ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עלויות דלק ברכב גדול

פורום טיולי משפחות
    12
    31
    7829
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • טלי הלוי
      טלי הלוי נערך לאחרונה על ידי

באופן כללי, בלי חישובים מדויקים יותר מידי-
      האם עלויות דלק (צריכת דלק) ברכב המיועד ל-9 מקומות יקרות/זהות לרכב עם 7 מקומות?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • R e e F
        R e e F נערך לאחרונה על ידי

עלויות דלק ברכב גדול
        אין כאן כלל אצבע. צריך להכנס לאתר שבו ניתן לקרוא נתוני יצרן ו/או אתרי רכב שבהם עושים מבחני שטח ואז ניתן להתרשם מנתונים בפועל.

בבואי לשכור רכב לטיול שלנו באזור רון אלף, חיפשתי רכב קטן מסוג אקונומי, כי היינו בהרכב של זוג בלבד וחרשתי בכמה אתרים המתמחים במתן חוות דעת ומבחני שטח לכלי רכב והגעתי למסקנה שבקטגוריה הזו סיטרואן C3 דיזל ידנית היא החסכונית ביותר. הזמנתי את הרכב הזה ובפועל הרכב עשה 25 ק"מ לליטר, כולל נסיעה בעיר ובדרכים שהן לא בהכרח מהירות.

צריכת הדלק מושפעת מעוד משתנים כמו משקל, סוג הגיר, סוג הדלק וכמובן טכנולוגיית המנוע.

גם כאן רצוי לעשות מחקר קטן
        • ארנון א
          ארנון א נערך לאחרונה על ידי

עלויות דלק ברכב גדול
          טל שלום,
          כבעל רכב, דיזל, 9 מושבים (כולל נהג) בהולנד, ההבדל איננו גדול.
          ההשואה שלי נעשית עם רכב פז'ו דיזל קטן בהרבה.
          שים לב - הבדל יש רק שלתקופה קצרה ההבדל איננו גדול. ובנוסף, במדינה שטוחה כמו הולנד, ההבדלים אינם גדולים.

מקווה שבמשהו עוזר, ארנון Smile
          • boazr
            boazr נערך לאחרונה על ידי

עלויות דלק ברכב גדול
            יש הבדל, אבל הוא שולי לימי השכרה בטיול.
            הפער הגדול הוא בין אוטומטי בנזין לידני דיזל.
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

עלויות דלק ברכב גדול
              בכל הטיולים האחרונים הוצאנו סדר גודל של 10-20 אירו ליום דלק (על מיני ואן ל-7)
              גם אם נניח שתסעו מעט יותר, הרי הבדלים בין רכב כזה לאחר יהיו קטנים.
              נניח שבין 7 מקומות ל-9 מקומות (שניהם אותו סוג מנוע וגיר) יהיה עד 5 אירו ליום.
              ברור שסתם זרקתי מספר. אבל לא מדובר על הפרשים של 20 אירו ליום (אלא אם כן מדובר על 4 שעות נהיגה ביום).
              • אורן מרום
                אורן מרום נערך לאחרונה על ידי

עלויות דלק ברכב גדול
                טלי אהלן ובוקר טוב,

לדעתי, זה לא משנה לאיזה רכב יש צריכת דלק יותר גבוהה, מה שיותר משנה זה הגדרת הצרכים שלכם, כמה אתם ומה אתם צריכים Cool Rolling Eyes ..

באשכול שפתחת לפני שבועיים בערך ( http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3725994/srch-#ms g_3725994) ציינת שאתם שישה ושאתם מטיילים עם ארבעה ילדים בגילאי 16, 14, 10, 4 ושיש לכם צורך בבוסטר.

