, בייקון) ובנוסף - לחם שאפשר לקלות בטוסטר, קרואסונים, מאפינס, גרנולה וקורנפלקס, פירות, ריבות, תה קפה ומיצים.
מבחינת המחיר - סביר ביותר. במלונות אחרים דורשים עד פי 2 מהסכום הזה ובבתי קפה בסביבה ניתן לקנות "קפה ומאפה" (או סנדוויץ') בערך באותו הסכום.
http://www.travelodge.co.uk/bar_cafe/
2) המרחק ברגל לתחתית:
לתחנת Covent Garden (הקו הכחול - פיקאדילי) 5 דקות.
לתחנת Holborn (הקו האדום - סנטראל) 8 דקות.
תחנות נוספות, לא כל כך קרובות אבל במרחק נוח: Tottenham Court Road,
Charing Cross (שם יש גם תחנת רכבת רגילה, "עילית" שבקופה שלה כדאי לקנות טראבלקארד שמעניק גם הנחות 2FOR1).
3) הקצה של רחוב אוקספורד לא כל כך רחוק אבל בכל זאת כדאי להגיע לשם בתחבורה ציבורית. ברחוב עצמו ובחנויות שלו תוציאו את כל הכוח והאנרגיה שהרגליים שלכן מסוגלות לשאת...
4) Easy Bus: אתן יכולות לרדת ב-Marble Arch ולקחת את הרכבת התחתית מתחנה באותו השם לכיוון מזרח, עד לתחנת Holborn (הקו האדום, Central Line).
אני לא יודעת כמה אתן ואיזה גודל של מזוודות יש לכן.... אני אישית מעדיפה מונית משדה התעופה למלון ובחזרה. אם אתן יותר משתיים זה גם לא יוצא הרבה יותר יקר, בייחוד כשמשקללים את ענין הנוחות.
נעה -
מסעדה צמחונית בלונדוןבקובנט גארדן נמצאת אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות והמפורסמות ביותר, Food for Thought.
היא נמצאת ברחוב Neal קרוב מאד למלון שהמלצתי עליו.
http://www.timeout.com/london/restaurants/food-for-thought
מצרפת קישורים למסעדות צמחוניות ולמסעדות כשרות (שימי לב שרוב הכשרות נמצאות, באופן מובן, בצפון/צפון-מערב לונדון, בשכונות היהודיות, ולא בהכרח במרכז לונדון שם תהיו).
נעה -
המלצות לסיורים בלונדוןנועה הקדימה אותי עם המסעדה הצמחונית הפופולארית Food For Thought
קטנה צפופה ואינטימית בקובנט גארדן.
בסמטה מקסימה שנחמד לשוטט בה "ניל סטריט"(למסעדה אין תעודת כשרות)
כתובת: 31 Neal Street, London, WC2H 9PR
תחנת רכבת תחתית: Covent Garden
היתה מקור ההשראה לספר הבישול הצמחוני של מיקי חיימוביץ
-
המלצות לסיורים בלונדוןלגבי צמחוניות יש כמה מסעדות הודיות.
הייתי ב-Woodlands שמגישה אוכל דרום הודי טעים 77 Marylebone Lane
London W1U 2PS
ליד תחנת יוסטון יש כמה מסעדות הודיות צמחוניות ברחוב Drummond street
ןיש את המסעדות היקרות Vannila black ואת the Gate שלא ממש במרכז.
בקניון Westfield במערב לונדון יש חלבית כשרה.
לעוד טיפים את מוזמנת להסתכל בבלוג שלי הכתובת בחתימה. -
המלצות לסיורים בלונדוןהי נועה
אשמח לדעת איך משיגים הנחות למופעים ולהצגות
תודה
שרון -
המלצות לסיורים בלונדוןלקניה מראש הרשמי לאתר המצורף, יש בו מבצעים ותקבלי למייל נוספים עד הנסיעה.
אפשר גם ביום המופע בלסטר סקוור ובמקומות נוספים בעיר. -
המלצות לסיורים בלונדוןשלום...
בהמשך לשרשור המצ"ב, אודה לתשובה:
האם כדאי בכלל להמתין עד מועד הנסיעה ולרכוש את הכרטיסים להצגות בעיר עצמה או שכדאי להזמין לפני כן דרך אתר האינטרנט?
תודה!
שרון. -
המלצות לסיורים בלונדוןתלוי בפופולריות של ההצגה