תאונת סקי - עזרה
-
שלום,
נאחס מטורף יום ראשון של סקי באישגיל לאחר שעתיים נפלתי רע ושברתי את הכתף - הומורוס. לצערי הייתי בצד השני של ההר כך שחזרתי בגלישה עד המעליות שהורידו אותי למטה וממש ממול מעלית מרפאת ספורט עם רנטגן.
אובחן שבר משם לבית החולים CT והמלצה חמה לניתוח מיידי.
הפעלתי כמובן הביטוח והוחזרתי לארץ לילה למחרת.
קפצתי לאיכילוב שם המליצו להמתין ולראות איך העסק מחלים.
1. אין מילים בפי להדגיש חשיבות הרחבת ביטוח הסקי - רק בדיקה של רופא מקומי ורנטגן עלתה 330 יורו, הסעה לנמל תעופה 370 יורו , וטיסה בביזנס כדי שלא יפנקו אותי בכאבים אפילו אין לי מושג כמה.
אומנם הביטוח עובד בעיקר על חול כי בארץ בגדול אתה נתון לטיפול קופת חולים. - אל תתקמצנו - עד 100 150 שח והוצאות חול מכוסות.
2. קצת עזרה ותמיכה,
האם למישהו יש ניסיון המלצות שמוכן לשתף ( ניתן גם ישירות למייל )
לגבי שיקום, מנתחים בתי חולים וכו'.
פיצוי כזה או אחר ביטוח לאומי/ אובדן כושר עבודה וכו'.
אשמח לכל מידע מבוסס על מקרה אמת
תודה ושמרו על עצמכם
תמיר
-
תאונת סקי - עזרהרפואה שלמה! תרגיש טוב.
שכחת לכתוב איפה עשית את הביטוח ?
היה מסובך להפעיל אותו בחו"ל ולארגן את הכל?
שילמת שם על חשבונך ומחזירים לך בארץ, או שישר הביטוח שילם מההתחלה ? -
תאונת סקי - עזרהתודה
לא הרחבתי כדי לא להעמיס על ההודעה הראשונית, אבל אענה בשמחה על כל שאלה.
ביטוח הרחבה של אמריקן אקספרס בעצם של כלל דרך סוכנות תורן.
הפעלת הביטוח כרוכה בדוח רפואי מפורט שלקח זמן להשיגו מהבית חולים, לאחר מכן הכל זרם.
שילמתי בדיקות והסעה לנמל תעופה בעצמי ואמור לקבל חזרה
טיסה שולם עי הביטוח וכן שרותי ליווי למטוס וממנו
כרגע, הבעיה יותר להפעיל ולהבין מה מכסה כל ביטוח.
אגב, ביטוח מורחב בפניקס דרך מקום עבודה אינו תקף בחול ובעקבות ספורט אתגרי.
-
תאונת סקי - עזרהדבר דאשון,החלמה מהירה ותרגיש טוב!
עזרה אין לי חוץ ממילות עידוד, כי לא היה לי ומקווה שגם לא תהיה פציעה קשה כמו שאתה עובר עכשיו.
דבר אחד שחשוב ללמוד ממקרה זה ואחרים הוא שבביטוח לא חוסכים!התוספת של ההוצאה ביחס לחופשה כולה הוא זניח, ולא לוותר על הרחבה לספורט אתגרי!
דבר שני חשוב ללמוד מטעויות ,ולכן אם תוכל להרחיב מעט על איך קרתה התאונה .אולי אחרים יחסכו להם סבל מיותר,בהנחה שזה לא רק חוסר תשומת לב, ריכוז וכו'. -
תאונת סקי - עזרהתמיר שלום,
איחולים להחלמה מהירה. אמנם מחכה לך תקופה של החלמה, אבל אני מאמין ומקווה שתוכל לשוב למדרונות כבר בעונה הבאה.
נשמח בפורום לשמוע את שעובר עליך, וללוות אותך.
כל טוב.