לכן, אתם צריכים רכב 9 מקומות חד משמעית, גם אם צריכת הדלק שלו יקרה יותר ביורו או שני יורו לעשרה קילומטר וגם אם היא זולה יותר, סתם אני זורק מספרים (לא בדקתי כי זה לא רלוונטי עבורכם). לדעתי האישית, הנתון הזה חסר משמעות עבורכם משום שאם תנסו להיכנס כולכם לרכב 7 מקומות עם 6 נפשות וציוד לטיול של משפחה בת 6 נפשות ל- 11 ימים, אתם תצטערו על הרגע שבכלל התלבטתם Shocked .... את בעצמך כתבת שיש לכם רכב 7 מקומות ושזה מאוד צפוף... וכמו שכתבתי לך, מנסיון משפחתי בטיולים, לא יהיה לכם פשוט היכן לשים את כל הציוד והמזוודות שלכם ואם אתם עם טיולון, אז בכלל שמח Laughing ...

אני יכול להגיד לך שבסופו של דבר, סעיף הדלק הוא אחד הסעיפים יחסית הנמוכים בטיולים, לאחר עלויות טיסות, לינות, רכב שכור ואוכל... זה תלוי היכן אתם מטיילים וכמה ק"מ אתם מטיילים בממוצע ביום והאם המסלול הררי או שטוח והאם מדובר באוטוסטרדות מהירות או בכבישים אזוריים ואיטיים יותר וזה תלוי בסוג הרכב, נפח מנוע וסוג המנוע ובמשקל/עומס על הרכב ועוד 101 פרמטרים שבתכלס, לכולם לדעתי אין שום משמעות מבחינתכם מהסיבה הפשוטה: אם תקחו רכב 7 מקומות (שלא לדבר על רכבי 5+2) ואתם 6 נפשות עם בוסטר, המשמעות היא אחת: יש לכם רק מושב אחורי אחד לקפל ואין שום מצב שבעולם, שום מצב, שעל אותו מושב מסכן שתקפלו, תצליחו לדחוס את כל הציוד... כמו שכתבתי לך, כמי שנוהג על פורד גלקסי 7 מקומות ולפני זה על מיצובישי גרנדיס 7 מקומות, אלו מכוניות נטולות בגאז' ומקום למטען.. אין בחלקן האחורי מקום אפילו לקניות השבועיות מהסופר ולכן, במקרה שלכם, לדעתי האישית, חבל שאתם מטרידים את עצמכם בשאלות הלא נכונות בכלל Smile Cool Rolling Eyes ..

אלא אם את מטיילת עם עוד משפחה ואתם מתכוונים להתפצל ושחלק מילדייך ייסעו קבוע ברכב אחר, אבל זה כבר סיפור אחר של העדפות אישיות ומשפחתיות (אני אישית לא אוהב שילדיי לא נוסעים איתי ברכב, אבל שוב, כל אחד והעדפותיו ורצונותיו וזה באמת כבר ענין אחר וסבייקטיבי)... אם אתם מתכוונים לנסוע 6 נפשות במשך 11 ימים ברכב אחד – אתם חייבים רכב 9 מקומות בלבד!! אם תקחו רכב 7 מקומות, אתם תמצאו בסיטואציה לא נסיעה שבה פשוט לא תצליחו להכניס את כל הציוד לרכב.. משפחה של 6 אנשים לתקופה של 11 ימים מטיילת מן הסתם עם לפחות 3 מזוודות גדולות, תיקי גב/יד וכדומה... ואז, תאלצו להוסיף עוד כסף לתשלום מקומי לחברת ההשכרה בחו"ל ותאלצו להתפלל שיש להם בכלל בצי הרכב שלהם רכב זמין של 9 מקומות עבורכם.. זה ממש לא טריוויאלי...

ואגב, לדעתי האישית, גם אם זה טיול כוכב ואתם עם עוד משפחה, עדיין יהיה לכם נעים יותר לטייל ברכב 9 מקומות ולא ברכב 7 מקומות... ובכל מקרה, עדיין צריך להגיע משדה התעופה למקום הלינה בהלוך וכך גם בחזור, מה תעשו? תקחו מוניות? הילדים יסעו עם החברים ואתם תדחסו את כל הציוד במושבים המקופלים מאחור? נראה לי אישית שזה הרבה מהומה על כלום והרבה מאמץ שלא לצורך וחבל, באמת חבל....

