טיול מאורגן לסין בקיץ
-
שלום
אני ואשתי, הבת והבן בגילאי 21 ו - 17 מתכוונים לטייל בקיץ בסין באמצעות טיול מאורגן היות והבנתי כי עדיף במדינה זו לטייל בצורה מאורגנת לאור קשיי שפה, תיאומים וכדו' ובמיוחד כאשר לוח הזמנים שלנו די מוגבל וצפוף.
זאת תהיה הפעם הראשונה שניסע בטיול מאורגן לאחר מספר טיולים באירופה, ארה"ב ותאילנד שבוצעו באופן פרטי.
אשמח אם מישהו יכול להמליץ מהיכרות אישית (נסע בעצמו) על חברה שמוציאה טיולים מאורגנים לסין.
אודה לתשובות בהקדם.
תודה
משה -
טיול מאורגן לסין בקיץלא ברור לי על סמך מה החלטת שקשה לנסוע לבד לסין.אישתי ואני(בני 60+)טיילנו פעמיים עצמאית(לטיולים בני 3.5 ו-5.5 שבועות,כולל טיבט) לסין והסתדרנו מעולה!!!
הבעיה היחידה שהיתה לנו(וקיימת בכל טיולינו למזרח הרחוק או למקומות נידחים) היא שאנחנו דתיים וצריכים להסתדר עם אוכל מהבית.
נכון,בשביל לטייל עצמאית צריך להשקיע ולהכין שיעורי בית,אבל זה הרבה יותר מהנה מאשר בטיול מאורגן והרבה יותר זול!!!גם הכנת הטיול מהווה חלק מההנאה והטיול.
נכון להיום אם אחזור שוב לסין אעשה זאת עצמאית.
צר לי,אולי שברתי לך מיתוס בנוגע לאפשרות טיול עצמאי לסין,אבל כל הגולשים בפורום שטיילו עצמאית בסין יכתבו לך את אותו הדבר. -
טיול מאורגן לסין בקיץהפורום מיועד בעיקר למטיילים עצמאיים. בניגוד למה שסיפרו לך אפשר להסתדר אפילו בסין בטיול פרטי , עובדה אלפי ישראלים (ואני בניהם) ומיליוני זרים שמגיעים לשם כל שנה בטיול פרטי.
יש הרבה חברות ולצערי (לשמחתי...) לא אוכל להמליץ על אחת מהם.
בהצלחה
-
טיול מאורגן לסין בקיץשלום משה רוב האנשים פה בפורום נסעו לסין עצמאית (אני בין הייתר) אז לא יודע אם יוכלו ממש להמליץ אבל יש כמה שעשו טיול כוכב בייג'ין מה שנקרא,מעבר לכך אפשר לחפש באינטרנט על המלצות גולשים,בכל מקרה מה שכן קשה להתעלם ממנו,זה הנושא שהבנת כי חייבים מאורגן בסין???השאלה איך הגעתם למסקנה הזאת?אני הייתי ב סין 3 פעמים,4 חודשי טיול במצטבר,לא דובר את השפה חוץ ממשפט וחצי,והסתדרתי מצויין,אם עושים הכנה וטבה ומגיעים עם לונלי פלנט ושיחון החיים הרבה יותר קלים,ובחזרה לשאלה לא התנבתי אבל שמעתי ביקורות טובות על פגסוס והחברה הגאוגרפית (או משהו דומה)
-
טיול מאורגן לסין בקיץטיול מאורגן מתאים לחננות...
או לעצלנים.. -
טיול מאורגן לסין בקיץסלח לי רוני,אבל לא לכל אחד מתאים טיול עצמאי לסין.
לא כל מי שנוסע בטיול מאורגן הוא חננה או עצלן.
ההתנשאות שלך מיותרת!