-
תאונת סקי - עזרהלצערי,
חוסר מזל בירידה לכיוון שוויץ, מסלול 80
DUTY FREE RUN
לקראת עלייה ומישור תפסתי מהירות, הייתה גבשושית קלה שהוציאה אותי משיווי משקל ואחריה מעט קרח מספיק בשביל להפיל אותי. הפעם נפילה לא טובה.
הבנתי די מהר שזה משהו שונה ממכה יבשה אבל לא דמיינתי שבר וכו.
לאחר התאפסות קלה המשכתי למטה עד לעיירה ישבתי אכלתי גולש סופ איכותי.
קניתי שתייה חריפה בזול ושוקולד בהנחה שזה יומי האחרון שם שתיתי קצת לשיפור המצב רוח ותכננתי חזרה מהירה בכחולים לאישגל.
ובסוף ירדתי במעלית הראשית מטה ( פעם שנייה בחמש עשרה שנות סקי
ןמשם רופא וכו'.... -
תאונת סקי - עזרהואני חשבתי שלדפוק ת'כתף ביום האחרון בדקה האחרונה 150 מטר מהדלת של הבניין זה נאחס.
במקרה שלי ב LES ARCES 1800 צרפת ,ירדתי מהמסלול הרחב והשטוח כמעט לאופ-פיסט שם היה מסלול צר עם גבעונת של 40 סמ גובה. הנחיתה מהקפיצה לא היתה מוצלחת כנראה כי מצאתי את עצמי שכוב על כתף שמאל על משטח שלג/קרח נוקשה.
המכה החזקה גרמה לכתף להילחץ פנימה קדימה אל מתחת לסנטר כמעט מה שגרם לקרע ברצועה - קרע שאינו מתאחה.
בארץ ,בעצת מומחה החלטתי לא ללכת לניתוח ולהישאר עם כתף שמאל א-סימטרית לימין ועם החלמה דרך צלקת פנימית שמחזיקה את היד ועצם הבריח יחד כתחליף לרצועה.
נאמר לי שניתן לקבל 3% נכות אבל לא ניסיתי להוציא כסף פיצוי כלשהוא מביטוח לאומי. -
תאונת סקי - עזרההי
מאחלת לך החלמה מהירה,למי שכתב שבשנה הבאה תוכל לגלוש כנראה שלא עבר שבירת כתף(אומנם לא בגלישה אך די דומה) .
איכילוב מעולה!
ההחלמה איטית וכואבת פזיוטרפיסטית ברמה אתה חייב (אל תתבאס)זה כואב אל תחסוך במשככי כאבים
אי כושר עבודה תקבל מ3 חודשים ואילך וזאת רק במקרה שלא תעבוד.
מקווה שעזרתי -
תאונת סקי - עזרהלפני שש שנים עברתי תאונת סקי קשה יחסית - שבר פתוח בשוק ושוקית רגל ימין,
עברתי חילוץ מוסק מהאתר, ניתוח חירום באיטליה, ולאחר מכן אשפוז, ניתוח ושיקום בארץ.
1. אני נותחתי בארץ באיכילוב על ידי דוקטור שטיינברג, שנחשב מומחה לרגליים, תברר לך לגבי מומחה לכתף כי שם יש עניין של מפרק ורצועות ועדיף לא להתפשר על מנתח באזור הזה.
2. לגבי שיקום - אני לוויתי על ידי ד"ר אליס באיכילוב, אין לי מילים לתאר איזה רופא ובן אדם מדהים הוא, מבין את קצב ההחלמה, יודע לתת טיפול וייעוץ נעים, תמיד נותן הרגשה טובה ומעודד. אתה יכול להבין שאני ממליץ עליו.
3. שיקום - אני חוויתי החלפת פיזיותרפיסטיות באמצע השיקום. כתוצאה מכך ומעודף מוטיבציה שלי נוצרו לי שברי מאמץ שעיכבו אותי והחזירו אותי אחורה במהלך השיקום. תזכור לא להתאמץ יותר מדי כדי לא להגיע לרגרסיה.
אני חזרתי לגלוש שנה ושמונה חודשים אחרי הפציעה, כשמתוכם הייתי שמונה חודשים על כיסא גלגלים או קביים.
תרגיש טוב והחלמה מהירה.