הבדלי צריכת הדלק לא כאלה דרמטיים ולא כאלה משמעותיים ובינינו, גם אם ההבדל בצריכת הדלק יסתכם ב- 100 אירו לדוגמא, האם זה שווה לכם את כל הבלאגן והטרחה? 100 אירו לטיול של 11 יום זה פחות מחמישים שקלים ליום... זה פחות מסיבוב ארטיקים לילדים אחרי ארוחה וזה פחות מקינוח אחד במסעדה... אתם מוציאים רבבות שקלים על טיול משפחתי לחו"ל, לא חארם להתבאס בגלל שהתעקשתם לקחת רכב קטן מדי?? תחשבו על זה....

אני מצטער שאני כזה נחרץ, אבל דווקא כמי שמטייל קבוע עם 4 ילדים ברכבי 9 מקומות בחו"ל וכמי שנוסע ומטייל בארץ עם 4 ילדים ברכב 7 מקומות, אני מודע להבדלים ולקושי וכשאני רואה התלבטות כזו והתעסקות בשאלות הפחות חשובות (לדעתי לפחות) כמו איזה רכב צורך פחות דלק, אני מרגיש שאני חייב לצרוח למענכם ולהצילכם מהחלטה לא נכונה שתבאס אתכם במשך כל ימות הטיול..

בהצלחה לכם ורק בשמחות! Smile Very Happy Cool
                אורן
                • אורן מרום

עלויות דלק ברכב גדול
                  • boazr
                    boazr נערך לאחרונה על ידי

עלויות דלק ברכב גדול
                    אין כמו אורן לתשובות מפורטות להפליא.
                    • osi30
                      osi30 נערך לאחרונה על ידי

אין כמו אורן, נקודה.
                      • דוד_
                        דוד_ נערך לאחרונה על ידי

לא מסכים עם אורן במקרה זה
                        אני חושב שבטיול כוכב עם מקום לינה אחד, כדאי כן להצטופף ב-2 נסיעות הלוך וחזור אל שדה התעופה.
                        ולהלן מקרה אמיתי: בטיול לצפון איטליה לקחתי רכב רגיל, 9 לילות במקום אחד, אמנם בנסיעה הלוך וחזור היה מאד צפוף כולל תיקים מונחים מתחת לרגליים ועל הברכיים.
                        אבל כל יום בירכתי את ההחלטה,במיוחד שנהגתי בסמטאות הצרות בעיירות בצפון איטליה, ובכבישים הצרים בהרים , ובמיוחד שמגיע רכב ממול. גם בחניה הרבה יותר קל.
                        חבר שנסע לטיול זהה הזמין רכב 9 מקומות, וקיבל רנו טרפיק ענקית (יותר גדול ממה שהזמין). זה הרס לו את הטיול. גם קשה יותר למצוא חניה.

רובנו שרגילים לנהוג ברכב רגיל מה עם אלמנט הבטיחות? בנוסף לכך נאלצים בשל ההפרש המחירים לנהוג ברכב עם הילוכים שרובנו לא רגילים.

אם כבר הייתי משדרג, זה לרכב אוטומט

אני מעדיף לא לבלות את חופשתי כנהג אוטובוס.
                        • טלי הלוי
                          טלי הלוי נערך לאחרונה על ידי

תודה על העזרה של כולכם!!!
                          מה שנקרא, אנשים טובים באמצע הדרך...
                          • אורן מרום

טלי, בכיף ושיהיה לכם בהצלחה!! Cool Very Happy

אוסי ובועז היקרים, תודה לך יקירתי ותודה גם לך יקירי Very Happy , אני מסמיק ומוסמק Embarassed Embarassed וכן, כמו שאוסי יודעת היטב, את נימוסיי הפולניים האדיבים רכשתי כבר מגיל צעיר.. היה מבצע 1+1 בסופר פארם בנס ציונה על נימוסים והליכות ואחרי שאמא שלי התמקחה איתם על המחירים, הגשתי שאין לי ברירה אלא לרכוש גם נימוסים וגם הליכות Laughing Laughing Laughing Razz Cool Shocked Rolling Eyes ..