אגב,אני טיילתי בסין פעמיים בצורה עצמאית. -
רוני? לא יפה! -
טיול מאורגן לסין בקיץאנחנו, משפחה עם 2 בנות גדולות מתכננים טיול עצמאי לסין לחודש. יש חששות למרות שכבר טיילנו לבד בתאילנד, קמבודיה וייטנאם ולאוס (לא בטיול אחד).
בטיול מאורגן מפסידים הרבה מהחוויה של תכנון הטיול שלא לדבר על העלויות.
בנוסף, צריך קבוצה שתתאים לילדים. זה לא טיולי משפחות אבל גם לא מבוגרים.
בטיול עצמאי, אתה קובע לאן, כמה ואיך. הילדים גדולים ואם משהו לא יוצא כפי שמתכננים, לא קרה כלום.
אם בכל זאת טיול מאורגן, אמא שלי טיילה עם פגסוס בטיול של 21 יום ונהנתה מאוד מאד. היתרון שלהם הוא גם בזה שהכול כלול. -
מאורגן ? רק בעייה אחת ללא פתרון !!כמובן שיש מספר לא קטן של חברות המוציאות טיול מאורגן לסין (כמו ליעדים אחרים). אין להערכתי גם הבדל גדול בין החברות לא מבחינת מסלול ולא במחיר ( יש לחברות מסלולים ליעדים שונים בתוך סין , אך שתי חברות שונות המוציאות טיול לאותם יעדים בסין לא יהיה הבדל ניכר באיכות הטיול ולא במחיר). כך שאין כל חשיבות איזו חברה בוחרים .
הבעייה לגמרי אחרת : נניח שיוצאים לטיול מאורגן , מה קורה אם מישהו נודע לו כי נסעתי בטיול מאורגן ?
או במלים אחרות : היכן מחביאים את הבושה ?
אין שום צורך לנסוע בטיול מאורגן אלא אם כן אתה אוהב לשלם ביוקר ! או שאתה נהנה כאשר מוליכים אותך כמו עדר.
אתן לך כלל אצבע : אתה יכול לנסוע עצמאית באותו מחיר כמו במאורגן אך לתקופה ב 50% יותר ארוכה . במקרה שלך - אתם 4 אנשים - להערכתי במחיר של טיול מאורגן למשך 20 יום עבור 3 אנשים ( לא 4 אנשים ) תוכלו להיות 30 יום בסין 4 אנשים ( לא שלושה אנשים ) . אם זה איננו מהווה שיקול מנצח עבורך , כנראה שחבל שתמשיך לקרוא את הודעתי .
כפי שכבר ציינו המגיבים הקודמים לי : בטיול עצמאי אתה מתכנן לאן ברצונך להגיע . אינך מוכרח לראות את כל האטרקציות אשר מציע טיול ספציפי . קח לך מסלול של , נניח , 4 טיולים מאורגנים ובחר מתוך ה 4 את אותן אטרקציות המעניינות אותך ובנה לך מסלול המתאים להעדפותיך . התכנון ( המפורט והקפדני ) של הטיול הינו חלק חשוב מן הטיול . כבר בשלב התכנון אתה מרגיש חלק מן החוויה של הטיול . השאר לך גם מקום לגמישות בהתאם להתפתחויות הלא צפויות בטיול .
התובנות שלי מגיעות ממספר רב של טיולים עצמאיים ( ביניהם טיול של 8 שבועות בסין , וגם עוד פעמיים קצרות יותר - טיבט למשל , וכמובן חלקי עולם שונים אחרים ) .
ניתן להתגבר על מחסום השפה (אכן בעייה קשה בסין , למותר לציין שאינני מבין מילה ב מאנדרינית ) באמצעות רישום על פתקים של אטרקציות ואמצעי תחבורה אל היעד ובחזרה - רישום אותו תבצע מראש במלון טרם היציאה בבוקר . אתה תרשום משפט באנגלית ובמלון ירשמו לך על הפתק את התרגום לסינית . עם הפתק/ים תסתובב כל היום עד למלון הבא בלילה .