-
תאונת סקי - עזרהגם אני עברתי שבר פתוח ברגל. לא מסקי אבל אחרי כמה חודשים כשהגעתי לביטוח הלאומי הרופא התעסוקתי היה בטוח שנפצעתי בסקי.... הוא כ"כ התלהב שהוא קרא לעמיתים שלו שיראו את הרנטגן שלי שלא נוצר מסקי.
הייתי שלושה חודשים עם ברזלים על הרגל [זה נקרא אליזרוב] ורק אח"כ עברתי לגבס, סד, וכו'. סיפור של כמה חודשים טובים.
מסקנותי דומות לאלו של קודמי. תמצא רופא שמתמחה בטיפול בכתפיים ו /או ספורטאים. עדיף שניהם. אם צריך תפעיל ביטוח משלים. בן דודתי ששבר כתף בסקי בטורקיה וטופל בידי סנדלר מקומי סובל כבר שנים מבעיות בשכמה כתוצאה מטיפול לקוי.יש לו התקשות של סיבי השריר שמכאיבה לו וגם יש לו רגישות חזקה לקור.
שתיים- להתחיל פיזיו כמה שיותר מוקדם. זה חוסך זמן החלמה בעתיד. גם אם הרופא לא ממש הפנה אותך. אני ביקשתי שיתנו לי תרגילים לעשות והייתי עושה אותם [עם הכאבים והכל] כמה פעמים ביום לבדי. כך השתקמתי במהירות יחסית. כחצי שנה לעומת 9-12 חודשי שיקום רגיל.
וואי, ממש נאחס. מאחל לך רפואה שלמה והרבה שנות סקי בכיף. דווקא ב- 80? זה לא מהמסלולים הכי טריקיים באיזור. -
תאונת סקי - עזרהראשית מאחל לך החלמה מהירה.נפצעתי לפני 3 שנים באיטליה . הפציעה שלי הצריכה ניתוח שיחזור רצועה צולבת ופיזיוטרפיה ארוכה . המלצותיי הם לפנות למנתח מומחה לכתפיים . ללכת לטוב ביותר. אם יש לך ביטוח פרטי מצויין . אם לא לנסות דרך הקופה. במקביל תפנה לעו"ד שמבין בביטוח לדעתי חברת הביטוח צריכה לכסות אותך גם בארץ ולא לשלוח אותך לקופת חולים. בכל המקרים זה מה שעושה חברת הביטוח . אגב גם אני "ירדתי" מחברת הביטוח אך במקרה שלי פניתי לביטוח הפרטי . לדעתי חברת הביטוח חו"ל צריכה לכסות את הניתוח ואת הפיזיטרפיה שאחרי. לגבי פיזיטרפיה מציע לך ללכת לפרטי ולא לסמוך על הקופה למרות שיש הבדל גדול מבחינת עליות אך התוצאה של השיקום היא אחרת לגמרי.במידה ותרצה תפנה אליי ואמסור לך טלפון של הפיזיוטרפיסט שלי עליו אני ממליץ מאוד. לגבי עו"ד תפנה לאחד שמבין בביטוח אם תרצה יש לי להציע מישהו שטיפל בי בעבר ללא קשר לפציעת הסקי.מאחל לך החלמה מהירה וחזרה מהירה למסלולים. -
תאונת סקי - עזרהפחד אלוהים לקרוא את השרשור הזה יום וחצי לפני נסיעה....
החלמה מהירה ושלא נדע עוד מפציעות -
תאונת סקי - עזרהחברה - זה חלק מהספורט הזה - אחרי שתי פציעות סקי - אני פשוט מוותר על כל דבר שיש בו סיכון גבוה - יש לי מספיק אנדרנלין מגלישה רגילה במסלולים - ועוד דבר כשיש ילדים לידי אני מתרחק או עוצר ונותן להם לעבור כדי שלא אפגע בהם חס וחלילה - רון -
תאונת סקי - עזרה1. מאחל לך החלמה מהירה נשמע לא נעים, אני יכול להגיד לך ששברתי כבר כמה עצמות, כול עוד שאין נכות זה ממש לא נורא, וכנראה שבעונה הבאה תוכל לגלוש, יצא לי לשבור גם כתף, אצלי זה היה כואב מאוד אבל כעבור כמה חודשים חזרתי לפעילות מלאה, אבל כמובן ששבר הוא מושג כללי, ויכול להיות הבדל ניכר במהות הפציעה.