Sdsdsd יקר, זה סבבה לא להסכים ובדרך כלל זה אפילו רצוי Cool Very Happy , אני ממש לא חובב הסכמות ותופעות עדר, בטח לא בפורומים Laughing Razz Rolling Eyes . מאידך, חשוב לשים לב לניואנסים מאחר ויש הבדל בין לא נוח ומאוד צפוף לבין בלתי אפשרי Cool Shocked ... כאשר אתה נוסע עם שני ילדים קטנים בגילאי 9 ו- 6 לדוגמא ומצטופף ברכב משפחתי קטן זה משהו אחד, אבל כשאתה נוסע עם 4 ילדים בגילאי 16, 14, 10, 4, אתה פשוט לא יכול להניח על הברכיים שלהם ומתחת לרגליים שלהם מזוודות Exclamation .... כל מי שיש לו 4 ילדים ויש לו רכב של 7 מקומות יודע על מה אני מדבר... אבל בשורה התחתונה, זה ענין של טלי וטיול של טלי, אני רק מחווה את דעתי (שהיא אכן חד משמעית בענין זה, אבל כמובן שלא טלי ולא כל אחד אחר חייבים או חייבות לקבל אותה Laughing Laughing ....).

עוד הערה קטנה לגבי רכבי 9 מקומות: אני חושב שחוויית הנהיגה ברכב גדול היא בהחלט אישית וסובייקטיבית ומשתנה מאדם לאדם. לא כל אחד או אחת יחושו אולי בנוח לנהוג רכב גדול...אני יכול להעיד על עצמי שלקח לי יותר זמן להתרגל לקונספט של "נהג הסעות" מאשר להתרגל לנהיגה ברכב ההסעות Laughing Laughing .. בתכלס, 5 דקות אחרי הפעם הראשונה שנהגתי בו, בלב ליסבון זה היה, לא הרגשתי הבדל גדול בינו לבין רכב 7 מקומות, אבל כאמור, זה כמובן ענין סובייקטיבי. אני בדעה שלא צריך להלחיץ או להילחץ שלא לצורך ומבחינתי, כבר 4 שנים ברציפות שיוצא לנו לטייל ולנסוע עם רכב 9 מקומות (יצא לי לנהוג על מרצדס ויטו, פולקסווגן טרנספורטר, רנו טרפיק ופורד טרנזיט), גם בעיירות מאוד קטנות ובכבישים צרים ותלולים, בין אם באי ההררי מדירה או בצפון פורטוגל ההררית, בין אם בעיירות הקטנות של פרובאנס או בריביירה הצרפתית ונכון שלפעמים לוקח עוד כמה דקות למצוא חניה, אבל מה זה לעומת הנוחות של כל הנוסעים ברכב... אני מסכים איתך בהחלט שאין ספק שיש מקומות שבהם אולי יותר נוח לנסוע ברכב מיני ואן ולא בוואן, אבל מאידך, יש ענין של רצוי ושל מצוי Confused ... וכמו שכתבתי, הבחירה היא כמובן של טלי Cool

אני מרגיש שנסחפתי קשות עם הרגשונים, הגיע זמן שינה כנראה Laughing Laughing Shocked Shocked