דפוס פעולה זה שימש אותי במשך החודשיים של הטיול בסין.
בכל אטרקצייה אליה תגיע אתה יכול לשכור מדריך מקומי , יש דוברי אנגלית בין המדריכים . לעתים תוכל להצטרף לקבוצה מאורגנת באותה אטרקצייה , ולעתים תוכל פרטית לשכור מדריך - מדריך ל 4 אנשים עולה אותו מחיר כמו מחיר ליחיד או לזוג כפי שאני שילמתי.
גם טיסות פנים בסין תוכל להזמין עצמאית באינטרנט גם לפני הטיול וגם תוך כדי הטיול . כמו כן ניתן להזמין כרטיסי רכבת (צריך מספר ימים מראש) וגם אוטובוסים זמינים בדררך כלל מיידית או בהזמנה בערב הקודם .
היוצא מזה - אין בעייה לטייל עצמאית צריך רק לרצות ( אגב , אינני תרמילאי, מבוגר ממש יותר מכם ).
בברכה אלי . -
מאורגן ? רק בעייה אחת ללא פתרון !!חשוב לציין שרוב הטיולים המאורגנים של החברות השונות שראיתי בברושורים (סתם לצורך השוואה) הם היו זהים אחד לאחד,המדרכים הם בעצם פרילנסרים שעובדים בחברות שונות כך שיש מצב שקבוצה שנוסעת עם בחרה X וקבוצה שנוסעת אחרי שבועיים עם קבוצה Y תקבל אותו מדריך.
אם התחילו כבר להכנס לעניין היתרונות בטיול עצמאי,קודם כל לגבי מחיר זה לא תמיד יוצא יותר זול,טיול מאורגן של 8 ימין בבייג'ין למשל יוצא בין 800 לאלף דולר תלוי בעונה שזה מחיר של כרטיס טיסה בלבד,כמובן שכדי שהטיול יהיה רווחי גם לחברה הם ממלאים אותו,באתרי מסחרה,מלבישים כל מני שטויות לתיירים בתוספת המילים,מקומי,אוטנטי,עתיק,ומחכים שהתיירים יתחילו לקנות.
בטיוליםן ארוכים כמובן שעצמאית עדיף אני נסעתי ל40 יום באותה עלות של טיול מאורגן ל20 יום,ואצלי זה כלל הכל גם קניות ובילויים דברים שהייתי מוציא עליהם כסף גם בטיול המאורגן,וכמובן מיותר לציין שראיתי יותר הרבה יותר.
בהחלט הפלוס הכי גדול זה שאתה בוס של עצמך אפשר לתכנן לשנות להוריד להוסיף הכל לםפי בחירה אישית שלך,למשל רציתי לצאת לחומה הגדולה והיה גשם,אז נסעתי אליה למחרת בטיול מאורגן אין פרבלגיה כזאת ואם משהו מתעכב נדחה זה בא על חשבון התייר קרי יצאתם לטייל באתר טבע מזג האויר התקלקל חזרתם מהר לעיר ולמחרת יצאתם כבר לעיר אחרת (בייג'ין בטיול מאורגן של 20 יום מקבלת 3 וחצי ימים שזו בדיחה) אף אחד לא יוסיף לכם יום.
לגבי נושא השפה יש לזה פיתרוון פשוט המורכב מ2 חלקים,1: לונלי פלנט שם רשומות שמות הערים ושמות האתרים בסינית פשוט מציביעים ומקבלים הכוונה,2: שיחון אנגלי סיני עם סמניות סניות שם אפשר להצביע על דברים כללים כמו מסעדה,תחנת אוטובוס,שירותים,מלון וכ'ו.
העם הסיני מאוד חביב ומאוד ישמח לעזור.