2. בצרפת כול הטיפול הוא חינם וברמה גבוהה, אם יש לכם ביטוח הם יחייבו אתכם, אבל יש לדעת כי בצרפת כול שרותי הבריאות הם חינם כולל פינוי אווירי, התשלום הוא רק במקרה של שימוש מסיבות לא רפואיות, למשל עליתם על מסלול קשה מדי וכדו' בכול מקרה זה נודע לי רק חודש שעבר. אני אמשיך לעשות ביטוח מורחב כי הסעה לשדה וכולי נשמע עדיין שווה את ה 150 שקל, כול שינוי של כרטיס טיסה מלווה בעלות, כך שמלבד הטיפול הרפואי ניראה לי שמדובר בכמה אלפי שקלים. -
שירות רפואי חינם בצרפת?ילא ידעתי. בשנה שעברה חייבו אותי עבור ביקור רופא ואביזרים. זאת אומרת היה לא חוקי? תוכל לפרט? -
שירות רפואי חינם בצרפת?כן גם אני שילמתי לפני שנתיים לצילום רנטגן, מסתבר שבצרפת בין אם תשלם ובין אם לא תקבל טיפול רפואי, זה החוק שם, זה נודע לי מקבוצה של רוסים, וכדי להיות בטוח שאלתי גם מדריך צרפתי ועוד חברה צרפתים וכולם הסכימו שזה החוק, כנראה שפשוט צריך לא לשלם, ואכן בצרפת דורשים כרטיס אשראי וכד' רק בסיום הטיפול. -
ועוד בנושא פציעות -
ועוד בנושא פציעותסיפור מקולגה בעבודה מהימים האחרונים: ביתה הצעירה (כיתה ה) נפלה מקומה שנייה בצימר באוסטריה (לופט) במהלך חופשת סקי. למזלה הרב זה נגמר בשבר וגבס ביד.
הגבס היה אמור להישאר כשבועיים עד לביקורת (חזרו בינתיים לארץ). הילדה המשיכה להתלונן על כאבים חזקים. בעצה עם עוד אנשים הילדה הופנתה למיון ושם התברר שהאוסטרים פישלו בגדול ולא קיבעו את השבר. הילדה הוכנסה מיד לניתוח וחוברו לה מסמרים. אם היא הייתה מחכה עוד - הנזק היה מתעצם.
מסקנות? לא לסמוך רק על הטיפול בחו"ל ולהתייעץ בארץ.
שלא נדע ובברכת חופשה בטוחה.
- מ.א.
-
ועוד בנושא פציעותחבר! אתה מספר בדיוק את הסיפור שלי.
יום ראשון באוסטריה אני שובר כתף. מפנים אותי לבית חולים, רנטגן, המלצה לניתוח מרופא אוסטרי, חשבון 330 יורו על רנטגן וקיבוע, שיחה עם ביטוח. רק שאני לא טסתי לארץ נשארתי באוסטריה. כי דיברתי עם רופא חבר משפחה שהמליץ לחכות שבוע ואז לראות אם צריך לנתח.
עכשיו אני חודש אחרי הפציעה. מתחיל לעשות פיזיאוטרפיה ומתכונן לנסוע לעוד חופשה בסוף מרץ.
קיצור אל תתבאס זה מקום שהרבה אנשים שוברים אותו צריך להיזהר בפעם הבאה. נשמע די מפחיד "שבירת כתף" אבל בסופו של דבר יש דברים יותר מפחידים.
תהיה חזק! -
תאונת סקי - עזרהשאלה כשאתה מדבר על הרחבה של ביטוח הסקי האם הכוונה היא ל-1 דולר ביום או שיש משהו מעבר לזה. במידה וכן מה נותנת ההרחבה מעבר לביטוח הסקי הרגיל?