רק בשמחות וטיולים מהנים לכולם! Very Happy

אורן
                            • ארנון א

בעקבות העדר
                              היי אורן,

תשמע מקרה – בטיול לדרום מערב אנגליה נסענו 2 עם הביזיטנק™ המותאם ל 9 איש כולל מזוודות.
                              טיול של 3 שבועות, 'כוכב מתגלגל'.
                              גם בהלוך וגם בחזור היה מלאאאא מקום.
                              בכבישים צרים (תתפלא, יש שם המון), שאפנו אויר והכנסנו ת'בטן וממש לא היתה בעיה לעבור ליד רכב אחר כיוון שאו הוא או אני 'התחפרנו' באיזה מיפרצון קטן, נופפנו לשלום או אגודל למעלה לנהג ממול והמשכנו מרוצים בדרכינו... מתורבתים האנגלים האלו,,, תענוג Nod

ברחובות צרים צרים, כאלה שבאמת לא תעבור בהם ללא קיפול ראי הצד, ת'נחש איך עברנו ??? Razz Laughing

מענין שדווקא בכבישים הקטנים, כל המכוניות הקטנות יותר ממני, 'עפו' לצדדים ועשו ל'ביזיטנק' כבוד. יסססס (מעולה לסובלים מריגשי נחיתות) Laughing Shocked
                              אורן יקירי, תאמין לי, חסכנו כמה שרינקים בבית Cool לא שווה?!
                              תגיד, יכל להיות שהגודל משפיע...?? (אין קשר ל IQ או EQ)

לרגע, לא הצטערנו שלא נסענו ברכב הקטן!!
                              יש משהו של חופש בנסיעה שכזו ואפילו האישה שאיתי, על אף שאיננה מוכנה להיות נהגת טנק לעת מצא, העדיפה לשבת במרומי הטנק על פני רכבינו הקטן והסולידי שנשאר לנוח בבית.

"עליה וקוץ בה" אין קשר לדוגמנית (בת הדוד) עלילמסלול
                              יש להצטייד בבן/בת זוג בעלי עצבי ברזל בנסיעה באנגליה, עם הגה בצד שמאל Shocked
                              לשבת במרכז הכביש, ללא שליטה - ההגה אצלי, בצד שמאל - סיבוב שמאלה ולראות מכוניות טסות בכיוונך ושבריר לפני מפגש הנהג שובר (באלגנטיות ) מעט שמאלה וממשיכים לרכב הבא... חוויה דציבלית! 'לקסיקון הברכות' שודרג פלאים Very Happy

אורן, גם לאחר שהגוזלים יעזבו את הקן, ממליץ על אוטו גדול. כן, אני יודע שהמחיר... ולי קל לדבר... מתרגל להשאר מחוץ לעדר – לא תכעס, נכון?

נ.ב. + אזהרה
                              טלי (סליחה שקראתי לך טל) וכל הנוסעים באיים הבריטים עם הגה שמאלי, קחו זאת בחשבון. הנוסע לידכם עלול להלחץ מעצם המצאותו במרכז הכביש וללא שליטה!!

מייד עובר למרבץ העדר,
                              ארנון Smile

ה ואפשר בכלל ברגל
                              ה'ביזיטנק'(גודל:66.49KB)ואפשר בכלל ברגל(גודל:67.88KB)

ה'ביזיטנק'ואפשר בכלל ברגל
                              • ג'מוס
                                ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

בעקבות העדר
                                היי ארנון
                                בעוד אני מנסה להתגבר על המחסום של נהיגה באנגליה בטיול הקרוב ברכב לתשעה(כן,גם אני במשפחת זהב"י)כשההגה בצד ימין וההילוכים בצד שמאל (מישהו יכול להבטיח לי רכב לתשעה אוטומט?) ואיך אני פותח את הדלת במקום להעביר הילוך,אתה בא לי עם הסיפור הזה של הטיול שלכם.
                                מה לי כי אלין? רק מה? בדבר אחד אני בטוח, אצל אורן(בתשובות Wink ), הגודל בהחלט קובע או משפיע , (מחק את המיותר)!!!

בוקר טוב
                                ג'מוס
                                • אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בעקבות העדר
                                  אגב לי יש סיפור אחר על נפלאות הרכב הגדול.