אני טיילתי רק בתחבורה ציבורית,הייתי מגיע לתחנת רכבת מצביע לשומר על שם העיר אליה אני רוצה להגיע שיכווין אותי אותי לחלון הנכון (לפעמים יש עשרות כאלו),בנתיים בתור הייתי פותח במילון להצביע על סוג המחלקה שאני רוצה(במידה וזאת לא הייתה רכבת מהירה אלא רגילה שיש בה סוגים שונים של מחלקות) כותב על דף את האתריך והשעה הרצוייה מראה את כל זה למוכרת,היא מראה על הצג מחיר וזהו בלי לדעת מילה בסנית קניתי כרטיס תוך 4 דקות.
כמובן שיש אנשים שלא רוצים לארגן בעצמם שרוצים,להגיע ושהכל יהיה מוכן ורק יובילו אותם מנקודה אלף לבית מבלי אפשרות לסטות לטובה או לרעה כל אחד והעדפתו שלו,פשוט רציתי להציג שיש עוד אופציה שהיא לא פסולה לחלוטין או בלתי אפשרית לביצוע כמו שלפעמים חושבים. -
מאורגן ? רק בעייה אחת ללא פתרון !!קוראים לי מיקי ואני נסעתי לטיול מאורגן בן 11 ימים בסין.
קדימה תכתבו:
אוהבים אותך מיקי...
אחרי שעברנו את שלב הבושה אציין שנסעתי עם בתי שהייתה בת 12 בעת הנסיעה.
טיול מאורגן התאים לנו כמו חליפה שנתפרה למידותינו בדיוק מבחינת המחיר, הנוחות והחברה לבתי.
אני שבאופן אישי יש לי ניסיון בנסיעות עצמאיות ובקרתי כבר בלא מעט יעדים בקצוות הגלובוס, פשוט פירקתי הטיול באופן כזה שכל מה שרציתי מהמאורגן מיצינו ומה שלא התאים פשוט ויתרנו.
בכל ערב עשינו תיאום עם המדריך לגבי יום המחרת וכך ידענו מה המסלול המתוכנן מבחינתנו.
ולעצם השאלה, אנחנו נסענו עם אופיר טורס והיינו מרוצים מאוד, מניסיון של חברים גם אגד טורס אטרקטיביים במחיר ובהצלחת הטיול.
להכליל את כולם כזהים יהיה סוג של חטא, כי יש הבדלים שלעתים הם לא מינוריים כלל, כמו למשל הטיסה, בחברה אחת זה עם עצירה ובחברה אחרת זו טיסה ישירה ושתיהן מציעות טיול במחיר זהה כמעט.
לא לקחת הדברים כמובן מאליו, לקרוא האותיות הקטנות ואת כל הפרטים.
-
טיול מאורגןרצונו של אדם כבודו
גם בקרב משתתפי הפורומים יש כאלה הנוטלים חלק בטיולים מאורגנים, גם אני. במספר מקרים הטיול המאורגן מתכנס למסגרת לוחות זמנים ומסלול שלא ניתן להתכנס אליו במסגרות אחרות ויש כמובן סיבות אחרות.
השיקולים לבחירת אופי טיול הם של המטייל בלבד. ויש רבים ושונים שלא ממש מחייבים את המתייעץ לנמק או לתרץ. אפשר לתת נקודת מבט שונה אבל סגנון תשובה מתנשא או מזלזל הוא לא במקום. לא כולם נוסעים בגפם ולא לכל אחד יש אפשרות לטייל חודשים ו"לזרום"
עניינית: השיקול הוא כמה זמן יש ומה רוצים לראות וכמה לשלם. לא ממש מתמצא בתוצרת של חברות טיולים מהארץ
היה ואתם מעוניינים, ניתן להצטרף לטיולים של חברות זרות כמו אינטרפיד או אקספלור. אלה חברות מהטובות שישי. גם אם לא תזמינו ניתן להתרשם מהיצע המסלולים שלהם ואולי למצוא משהו המתאים לכם