כשהיינו בהולנד לפני שנתיים קיבלנו ואן מסוג פולקסוואגן מולטיואן.
                                  זה אומנם רכב ל-7, אבל ואן אמיתי במבנה שלו (ולא מיני ואן).
                                  כשירד גשם (וירד הרבה גשם), רצנו כולנו לרכב והסתערנו פנימה דרך הדלת הגדולה. בפנים הילדים יכלו ממש לעמוד (המבוגרים לא ממש) ואז התקלפנו בנחת מהמעילים, קיפלנו מטריות וכו'. ואפשר היה לעבור בהליכה (לא בזחילה) לכל מושב אחר באוטו, כולל הנהג. במקרה שלנו עם ילדים קטנים אז גם יכולנו בנחת לחגור אותם בכסאות שלהם בלי שאי אעמוד מחוץ לרכב בגשם בזמן שאני עושה את זה, או אעשה תרגילי אקרובטיקה ברמה של נדיה קומאנצ'י כדי להגיע ממושב הנהג לחגור ילד בשורה השניה.

תנסו לעשות את זה עם פורד גלאקסי.
                                  • נעמי10
                                    נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

בעקבות העדר
                                    הי ארנון.
                                    רציתי לשאול, למה היה לכם רכב עם הגה בצד שמאל?
                                    הרכבים באנגליה לא אמורים להיות עם הגה בצד ימין?
                                    • אורן מרום

בעקבות העדר והגודל... 🙂
                                      אהלן ובוקר טוב,

האמת שיש לי גם סיפורי 9 מקומות משעשעים אבל היום קצר והמלאכה מרובה, אז נעזוב את זה כרגע...

רק רציתי לומר לארנון ולג'מוס שכבר שנים אני מנסה לטעון בבית שהגודל לא קובע Laughing Laughing Embarassed Razz Rolling Eyes... ועכשיו, הבנתי שכל השנים טעיתי... בגישה... הייתי צריך לטעון שמה שקובע זה גודל התשובות ובזה, אין לי בעיה לשלוף הוכחות מנצחות Laughing Laughing Laughing Laughing Cool Shocked Rolling Eyes ... אבל איך אומרים, מה שקובע זה גם המעשים, לא רק המילים Laughing Laughing Cool Razz Rolling Eyes ...

רק בשמחות יקיריי!! Thumbs Up Smug

אורן
                                      • ארנון א

בעקבות העדר והגודל... 🙂
                                        נעמי וכולם שלום,
                                        הגעתי לאנגליה במעבורת עם רכב מהולנד ולכן...
                                        ג'מוס - תודה, למדתי מושג חדש - זהב"י.
                                        ניראה לי שעד סוף החופשה תיתרגל לתפקד גם ביד שמאל Wink
                                        הרכב שלי איננו אוטומטי.
                                        אורן Very Happy

יום טוב,
                                        ארנון Smile
                                        • Orr Pilo
                                          Orr Pilo נערך לאחרונה על ידי

עלויות דלק ברכב גדול
                                          שלום אורן
                                          איזה רכב בעל 9 מקומות אתה ממליץ .
                                          גם אנו משפחה (2 מבוגרים +4 ילדים) מתכננים טיול כוכב
                                          בהולנד (לינה ברביט היל כנראה) אבל עדיין אנו זקוקים לרכב שיביא אותנו +המזוודות משדה התעופה באמסטרדם ל רביט היל.
                                          תודה
                                          • ארנון א

עלויות דלק ברכב גדול
                                            orenpa11 שלום,
                                            את שכירת הרכב אתה עושה בשדה התעופה עם הגעתך - או שיש בעיה בענין?
                                            יכל להיות שלא לגמרי הבנתי את "אבל עדיין אנו זקוקים לרכב שיביא אותנו +המזוודות משדה התעופה"

סוג הרכב לא כל כך משנה. אם מדובר ברכב ל-9 איש אין בעיה להוביל 6 איש + מזוודות.
                                            מקווה שעוזר במשהו,
                                            ארנון Smile
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון